icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

maova
11. máj 2011

@lolelole Nelinka má taky rýmu a trochu kašel. Ale rýmu má takovou tu zadní a už měsíc, jenom teď se jí to zhoršilo a konečně aspoň něco odsaju. Chudinka pořád tak chrochtá a myslím, že se jí dýchá hůř a hůř. Volala jsem včera doktorce a poradila mi koupit Libenar pro děti. A myslím, že dobrý, že se jí ta rýma víc rozpustí a jde víc odsát, tak to třeba taky zkuste 🙂

maova
11. máj 2011

Já jinak holky nějak nestíhám, tak jsem vás ani nedočetla, snad se k tomu dostanu večer 🙂

sirael
11. máj 2011

@haniula No Hani riesime, lebo nie kazda z nas cestuje vlakom a autobusom tak ako ty....
@janula13 Krasnucky je...🙂
@misha8 Laurinke dodatocne gratulujeme...🙂 A co si opisala Laurinku, ako keby si Sasku poslednych par dni opisovala...🙂 U nas je to to iste - rev v kociku, cez den spinkame minimum, asi sa hlasia zubky....ale aj my sme dnes spinkali ukazkovo - od 20.00 do 6:30...😀 Prvykrat tak dlho...🙂 Asi dohanala ten den...🙂

haniula
11. máj 2011

@sirael tak si musíte holt zvykat, dámy 😀.... já mnohdy cestuji sama a musím se spoléhat na pomoc ostatních...

ellahop
11. máj 2011

ja som ale dobra mama, tomaska bantuju zuby a mna tiez, inak
@maova aj nas zas zacala trapit zadna nadcha, uplne mi chrci je cely zahlieneny odsat nic nejde, skor mu to steka do hrdielka, tak som zatial dala sirup mucosolvan junior, vytieram morskou vodou a dufam ,ze to prejde, inak nas asi zas neminu antibiotika. len som si vsimla ze to chytil ked sme boli v parku, tak dufam, ze nebude alergicky a v tu noc nespal s vankusikom. viem, ze sa to nema, ale tominko musi spavat aspon na tenkom lebo potom nastanu chrcacie problemy... 😒 a kedze nas caka CT vysetrenie kde bude uspaty, tak si nemozme dovolit ziadnu chorobu.. ☹

haniula
11. máj 2011

@ellahop šikovná maminka!! jak jsi solidární 😀!!

lolelole
11. máj 2011

@maova dekuji za tip - ráno jsem v lekarne koupila Vincentku Junior tak zatim zkusim tohle a uvidime jak pomůže

lolelole
11. máj 2011

@verca84 prosim te nevís jak je to s pasem ? Potrebujeme ho pro malého když jdeme jenom na Slovensko ? A jak dlouho trvalo ho vybavit ? safra jdeme pryc budouci tyden tak doufam že to nebude potreba uff 😠

maova
11. máj 2011

@ellahop mořskou sůl už právě používáme měsíc a nejdřív se to zdálo lepší, ale teď se to takhle zhoršilo ☹ A dřív jsem neodsála vůbec nic a díky tomu Libenaru teď ano, tak jsem ráda. I když stejně je to málo, právě to má taky tak vzadu a tak chrčí dál. A v postýlce má matraci podloženou, aby měla hlavičku výš a líp se jí dýchalo, i doktorka nám to tak radila 🙂 Nemá se dávat polštářek, ale podložit celá matrace 😉 A taky si říkám, jestli to nemůže být nějaká alergie, protože jsem Nelouškovi dávala Fenistil kvuli vyrážce a teď jsem ho vysadila a rýma se zhoršila. Ale může to být jen náhoda.

sjussi
11. máj 2011

@haniula my taky prave cestujem,ale hned asi od 3 tydnu autem a potom tak od 2 mesicu autobusem,vlakem sem jeste nejela s malym ale vzdy se to da nejak udelat 🙂

sirael
11. máj 2011

@ellahop A to CTcko Vas kedy caka? ☹

Baby chystate sa niekam s drobcami v lete na dovolenku?

sjussi
11. máj 2011

@sirael chteli sme ale predelavame si bydleni tak nepojedem nikam,ale vynahradim si to tim srazem 😀

haniula
11. máj 2011

@sjussi nejlepší je cestovat vlakem... to jim vždy můžeš dát zavazadlo i kočár a oni ti ho převezou, byť za 25kč... a vždy se to dá nějak udělat... jsme přece holky šikovný!!!! 😀

haniula
11. máj 2011

@sirael uvidíme, ale asi jen na pár dní...

