Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@minuska8882 no ja veru nemám také husté vlasy, mám pocit, že mi zachvíľu vypadajú všetky vlasy.. ak to takto pôjde ďalej... S tou váhou si na tom super, ja mám na sebe ešte 10 kg.. aj náš malý je veľký papkáč... má sily hádam za troch.. už sa preplazí cez celú posteľ, otočí sa z bruška na chrbátik a naopak.. strašne chce sedieť... och joj :D
Ahojte, nas drobec bude mat 30-teho 3 mesiace a tiez sa zacal prevracat na brusko, zatial tiez nie cielene, len tak nahodne ale z bruska na chrbatik mu to este nejde, len sa zacne rozculovat a prevratit ho musim ja 🙂 S nocnym spinkanim sa nam zatial nic nezmenilo, stale sa budi kazde 2 hodiny. Dnes sme dokonca hore uz od 3.00 rano ☹ z nejakeho dovodu sa mu uz nechcelo spinkat 😢 , snad to dnes bude lepsie. Denny spanok sme poriesili hojdackou, zatial sa mu v nej paci, mame ju sice len jeden den ale myslim si ze to bola dobra investicia, kedze dnes mi uz maly nespal na hrudi ale pekne v hojdacke a tak som mala aspon chvilku casu na upratovanie 🙂 Len dufam ze som nezakrikla...
@barborkac hmm... no ale z prvého tehotenstva mi všetky kila ostali, tak som rada že som aspoň z tohoto druhého všetky zhodila... plaziť sa len snaží a začína... myslím že ešte také 2 týždne a už to bude... no sedieť by chcel aj náš janíčko ale ho len sem tam dám na pol hodku do autosedačky do kuchyne aby všetko posledoval.. len strašne začal rozprávať, brblať si... a hlavne vykrikovať 😀 aj v noci keď je hladný neplače, ale vykrikuje... sa na ňom smejeme ...
Tak co maminy,ci mate nove? U nas v skratke: Risko spinka v noci vo svojej izbicke a je to uplne super,lebo spi do rana 6:30. Cez dej este stale spinka po kazdom krmeni cca hodinku a vonku v kociku aj dve. Na prechadzke sa mu ale najviac paci v satke,to vtedy spi cely cas,bez zobudenia.Hlavicku uz krasne drzi a ked pasie koniky,casto sa zvali na chrbatik. Z chrbatika na brusko vobec,iba hlavicku vytaca. Usmieva sa uplne na vsetko a kazdeho. Asi tak. Zajtra nam ma prist ergo nosic,tak ho v najblizsich dnoch urcite otestujeme 😉 uz sa neviem dockat!
ahojte! nie je niekto z vas z BA a nechcelo by sa vase babatko skusit kamaratit s mojim decembracikom Viktorkom?(23.12.2011)
Chcem sa spytat mamicky,ci uz aj vasim malickym pokladikom idu zubky?Nasej Emmke sa tlacia do daseniek,strasne si tlaci pästicku do pusinky,jeduje sa,veeeeelmi vela slinta a dasienka ma riadne napuchnute.Nastastie neodmieta papat 🙂 Prve dva mesiace sme mali problem s kakanim,rurkovali sme,ale teraz uz skoro 4 tyzden malicka kaka denne min.6x.Nas dr povedal,ze to ma aj z tych zubkov. ..Este neprespala celu noc,najdlhsie spala v kuse 6 hodin. Inak je to poklad,krasne džavoce,usmieva sa od ucha k uchu.Ked lezi,zatne pästicky a zdviha hlavicku a nozicky naraz,akoby si chcela sadnut 🙂 Ako ste na tom vy?
@sue226 Noo,presne hladam odpoved na toto,lebo nas drobec je strasne nepokojny..posledne dva dni neviem,co s nim-papat papa aj viacej.Vsetko,co vidi aj nevidi smeruje do pusy..plienka,podbradnik,hracky,mamin prst,deka,fusak,otcov prst, jeho pasticky..A aj cez den sa mu horsie spava-uz tri dni spi cez den len v aute a horko-tazko v kociku.Na slinky mu uz mozem podkladat lavuorik 🙂 ..dr.nam povedala,ze uz mozu ist von zubky,ale ze sa nemusime tesit,lebo von vylezu pravdepodobne o mesiac.. :( .
