Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
ja budem rodiť v Ružinove a u Dr.Ďuračku.Snád tam dovtedy ešte bude. 🙂
@loralo
multitabs perinatal, cez net stoja okolo 7 eur a majú všetko čo potrebujem, doktorka mi ich schválila, aj keď nie je zástancom brania vitamínov, ale skôr pestrej stravy 🙂 prípadne si kúp zvlášť probiotiká, alebo sa opýtaj. lekára, on ti určite bude vedieť poradiť
@miskachrumka
ja som tiež teraz platila 20,- eur, ale len preto že to bol špeciálny ultrazvuk a poisťovňa to neprepláca.
Isla by som na Kramare, ale tam povolia max 1 osobu, niekedy ziadnu. Muz tam chce byt, aj ja ho tam chcem a dula mi tam chybat nemoze. Len skoda, ze ta, s ktorou som rodila prvy raz uz nechodi k porodom, tak musim najst inu. 😔
@monika1091
netrap sa, ja som v prvom tehu pribrala az okolo konca 4 mesiaca a do konca som nabrala 16kg. 🙂 Ak Ti byvalo aj zle a vracala si, tak preto mozno vaha stala. Teraz pomaly zacnes naberat, uvidis. 🙂
@loralo
no s dulou to prebiehalo tak, ze mi tuto pomoc odporucila kamaratka. Zavolala som jej cca v 6 mesiaci, ze by som sa rada stretla a pripadne aby ma sprevadzala pri porode. Ona zhodou okolnosti v tom case robila kurz predporodnej pripravy, tak som sa tam prihlasila. Hodinu sme cvicili jogu, tancovali teh. brusne tance a druhu hodinu bola teoria a volna diskusia. Bolo nas tam asi 8 mamiciek a milion otazok. 🙂 Popri tom sme sa 3x stretli, dohodli sme sa, co chcem od porodu, ake uvolnujuce techniky sa daju pouzit, ake lieky nechcem prijat, ze nechcem nastrih.. tak sme spisali porodny plan a dohodli sa, ze jej zavolam, ked sa mi nieco nebude zdat alebo ked zacnem mat pocit, ze rodim. Potom sme sa stretli v porodnici, lebo porod sa mi navecer tak rychlo rozbehol, ze nestihla prist k nam. O 19tej som prisla do porodnice a o 21,30 som mala maleho pricucnuteho na prsniku. 🙂 Lekarka hovorila, ze teraz sa porod urcite spomali, lebo zmena prostredia a bla, bla a ze ako prvorodicka porodim tak nadranom. Vdaka dule (masozrejme aj vdaka manzelovi, ktory tam bol so mnou ) som sa nicoho nebala, na porod som sa tesila, nieze sa spomalil, ale krasne postupoval, mam z neho dobre spomienky. (nastrihu ani urychlovackam som sa nevyhla, ale snad pri druhom si to vybojujeme) Zoznam dul najdes na duly.sk.
@koviivana tak dufam ze zacnem priberat .. ale uz chcem aj na brusku...... 🙂
a je tu niektora ktora bude rodit v Košiciach?
@monika1091 , ja som z Košíc, ale ja pôjdem určite na cisársky, kedže už mám dva za sebou. 😉
@19vierka84 aký špeciálny opiš mi špeciálny ultrazvuk ?
@bodka70 to naozaj? ja neviem este ako pojdem este mam nato casu ale bojim sa prirodzeneho porodu....... a kde v Košiciach budeš rodiť? ja som rozmyšlala nad šacou
@nela258 asi to skusim i ja.. 🙂
@miskachrumka .. dedko je Talian? tak to ho casto nevidite... ale aspon ste mali pekny vikend. I Ty si sa sankovala???
ahojte baby prosiiiiim ak niektorej bolo zle tak do kedy vam to trvalo?je mi zle od 6 tyzdna a to rano mi je super,zle mi zacina byt tak okolo obeda ci potom az kym neidem spat.nemam naladu na nic..................... ☹
@ktore tak mne zo zaciatku tehotenstva bolo fajn nebolo mi nic ... az potom od 5-teho tt mi zacalo byt zle a teraz pomaly to uz prestava a to som v tretom mesiaci (13tt)........ a mas chut k masu? lebo mne sa zhnusilo uplne... :-P
@koviivana jááj tak to jsi měla aspoň dobrý porod, to je přesně ta zkušenost, kdy si myslím, že ten zasmluvněný lékař naní potřeba, leč jsem v Ružinove zažila mnoho jiných a koneckonců i ten svůj vlastní, kde se jim to řádně vymstilo :-/ to nechci nikoho strašit, ale bylo tam pár reparací hráze, apod.,...Jen s tou dulou je to asi fajn a dost v klidu, ale i ta se nesmí lékařům plést do práce,...Mě osobně už do Ružinova snad nedostanou,..když už pominu svůj porod, tak ta všudypřítomná špína a všechno se tam rozpadá,...
