Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
u dokiho som dopadla ok 🙂 , v pondelok dalšia poradna, dufam, že to bude ok. 😉
caute baby, tak mne vcera povedali, ze to budu dvojicky 🙂 v piatok mam sono ci uz budu vidiet prcosi malicky 🙂
@jania023 3.3..2011 a mam 27dnovy cyklus...ja som nepocitala ziadnu kalkulacku, jednoducho som pouzila kalendar a
fakt, ze tehu ma 40 tyzdnov s tym, ze sa to rata od 1.dna poslednej MS ak je 28 dnovy cyklus (teda ten ideal). Ja mam o den kratsi, takze cca by to sedelo...vyslo mi, ze 40tt ukoncim 7.12. ...potom som nasla niekde kalkulacku na nete, zadala tam hodnoty aj s dlzkou cyklu a hodilo mi to 6.12....tak uvidime 🙂
v pondelok idem k lekarovi, mozno budem potom mudrejsia, ale myslim, ze ak bude vychadzat z toho co ja, tak velky rozdiel tam nebude, max 1-2 dni.
@nemko dobre, takze pri jednom v 6tt by malo byt cca okolo 1000 teoreticky...ja len aby som vedela co cakat, ked v pondelok nabehnem k lekarovi :D ale tak je mi jasne, ze kazda zena je ina, tak uvidime. Dvojicky su starost, ale ked tak nad tym uvazujem, ja by som aj celkom brala 🙂
@sarias 5mm? no tak potom podla mna si dlhsie tehotna ako si myslis..lebo co mam doma knihu od jedneho prazskeho docenta, uznavaneho gynekoga-porodnika, tak uvadza, ze v 5tt (cize 3t veku plodu) ma len cca 3mm, o tyzden neskor 5mm a tak, v 8 tt (6t veku plodu cca 11mm) tak teraz neviem, ci sa nepomylil, alebo si dlhsie tehu alebo to budu 2? 🙂 tak som zvedava co ti povie o 2 tyzdne...a krv ti nebral? aku mas hcg by ma zaujimalo
ahojte, no tak sa ku vám pridám aj ja. Včera som bola u doktora a moje domácke testy sú potvrdené 🙂 . Malé by sa malo narodiť okolo 6. decembra 🙂 , dúfam , že to dopadne dobre, lebo pred prvým som dvakrát potratila ☹ obidva potraty boli v 7tt. takže ako aj pri prvom tak aj teraz trpnem ☹ , no doktor mi nasadil duphaston, tak dúfam, že to výjde 🙂
@chirabell jaaaj dve neblaaazni to by bol riadny maraton, ale tak ja som sastna za to ze mozem byt vobec tehu a ze som zdrava. Krv mi nebral takze ani neviem hcg ale ked som si robila tehu test uz minuly stvrtok mi vysla silna ciarka pri T takze zrejme som tehotna uz dlhsie, podla poslednej MS 28.2. by som mala byt v 5 tt. a 3 dni....a dakujem za gratulaciu, ja tebe tiez gratulujem pamatam sa ako si pisala ze si nato nemyslela a sup bolo...vtedy to ide najlepsie ale a ked velmi chces a nemyslis nato prilis upato tak sa zadari ako u nas...len teraz musim sa popytat zienok co maju takto deti po sebe ako to zvladli... 😀 😎
@sarias 5+nieco to by vychadzalo na 6tt a to by zodpovedala tomu aj ta velkost ako si pisala...takze zrejme sa zadarilo skor ako si si myslela 🙂
Ja mam o rok starsiu kamaratku, k dnesnemu dnu ma 5 deticiek, najvacsi rozdiel 1,5 roka, najmensi cca 10mesiacov :D vravela, ze najhorsie su prve dve deticky, lebo to si musis najst svoj vlastny system, ale ze kazde dalsie sa uz zvlada v pohode 🙂 neboj zvladnes to 🙂
@jania023 tak hej, ak sa babo rozhodne prist skor, nic s tym neurobim...ale tak myslim ten teoreticky rozdie v TP tam podla mna u mna velky nebude, lebo viem kedy sa zadarilo,sledovala som si ovulku aj ked teda som myslela ze nic tento mesiac nebude, tak ovulku si poznam a minuly mesiac sa zadarilo ale po prezitom soku neudrzalo, tak kontrolny test neskor bol negativny, cize si urcite neprenasam dlhsie tehu 🙂
Ja som sice povodne chcela velmi novembrovy darcek, lebo by to bola u nas krasna symbolika, zarobene na moje narodky a narodene ma draheho narodky, ale tak bohuzial, priroda to asi chcela inak a hoci sa zadarilo, postarala sa aby bolo podla nej...a to doslova, lebo sme mali minihavarku ked nam srnec v noci skocil pod auto...nic sa nam nestalo, ale ten sok ako som sa zlakla stacil na to, aby bolo podla prirody...ale tak dnes uz to vidim krajsie a tesim sa ze to vyslo, len nech sa nic nepokazi a nech to dobre cele dopadne...
@chirabell jeeej dakujem krasne za povzbudenie akurat som citala baby co tu pisu s dvoma tedickami kratko po sebe a takmer kazda si chvali aj ked zaciatky zevraj pekelne tazke. Ale najlepsie je mat zevraj deticky do dvoch rokov tak nezabudni 😉 ma to aj tu vyhodu ze nevypadnes z toho kolobehu povinnosti,pamatas si este vela veci z prveho tehu aj kojenia a staranai sa o babo a po druhe deti sa casom dokazu spolu zahrat a nemali by na seba ziarlit lebo su to takmer rovensici...ten rok aj nieco velmi necitit.... 🙂 ano asi som v 6tt. idem o dva tyzdne na kontrolu tak tam budem mudrejsia o nieco zase... 🙂
@chirabell neboj sa dobre to dopadne mysli pozitivne aj to babo to citi...a este dalsia vyhoda je ze druhy porod tak krato po sebe budes mat rychlejsi, lahsi ...aspon to tvrdia koceny co tak rodili, ale ty cakas prve tak sa sustred teraz a uzivaj si tooo...ozaj kolko mas rokov? Ked si pisala ze o rok starsia kamoska ma 5 deti...to by ma zaujimalo kolko ma 😀
@sarias ja mam 31 🙂 vo februari som mala, ona je januarova..t.ak presne o rok to je skoro...lebo je na konci a ja na zaciatku. Inak ja si to uzivam a myslim pozitivne, no a keby sa zadarilo, my by sme chceli viac deticiek, aspon 3 takze urcite velmi dlho cakat nebudeme, len ci to potom pojde tak lahko alebo nie...no uvidime 🙂

@mandm aj ja držkám palčeky aby ste to tentokrát zvládli 🙂