Otvoreny list Dr. Cupanikovi o bolestiach po nastrihu, prosim sirte dalej:
Vážený pán doktor,
v relácii Medicína, ktorá bola odvysielaná dňa 26.3.2012, ste ohľadom bolestí po nástrihu povedali: "...Tie bolesti v priebehu pár mesiacov ustúpia. A nepoznám žiadnu rodičku, alebo ženu, ktorá by si sťažovala, že pred piatimi rokmi bola šitá a v dôsledku toho má nejakú poruchu. Pokiaľ samozrejme... tam nebol iný dôvod...." Táto téma je pre nás veľmi intímna a nie je pre nás jednoduché o nej hovoriť a zdá sa, že je tomu tak pre väčšinu žien, keďže ani Vy ako gynekológ ste sa s takouto ženou nestretli. Preto sme sa rozhodli, ze je načase túto tému odtabuizovať a týmto listom sa Vám verejne zdôverujeme, že hoci od nástrihu ubehli roky a iný dôvod ako nástrih tam nebol, neustále nám jazva po nástrihu spôsobuje problémy (nielen) v intímnom živote.
Dovoľujeme si Vám taktiež zaslať knižku, ktorú vydala SKSAPA "Je rutinný, profylaktický nástrih hrádze opodstatnený?". Veľmi by nás zaujímal Váš názor na túto publikáciu.
S pozdravom,
Ing. Zuzana Krišková, PhD. (2009, Bratislava)
Mgr. Miroslava Kotríková Rašmanová (2009, ČR)
Ing. Ivana Antalová (2000, ČR Zlín)
.....
.....
Ak sa chcete aj Vy pod uvedené vyhlásenie podpísať, napíšte nám na zenskekruhy.oz@gmail.com, do predmetu uveďte prosím "Nastrih" a uveďte prosím, ako sa chcete podpísať. Napríklad len Zuzana z Bratislavy (ideálne však celým menom). A taktiež rok pôrodu a mesto, kedy a kde Vás nastrihli (prípadne ak ste boli nastrihnutá viackrát, tak aj tie ďalšie roky). List zašleme Dr. Cupaníkovi poštou spolu s publikáciou http://www.sksapa.sk/2009031159/Publikácie/nova.... List zverejníme na www.zenskekruhy.sk
ahojte dievcata. ako vam teraz papaju kojene deticky? moj syncek ma 4 mesiace, doteraz nebol problem, na poslednej poradni mal 7010g. od narodenia mi v noci spal dobre, budil sa len raz alebo vobec, cez den papal kazde 2-3 hodiny. od nedele sledujem, ze sa nieco deje - v nedelu prvykrat odmietol papat cez den, a stupnuje sa to. uz ho cez den nakrmim len ked mi spi - cize zaspi a ja si ho prilozim alebo zobudi sa a este sa nam podari v polospanku nakojit sa. nie je nervozny, nadalej je skopojne babo, v noci sa nebudi castejsie. konzultovala som aj s laktacnou, lebo mu tym padom klesol pocet kojeni a neviem preco sa jeduje - mliecko mozno ide pomalsie, mozno je ho menej... neviem. zazivate nieco podobne?
