Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
Babule Ahojte. Hlasim sa po prvej poradni a kontrole po ukonceni 12 tt.
Bábätko mavalo rucickami a nozickami, má už 5,71 cm. Stale sa pretacalo, rucickami si chytalo tvar a zakryvalo sa. Krasne bolo vidno aj pupocnikovu snuru, chrbticu, ocka. Skratka nieco uzasne. 🙂 Manzel to videl prvy krat a bol z toho taky nadseny, ze som zasa od stastia plakala. 😵
jáááj baby mě je bříško vidět už od nějakého 8tt 🙂 a to dost 🙂 dám do profilu foto, můžete zhodnotit 🙂 Jinak mě se v prvním těhu a to jsem měla opravdu hodně velké bříško pupek vůbec nahoru neprotlačil, pořád jsem ho měla jakoby vyžehlenej - vypadalo to tak dost vtipně 🙂 ale teď mi připadá, že už mi touto dobou vylézá 🙂 A jinak jsem v prvním těhu neviděla ani tu čáru co se dělá pigmentová od pupku dolů, ale až po porodu jsem si všimla, že ji mám, jen tam mám žílu a mám dost světlou kůži, tak to v těhu tu žílu nepřesvítilo 🙂
kočky dočítavam vásked príde už beži do poradne o tretej tam musím byt tak sa ozvem mysliet na mna !nech je všetko okej a musím mat zas fotku bez nej neodídem ! 😀
ahojte, tak už mám po poradni, všetko je ok; malinké má 5,7 cm, mávalo ručičkami ,...no chcelo sa mi smiať, normálne som zadržiavala smiech 😀 ale naozaj to bolo niečo úžasné. mám aj foto zo sona, ale tam je to iba taká machula...v piatok idem na odbery, tuším prenatálny skríning, a dalšiu poradňu a odbery mám 9.3....
@vcielkamaja supeeeeer gratulujem, malicke rastie ako z vody...ja mam do poradne este tyzden a pol.... :(
my sa ideme ukázať teraz vo štvrtok...aj sa odkrviť...
@vcielkamaja
@obycko , obidve v rovnakom tt, obidve na chlp rovnako veľké "fazuľky" 😉 😀 😀
Tak, dneska poradňa za nami. Potápka sa má k svetu, hmírila sa tam ako divá, sme sa s doktorou nasmiali, že aká smiešna animovaná postavička je momentálne z nej. Rovno mi urobili aj odbery na genetiku a aj na pečeňové testy, nakoľko ma už cca 5 dní svrbí bruško, tak si chce byť istá, že je všetko v poriadku 🙂 , ale v stredu tam musím ísť zase, lebo som mala vysoký krvný tlak 140 - 96 a vôbec nechcel klesnúť, tak sa musím dva dni merať ako blázon 🙂
@19vierka84 ...že animovaná postavička 😀 😀 toto prirovnanie počujem prvý krát 😀 😀 ja som mala dnes tlak 130-80, predtým 150-..., tak som si 3 týždne každý deň merala tlak a pohyboval sa okolo 120. darmo, k lekárovi idem v napätí...
@19vierka84 Ja som vzdy mala nizky tlak. A dnes mi namerala ledva 90/60. Ked som bola v 8 tt hospitalizovana v nemocnici, tak mi ho vobec nevedeli odmerat, potom ledva 80/50. Takze ja mam presne opacny problem. ☹
A aj mna svrbieva brucho. Myslela som, ze je to normalne. Nie je? Moze to nieco znamenat? 😲
@obycko
mne povedala, že to môže byť problém s pečeňou, tak ma dala na testy, ale kamoška mi povedala, že to môže byť tým, že sa mi naťahuje koža, takže neviem. Necháme sa prekvapiť, hádam to bude to druhé.
