Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@graceful9 Ahaaaa....No budem musieť vyraziť do mesta a pokukať dačo,lebo toto začína byť horor...Inak ja som tiež neverila,ale svokra nám darovala Avent a potom mi už z inej nepil...teda pil-vypľul,pil-vypľul..takže som rezignovala a potom kúpila väčšiu..A malá ti teraz koľko váži a meria?
Ahojte, ja by som sa chcela spytat, tiez kolko vazia vase decembrovciatka. Nas maly sa narodil 16.12. a ma teraz v 5 mesiacoch 8,20 kg a dlzku 65cm. DR. nam stale vravi, ze je strasne velky, tak by ma zaujimalo kolko vazia vase babätka. Sme na UM a pijeme podla davkovania na krabici.
@tatianka7 ahoj, čítala som, že máš problém s malým a pitím mliečka. Náš malý tiež začal protestovať pri zavedení príkrmov. Myslím, že je to kôli tomu, lebo doobeda mi pekne vypije celú dávku a po príkrme, teda poobedné krmenia už štrajkuje a je to fakt boj. Či je to príkrmom, alebo fľaškou fakt neviem, len píšem, že aj my máme niekedy boj kto z koho 🙂 Sú ale dni, keď pekne papká a to vtedy počas celého papkania ani nemuknem, aby som ho náhodou nevyrušila 😀
Čítam tu o vašich detičkách a musím povedať, že náš malý je zrejme najmenší 😀 Váži 7,6 kg dĺžku má cca 67 cm. Už sa tiež otáča na bruško a ešte mu nedošlo, že sa dá otočiť aj naspäť 🙂 Na ďasienkach mu pozorujem, že sa formujú dva spodné zúbky, ale ešte prejde pár piatkov, kým mu vykuknú. Palček na nožičke si ešte tiež neobjavil, aj keď nožičkami posiluje a sú vo vzduchu takmer vždy. Teda keď práve nie je na brušku. Odkedy sa naučil otáčať, nerobí nič iné. V noci spí celkom fain, aj keď sa 2-3 krát zobudí, ale hneď aj zaspí späť. No a mám ho isteného z jednej strany skrúteným paplónikom a z druhej strany podlhovastým vankúšom, aby sa neotáčal. Takže mu v postielke ostala chodbička akurát na jeho rozmery.
tak baby dnes mam dobru spravu, vratili sme sa dnes zo smokovca z kontroly s tym, ze uz tam viac nemusime chodit 🙂 uzlina po ockovani proti TBC sa vstrebala, nemuseli sme ani brat lieky. teraz uz len rozhodnut sa kedy a ako ockovat, resp. ci vobec. po tychto skusenostiach, priznam sa, mam aj strach
@graceful9 Aj na teba kukajú ako keby si mala sloníča,ked povieš,koľko váži? Lebo na nás hej...Od dvoch týždňov ho nanášame na rukách-žiadne babyvaky a dlho sme do mesta chodili bez kočíka,tak vyzeral vždy o dva mesiace starší 😀 😀 😀 ..Ozaj,netlačia sa vám zúbky? Nám sa asi začali,lebo už tretí deň je mrzutý.Ani spať,ani jesť poriadne a ani hračky ho nebavia 😖 .
@fifi284 Fíha,náš si palček na nohe už objavil,ale otáčať sa mu moc nechce dalej ako na bok 😀 😀 . Na brušku je strašne rád a kým nás nezačali trápiť zúbočky,tak sa vedel pekne pohrať sám aj hodinku a pol.Dokonca sa naučil búvať aj cez deň...A to nič,že je drobček,náš prvý mesiac pribral dve a pol kila,lebo mi odišlo mliečko a prešli sme na Francúzske 😀
@tatianka7 hej, hej tiež nechápu, prečo také veľké dieťa nesedí ešte poriadne a keď im poviem, koľko má tak nechápačky 😀 nie nie, ale hnačkujeme, ako sme začali s príkrmami :/ naša na brušku nevydrží dlhšie ako pár minút,,,ale točí sa aj v noci na brucho 😀 joj včera som ju vyzliekla na kúpanie a kým som veci pochystala, tak si celý palec na nohe ožula 😝
@graceful9 Chichichi 😀 😀 😀 😀 😀 😀 To bola šupa..tu kúsok prestalo a ked sa zašijem medzi bytovky,tak to hádam ustojíme ..Toto už dlhšie nevydržím-tretí deň..fňúúúúúúúúk ..Inak sa priznám,že ani mne sa nechce,ale aspoň to skúsim. 😉 No to ma podrž... Asi mám halucináciu-moje dieťa sa vytrvalo tvári,že spí ..asi kukol von oknom 😝 😀 😀 😀
@tatianka7 a som bola včera, vymrzla som jak cicina, tak dnes sa budeme hriať 😀 ja sa tu nemám kde zašiť 😒 moja sa tiež tvári, zatiaľ, ale ako dlho ešte,,,,a spáva tvoj aj na boku? lebo moja sa o to pokúša stále 🙂 už zaspáva na boku a potom sa prevráti na chrbtík, asi po 10 min. spánku 🙂
@graceful9 Ja mám pocit,že nemôže,lebo on je tak zvláštne prikrytý v noci,že paplonik má zapchatý pod matracom.Raz som ho totiž išla len tak na blind mrknúť a on paplon ale že totálne cez hlavu..Ale mám pocit,že zatiaľ po tom netúži,lebo by iste cirkusoval..Cez deň mu to nechýba,lebo toho spánku má tak máličko,že kým by sa vykotúľal,tak je už hore ... 😖
Neviete náhodou aké množstvo príkrmu je také množstvo, aby to stačilo a už netreba dokrmiť mliekom. Malý mi zje zhruba 100g zeleninky a potom ešte spláchne 120-150 ml mlieka 😅 Zdá sa mi to dosť. Či? Ako sú na tom vaše detičky?
Tak dnes Kubka zaockovali, vpichy zvladal statocne dufam, ze nebudu ziadne dozvuky. Inak zistili mu s krvi, ze je alergicky na vaj. bielok a pritom ho este ani nejedol 😨
má niektoré decembrovčiatko zúbok?
@gabriellka
ano my uz mame prvy 🙂
@lucia0412 Nás čaká očkovanie 1.6. ☹ Tak som zvedavá ako to dopadne.
@gabriellka Aj my uz mame a dokonca dva 😀 , vysli oba naraz zaciatkom maja. Prebiehalo to supis vobec nebol nervozny ani neviem ako a boli vonku 😝 .

@tatianka7 nie,nie ja som od začiatku na týchto Mam, naša nemá koliky, ale keď mi odišlo mlieko, bolo mi jedno, z čoho bude, piť, hlavne aby nebola hladná 😀 a mali iba túto, ale potom aj väčšie som tieto kúpila, lebo sa dajú sterilizovať v mikrovlnke 🙂 ja som malej len výživu zjedla, lebo svokor kúpil nejakú s prídavkom vanilkového cukru 😠 ale mne chutila :D