icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

koviivana
13. feb 2012

@vcielkamaja
Ahoj. Mne je brusko vidiet tak od 10tt. Teda vela ludi mi hovori, ze by ani teraz nepovedali, ze som tehu, ale ja to vidim a citim, uz nosim tehu veci, lebo ostatne ma tlacia. Pri prvom tehotenstve mi zaco byt vidiet brusko az tak v 4 mesiaci na konci. Pytala som sa na to lekara, ci je vsetko v poriadku, ze mi nejako rychlo rastie brusko. Vraj pri druhom tehu je to normalne, ze je to skor, tak som spokojna. 🙂
Ako som uz pisala, asi pravdepodobne citim aj aj pohyby (pri prvom v 19tt), tak je to uplna pravda, ze kazde tehu je ine. Neboj, este si velkeho bruska uzijes. Hlavne, ze sa dobre citis a onedlho prispejes do fotoalbumu aj Ty fotecku s krasnym rastucim bruskom. 🙂

obycko
13. feb 2012

Babule Ahojte. Hlasim sa po prvej poradni a kontrole po ukonceni 12 tt.
Bábätko mavalo rucickami a nozickami, má už 5,71 cm. Stale sa pretacalo, rucickami si chytalo tvar a zakryvalo sa. Krasne bolo vidno aj pupocnikovu snuru, chrbticu, ocka. Skratka nieco uzasne. 🙂 Manzel to videl prvy krat a bol z toho taky nadseny, ze som zasa od stastia plakala. 😵

bonninka
13. feb 2012

jáááj baby mě je bříško vidět už od nějakého 8tt 🙂 a to dost 🙂 dám do profilu foto, můžete zhodnotit 🙂 Jinak mě se v prvním těhu a to jsem měla opravdu hodně velké bříško pupek vůbec nahoru neprotlačil, pořád jsem ho měla jakoby vyžehlenej - vypadalo to tak dost vtipně 🙂 ale teď mi připadá, že už mi touto dobou vylézá 🙂 A jinak jsem v prvním těhu neviděla ani tu čáru co se dělá pigmentová od pupku dolů, ale až po porodu jsem si všimla, že ji mám, jen tam mám žílu a mám dost světlou kůži, tak to v těhu tu žílu nepřesvítilo 🙂

miskachrumka
13. feb 2012

kočky dočítavam vásked príde už beži do poradne o tretej tam musím byt tak sa ozvem mysliet na mna !nech je všetko okej a musím mat zas fotku bez nej neodídem ! 😀

vcielkamaja
13. feb 2012

ahojte, tak už mám po poradni, všetko je ok; malinké má 5,7 cm, mávalo ručičkami ,...no chcelo sa mi smiať, normálne som zadržiavala smiech 😀 ale naozaj to bolo niečo úžasné. mám aj foto zo sona, ale tam je to iba taká machula...v piatok idem na odbery, tuším prenatálny skríning, a dalšiu poradňu a odbery mám 9.3....

mercymay
13. feb 2012

@vcielkamaja supeeeeer gratulujem, malicke rastie ako z vody...ja mam do poradne este tyzden a pol.... :(

zuzanapd
13. feb 2012

my sa ideme ukázať teraz vo štvrtok...aj sa odkrviť...

bodka70
13. feb 2012

@vcielkamaja
@obycko , obidve v rovnakom tt, obidve na chlp rovnako veľké "fazuľky" 😉 😀 😀

19vierka84
13. feb 2012

Tak, dneska poradňa za nami. Potápka sa má k svetu, hmírila sa tam ako divá, sme sa s doktorou nasmiali, že aká smiešna animovaná postavička je momentálne z nej. Rovno mi urobili aj odbery na genetiku a aj na pečeňové testy, nakoľko ma už cca 5 dní svrbí bruško, tak si chce byť istá, že je všetko v poriadku 🙂 , ale v stredu tam musím ísť zase, lebo som mala vysoký krvný tlak 140 - 96 a vôbec nechcel klesnúť, tak sa musím dva dni merať ako blázon 🙂

vcielkamaja
13. feb 2012

@19vierka84 ...že animovaná postavička 😀 😀 toto prirovnanie počujem prvý krát 😀 😀 ja som mala dnes tlak 130-80, predtým 150-..., tak som si 3 týždne každý deň merala tlak a pohyboval sa okolo 120. darmo, k lekárovi idem v napätí...

obycko
13. feb 2012

@19vierka84 Ja som vzdy mala nizky tlak. A dnes mi namerala ledva 90/60. Ked som bola v 8 tt hospitalizovana v nemocnici, tak mi ho vobec nevedeli odmerat, potom ledva 80/50. Takze ja mam presne opacny problem. ☹
A aj mna svrbieva brucho. Myslela som, ze je to normalne. Nie je? Moze to nieco znamenat? 😲

19vierka84
13. feb 2012

@obycko
mne povedala, že to môže byť problém s pečeňou, tak ma dala na testy, ale kamoška mi povedala, že to môže byť tým, že sa mi naťahuje koža, takže neviem. Necháme sa prekvapiť, hádam to bude to druhé.

