Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@nela258 na nete som aj ja pozerala, len nič ma nejako neoslovilo. Neviem sa rozhodnúť ani vo fare, ale najväčší problém je ten že ma ešte žiadny ani trošku neoslovil 🙂 , v tomto som strašná 🙂
@miskachrumka rodila jsem v podstatě akutně, protože malej měl nedostatek kyslíku, tak byla nakonec akutní sekce, tím, že jsem otěhotněla už rok po porodu mi prostě doktor řekl, že když tam není dvouletý rozdíl, tak se dělá sekce automaticky,...a navíc po všech těch mých poporodních komplikacích. S tou ranou ti neřeknu, mě sousedka co má 2 sekce říkala, že jí řezali přesně v té ráně co měla předtím, ale má klasický bikini řez. Zase by to nebylo možná v tvém případě úplně od věci nechat to taky říznout do té staré rány - myslím to tak, že takhle budeš mít jen jednu, ale s tím bikini už budeš mít rozřezané břicho na 2 různých místech a navíc ve 2 různých rovinách (myslím podélně a příčně), tak aby ti to pak třeba nějak nebylo nepříjemné až to sroste,...těžko říct co je lepší, já ten svůj bikini řez cítím nepříjemně dnes a denně ☹
@miskachrumka Aj mna pobolieva brusko takmer denne, niekedy aj v noci. Ale asi je to normalne, ked sa vsetko zväčšuje a malé rastie. 🙂
@saranata
pozri na strane 84 zo 14.2., tam som pisala preco Ružinov. A spokojna som bola na 50%. Chcem tam mať dulu aj muža a to sa dá len v Ruzinove. Pre môj druhy porod hladam nejake alternativy. V kazdej porodnici ma aj tak zbytocne chcu napchavat epiduralkou, oxytocinom, pretrhavaju porodny vak, nasilu otvaraju, nenechajú Ti babo po porode, no tragedia. Lepšie je na tom Koch, ale cca 2000€ za porod, to nedam. Uvidim, čo vymyslim. 😕
@koviivana no ja som s týmto všetkým čo píšeš nemala problem na Antolskej, čo som nechcela to som odmietla, malu som mala pri sebe cele dve hodiny čo som bola na sale, potom ju zobrali kým ma previezli na izbu, dulu som nemala pri prvom dietati tak teraz to už nepovazujem za nutne, vtedy to ešte nebolo u nás, muža som tam mala celý čas.
nikto ma do ničoho nenutil , mne sa nastastie porod rýchlo rozbehol sám takze nebolo treba, a nemala som ani zazmluvneneho lekára -voči tomuto mám dost negatívny postoj, a pri oboch porodoch som bola maximalne spokojná, dufam ze to bude tak aj teraz 🙂
Co sa tyka brucha, aj mna obcas pobolieva, ale viac ma desia take krce, ak sa to da tak nazvat, pri kychnuti alebo v noci pri otacani mi niekedy hrozne zovrie brucho, ako ked dostanete krc do lytka. Nestava sa vam to?
@miskachrumka
@nessy
@bbubinkaa
@obycko a všetci ostatní, uff ale ste to tu popísali za tých pár dní, ledva stíham dočítať. Mala som ťažké 2 dni, tak zle mi nebolo od začiatku tehotenstva, ale našťastie dnes už mi je oveľa lepšie. V nedeľu poobede som dostala neskučne silnú migrénu, nič nepomáhalo, celú noc som nespala, až okolo 5-tej ráno bolesť trochu poľavila. Takže spala som necelé 2 hodiny. Následkom toho som bola celý pondelok unavená a z tej únavy ma rozbolelo brucho, bolo mi zle a napínalo ma. Keď som včera "nehodila šabľu" aspoň 20x, tak ani raz 😝 😒 .
Aj ráno mi ešte bolo zle, hoci som sa v noci ako-tak vyspala, asi ešte podráždený žalúdok od včera.
a k tomu čo ste písali: NT- tiež ho nemám zapísaný v preukaze, ale lekár ho (1,7 ) diktoval sestričke do karty. Nosnú kostičku tiež nezapísal, len mi povedal, že tam je.
Brucho ma tiež trochu pobolieva, hlavne večer, keď už je maternica z celodenného chodenia, sedenia a vstávania celá roztrasená. 😉 . Kŕče pri kýchnutí či náhlom vstávaní mám tiež, ale už si na to dávam pozor, keď cítim že idem kýchnuť, pridržím si brucho a vstávam tiež pomaly a opatrne, nerobím prudké pohyby.