@tatianka7 My mame presne to iste, do pusy ide vsetko co mu len pod ruku pride a ked sa tam nahodou objavi mamin prst a nie jeho vlastny tak "hryzne" tak silno ze to az mna zaboli. Necudujem sa teda ked sa niekedy rozplace po tom co si vytiahne z pusy svoj prst 🙂 Slinky tecu, stale mame na puse bublinky 😀 Spime stale rovnako, i ked predtym mi cez den spal pomenej teraz ked si s nim lahnem do postele ze mi zaspi pri krmeni tak spi aj 2 hodiny. Sem tam si cucne a zasa zaspinka len potom vecer ho dostat do postele je problem. Vcera sa mi v noci zobudil okolo jednej a rozplakal sa tak silno ze az kaslal z toho. Ani papat nechcel, akoby ho cosi bolelo. Po chvilke sa ale upokojil a zasa zaspal. Aj cez den zacina byt nervoznejsi. U lekarky sme neboli, ja to pripisujem zubkom. Dnes mal aj trosku zvysenu teplotu 37C. Som zvedava kedy sa tam ten prvy zubok objavi. Uz to nebude taky rozkosny bezzuby usmev ako doteraz 🙂 Len dufam ze ma potom nebude hryzt pri krmeni, lebo kojime.
@hrdamamicka Jajaj,obavam sa,ze bude hryzkat..zatial to vsetky hovorili 😅 .My uz stvrty den nevieme buvat cez den-skusala som vsetko-pohravam sa s myslienkou kupit nejaky drlingac na doma...Dnes v noci sa zobudil o tretej-co uz nebolo dva mesiace a tiez velky plac,pomohol cumlicek a pohladkanie.Tiez to znelo ako keby ho nieco bolelelo,alebo ako keby mal zle snicky.Svokor hovori,ze malemu nahmatal dnes horny zubok..Slinky nam tecu o zivot a do pusy ide vsetko,co stretne..A obavam sa,ze si este pockame na zubaty usmevik.Aj doktorka nam pred tromi tt hovorila,ze to moze trvat aj mesiac,kym vylezu.A bublifuk mame aj my 😀 😀 😀 .
@tatianka7 My mame dasienka opuchnute, hryzie vsetko o zivot tak cakame 🙂 Mava teraz zvysenu teplotu tak dufam ze to skoro prejde. Inac nam maly nechcel spavat cez den inak nez niektoremu z nas v naruci. Ked sme ho opatrne pomalicky polozili do postielky do par minut bolo po spanku. Uz sme boli zufali, hlavne ja kedze som s nim stale doma a tak som nemohla robit vobec nic, ani sa len najest alebo si odbehnut do kupelne a o upratovani ani nehovorim. Zainvestovali sme do hojdacky, takej na baterky co ho hojda samo a tam si pekne pospinka i ked nie tak dlho ako ked spim s nim na posteli ale aspon nieco. Samozrejme ze je to velmi individualne a na toho tvojho drobca to vobec nemusi platit ale za pokus to stoji si myslim. Len skoda ze je tam ten vahovy limit ☹
@hrdamamicka No hihi,ten vahovy limit-my mame uz pomaly devat kg,takze uz nas to asi nepohojda.Velmi som nad tym rozmyslala inak.Teraz sa pohravam s myslienkou,ze kupim,alebo este lepsie,zozeniem nejaky hojdaci kocik na doma..Inak uz nespinka ani v noci ☹ ☹ ☹ uz tretiu noc sa zobudi bud o tretej,alebo o stvrtej a potom uz len driemka.My nemame ani dasienka opuchnute,ani teploty..svokor tvrdi,ze hore malemu lezie zubok,ale mne sa nezda.. 😕 .Skusala si nejaky gelik na dasienka? Hadam vam to skoro prejde.Maly sa ti uz obracia? Nasmu sa uz podarilo z chrbatika na bok,z bruska na chrbatik a z boku na brusko..len parkrat zatial 😀 😀 .
