icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

monika1091
14. feb 2012

@bodka70 no tak to je nazor a neberiem ti to naozaj..... 🙂 este presne niesom rozhodnuta ze kam len som sa pytala na referencie na nemocnice........ a kedze si spominala doktora nebol to nahodou Dr.Rosocha?....

bodka70
14. feb 2012

@monika1091 , no veď hovorím, možno to bola len náhoda v tej Šaci, veď mnohí si ju pochvaľujú, je tam naozaj pekné prostredie a dosť veľká výhoda je v tom, že je tam pekná návštevná miestnosť aj pre rodičky s bábätkami, takže oteckovia a rodina má šancu vidieť a byť viac spolu s bábom už v pôrodnici, čo v iných pôrodniciach v KE veľmi nie je. No veď uvidíš, ešte máš dosť času na popremýšľanie, do pôrodu je ešte ďaleko 😉 😀 .
a toto doktora, neviem ako to myslíš, myslíš toho môjho v starej nemocnici? Alebo nejakého v Šaci?. Dr. Rosochu nepoznám.

monika1091
14. feb 2012

nie Dr. Rosocha je v starej nemocnici........ som myslela ze jeho mas na mysli......

monika1091
14. feb 2012

@lensam ja mam termin 26 augusta......

19vierka84
14. feb 2012

@miskachrumka
ťažko povedať čo bolo na ňom šeciálne, lebo toto je moje prvé a vôbec netuším ako to prebieha, ale len tento jeden som mala platiť. Ak budem chcieť určiť pohlavie, tak 10 eur a za fotku 5 eur. Každý to má asi inak, záleží aj od toho aké majú zmluvy. Aj za výter z maternice som platila 10 eur, ale nemenila by som, lebo je super a hlavne je že sa cítim tam fajn 🙂

19vierka84
14. feb 2012

@bodka70
ale takto to máš s každou nemocnicou, niekto je s ňou spokojný a niekto nie. Ja viem, že v BA rodiť nechcem aj keď budem mať možnosť, nakoľko naši bývajú hneď oproti Antolskej, ale tam ma nedostane nikto ani keby mi za to mali platiť. 🙂

bodka70
14. feb 2012

@monika1091 , osobne ho nepoznám, ale meno mi je známe, vraj je dobrý 😉 . Ja mám Sedliaka, on je hlavne odborník na ženské operácie a podobne. Je dobrý, len jediná nevýhoda, má toho strašne veľa, veľa pacientiek, tak je stále v behu... 😝 😉

saranata
Odpoveď bola odstránená
lucia3006
14. feb 2012

@cicimon tak to áno, ten termín je len orientačný 🙂 dieťatko sa samé vypýta na svet keď bude pripravené 🙂

lucia3006
14. feb 2012

@saranata jeeeej supeeer 🙂 teším sa s tebou 🙂

lucia3006
14. feb 2012

@saranata tak to áno, mne bolo až do plaču od dojatia, keď som naše mimi tam na obrazovke utz videla 🙂 je to ten najkrajší pocit nosiť dieťatko pod srdom a stať sa maminou 🙂

bonninka
14. feb 2012

@koviivana já byla taky na nadstandardu a mě právě dorazila ta špína na podlaze v koupelně. Uklízečka myla protiskluzovou podlahu čistě hadrem, takže ta zanesená špína tam zůstávala,...určitě ti přeju, aby ti porod proběhl tak jak si představuješ, jen já už prostě kalkuluju i s tím, že to tak být nemusí. Byla jsem týden nahoře na gyndě a pak 3 dny v porodnici na těch hrozných postelích, kde se ani nevyspíš v tom minipokoji čekatelek,...Když pak přišlo u porodu na krájení chleba a už to i vypadalo, že porodím, tak měl malej málo kyslíku, primář řekl, že se jde okamžitě na sál, ale odvedla ho sestra, že vedle je ještě jedna rodička, co čeká na císaře od pana doktora (co si ho zaplatila) a hádej, kdo šel teda nakonec první a kdo čekal? Kvůli tomu ty peníze za toho doktora dám, je to špinavost co se v tom zdravotnictví dějě, ale my s manželem těch 25 minut, než ji zoperovali měli dost nervy,...a to se nám primář vrátil sprostě říct, že teda ještě můžeme čekat, že mám ještě šanci na přirozený porod, dali mi dýchat kyslík a všichni odešli do kukaně...sotva dooperovali, tak mě tam doštrikovali, před manželem všechno v pohodě a sotva se za mnou na sále zavřely dveře, tak honem, honem, rychle mě celou vydesinfikovali, vycévkovali, vyvázali a tak,...a byla jsem během 3 minut uspaná ☹ No a pak po porodu s těma všema brutálníma komplikacema dalších 10 dní na šestinedělí,...Taky jsem si říkala, odrodím a za 4 dny půjdu domů, dnes už se na to prostě dívám jinak,...

