icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
16. feb 2012

@bonninka moj tiež vie o materne a tiež mi ju odsúhlasil on len chcel aby som neplatila len za vitamíny 23E ale menej ale o by už mal nechat namne nie?! či chcem platit tolko a či nie🙂

bonninka
16. feb 2012

Baby, ty vitamíny mají veelmi podobné složení, když na to kuknete, to by musely děti přerůst ze všech, ale jen za předpokladu, že by se rostlo z vitamínů, takže bych se na to vyprdla, ono je to jedno jaké jsou, hlavně že to sedí a je nám s tím fajn 🙂

bonninka
16. feb 2012

@miskachrumka jinak já taky rodím sekciou, nejsem z toho teda odvázaná, ale co už, aspoň už vím do čeho jdu a nebudeme muset čekat, že kdy to vlastně propukne a naplánujeme si hlídání malého a všechno 😎 snažím se v tom hledat pozitiva 🙂

miskachrumka
16. feb 2012

@bonninka presne ako ja hladám v tom zatial len to dobré :/ tužila som rodiť normálne no pri malom sa mi to podarilo na 15hod a porod kvoli komplikácia skončil sekciou ☹ a dr ma hned upozornil že sekcia bude ja teraz !
len neviem či si musím dat rezat starú ranu alebo možem si dat ten bikiny rez ! 😒 ešte to sa musím opýtať mojho gynekologa !
a desí ma zas to zobedunie a strašná boleť 😢
ale hlavnenech všetko dobre dopadne to ej hlavné !a čitala som vela člonkov kde pišu mamičky že druhú sekciu zvládali lepšie ako prvú ale to bude asi tím že už vieme do čo ideme a snažíme sa to zvládnuť ako sa dá !

miskachrumka
16. feb 2012

@bonninka a ak sa možem opýtať prečo ideš rodiť sekciou ?aj prvé si rodila sekciou ?

nela258
16. feb 2012

@bbubinkaa ja by som chcela u svojho dr.secanskeho, ale viaceri su ok...kamoska ide teraz ku kozelkovej...

sisinka8
16. feb 2012

ahojte!aj ja mam termin na1.8 ale mi povedal moj doki ze to bude uz v juli o2-3t.skor lebo budem mat planovanu sekciu a prve babo som tak mala.....ako sa mate?ja cakam na vysledok triple testu.hadam zajtra uz to budem mat..... 😒

bodka70
16. feb 2012

@miskachrumka , no uvidíš čo ti povie lekár, ohľadom tej reznej rany. Ja tiež môžem potvrdiť, že druhá sekcia bola oveľa ľahšia. Pri prvej som mala pocit, keď som sa prebrala, že mi zaťali sekeru do brucha 😝 😒 . Dlho ma to bolelo napriek injekciám od bolesti, mala som závrate, slabo mi bolo a ešte k tomu tie teploty a infekcia v rane.
Pri druhej som sa prebrala a čakám a čakám, kedy prestane účinkovať narkóza a začne ma to bolieť....a ono nič. 😉 . Ako pobolievalo to, jasné, ale zdaleka nie tak ako pri prvej. Asi ako keby som to mala silnejšie buchnuté alebo ako silnejšia menštruácia. Poobede ma rezali a večer som už vedela vstať a v noci som sa nudila, tak som sa prechádzala po chodbe (aj so stojanom s infúziou 😀 😀 😀 ). Ale vraj je to spôsobené aj tým, že pri prvej sekcii sú prerušené všetky tie priečne svaly a nervy, tak to je bolestivé a pri druhej režú do tej istej rany, kde už tie nervy takmer nie sú, tak je to oveľa menej citlivé.
No ale ty budeš mať možno ranu na inom mieste 😔, no veď uvidíš, čo ti povie lekár, čo je pre teba a bábo lepšie.

bodka70
16. feb 2012

@sisinka8 , sme tu viaceré, čo majú oficiálne termín v auguste, ale z najväčšou pravdepodobnosťou pôjdeme na plánovanú sekciu už v júli.

sisinka8
16. feb 2012

@bodka70 mozno to znie sebecky ale aspon budeme mat toho o3t.menej... 😉 ako znasas tehotenstvo?

miskachrumka
16. feb 2012

@bodka70 no teraz sž teda vobec neviem či sa rozhodnut pre iná ranu ked hovoríš že na ten sstarej rane už niesu nervy .....................no a teraz čo ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

miskachrumka
16. feb 2012

JA som bola Bodka presvedčená že si dám bikiny rez preto že je rez menši a nechcem si dat zas rezat polku brucha ☹ ☹ a teraz si ma zmiatla že ak si dám rez inde zas bude tá bolest strašná !
a ak to risknem a dám sa rezať na to isté zas budem mat cele brucho opuchnuté a bolave strašné ☹ ☹ ☹
a možno to može menej boliet a máš stími nervamy pravdu ale aj nemusí ☹ ☹ ☹

