Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
brala ste niektora vitaminy pred tehu? a teraz beriete niečo?
@aquila4 Tak to já taky, ale u mě hrozí, že si tam pobudu na Štědrý den.
@mariana7537 Děkuji za milé přivítání 🙂
@atima Já jsem brala a beru femibion.
Holky, jsem tu nová, tak si možná troufám, ale co zavést tabulku, kde budou naše nicky a tt a TP? Klidně bych se toho ujala, pokud nikdo nebude chtít a denně bych to aktualizovala. Je to pro lepší přehled.
@atima ja beriem len kyselinu listovu a vitaminy B, pretoze beriem euthyrox a nemozem prijimat jod a ten je v kazdej komplexnej tehotenskej vitaminovej tablete. Ale inak myslim ze centrum pre buduce mamicky je fajn, to mi pri prvom doktorka odporucala.
@lenik_28 no podla mna super 🙂 kludne sa daj do toho
pekny vikend vam tehulky prajem 😀
@andu1 Já právě jím femibion, protože prý spousta žen neví, jestli její tělo dokáže zpracovávat kyselinu listovou (a že je těch žen prý hodně) a femibion obsahuje metafolin, který zaručuje správné vstřebání listovky. Akorát pro tebe je problém ten jód, protože ten femibion taky obsahuje. Já mám jódu hafo, denně femibion a denně ryby 🙂
Holky a co, už máte na něco speciálního chutě a naopak se vám něco hnusí? 😀
@lenik_28 Ja mám stále chuť na tresku a na kyslé veci,zato čokoládu nemožem ani vidieť a predtým som bola na nej závislá.Taktiež nemožem ani cítiť rybu a kávu,zrovna mňa napína.Ja,predtým taká kávičkárka. 🙂 Dnes som dostala strašnú chuť na zemiakový šalát,už si ho aj robím.A večer dva dni dozadu som dostala takú chuť na acidofilné mlieko,že som o 21 hod išla do Tesca a kúpila som si ho.Je to sranda.Inak ja som Maja,mám 35 rokov,som v 5tt,termín mám zatiaľ určený na 13.12.
Ja beriem zatiaľ kyselinu listovú a vitamíny Jodamin.
ahojte 😉 môžem sa pripojiť k vám?????
som po IVF a som v 5tt
baby ja beriem calibrum babyplan..ten femibion je dost drahy...a to zlozenie rovnake..a este duphaston
vpondelok mam volat o vysledky z krvi -HCG, tak som zvedava a k dr. asi az 21.4..moj prvy syn ma teraz v pondelok 2 roky, tak v nedelu oslavujeme a vsetkych to chceme oznamit...uz ste to niekomu povedali?
@mariana7537 tak prve som stihla do 30tky druhe bude tesne po nej 😀
@komisakpd Moj syn má zajtra 18 rokov,taktiež máme oslavu.My sme to zatiaľ povedali len svokrovcom a svokra hneď vypustila,že či máme boha pri sebe...Hlavne,že keď sme čakali syna,mali sme obaja 16 rokov a to jej nejako nevadilo.Normálne som sa na ňu nahnevala,viem že mám už 35 rokov,ale mám šťastné manželstvo a sme finančne zabezpečení,nechodím ani do práce,tak čo ju to trápi? Som z nej taká sklamaná,zrovna mi zobrala chuť niekomu to ešte oznamovať.
@mariana7537 waw v 16 tich ste ho mali..no to bolo dost tazke asi v tej dobe..nas syn sa narodil 11.4. a dojcila som ho do 22 mesiacoch az dom bola u gyn ze co nemozem otehotniet, uz sme sa rok snazili...a ja som presne ta knizkova vinimka, ze dojcenie mi sposobovalo anovulacne cykly...a hend prva ovu po vyluceni dojcenia som otehotnela...