19vierka84
13. feb 2012

@vcielkamaja
ja si ho musím zapisovať a v stredu doniesť papierik k nej nech sa na to pozrie 🙂 , ale už ho mám normálny, asi som bola vystresovaná a a ni som to necítila, že či je všetko v poriadku 🙂

miskachrumka
13. feb 2012

Tak som tuuuuuu všetko v najlepšom poriadku vďaka boju dalšia poradnu máme už s mužíkom 5.3 🙂 mala sa krásne hýbala a a je už akaá veliká /ý 😵

miskachrumka
13. feb 2012

Pridávam foto 😵

loralo
13. feb 2012

baby, ako vas citam, vase drobatka sa vsetky vrteli a to moje si tam vraj "driemkalo", som sa pytala dokiho, ci je to ok, ze sa nemrvi a povedal, ze je to v poriadku, tak dufam, ze mal pravdu, budem mu verit. ste ma trosku zneistili 🙂
A tesim sa, ze ste v poriadku 🙂

19vierka84
13. feb 2012

@loralo
určite je všetko o.k.- tvoje si to určite nabudúce vynahradí, alebo možno bude v noci žúrkovať 🙂

loralo
13. feb 2012

no a dalsia vec, co som sa vas chcela spytat, ako riesite zapchu? ja som skoro v sobotu v noci skoncila na chirurgii, vyse 3hodin v ukrutnych bolesiach na zachode a samozrejme mi vysla zlata zila. ☹ bolo to strasne

bobi3
13. feb 2012

@miskachrumka blahoželám 🙂 nás čaká poradňa v stredu... už teraz začínammať obavy, dúfam, že všetko bude ok
@loralo možno akurát spinkalo 😉 a čo sa týka tej zápchy, snažím sa jesť veľa vlákniny, t.j. takmer každý deń si dám vločky s lyžicou pšeničných otrúb a zalejem to acidofilným mliekom... mne to celkom chutí a pomáha 😉

@19vierka84 a nemala si ten tlak vyšší zo strachu? lebo ja keď sa bojím, tak mi stúpne...

bobi3
13. feb 2012

@vcielkamaja tak ja mám ten istý problém, tiež mám pocit, bruško je akési mini, ale tak snáď bábo prospieva a všetko je ok 😒

miskachrumka
13. feb 2012

@bobi3 dakujeme

zuzanapd
13. feb 2012

@loralo snažím sa jesť každý deň ovocie (jedno jablko, banán a pomaranč), k obedu si vždy spravím nejaký zeleninový šalát a denne jogurt... a veľa pijem... som vodoholik...

nessy
13. feb 2012

@vcielkamaja nestresuj.ja som pri prvom tehumala brjcho az tak v 6 mes.take viditel.e.dovtedy sa dalo skovat v mikine a skoro nikto nevedel ze som tehu 🙂 zato teraz mam jak slon 🙂

miskachrumka
13. feb 2012

@nessy no aj mi začiname rást a na váhe máme o kilo viac 😒
výsledky máme všetky suprove a krvný obraz ukážkový 🙂
tak sa teším !a male rastie ako z vody za 3 tyždne narastlo 2,6 cm 😵

nessy
13. feb 2012

@loralo ja s tym mam dost problemy a mam na to taky laktozovy sirup.vola duphalac.le musi ti ho predpisat doki ale platis ho aj tak ceky.je super.nieje to prehanadlo.to ti len naviaze vodu na zapekanec a potom lahko posunie von 🙂 maju v lekarnici aj podny ktory je bez predpisu.ten si mozes rovno kupit.je vraj o nieco slabsi ale ma ten isty ucinok.aj ten som mala.a hlavne,nieje to navykove a egresivne k crevam ako prehanadla 🙂

nessy
13. feb 2012

@miskachrumka tak super🙂 ja idem pondelok.ja som pribrala 2kg ale brucho mam jak slon 🙂ledva zapnem oteplovacky 🙂

monika1091
13. feb 2012

@miskachrumka ahoj tebe robila ultrazvuk? a dalo sa spravit?....... lebo mne chcela tie spravit fotku ale endalo sa lebo ked chcela fotit tak bolo vidno rucky a nozky a ked pootocila tak bolo vidno chrbatik a hlaicku ale nie rucky a nozky.... :-P

monika1091
13. feb 2012

@nessy si pribrala? ja ne a ne pribrat vkuse stala vaha...a jem.......

lucia3006
13. feb 2012

@saranata oki, tak držím palce 🙂 je úžasné vidieť mimčo na tej obrazovke, ešte krajšie bude ho o pár mesiacov držať v náručí 🙂

lucia3006
13. feb 2012

@cicimon možno sa tam aj stretneme ak by nám vyšiel rovnako termín 🙂