Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@bobi3 Hej, máme. Všetkým možným sme si prešli. ☹ Ale už dúfam, že to zlé je za nami a už nás čaká len a len to dobré a pekné. 🙂
Ja nechcem nejak veľmi rozhadzovať peniaze, ved v dnešnej dobe je všetko tak neskutočne drahé, ale nevyhnutné veci si budem musieť pokúpiť. Tiež som pozerala po komodách a prebaľovacích pultoch, ale neviem neviem. Tie ceny sa mi zdajú zbytočne vysoké. 😕 Aspon ja mám taký pocit. Pultík na prebalovanie asi nekupim a len tu podlozku si zaobstarám. Ved ked si ju dám aj na postel, tak nemusím byť zohnutá pri prebalovaní, ale mozem si pri tom sadnut na postel. Aj moja sestra to tak robila a tu je. 😅
@obycko ale určite, teraz by už mali len brušká rásť 😉 ja verím, že to už bude dobré. Aj endokrinologička mi povedala, že mám byť kľudná, že prvý trimester je za nami a hormóny mám všetky ok, takže si mám tehotenstvo začať užívať. Samozrejme vždy sa ešte môže niečo stať, no tá pravdepodobnosť je oveľa menšia. Teraz si hlavne musíme dávať pozor na chrípku, lebo vraj sa chystá epidémia 😠 takže radšej sa vyvarovať verejných priestorov, mhd, rôznych nákupných centier. A zdravo papať! 😉 Chodievaš do roboty alebo si doma? A môžem sa opýtať, koľko máš rokov? Ja budem mať v apríli 35 😠 strašné 😅
Čo sa týka toho pultu, tak asi to tak spravím aj ja. A tým, že bábo bude asi len jedno, nechcem investovať zbytočne veľa peňazí. Keby som sa chystala na viac detičiek, tak to by bolo asi iné. No aj my sme vyrástli a kedysi žiadne prebaľovacie pulty neboli. A sme tu 🙂
Tak ako čítam som štastná ,že nemusím toto prežívat 😒
ale hlavne že sa podarilo !
@bobi3 Ja zasa chodim pravidelne na hematologiu. Zistili mi okrem ineho, ze mam vrodeny rizikovy faktor potratov. Takze ma tam musia sledovat. Zatial to je v poriadku. Mám 34. Teraz som doma, lebo mam rizikove tehu. Po niekolkonasobnych predchadzajucich pokusoch IVF, KET, IUI a nakoniec po potrate ma hned dala na rizikove. A to mam este tolko diagnoz, ze az hruza. Ale uz sa tym nezaoberam a tesim sa len z babenka. 🙂
Dufam, ze v pondelok dopadne vsetko dobre a konecne aj ja dostanem tu vytuzenu tehu knizku. 😵
@obycko ách moja, tak to mi je ľúto, že je tam problém s krvou, my máme za sebou 3IUI, 2IVF a jeden potrat. Ja na rizikovom nie som, bola som len na PN celý január, lebo mi bývalo dosť zle. Cítim sa dobre a v robote sedím len v kancelárii. No určite to nepreháňam a cez deň si vždy pospím. Ja som tiež bola na hematológii, no výsledky boli ok, tak aspoň to 😔 Ale máš pravdu, netreba sa tým už zaoberať a užívať si to obdobie, ktoré príde. To najhoršie by už malo byť za nami 😉 A tú knižku ti veľmi prajem, mne ju dal doki už v 8tt. Držím palčeky na vyšetrenie. My ideme v stredu, brali mi krv na vývojové vady, tak dúfam, že bude všetko ok 😉
@miskachrumka si ešte mladunká, ja som začala bábo riešiť až okolo 30ky... možno keby som ho riešila skôr, asi by to šlo jednoduchšie... neviem...
@nessy
ja ju chcem, len na to keď pojdeme k našim na celý deň, prípadne na viac alebo keď sa rozhodnem ísť na záhorie, ale tam by mala byt postieľka ešte po nás, tak neviem v akom je stave, tak by som dokúpila len madrac možno, stále nad tým rozmýšlam 🙂
@bobi3 no človek je mladý ako sa cíti !
a roky rychlo letia tak je lepšie začat skor !ja mám super muža máme svoj velký byt mame to štastie že sme sa postavili na nohy skoro 😵 a nemalo nám čo chybat len dietatko tak sa hned podarilo🙂 a aj druhe sa podarilo 🙂 niekto čaká do 30-ky niekto chce rodinu skor a to je moj pripad v 30ke už budem mat velke deti a budem si hovorit ako super vyzeram 😀 deti moje budu veliké a ja si budem užívat taky ten život ktorý som si nechcela užit v tej 20-ke !
@19vierka84 🙂
No baby idem ja hodit sprchu nič lepšie na ráno neexistuje 🙂
@miskachrumka máš svätú pravdu!!! ja som študovala a potom som bývala po podnájmoch, kým som si kúpila vlastný byt... no je to aj o tom, že stále nebol ten správny partner... toho som spoznala až v 30ke a hneď sme aj začali pracovať na bábätku 🙂 no žiaľ až teraz sa nám to podarilo 😖 Mám sestru, tá má 25 a už čakajú druhé. A veľmi sa z nich teším. Má skvelého manžela, lebo aj to je pre bábo dôležité 😉 Ale keď tak nad tým rozmýšľam, ja som začala cítiť biologické hodiny až niekedy okolo 28ky... skôr mi to nejako nechýbalo, neviem... 😒
@bobi3
ja som chcela bábo už v 25ke, ale starý ešte nechcel, že až v 30ke, tak sme spravili kompromis, že keď budem mať 27, tak uvidíme či sa podarí a podarilo sa 😀
@kukucka78 ale už predsa máš dve detičky 🙂 a gratulujem !
