icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

erin365
6. apr 2011

@mandm aj ja držkám palčeky aby ste to tentokrát zvládli 🙂

atima
6. apr 2011

u dokiho som dopadla ok 🙂 , v pondelok dalšia poradna, dufam, že to bude ok. 😉

chirabell
autor
6. apr 2011

@sarias ahoj, tak co si sa dozvedela u lekara? verim ze len same dobre spravy 🙂

chirabell
autor
6. apr 2011

@jania023 a dobre pocitas? ja dnes koncim 5tt (cize som 5+6) a predpokladany termin ma 6.-8.12.2011, mam o den kratsi cyklus ako 28 tak preto to rozpatie, podla 28dnoveho cyklu by som mala mat toho 8.

nemko
6. apr 2011

caute baby, tak mne vcera povedali, ze to budu dvojicky 🙂 v piatok mam sono ci uz budu vidiet prcosi malicky 🙂

chirabell
autor
6. apr 2011

@andu1 vitaj medzi nami 🙂 vacsina z nas je zatial len otestovana, ale postupne sa tu pridavaju spravicky z prvych navstev lekarov...tak si teda navzajom drzime palceky, aby sme to dotiahli do uplneho a hlavne stastneho konca s vianocnymi babatkami 🙂

chirabell
autor
6. apr 2011

@atima
@mandm
dobre spravy 🙂 dufam ze sa k vam v pondelok pridam....sa mi to zda velmi daleko....uff...

chirabell
autor
6. apr 2011

@nemko a ked ich este nebolo vidiet, tak na zaklade coho ti to povedali takto skoro? inak gratulujem, dvojnasobna radost, davaj si na vas pozor 🙂

nemko
6. apr 2011

@chirabell podla hcg, ja som po ivf takze som stale sledovana a viem na hodinu presne kedy prislo k oplodneniu 😀 😀

jania023
6. apr 2011

@chirabell Kedy si mala poslednú ms??ja 12.3 a zadala som si na nete do kalkulačky a vyšlo mi17-31.12

chirabell
autor
6. apr 2011

@nemko aha taaak, tak to drzim palceky, aby to cele prebiehalo bez dalsich komplikacii, stacili tie pri vzniku 🙂 a aku mas hladinu hcg teraz?

chirabell
autor
6. apr 2011

@jania023 3.3..2011 a mam 27dnovy cyklus...ja som nepocitala ziadnu kalkulacku, jednoducho som pouzila kalendar a
fakt, ze tehu ma 40 tyzdnov s tym, ze sa to rata od 1.dna poslednej MS ak je 28 dnovy cyklus (teda ten ideal). Ja mam o den kratsi, takze cca by to sedelo...vyslo mi, ze 40tt ukoncim 7.12. ...potom som nasla niekde kalkulacku na nete, zadala tam hodnoty aj s dlzkou cyklu a hodilo mi to 6.12....tak uvidime 🙂
v pondelok idem k lekarovi, mozno budem potom mudrejsia, ale myslim, ze ak bude vychadzat z toho co ja, tak velky rozdiel tam nebude, max 1-2 dni.

nemko
6. apr 2011

@chirabell skoro 2000

chirabell
autor
6. apr 2011

@nemko dobre, takze pri jednom v 6tt by malo byt cca okolo 1000 teoreticky...ja len aby som vedela co cakat, ked v pondelok nabehnem k lekarovi :D ale tak je mi jasne, ze kazda zena je ina, tak uvidime. Dvojicky su starost, ale ked tak nad tym uvazujem, ja by som aj celkom brala 🙂

sarias
6. apr 2011

@chirabell same dobre spravy som tehotna, je to este malicke 5mm zevraj sa to pocita az od 6mm takze mam prist na kontrolu o 2 tyzdne ale gravidita potvrdena 😀 doma bude veselo

sarias
6. apr 2011

@nemko fiha gratulujeme velmi tak skoro ti dokazali vidiet ze cakas dvojicky?

nemko
6. apr 2011

@sarias podla hcg, ako som uz vyssie pisala som po ivf

chirabell
autor
6. apr 2011

@sarias 5mm? no tak potom podla mna si dlhsie tehotna ako si myslis..lebo co mam doma knihu od jedneho prazskeho docenta, uznavaneho gynekoga-porodnika, tak uvadza, ze v 5tt (cize 3t veku plodu) ma len cca 3mm, o tyzden neskor 5mm a tak, v 8 tt (6t veku plodu cca 11mm) tak teraz neviem, ci sa nepomylil, alebo si dlhsie tehu alebo to budu 2? 🙂 tak som zvedava co ti povie o 2 tyzdne...a krv ti nebral? aku mas hcg by ma zaujimalo

chirabell
autor
6. apr 2011

@sarias inak samozrejme teda oficialne gratulujem a drzim palceky nech vsetko prebieha ok 🙂

sarias
6. apr 2011

@nemko ahaaa....tak to ano tam je pravdepodobnost vyssia ale tak gratulujeeeem je to krasne dve deticky hned naraz ja si to musim odbit dvoma tehotnestvami... 🙂

lucia8688
6. apr 2011

ahojte, no tak sa ku vám pridám aj ja. Včera som bola u doktora a moje domácke testy sú potvrdené 🙂 . Malé by sa malo narodiť okolo 6. decembra 🙂 , dúfam , že to dopadne dobre, lebo pred prvým som dvakrát potratila ☹ obidva potraty boli v 7tt. takže ako aj pri prvom tak aj teraz trpnem ☹ , no doktor mi nasadil duphaston, tak dúfam, že to výjde 🙂