bonninka
14. feb 2012

@monika1091 měla jsem to s tím masem a vůbec pachem masa i při prvním těhu, ale obojí v prvním trimestru, pak to postupně odcházelo a byl klid 🙂 teď už jím maso v pohodě, jen ta syrová forma mi pořád není moc příjemná 🙂

bonninka
14. feb 2012

@ktore já jsem to maso taky zkonzumovala, i když s nechutí, ale na přípravě jsem se rozhodně podílet nemohla 😎

nessy
14. feb 2012

@monika1091 nieje,pretoze to znamena ze nenaberas ty,ale babo rastie a nabera,naberies neskor.poznam baby co pribrali za cele tehu 5kg a z toho 3kg malo babo 🙂

bodka70
14. feb 2012

@nessy , šťastné to ženy 😉 😉 😉 .
A ináč baby, absolútne by som sa neznepokojovala, že nepriberáte, jój ešte budete rady, neskôr tie kilá začnú priberať závratným tempom, aspoň u mňa to tak bolo a to som mala pocit, že skoro nič nejem 😠

monika1091
14. feb 2012

@nessy to naozaj?....... ja sa nebojim ze priberem kila to sa vzdy da zhodit nejako..... len to mi robi starost ze ja nenberam vahu mozno va dalsom mesiaci uz to zacne...... 🙂

monika1091
14. feb 2012

@bonninka no mozno mas pravdu a chce to cas........ aspon dufam ze to tak bude... 🙂 .......

bonninka
14. feb 2012

@monika1091 neboj, pokud nejsi nějak extra štíhlá, tak není nic vyjímečného, že i zhubneš, důležité je, že má miminko dost živin, pokud rozumně jíš, tak se svou vlastní váhou vůbec netrap 🙂

obycko
15. feb 2012

babby vcera som aj ja bola u kadernicky, trochu sa dat skraslit. uz som si pripadala ako jezibaba. 😀
A tam som stretla kamosku, co mi spominala, ze existuje miesto vanicky na kupanie kúpacie vedierko. Najskor som si to nevedela predstavit, ale potom som to hladala na nete. Dost bab si to pochvaluje. Máte to niektora alebo mate s tym skusenosti?

mercymay
15. feb 2012

Dobre ranko vsetkym tehulkam.. :o)

bodka70
15. feb 2012

@obycko , pri prvých dvoch dievčatách som ho nemala, lebo som netušila, že niečo také existuje, ale teraz pri treťom ho chcem vyskúšať, tak uvidím. Vyzerá to byť super. Skúsim nejaké kúpiť na MMB. Ale až neskôr, zatiaľ ešte nič nekupujem, ešte sa mi zdá skoro.

bodka70
15. feb 2012

@mercymay , dobré ráno. 🙂

mercymay
15. feb 2012

@bodka70 Tiez som to len videla na fotkach ale nemam od nikoho referencie, kazdopadne suhlasim s tebou, ze vybavu zacnem az neskor kupovat. 🙂

vcielkamaja
15. feb 2012

dobre ranko vsetkym. u nas snezi...

co sa vahy tyka, tak ja som este nepribrala...ale aj tak je toho na mne dost, babatko ma urobene zasoby dopredu 😀 😀

bodka70
15. feb 2012

@mercymay , áno - jednak veľa vecí nebudem potrebovať, lebo sestra má polročné bábo, tak skoro všetko budem mať od nej a jednak - skrátka taká trošku poverčivosť, aby sa bábu nič nestalo 😉 .
Ale to vedierko používala moja kámoška a veľmi si ho chválila, škoda že ho už predala.

mercymay
15. feb 2012

@vcielkamaja ty ze mas zasoby??? 🙂))) tak potom co mam vraviet ja... 🙂) chi
@bodka70 jaj tak aj usetris to je dobre a aspon vies po kom veci su, tak sa bat nemusis. Ja ani tak na povercivost nedavam ako na to,ze fakt je to este skoro a pride mi to zbytocne. Radsej zgrlosim peniazky a potom to s drahym naraz kupime.

bodka70
15. feb 2012

@mercymay , no áno, aspoň na tomto ušetrím, veď u nás je to vzájomné, ja jej dávam veci po svojich dievčatách na jej mladšie 2 dcérky. Jej sa chlapček narodil začiatkom augusta, takže v podstate ten istý termín, ako mám ja, tak tie vecičky budú pasovať aj podľa ročných období na daný vek. A určite dostanem aj nejaké drobnosti nové od rodiny či kámošiek, takže ak niečo kúpim nové na oblečenie, tak len ak to bude dievčatko, dokúpim niečo dievčenské, a ak chlapček, tak len nejakú drobnosť, len pre ten pocit, že aj ja som mu niečo kúpila. 😉

vcielkamaja
15. feb 2012

@mercymay tak ja som kupila iba zopar drobnosti len preto, lebo som proste neodolala. inak nam svagrina slubila po svojej dcere vecicky, ale aj to je otazne, lebo pri mojej svagrinej clovek nikdy nevie. postielku sme dostali od mojej tety...postielka ma 20 rokov a moj otec ju ide zreparovat a natriet...normalne ze starozitnost, ale dobre bude, staci. tam treba iba novy matrac.

mercymay
15. feb 2012

@vcielkamaja my asi budeme kupovat vsetko, velmi nemame po kom dedit, resp. ak aj ano tak nie tie zakladne veci, ako je postielka alebo kocik...a navyse kocik chcem podla vlastnych predstav, tak to by sa asi nikto netrafil 🙂. ale uz aspon mame vanicku na kupanie odlozenu u svokry, tak isto vahu na babatko, fusak zimny...toho sa nazbiera. 🙂 A milion hraciek a kniziek, ale az ked bude vacsie, tie najmensie miminkovske uz davno nemame.