@ktore já jsem měla absolutní nechutenství, na nic jsem neměla chuť a ani jsem nechtěla jíst věci, co mám běžně ráda, ale nějak jsem do sebe vždycky něco natlačila na silu, naštěstí jsem nezvracela, ale i tak to bylo hnusné, trvalo to tak do 12 tt a maso bylo něco absolutně nemyslitelného ☹
@bonninka ahoj.... ani ty nemas chut na maso?.... a to sa to stalo aj pri prvom tehotenstve?.....a kedy to sa zmeni ta chut
@bonninka
ano, podmienky su tam dost nechutne, ale ja som skoro hned po prichode isla na salu a potom na izbu. V juni 2009 bol fakt natresk a kvoli nedostatku miesta som (+ nejake 3 baby) spala o poschodie vyssie a rano som isla na nadstandard, tam to bolo vcelku znesitelne. Maleho som si musela vybojovat, priniesli mi ho asi az o 10tej, ked ma ubytovali na sestonedeli. To bolo najhorsie. Boli sme 2 na izbe, kupelka v pohode cista, jedlo nam nosili na izbu.. ziaden luxus, ale na tych par dni.. Ja idem do Ruzinova rodit kvoli tomu, ze tam povoluju 2 sprevadzajuce osoby. Inak ja byvam asi 50 m od tej sukromnej porodnice Koch, kde mam aj gynekologa, ale nechcem dat tolko penazi za porod..
@monika1091
@bonninka nemam odpor k masu.akurat mi keksiky prestali chutit.inak mozem vsetko.akurat ma napne ked niekedy idem robit nieco z masa.iank zjest nemam problem.nevraciam ale mi je frt v kuse zle uz aby to preslo.takze minimalne do toho 13 tyzdna mozem cakat.boooze to sa zblznim dovtedy...och joj ale co uz ,len nech to netrva do konca.
@ktore :D ani si to nevsimnes a uz budes v tom 13-tom tt.... naozaj... tak rychlo to ide ze az no mocno 🙂 ja tiez velmi sladke nemusim ...a ani ja som s pociatku nezvracala ... ale mala som taky tyzden ... ze z nicoho nic .......a cez den mi nic nebolo ale vecer a pocas celej noci mi bolo zle na zaludok ...... ale to prejde naozaj chce to casu alebo niektore aj pisali ze dobre je ten zazvor?......v lekarni ho dostat v forme caju ... vyskusaj .....
@bbubinkaa nie :D nieje Talian má tam firmu tak je tam stále !
a nie nesánkovala ale sledovala 😀
@miskachrumka ved preto... aj sledovanie je zaujimava cinnost, ked sa uz nemozeme sankovat 🙂
@monika1091 , ja do šaci nejdem, môj gynekológ robí zároveň aj pôrody aj cisárske, ja mu dôverujem, tak budem aj v nemocnici v jeho "opatere", už mi robil cisárske aj predtým, takže ostanem v starej nemocnici, kam pod neho patrím. Aj keby ma náhodou neoperoval, tak budem tam pod jeho lepším dohľadom. Viem ako to je, trošku inak sa pozerajú na pacientku, ak tzv. tam "patríš pod nejakého lekára" ako keď ideš do pôrodnice prakticky len na pôrod a lekára máš inde.
a plus šaca je pre mňa nevýhodná, že je ďaleko, muž s rodinou to bude mať ku mne bližšie, ak ostanem v meste, takže aspoň pre mňa je to praktickejšie. A navyše napr. moja sestra bola prvé 2.pôrody v šaci a nebola spokojná, to by bolo na dlhé rozprávanie. Pri prvom dieťati jej zanedbali sledovanie, nikto si akosi nevšimol, že sestra dostala infekciu do plodovej vody a takmer sa jej malá pridusila. Na poslednú chvíľu ju rýchlo brali na cisársky, ešte pár minút a malá to neprežije, keď ju vybrali, museli ju oživovať, nebilo jej srdce ani nedýchala 😒. A pri druhom zase natrafila na veľmi nepríjemnú doktorku, kt. ju po celý pôrod zhadzovala, len preto, lebo si "dovolila" chcieť ísť rodiť prirodzene po prvom cisárskom. (trúsila poznámky, že "tá" to nezvládne a neporodí, že je priveľmi "múdra", keď si to tak naštudovala a tak podobne. No neviem, možno len mala smolu.
V starej nemocnici nie je tak pekne a nie je tam také vybavenie, ale je tam milší prístup lekárov i sestričiek.
@bbubinkaa no aj by som sa šuchla veru ale čo už budeme sa sánkovat budúcu zimu 🙂

idete niektora rodit do ruzinova? a u koho?