@19vierka84 no je pekné že sa to podarí vtedy ,keď človek potom túži 🙂
a vy čo ideš dnes robit? ja pomaly čakám starkého ! 🙂
a zas tu máme krásne len zimne 😖
@miskachrumka
až rok na to sa to podarilo 🙂
rozmýšľam čo si urobím na obed, nakoľko mäso mi nechutí, ani pozrieť sa naň ho nemôžem. 🙂
@19vierka84 ja varím nedelnú polievku(rezancovú ) 🙂 🙂 mám nanu chut aj malý ju miluje 🙂
už sa neviem dočkat kedy sa dovarí a na ranajky som mala párky 😉
@miskachrumka dakujem ale tie roky neschováš akurát že ich nemáš vytetované niekde na čele...
@19vierka84 sak hej,to len na take cestovanie sem tam 😀
@bobi3 ja som ich nezacala citit nikdy 😀
my sme mali prve v 30,aj to ma doktori dokopaliravotnych problemov ze by som mala mat ked chcem.
A podla mna by si mohla mat aj druhe,vek nieje taky strasny,v dnesnej dobe normalne,len ide o teba ci sa na to citis,ja sa uz teraz necitim,som unavena a to budem rodit 34 😀
@nessy ja mám 24 a som tiež unavená aj dnes napr.sa mi nič nechce som ako bez života ☹
ale mám aj dni ked sa neviem zastavit !
@19vierka84 tak to ste mali šťastie, že sa podarilo 🙂 a čo sa týka obedu, tak ja mäso tiež nemusím, v prvom trimestri mi chutilo viac, ja si spravím slíže s tvarohom 🙂 a polievku má ešte od včera brokolicovú
no akurát som zjedla misku jahôd a hrozna, takže obed asi počká 😉
@miskachrumka mne párky doki neodporúčal, v podstate žiadne údeniny, ešte tak detskú šunku, no akurát včera som mala strašnú chuť na pečeňový syr, drahý si kúpil, ale nedala som si... vraj sa v tehu nesmie 😕 čo si myslíte?
@nessy uvidíme, ak by nebolo teraz dievčatko, tak možno 😉 ja sa ešte na 35 necítim. Keď ma niekto vidí, tipuje mi oveľa menej a dokonca minule, keď sme boli s drahým vybaviť si pas, tak sa ho tá pani za okienkom opýtala, či prišiel dcére vybaviť pas 😀 a to je len dva roky starší 😅
@bobi3 to je další žvást si myslim 😀
podla mna je to somarinka riadna a parky som ešte udene nejedla 😒
ja jem normálne kracie varené !milujem ich a určite ich neprestanem jest !ja bývam v bs máme tu najlepších porodníkov teda porodnicu na celom slovensku podla mamičiek a primár nemocnice je aj moj osobný gynekolog ktorého navštevujem a keby som mu povedala čo všetko sa tu dočítam určite by sa s chutou zasmial 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@bobi3
včera som mala cestoviny 🙂 dneska sa mi snívalo o vysmážaných mozarelkách, tak si asi urobím so zemiakovou kašou 😀
Tiež som doteraz mohla maso, ale asi cca 2tt už ho nemôžem ani cítiť, starý má smolu, ak chce jesť mäso, tak si ho musí urobiť, lebo odo mňa sa ho nedočká 😀 Minule aj kávu som mu ofrflala, chudáčik až mi je ho ľúto 🙂
tak to netuším či sa môže alebo nie , ale v knižke čo mám to nezakazujú, len je tam riziko, že ti môže spôsobiť listeriózu, tak isto aj zrejúce syry ako je Camembert, ale nič si z toho moc nerobím, lebo dva dni dozadu som ho jedla. podľa mňa s mierou môžeš, ale to záleží len na tebe 🙂
@19vierka84 vierka olej škodí nezabúdaj 😀
@miskachrumka každý lekár je iný a každý má svoj názor, ja netvrdím, že párky sú zlé, kuracie teda asi určite nie, tie by som si možno aj dala, ale ja som neni moc mäsová, takže mi ani nechýbajú 😉
@miskachrumka
veď to, človek už v dnešnej dobe nevie čo je pravda a čo nie. 🙂
@miskachrumka
a toho plynu čo sa pri tom nadýchaš, kým to urobíš 😀 😀 😀
@19vierka84 ja syry nemám rada jediné čo spapám sú udené korbáčiky 😵 milujem ich
ale kedže slané velmi nemožem tak som si ich ešte za tích 13tt a nedopriala ale ja to bude aspon jeden musím zamasakrovat 🙂
a ja som tiež pri malom maso nemohla cítit !a teraz by som jedla maso na všetky sposoby !
a ked je maso upravené ako má byt literioza ti nehorzí ! 😉 😉

@obycko takže aj vy máte za sebou slušný boj 😒 to mi je ľúto, ale tak hlavne že sa podarilo 😉 prečo si nezmeníš status? nech sme v obraze 😉 a u nás v rodine sú tiež sami chalani, svokra by už rada aj panenky kupovala 😀