@tatianka7 😨 Oj, tak to sa vam urcite hojdacku kupovat neoplati. Ten spanok vam teda nezavidim. My zatial spinkame dobre cez den aj v noci (i ked sa pomaly kazdu hodinu budi na krmenie), len sa mu nechce ist vecer spat skor nez o 21.00. Ja som si len nedavno vsimla ze ma dasienka opuchnute. Z nejakeho dovodu som si myslela ze prve idu horne zubky ale ze vraj u vasciny je to naopak a v nasom pripade to asi bude tak, lebo dolne su opuchnute, po hornych ani naznak. Su tvrde ale zatial nic nevidiet. Je dost zlozite mu ich kontrolovat kedze dobrovolne ich nechce ukazat a ked sa mu ich snazim nahmatat prstom, hned ho chnapne ako taka pirana, alebo vystrci jazycek a nic nevidno 🙂 Gelik zatial nedavame, ale asi kupim v najblizsich dnoch. Lekarnicka mi minule hovorila ze teraz je novinka taky prasok ktory sa babatku nasype do pusy a zmeni sa to na gel ktory potom dietatko kuska. Ale ako presne to funguje si ani neviem predstavit a ani neviem ci to mam vobec skusat. Kupili sme mu take kusatko od Tommee Tippee, neviem ako sa to presne vola. Da sa to do pusy ako cumlik a tvarovane je to presne na dasienka aby to mohol hryzt a netreba mu to drzat. Moc sa mu to ale nepozdava, asi mu je to este velke lebo ked mu to dam do pusy tak chvilku hryzka a potom sa to snazi vyplut lebo ho z toho napina tak neviem... A k tomu obracaniu, snazi sa snazi, asi 2 krat sa mu podarilo z chrbatika na brusko len tak nahodne a vcera prvy krat sa mu podarilo z bruska na chrbatik, predpokladam ze tiez len tak nahodne 🙂 Dufam ze sa to tvoje babo coskoro umudri a pospinka dlhsie, ved je to zaberak aj bez skoreho ranneho vstavania...
@hrdamamicka Veru,draha..Dnes bol hore o stvrtej,ale len plakal,tak som mu dala cumlik,pohladkala ho a zabuval.Ale aby vecer zaspal-nehrozi.Tiez nie skor ako desiatej-co je pokrok,lebo pred mesiacom to bolo o polnoci.Idem skusit jednu fintu.Kazdy vecer o pol osmej okupat,nakrmit a ulozit -uvidime,ci zaberie.A ked ma opuchnute dasienka,tak to uz lezu zubky.Nas robi presne to iste,ked mu chcem pozriet pusu 😀 😀 .To hryzatko som uz aj ja kukala,ale len tu,nove zozeniem v lekarni?Ci?A ten prasok,tak ti mi napadlo-nie je to nebezpecne?myslim,ci to nemozu prehltnut..? 😕 . No nic,poslem svagrinu do lekarne,my totiz byvame na na samote 😉 .Ale sikovneho mas drobceka,ked sa tak skoro zacal obracat... 🙂 Tak teda,nech nam tie zubky co najskor vylezu 😎
@tatianka7
@hrdamamicka
ahojte 🙂 citam o spanku Vasich ratolesti 😉 My spime cez den 2x. Raz rano cca. 9.00-11.00 a potom poobede cca. o 12.30 do 15.00. O 19.00 okupeme a spinkame do 6.00 ( to vzdy rano vstane o siestej 🙂 ) Dneska sme boli na ockovani, tak dufam ze to bude malinky znasat dobre tak ako prvy raz 😉
@tatianka7 Ja som uz skusala hocico aby mi vecer zaspal. Aj ho okupem aj nakrmim, ulozim a on furt nic, jednoducho sa mu nechce. Niekto pouziva Johnsons na dobry spanok. Je aj olej aj do kupela. My sme sa z toho vyhadzali takze sa musime zaobist bez toho ☹ Obavam sa ze ti moc neporadim kde zohnat kusatko, ja zijem v Irsku a kupila som ho tu v Tescu ale v lekarni by mali mat si myslim. A ten prasok co som spominala asi bude pre vacsie deticky, take co uz vedia sediet??? No neviem ale asi to na tom mojom drobcovi testovat nebudem 🙂 Nemam ani tusenia ci to potom prehltnu alebo co sa s tym stane... 😖 Obracia sa mi len nahodne sem tam, on sa skor snazi ujst z podlozky posuvanim sa po chrbte. Odpichuje sa nozickami ako taky cervik 😀
@janka3591 ahoj, my v podstate ani nemame nejaky rezim, lebo maly mi sice spinka kazde 2 hodiny, ale niekedy len pol hodinky a niekedy potiahne dlhsie. Na tom potom aj zalezi kedy sa kupeme ale vacsinou tiez kolo tej 19.00. My mame ockovanie este len pred sebou, tak to nemam rada...ale to asi kazdy. Dufam ze to zvladnete bez problemov 😎 Aj tomu tvojmu uz idu zubky?