bodka70
16. feb 2012

@miskachrumka , ja nie som lekár, tak ti neviem úplne odborne poradiť, ale podľa mojej mienky - ak v budúcnosti čo len trochu počítaš s 3.bábom, tak by som preferovala ten bikiny rez, aj za cenu toho, že ťa to možno bude viac bolieť. Keď nie tak asi radšej do tej pôvodnej rany a poprípade ak sa ti urobila nepekná jazva, tak ti ju možno budú vedieť vyrezať a trošku upraviť.
Ale netuším, lekári majú možno iné predstavy a vysvetlia ti to úplne ináč a možno sa vôbec nebudeš môct rozhodnúť a urobia ti to, ako uznajú za vhodné. Tak či tak dôležité je bábo, aby bolo všetko v poriadku, až na druhom mieste je estetika či tvoja bolestivosť. 😉

miskachrumka
16. feb 2012

@bodka70 no na fotke moje bruško vyzerá super ale rez je ešte nižšie ako nieje to nič strašné ale samozrejme vidno to !ale už som sa naučila žit stim nikdy som brucho velmi neukazovala keby áno viac by ma to mrzelo !a ukazovat ho už určite nebudem !tak mi to nejak nevadí a verím že do porodu vela preštudujem je to ešte daleko a rozhodnem sa dobre a neviem ani nebudem vediet či chcem ešte tretie babo alebo nie ono to musí príst spontánne a tak samo že tužim po babatku tak si ho z lásky urobme a nemožem vediet už teraz či chcem či nie !a preto bude moje rozhodovanie ešte tažšie !či to risknem alebo nie !kebs mi niekto povedal že ten bikiny rez bolí menej ako ten obyčajný hned som rozhodnutá !ale neveim či je tu mamička ktorá ma spravený normalny rez ! ☹

bodka70
16. feb 2012

@miskachrumka , no fakt, asi ťa len motám, i keď nechtiac. 😒 . Fakt netuším, čo by bolo lepšie. Ono úplnu záruku, že ťa to bude menej bolieť v tej istej rane ti nedá nikto. Kámoška má 2x bikiny rez, ale urobili je 2 rôzne rany, jednu ponad druhú. Ja mám jazvičku veľmi jemnú a vôbec nevidno, že sú to 2 sekcie, pekne do jedného rezu mi to dali. Asi aj od operatéra to závisí, aký je šikovný, aj od toho, aké máš tkanivo na bruchu a či sa napr. nemusia trochu ponáhľať - keď je napr. bábo v bruchu v tiesni.

miskachrumka
16. feb 2012

@bodka70 ja si tiež myslí že na to je vela faktorov ako si napísala !
ja som rada že si mi napísala svoj názor 🙂 🙂

bodka70
16. feb 2012

@miskachrumka , no asi je niekedy lepšie, keď človek má len jednu možnosť, lebo keď má na výber, tak si len hlavu "turbuje" že čo je lepšie a aj tak nemá istotu, že dobre vybral. 😉

miskachrumka
16. feb 2012

@bodka70 presne tak ☹

bodka70
16. feb 2012

@miskachrumka , lepšie bude nateraz vypustiť to z hlavy, ešte máme kopu času na také veci myslieť.
Ozaj, už ťa prestalo štípať v rane? Mňa už prestalo, tak asi týždeň-dva som to cítila, teraz už nie.

nessy
16. feb 2012

@miskachrumka sak jasne,ja to neriesim. 🙂
ja som pri malej nebrala nic a teraz beriem,ale aj tak vseliako,nie kazdy den lebo zabudam 🙂)))

nessy
16. feb 2012

@miskachrumka pocuj mozes mi poslat este raz ten link na paradajkovu polievku,prosim.ale do spravy leboto zas potom v tom mori prispevkov nebudem vediet najst 🙂
diky

miskachrumka
16. feb 2012

@bodka70 už sa aj stalo vypustila som to z hlavy 🙂
a vieš čo nejak sa ns tím nezamyšlam a nesdujem to už ale veru ani ja som už necitila štípanie 🙂 🙂

miskachrumka
16. feb 2012

@nessy ja veru berem poctivo

miskachrumka
16. feb 2012

ja som ju robila presne takto dúfam že bude aj vám chutiť 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2449

mercymay
17. feb 2012

@miskachrumka tak to vyzera na fajnovu polievocku, ja som naposledy dostala tip,ze predtym nez polievku odstavite, tak tam treba pretlacit strucik cesnaku...a som to skusala a celkom prijemna chut. 🙂

bobi3
17. feb 2012

dievčence, pobolieva aj vás občas bruško?

mercymay
17. feb 2012

@bobi3 sem tam sa to este objavi. Ale uz menej ako v prvych tyzdnoch.

miskachrumka
17. feb 2012

@bobi3 mna vobec ja sa už 2 tyždne citim strašne dobre teda ja sa citim stále dobre až na maličké detaily !

bobi3
17. feb 2012

@mercymay
@miskachrumka
tak mňa nejako nebolelo, len dnes trošku pociťujem... tak snáď to len drobec rastie 😉

mercymay
17. feb 2012

@bobi3 mna este striedavo picha raz v pravom raz v lavom bedrovom klbe, ale to len minimalne...skor mam problem ked nepravidelne jem...mam pocit, ze mi creva vyskocia.