icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

Strana
z141
lucia0412
4. dec 2012

Tak dnes slavi Jakubko svoj prvy rocik. A ake krasne snezenie mame, dostal k sviatku od perinbabky. 🙂 😉

lucia0412
4. dec 2012

Inak este stale ho trapia stolicky, nie a nie vykuknut, uz ho trapia minimalne mesiac, vcera vecer si skoro celu handricku (mojkadlo) napchal do pusi a prehadzoval sa po celej posteli ☹ . Mate nieake babske rady ako mu pomoct zmiernit bolest? Mam pocit, ze ten gel co mame na zubky mu to este zhorsuje.

veronicka1901
4. dec 2012

@lucia0412 Skusali ste homeopatika? U nas ked bolo najhorsie pomohla Camommila Vulgaris, nie je to zazrak, ale dcerka bola potom kludnejsia 🙂

majca10
4. dec 2012

@lucia0412 Jakubkovi, želáme všetko len to najlepšie a najkrajšie... 🙂 Aj náš Samko má dnes svoj veľký deň... Ale nám ten prvý rok ubehol ako voda.. ;)

lucia0412
4. dec 2012

@majca10 Supis tak mame spolocnu zurku.
Samkovi prajeme vela zdravicka, nech vam robi len radost 🙂

fifi284
6. dec 2012

Baby, ako čistíte zúbky deťúrencom? Tie spodné ešte ako tak, ale horné nie a nie... Proste sa točí, zatvára ústočká, nechce ani sám, ani ja nemôžem... Som bezradná!

daniela178
8. dec 2012

Ahojte kocky, ako spavaju vase deticky? My mame zatial taky rezim, ze dva spanky cez den na cca hodku az hodku a pol, jeden o desiatej, jeden o tretej a potom ju ukladame spat vecer o osmej. Ale v noci sa nam zvykne budit min. jeden krat. A to uz potom nevie zaspat. Dam jej flasu mlieka, ale aj tak sa potom pol hodku az hodku kruti a kruti kym si zas najde to svoje miesto. A rano sme hore od pol siedmej. Spinkaju vase deticky v pohode celu noc a cez den spavaju dvakrat alebo uz iba jedenkrat? Uz by som sa rada poriadne vyspala ale zatial sme nenasli ten spravny rezim.

sue226
8. dec 2012

@daniela178 Ahoj,moja mala spinka tiez 2x za den,ale niekedy sa nam podari spat len 1x.Do obeda spi tak hod a pol(zaspava po desiatej,po pol jedenastej,ako kedy) a po obede tak okolo stvrtej,to spi tak max hod.Vecer chodi spavat o pol 8 a rano vstava vzdy o pol7 az 7.V noci zaplace,ale spi.Dam jej mlieko a zasa zaspi.Len sa dost cato budi.Od narodenia este neprespala celu noc.Snad sa to podari. Niekedy si idem aj ja lahnut,ked spinka cez obed a tych 30 min mi tak dobije baterky 🙂 Teraz bola chora a s tym spankom to bol boj.Kazdu hod v noci hore,ale uz to mame za sebou,chvalabohu.

martinaxx
8. dec 2012

@daniela178 my spávame tiež 2x denne,doobeda tak 1hodinku a poobede 2hodinky-ako kedy,no a v noci sa budí 4x,vypije mlieko a spinká ďalej-neviem či sa dočkám,aby sme spali celú noc 🙂 a ráno o 6h sme už zase hore 🙂

daniela178
10. dec 2012

A ja som si myslela, ze jedine ta moja mala nespi este celu noc. Pozeram, ze nevyspate sme tu viacere. Tak hadam sa raz dockame. Niekedy vyuzijem aj ja cez den to, ze spi a lahnem si s nou, ale to je fakt velmi malo, kedze uz trochu aj pracujem, tak stihat domacnost a pracu mi da cez den zabrat.

lucia0412
11. dec 2012

@fifi284 Skusala si mu ich cistit pred zrkadlom? Ja mu ich cistim tak, ale niejeto nieak rekordne, no bavi ho to aj ked horne tiez dlho nevydrzi.

lucia0412
11. dec 2012

Zistila som, ze Jakubkovi vadil ten gel na zubky, je dost stiplavy. Tak som mu len zloty robila a ja ze mu pomaham, chuda moje 😖 .

fifi284
11. dec 2012

@daniela178 Ahoj, aj my spíme ešte 2x za deň, doobeda okolo 10:00, niekedy až o 10:30 a spíme až kým nás susedia nezobudia... keď je kľud, tak do 12:15 cca. Poobede spinkáme okolo 15:00 asi hodinku, hodinku a pol. No a večer ide spinkať okolo 20:00 a spíme do rána. Občas, väčšinou, keď idú zúbky, tak sa zobudí, zaplače, položím ho do lahu a spinká ďalej. Inak spí celú noc asi od 3 mesiacov 😅 Nesťažujem sa 😉 V noci spí bez dudlíka a vo svojej izbičke. Takže možno je to aj tým, že má pokoj, nechýba mu dudel, keby vypadol, nemusí ho hladať 🙂

fifi284
11. dec 2012

@lucia0412 To som neskúšala. Dnes som skúšala, že stojím nad ním, on je položený na prebalovačke a čistím si svoje zuby (nasucho) a čistím aj jeho. Tak to bolo o čosi lepšie. Pastu sme prestali používať, ale budeme keď zoženiem Weledu pre deti. No zatiaľ sa mi úspešne vyhýba 😀