sjussi
11. máj 2011

@haniula tak ja si s tim hlavu moc nedelam,pocitam s tim ze prcci budou velci,veci se poslou a navic uz kocar nejak extra velky nebude,jen ty golfky a to se slozi prehodi pres ruku a je to 😀

haniula
11. máj 2011

@sjussi no právě!!! konečně zdravý názor!!!!!!!!!!!! 😀

sjussi
11. máj 2011

@haniula ono je to asi tim ze nasi byvaji asi 80 km od nas a kdyz chci aby videli maleho a mne tak se tam nejak musim dostat,tak uz sem zvykla....ono nekdo kdo tak necestuje tak ma vzdycky strach,ja ze zacatku taky premyslela jak bude to a to a nakonec si reknu,dyt ono to nejak dopadne 😀

sirael
11. máj 2011

@haniula Ja si myslim, ze som tiez sikovna, aj ked necestujem vlakom...:-P A mam pocit ze tu neustale utocis a uz sa mi to prestava paaaaacit........

sirael
11. máj 2011

@sjussi Tak tak, strach tam je vzdy z niecoho noveho....🙂 Ale nejak bolo, nejak bude......vsetko sa da poriesit..🙂 Tak uvidime....🙂

sjussi
11. máj 2011

@sirael tak ten strach prolomime co?? 🙂

sirael
11. máj 2011

@sjussi Dufam, ze hej....😀 Ale este vam fakt neslubujem, lebo ideme v lete na dovolenku a fakt neviem, ako nam to financne vyjde, kedze moja uzasna materska bude 196,-Eur....☹

sjussi
11. máj 2011

@sirael tak ja uz te necham byt at te neprejde chut 🙂 jinak by sme tve rozhodnuti potrebovali vedet nejpozdej do konce kvetna at vime zda mame neco objednavat nebo ne 🙂

sirael
11. máj 2011

@sjussi Dobre, do konca maja sa urcite rozhodnem a dam vam vediet....😀 Inak u vas v CR je kolko potom rodicovsky prispevok? Tiez je to take ubohe ako u nas?

haniula
11. máj 2011

@sirael tak to nemyslím!!!!! jeeee!! já tu nechci dělat nějaký zlý vítr... však je to kadého věc... a každý musí vědět, na co si troufne... promin, jestli to vyznělo zle!!!!!

haniula
11. máj 2011

@sirael jenom tak málo???? vždyt z too se nedá vyjít!!!! při takové drahotě!!!!!!!

sirael
11. máj 2011

@haniula 😀 😀 Sak preto som ta uzemnila....😀 No sak prave - tak vies, kazde euro potom bude dobre....☹ teraz sa to este da, ale uz ked nabehneme na rodicovsky, tak to je strasne....muzova vyplata pojde na hypoteku a poplatky a fakt netusim, z coho budeme zit.....je to strasne....☹ Kolko to je potom u vas?

haniula
11. máj 2011

@sirael u nás je u tříleté pokud se nepletu cca 7600kč.... my budeme zkoušet přehodit mateřskou na moji mamku a pak zpět na mě, abych se mohla dostat z tříleté na čtyřletou verzi.... prý to tak jde, tak uvidíme... protože po 9. měsíci věku dítěte se čtyřletá krátí na 3800kč!!! a to bysme fakt nedali!!!!

haniula
11. máj 2011

@sirael my máme to stejné! já vidím manželovu výplatu jen na papíře, ale v ruce mi zůstane jen pár kaček.... ☹

haniula
11. máj 2011

Dnes jsem malé udělala zeleninovou směsku. Snědla všechno a vypila méně mlíčka. Zkouším jí zvyšovat dávky zeleniny a zmenšovat po ní dávky mléka. Zatím mi to s ní vychází, tak snad si nepostaví hlavu 😀.

sirael
11. máj 2011

@haniula Pockaj cize u Vas, ked mas trojrocnu matersku, tak po 9.mesiacoch mimina dostanes len 3800 KC? Sak to je horsie jak u nas potom...... A ked mas 4 rocnu matersku, tak dostavas tych 7800? A to je akoze podla coho ci mas 3 rocnu alebo 4 rocnu?