nemko
6. apr 2011

@sarias dakujem a aj ja Tebe blahozelam, dufam, ze to dotiahneme do konca 😉

sarias
6. apr 2011

@chirabell jaaaj dve neblaaazni to by bol riadny maraton, ale tak ja som sastna za to ze mozem byt vobec tehu a ze som zdrava. Krv mi nebral takze ani neviem hcg ale ked som si robila tehu test uz minuly stvrtok mi vysla silna ciarka pri T takze zrejme som tehotna uz dlhsie, podla poslednej MS 28.2. by som mala byt v 5 tt. a 3 dni....a dakujem za gratulaciu, ja tebe tiez gratulujem pamatam sa ako si pisala ze si nato nemyslela a sup bolo...vtedy to ide najlepsie ale a ked velmi chces a nemyslis nato prilis upato tak sa zadari ako u nas...len teraz musim sa popytat zienok co maju takto deti po sebe ako to zvladli... 😀 😎

sarias
6. apr 2011

@nemko verim tomu, tehotenstvo je nadherna vec, ja to mam stazene lebo mam male dieta a musim sa starat aj ked rodicia, manzel mi pomahaju ako len vedia...nech sa nam teda dari a nase ratolesti nech rastu a su zdrave a lahky porod 😉

jania023
6. apr 2011

@chirabell Este tam môže byt veľký rozdiel 😀 Ja som mala termín 5.4 a mala sa narodila 4.3 a to mi hrozilo že sa narodí 29.8 tak som trocha stresovala že či sa nezblaznili 😀

chirabell
autor
6. apr 2011

@sarias 5+nieco to by vychadzalo na 6tt a to by zodpovedala tomu aj ta velkost ako si pisala...takze zrejme sa zadarilo skor ako si si myslela 🙂
Ja mam o rok starsiu kamaratku, k dnesnemu dnu ma 5 deticiek, najvacsi rozdiel 1,5 roka, najmensi cca 10mesiacov :D vravela, ze najhorsie su prve dve deticky, lebo to si musis najst svoj vlastny system, ale ze kazde dalsie sa uz zvlada v pohode 🙂 neboj zvladnes to 🙂

chirabell
autor
6. apr 2011

@jania023 tak hej, ak sa babo rozhodne prist skor, nic s tym neurobim...ale tak myslim ten teoreticky rozdie v TP tam podla mna u mna velky nebude, lebo viem kedy sa zadarilo,sledovala som si ovulku aj ked teda som myslela ze nic tento mesiac nebude, tak ovulku si poznam a minuly mesiac sa zadarilo ale po prezitom soku neudrzalo, tak kontrolny test neskor bol negativny, cize si urcite neprenasam dlhsie tehu 🙂
Ja som sice povodne chcela velmi novembrovy darcek, lebo by to bola u nas krasna symbolika, zarobene na moje narodky a narodene ma draheho narodky, ale tak bohuzial, priroda to asi chcela inak a hoci sa zadarilo, postarala sa aby bolo podla nej...a to doslova, lebo sme mali minihavarku ked nam srnec v noci skocil pod auto...nic sa nam nestalo, ale ten sok ako som sa zlakla stacil na to, aby bolo podla prirody...ale tak dnes uz to vidim krajsie a tesim sa ze to vyslo, len nech sa nic nepokazi a nech to dobre cele dopadne...

sarias
6. apr 2011

@chirabell jeeej dakujem krasne za povzbudenie akurat som citala baby co tu pisu s dvoma tedickami kratko po sebe a takmer kazda si chvali aj ked zaciatky zevraj pekelne tazke. Ale najlepsie je mat zevraj deticky do dvoch rokov tak nezabudni 😉 ma to aj tu vyhodu ze nevypadnes z toho kolobehu povinnosti,pamatas si este vela veci z prveho tehu aj kojenia a staranai sa o babo a po druhe deti sa casom dokazu spolu zahrat a nemali by na seba ziarlit lebo su to takmer rovensici...ten rok aj nieco velmi necitit.... 🙂 ano asi som v 6tt. idem o dva tyzdne na kontrolu tak tam budem mudrejsia o nieco zase... 🙂

sarias
6. apr 2011

@chirabell neboj sa dobre to dopadne mysli pozitivne aj to babo to citi...a este dalsia vyhoda je ze druhy porod tak krato po sebe budes mat rychlejsi, lahsi ...aspon to tvrdia koceny co tak rodili, ale ty cakas prve tak sa sustred teraz a uzivaj si tooo...ozaj kolko mas rokov? Ked si pisala ze o rok starsia kamoska ma 5 deti...to by ma zaujimalo kolko ma 😀

chirabell
autor
6. apr 2011

@sarias ja mam 31 🙂 vo februari som mala, ona je januarova..t.ak presne o rok to je skoro...lebo je na konci a ja na zaciatku. Inak ja si to uzivam a myslim pozitivne, no a keby sa zadarilo, my by sme chceli viac deticiek, aspon 3 takze urcite velmi dlho cakat nebudeme, len ci to potom pojde tak lahko alebo nie...no uvidime 🙂