daniela178
11. dec 2012

@fifi284 Tiez som uvazovala nad tym, ze mozno keby spala vo svojej izbe by bolo vsetko inac. Takto si mozno zvykla, ze ked zamrcala, tak som to riesila, a teraz sa toho nocneho budenia nie a nie zbavit. Bohuzial momentalne nemame priestor nato, aby mala vlastnu izbu, takze zostava len cakat, ze raz ju to prejde. Pomaha mi vsak, ked jej cez den davam hodne jest, zobudi sa potom v noci uz iba raz 🙂 Ona bude asi dost velky hlados. Aj teraz vecer stiahla flasu redsej kase a ked som ju uspavala, tak som pocula, ze jej este skvrka v brusku 🙂

diorka
12. dec 2012

Ahojte baby, ak by ste mali cas, mozte mi napisat, co vase deticky uz papaju? Nasa ide mat v nedelu 1 rok a stale jej davam stravu typu rano chlebik s masielkom, - s inym som jej nedavala, alebo biely jogurt, desiata vyziva, obed zeleninka + masko (zemiak, ryza, cestoviny, sosovica), potom uz len kasa alebo jogurt, vyziva, podla toho, co mala rano a doobeda. To je vsetko. Zaujima ma, ci a ake syry davate, ryby, ci uz pribinaky a co vsetko vlastne. budem vam vdacna, ak mi odpisete, viem, ze sa to tu riesi vo fore, ale predsa, pre nas je to aktualna tema, kedze nase deticky teraz oslavuju 1 rocik. dakujem vam 😵

lucia0412
12. dec 2012

@diorka Ahoj, no mi sme na tom podobne rano okolo 6h este v posteli mlieko a este pospime, okolo 9h chlebik s maslom a najnovsie so syrom Lucina pre deti, inak som aj medik domaci uz dala, obed polievka alebo mesko a zeleninka, potom vyziva alebo jogurt, dnes som urobila mliecnu ryzu, zmiesala som neochutenu ryzu s bielim jogurtom u nas frci Zvolensky a trochu vyzivy 😒 , chutilo nestacila som krmit 😀 a vecer mlieko, niekedy savam aj mlieko cez den ak ide spat 2x za den.
Mna by zaujimala ci ich uz nechavate aby sa same krmili, mislim s lyzickou? Ja na to asi nemam nervy nieak to odkladam.

lucia0412
3. jan 2013

Tak po viac ako dvojmesacnom trapeni mame konecne prvu stolicku vonku.

daniela178
6. jan 2013

Fiiiha, no uz mate stolicku vonku, wau. Nam sa len asi dva dni pred Vianocami ukazal konecne prvy zub- horny 🙂 Este ani celkom nevyliezol a uz sa nam tisnu dalsie dva- horne. Dole sa uz tiez pod dasnami dalsie dva crtaju. Takze my to mame vsetko naraz. Nastastie nemame ziadne horucky, hnacky, ani nic podobne, ale ja osobne si ani neviem predstavit, zeby mi islo naraz tolko zubov.

lucia0412
7. jan 2013

@daniela178 No nam tiez ked zacne jeden tak potom idu ako huby po dazdi. Uz je na sveta aj spodna stolicka a co je horsie som bola trochu prechladnuta a Kubik to schytal odomna, nastastie horucky nema ale zato sopliky nestacime odsavat a kasel ma tiez. Uplne mame rozburany rezim a v vecer to zaspavanie je katastrofa, dam ho spat o osmej a zaspi az o poljedenastej 😒 .

fifi284
8. jan 2013

@lucia0412 to kŕmenie s lyžičkou... no ja som už párkrát skúšala, dala som mu lyžičku do rúčky. On ju poslušne hodil do misky a papal ručičkami. Darmo som mu chcela dať lyžičku opäť do ruky, skončila v miske a ďalej si ju vôbec nevšímal... Tak to o nejaký čas znova vyskúšame. Uvidím... Ako píšeš, treba mať na to nervy a hlavne potom chuť upratovať a umývať dieťa :D

martinaxx
17. feb 2013

ako sa majú vaši drobci?Naša Eliška má už 14 zúbkov,vie ukázať všetky časti tela,ukáže kde je mama,ocko,babka,dedko,krstná,teta,v knižkách začína spoznávať zvieratká-niektoré vie aj ukázať,vie si pýtať papať,ukazuje kde je telka,notebok,svetlo-skoro všetko na čo sa opýtame-ako sú na tom vaši drobci?

fifi284
29. máj 2013

@martinaxx až teraz som si všimla, že si sem psísala 🙂 dosť skoro 😀 no nevadí. Náš malý tiež ukáže všetky časti tela, rozoznáva zvieratká, veci v knižkách, ak ho o niečo poprosím, aby mi podal, tak vie, čo od neho chcem. Občas otvorí mrazničku, pohrabe sa v nej, chladničku ešte nevie sám otvoriť, ale zatvára ju jedna radosť. Poobede ho nechávam bez plienky, učíme sa na nočník. Teda zatiaľ si len zvykáme 🙂 Zúbkov má 13 a za pár dní bude 14. Papkať mu chutí takmer všetko. Spinká raz za deň, cca 3 hodiny. V noci spí v pohode a vo vlastnej izbičke. Je to malé usmiate, veselé a pomerne kľudné bábo 😉 Zatiaľ ani moc netrucuje, plače len keď je niečo vážne... Milujem ho úplne že fu!!!

viktoriasz
21. dec 2013

@fifi284 ahoj chcem sa opytat ze ci existuje tato skupina niekde inde? uz sem nikto nepridava prispevky? alebo su vsetci v nejakej uzatvorenej skupine?

Strana
z141