Všetkým maródom prajem rýchle uzdravenie.
ahojte, mna tiez pobolieva brusko skoro kazdy den. ale vcera to bolo dost silne. som aj muzovi vravela, ze malinke si asi robi vylet v bruchu. a aj ja, ked kychnem, tak ma zaboli pri pravom vajecniku, take pichnutie to je.
@bodka70 - mne bolo zle cez vikend asi prvykrat vracala som ale tak 1x denne- celkom mi pomohli GRAVI POPS - tehotenske lizatka s vapnikom vitaminom c a zazvorom - maju to v lekarni vypada to ako klasicke lizatko, 12 ks v lekarni vyjde cca od 2,3 eura vyssie ako kde, mozno to nezaberie ale tak za pokus nic nedas ....
Drz sa dufam ze bude len lepsie a nie horsie
@vcielkamaja No a vraj teda cez ten vajecnik kde ta viac boli vzniklo malinke, tam sa aj vytvoril zltkovy vak, mozes potom povedat malemu- tak teba mam z praveho a druhemu napriklad a teba z laveho 😀 ...
Ahojte, tak ja nastastie az taketo bolesti bruska nemavam, resp. uz nie, mne to preslo, ale ked som mavala tak len pichanie v brusku. Inak nic. Ale zase sem tam sa objavi bolest hlavy, podla mna z chrbtice, kedze v praci cely den vacsinou sedim. Uz mam doma aj paralen pre istotu ale zatial vzdy zabrala levandulova masticka z JUSTU. Mastim sa aj cely den ale bud to prejde alebo sa inak rozptylim. Naposledy v piatok ma bolela fakt brutal a to som uz mysella ze vyberiem ten pralen ale drahy ma zavolal do kina a cuduj sa svete - preslo to. 🙂
@katja_ , diki moc za radu, veď uvidim, keby sa mi to malo vracať, tak si určite niečo na to kúpim. Len mne už tie nevoľnosti práveže prestali, zhruba od 12tt, len občas večer, keď som išla z roboty unavená domov, tak ma naplo, ale ináč už celé dni nič. To len včera bol taký nejaký mimoriadny deň, že ma napínalo a bolo mi zle v kuse. 😒 .
Úprimne ľutujem baby, čo im je takto zle skoro celé tehotenstvo, je to hnus.
@bonninka dakujem ja mám robená vodorovne čiže je tpo ževraj lepšie lebo je v smere svalov a skor a lepšie sa hoja ževraj 😒 aj ked je tan raz vačší ☹ tak neviem ale mám ešte čas sa rozhodnut a verim že sa rozhodnem spravne !musím otom vela študovať !
@bodka70 joj to mi je lúto teda 😒 ja som už par prudkých pohybov nevedome urobila a patrične sa aj ukazala bolest len pri malom si nestíham uvedomovať co mozem a co už by som radšej nemala ! je to vsetko tak na rychlo no chvalabohu že sa citim ok lebo maly by už zomna fakt nič nemal chudáčik ☹ ☹
@bbubinkaa dakujem bubbinka ja som velmi rada ze sa cítim dobre aspon ked nieje drahy doma co by robil moj syn keby som cely den lezala ani si to neviem predstavit !asi ten hore vedel čo robí 🙂
@nessy ahoj, mne pri prvom vystreni doktora povedala ze sa nemam bat ze je to parazit a ten si vezme co ma🙂u nas s manzelom sa to dobre uchytilo🙂 maly parazitko🙂 a velmi mi to pomaha vzhladom na to ze vela toho do seba nedostanem tak si aspon hovorim ze si vezme co potrebuje🙂
Achojte 🙂 ako sa mate? ...ja som chora jak pes...chcela by som sa spytat ze aky sprej do nosa moze tehotna pouzivat aby som si nedala nieco zakazane.Uz som zufala z tolkeho fukania a mam pocit ze kazdu chvilu mi odpadne nos bo taky je cerveny a suchy 😝
@miskachrumka ahoj des som bolo 2krát na utz,všetko v pohode aj odbery o.k.malé sa veľmi hýbalo ledva urobil foto.podľa minulého by sme mali byť 12tt+3 a podľa tohto utz povedal 12tt+6.takže TP sa posúva na 29.8.ale v knižke to nechal tak,že ved ja aj tak rodievam o 3tt skôr.tz sa máš ako? čo nového?
skoro som zabudla meriame 6,2cm.

@19vierka84 ja som si len tak pozerala na nete a len sme v piatok nakukli do predajne a predavacka ze maju akciu a mozem si kocik vybrat az ked sa to narodi 🙂 zaplatila rom rezervacny poplatok 20 e ktory mi vrati ak si to rozmyslim 🙂