zopar ludi to okolo nas vie ale zajtra sa stretne cela rodina tak to spolocne oznamime...myslim ze sa budu tesit, lebo nas syn je jedine vnuca v oboch rodinach, tak konecne sa bude venovat pozornost aj inemu 🙂)nech nam Pan da radost a mallickym zdravicko 😉
@mariana7537
vôbec nech ti nebere svokra radosť,je to predsa vaše rozhodnutie mať ešte tretie dieťa a tvojich 35 rokov je ideálny čas mať posledné dieťa
my sme ešte manželovej rodine nič nehovorili z dôvodu,že naozaj som viac razy potratila hned na začiatku a potom ma všetci lutovali a myslím že ešte je čas im to hovoriť/moja rodina to vie,lebo som po IVF/a aj v robote to už vedia,lebo už 2tt ležím doma a nudím sa
nám sa konečne podarilo po x pokusoch dostať až ku akcii srdiečka až v mojej 40-tke a našťastie ja mám veľkú podporu zo všetkých strán a hlavne všetci vedeli ,že sa snažíme dlhodobo,takže ich skôr prekvapí,že sa to konečne podarilo/nechcem to ešte zarieknuť/
Ja som tiež ešte nikomu nič nehovorila,lebo mám za sebou dva spontánne potraty a jednu mimomaternicovú tehotnosť,to len moj mužíček nevydržal a pochválil sa rodičom.
@komisakpd Potom napíš ako sa všetci novinke potešili
@vika34 Držím ti palčeky aby všetko dobre dopadlo,neboj svokra mi radosť nezobrala,už som na ňu za tie roky zvyknutá 🙂
@mariana7537 v ktorom tt ti zistili mimomaternicovu tehotnost?
@komisakpd jej, cakate miminko?tak gratulujem 😉
@mariana7537
ako čítam ,tak pomaly každá kočka má za sebou minim.jeden potrat ☹
to je touto dobou asi.Ja som po mimomaternicovom teh.už neotehotnela prirodzene,tak sme začali riešiť IVF a teraz sa podarili na 6ty pokus,tak sme celý happy,ale ešte len tak potichučky,lebo som zatiaľ iba v 7tt
@komisakpd Dosť neskoro,v 9 tt,prišla som zrovna o vaječník aj vajcovod.
@vika34 Mne sa podarilo potom otehotnieť,celú dobu som bola na rizikovom,mala som placentu kdesi nízko až v porodných cestách,celú tehotnosť som preležala a krvácala.Dcéra sa narodila v 29tt,aby toho nebolo málo,mala silný zápal pľúc,krvácanie do mozgu,komplet jej menili krv,bolo to najhoršie obdobie v mojom živote a teraz je z nej uplne zdravá skoro 12-ročná babisko.
@mariana7537 nuz, clovek nikdy nevyhovie vsetkym...napriklad moja svokra ma predstavu ze mat viac ako jedno dieta je brutalne nezvladnutelne 😀 Ale, miliony viacpocetnych rodin na svete su dokazom, ze sa to zvladnut da a moj sen rozhodne nie je mat jedinacika, ale som vdacna za mojho zatial jedineho syna... 🙂 Zatial sme to povedali nasim rodicom a mojej sestre. Moji rodicia to brali ze OK, vedeli ze chceme dalsie babo, svokra bola asi vystrasena ze co to bude, jej prva reakcia, tak to musite dat psa prec - ale ja hned ze psika nieeee, to by musela dat velmi zavazne argumenty. A najlepsie zareagovala segra - sice po telefone lebo je daleko, ale ju to velmi dojalo az kricala od radosti, ze super! 😀 No v kazdom pripade citim, ze ich to potesilo, ze bude 2. vnucik v nasej rodine. Co si najviac vsak vazim, ze moj uzasny manzel sa velmi tesi, bol nadseny, podporuje ma psychicky aj v domacnosti pomoze 🙂
No, zvlastne chute nemam, raz ma pochytilo, ze cvikla, zjedla som 2 lyzice a dost, ale to bola vynimka 😉

@lucia8688 ďakujem.. ale tak radšej by som bola na Vianoce už doma, aj s malinkým