@vcielkamaja
ja si ho musím zapisovať a v stredu doniesť papierik k nej nech sa na to pozrie 🙂 , ale už ho mám normálny, asi som bola vystresovaná a a ni som to necítila, že či je všetko v poriadku 🙂
Tak som tuuuuuu všetko v najlepšom poriadku vďaka boju dalšia poradnu máme už s mužíkom 5.3 🙂 mala sa krásne hýbala a a je už akaá veliká /ý 😵
Pridávam foto 😵
baby, ako vas citam, vase drobatka sa vsetky vrteli a to moje si tam vraj "driemkalo", som sa pytala dokiho, ci je to ok, ze sa nemrvi a povedal, ze je to v poriadku, tak dufam, ze mal pravdu, budem mu verit. ste ma trosku zneistili 🙂
A tesim sa, ze ste v poriadku 🙂
@loralo
určite je všetko o.k.- tvoje si to určite nabudúce vynahradí, alebo možno bude v noci žúrkovať 🙂
no a dalsia vec, co som sa vas chcela spytat, ako riesite zapchu? ja som skoro v sobotu v noci skoncila na chirurgii, vyse 3hodin v ukrutnych bolesiach na zachode a samozrejme mi vysla zlata zila. ☹ bolo to strasne
@miskachrumka blahoželám 🙂 nás čaká poradňa v stredu... už teraz začínammať obavy, dúfam, že všetko bude ok
@loralo možno akurát spinkalo 😉 a čo sa týka tej zápchy, snažím sa jesť veľa vlákniny, t.j. takmer každý deń si dám vločky s lyžicou pšeničných otrúb a zalejem to acidofilným mliekom... mne to celkom chutí a pomáha 😉
@19vierka84 a nemala si ten tlak vyšší zo strachu? lebo ja keď sa bojím, tak mi stúpne...
@vcielkamaja tak ja mám ten istý problém, tiež mám pocit, bruško je akési mini, ale tak snáď bábo prospieva a všetko je ok 😒
@bobi3 dakujeme
@vcielkamaja nestresuj.ja som pri prvom tehumala brjcho az tak v 6 mes.take viditel.e.dovtedy sa dalo skovat v mikine a skoro nikto nevedel ze som tehu 🙂 zato teraz mam jak slon 🙂
@nessy no aj mi začiname rást a na váhe máme o kilo viac 😒
výsledky máme všetky suprove a krvný obraz ukážkový 🙂
tak sa teším !a male rastie ako z vody za 3 tyždne narastlo 2,6 cm 😵
@loralo ja s tym mam dost problemy a mam na to taky laktozovy sirup.vola duphalac.le musi ti ho predpisat doki ale platis ho aj tak ceky.je super.nieje to prehanadlo.to ti len naviaze vodu na zapekanec a potom lahko posunie von 🙂 maju v lekarnici aj podny ktory je bez predpisu.ten si mozes rovno kupit.je vraj o nieco slabsi ale ma ten isty ucinok.aj ten som mala.a hlavne,nieje to navykove a egresivne k crevam ako prehanadla 🙂
@miskachrumka tak super🙂 ja idem pondelok.ja som pribrala 2kg ale brucho mam jak slon 🙂ledva zapnem oteplovacky 🙂
@miskachrumka ahoj tebe robila ultrazvuk? a dalo sa spravit?....... lebo mne chcela tie spravit fotku ale endalo sa lebo ked chcela fotit tak bolo vidno rucky a nozky a ked pootocila tak bolo vidno chrbatik a hlaicku ale nie rucky a nozky.... :-P
@nessy si pribrala? ja ne a ne pribrat vkuse stala vaha...a jem.......

@vcielkamaja
Ahoj. Mne je brusko vidiet tak od 10tt. Teda vela ludi mi hovori, ze by ani teraz nepovedali, ze som tehu, ale ja to vidim a citim, uz nosim tehu veci, lebo ostatne ma tlacia. Pri prvom tehotenstve mi zaco byt vidiet brusko az tak v 4 mesiaci na konci. Pytala som sa na to lekara, ci je vsetko v poriadku, ze mi nejako rychlo rastie brusko. Vraj pri druhom tehu je to normalne, ze je to skor, tak som spokojna. 🙂
Ako som uz pisala, asi pravdepodobne citim aj aj pohyby (pri prvom v 19tt), tak je to uplna pravda, ze kazde tehu je ine. Neboj, este si velkeho bruska uzijes. Hlavne, ze sa dobre citis a onedlho prispejes do fotoalbumu aj Ty fotecku s krasnym rastucim bruskom. 🙂