@hrdamamicka no 1. zvladol uplne perfektne...v podstate spinkal 2 dni v kuse, ale horucky a ani nic podobne nemal 😎 uvidime co nas caka po tomto..dneska len lezkal a teraz zaspal, tak dufam, ze aj noc bude ok 🙂 ani mi nehovor o ockovani ☹ ja to zvladam horsie ako on..aj dneska ma chcela lekarka poslat von radsej, ale neda mi to nebyt pri nom ☹ ale plakal podstatne menej ako naposledy 😉 no stale ma daco v ustach..aj mu pozerala dneska lekarka, ze ci uz nahodou nejdu nejake, ae povedala ze nic take nevidi, i ked ma ocne zubky riadne navrete...ale ze to moze este aj mesiac trvat kym vyjdu.. tak uvidime ze ako sa poponahlaju 😉
@hrdamamicka 😀 😀 😀 😀 tak to musi vypadat coolovo,ako sa odraza 😀 .Nas sa snazi lozit,ale vypada ako suchozemska korytnacka..Odraza sa nosom a prstekmi na nozkach 😎 .Asi to natocim..ale dnes sa pohol asi o takych dvadsat cm.Dnes som vyskusala ten gelik na dasienka Dentinox,a zdalo sa mi,ze sa mu kusok ulavilo 🙂 .To kusatko som poslala hladat svagrinu,som zvedava,s cim zajtra pride 😕 .Stavim sa,ze aj dnes v noci budeme hore.. ☹ ☹
@katusskaa ahoj už sa vám to nejako vyriešilo s tým papaním?...lebo aj náš drobec akosi uplne prestal papať a neviem čím to je
@minuska8882 ahoj, ano, vyzera, ze ho to preslo.... asi to bol strajk, zacalo to tesne po vikende, ked som bola tri dni v praci - piatok az nedela, manzel mi ho nosil na dojcenie, resp niekedy aj boli tam, a ked sa zobudil, pribehla som nadojcit. nemala som nanho cas a dal mi to patricne najavo🙂)) ale zaroven sa nam predlzuju intervaly medzi dojcenim na tie 3-4 hodiny, tak to tiez mohlo byt tym.
@katusskaa aha no sa mi zdá že aj my sme mali ten štrajk... tiež som sa mu málo venovala sme mali pohreb dedka atď... včera a dnes som bola nonstop iba ja s ním, som ho nosila v šatke a tak... a už to vidím na dobrej ceste... dúfam,že už nebudú tie naše detičky štrajkovať, lebo som sa normálne zlakla že čo sa deje
@minuska8882 no presne🙂 cloveku az pride luto, oni fakt vnimaju velmi citlivo toto. ja nemam satku, ale manducu, dnes som bola po starsieho v skolke s malym zavesenym na mne 🙂
@katusskaa ja som s ním vonku v šatke ešte nebola... lebo je dosť chladno ešte, sa bojím aby neochorel, lebo neviem ako ho mám obliesť keď ho nosím, lebo keď je nalepený na mňa tak sa vždy spotí...

@barborkac ahoj aj náš sa narodil 21. 12.... v stredu oslavujeme 3 mesiace... mne tiež začali hrozne vypadávať vlasy... ale chvalabohu mám ich dosť veľa na hlave a strašne husté... takže mne to vyhovuje... ja som pred tehotenstvom vážila 62 kg a teraz mám 60 kg... takže hurá váha mi vyhovuje...nejak som ani nechudla, len som začala jesť viac zeleniny a menej slaniny 🙂... a bude to určite aj tým kojením, lebo malý je veľký prísavník ... 😀 Ináč váha by mi vyhovovala len sa nejak zbaviť tej ovisnutej kože na bruchu a bude parááááda