Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@cara.m @albao Nám se to podařilo poprvé minulý týden, ale bohužel jsem to neviděla 😒 Nechala jsem ho ještě ráno ležet v naší posteli a šla jsem si čistit zuby, když jsem se vrátila, byl překulený na bříšku a hlavu měl v polštáři a hrozně se vztekal, protože se nemohl dostat zpátky. Ale myslím, že to byla spíš zatím náhoda, protože od té doby se mu to znovu nepodařilo.
teeeda mamci, vy ste toho popisali, kto to ma citat? 😀 😀 😀 ja vobec nic nestiham, šimiho bud bolia zubky, alebo ja uz neviem co mu je, stale mrnci a musim ho nosit cely cas na rukach. akonahle ho polozim, zacne hrooozne plakat ☹ a spat tiez nema kto. v sobotu som mu to spocitala a cez den spinkal len 1hod a 20min 😒 nic moc.
ale asi svita na lepsie casy, lebo pred chvilkou som ho dala do postielky - reku skusim svoje stastie, no a kym som sla po dudlik, on sam zaspinkaval v postielke. rucicky mal na ocickach, tak som ho nerusila a naozaj mi zaspinkal. bez mojho slavneho spevu, bez hladkania hlavicky, bez kolotoca, bez šššššššššššššššššš 😀 😀 😀
tak mi sme dnes boli na tej genetike, malemu vzali krv z hlavicky 😒 a vysledky budu o 5 tyzdnov. potom sme zobrali utokom HaM makupili sme letne oblecenie, samozrejme tatinko neodolval a kupil mu aj tricko ACDC 😀 a za statocnost tigrika od lamaze.. aeste podlozku do velkej vane ... tak sa tesime. aj nam je maleho luto ze co si musi uz od malicka vytrpiet. hold budeme mat maznaka... ale zasluzi si to za to ze vsetko dobre zvlada.... 🙂
sorry za preklepy, pisala som s malym na kolenach... 😉
@cara.m Klári, gratulujeme k přetočení, Ádík je šikulín 😵
@louisiana no to ti Šimonko krásně usnul, někdy ty dětičky překvapí 😀 😀 😀 No s těmi zoubkami je to na pytel, my taky cpeme všecko do pusiny, někdy až tak vztekle - takže možná se mu tam už tež něco klube, kdo ví...
@ellahop Statečný je Tomík.. hele my taky máme bodýčko ACDC, zkusím pohledat foto, koupil mu to manželův kámoš 😀
baby ktoré nekojíte čo dávate detičkám papať?my máme 4,5 mesiaca papáme pribinák, výživu s piškótami, fučku s mliekom a zeleninu zmixovanú/mrkvu brokolicu zemiak.../nechce mlieko,večer o 19.00 spapá kašu,vstane o 05.30 namiesto 180ml nutrilonu vypije tak 60-100ml a ani za nič,potom výživu spácka len tak zahučí,potom zas najbližšie skúšam nutrilon ani za nič...tak fučku so zeleninou,poobede znovu chcem dať mlieko niekedy sa podarí dostať do neho tak 100ml a potom až večer kašu a pekne skoro 200ml spapá,skúšala som aj mlieko zmeniť,nepomohlo presne ten istý scenár..samozrejme pije aj čajík aby doplnil tekutiny.papá niekto takto?poprosím nech mi ani neskúsi písať múdre premúdre rady nejaká učebnicová mamina čo má všetko naštudované a bude mi nadávať do nezodpovedných matiek, 😀 😀 🙂 🙂 ďakujem
@monik1 😀 no prekvapil, sice som uz bola poslzit ako dudel, ale zasa spinka 😀
pozeram ze budete robit krstiny-no nas to tiez este caka. potom urcite napis ako ste dopadli a ako to Domineček zvladal. ja som v zime nechcela dat krstit aby mi neprechladol, tak dufam ze to teraz v lete stihneme 🙂 este nemame termin.
tiez chcem zacat davat mrkvicku az po ukonc. 6. no a kasicku budes davat aku? mliecnu alebo nemliecnu?
@monik1 ahojky, ja som knihu :kazde dieta sa vie naucit spat citala... info su tam cenne ale az od 6 mesiaca, skusala som malu davat spat podla knihy, ale nezaspi bez placu, place 5 min a pak davam cumel.... cez den castejsie na prse.... tiez cakam, kym bude mat aspon tych 6 mesiacov a budem skusat znova, nateraz som to vzdala a mala mi po poloci spi na prse u mna v posteli, taspime teda spolu a ked sa preberiem, on hlavu na opacnu stranu ako som ja, ale uz ju neprekladam do postielky ... inak sa stale budi 2 x v noci, nikedy aj 3x, co nie je zle, ale vedela to aj lepsie 😀 😀 😀
ak mas zaujem, mam tu knihu v pc, posli mi e-mail do IP a poslem
inak, ked spominate uspavanie na rukach, moja "drobina" ma 4,5 mesiaca a vazi 8,3 kg 😀 😀 😀 😀 co mam teda pri uspavani radost 🙂 🙂 🙂 dost som si teraz zvykla, ked je vazne zla a uz neviem co, vezmen na ruky, sadnem na fitloptu, polozim na nohy, bo neudrzim 😀 😀 😀 a hojdame sa.... aspon sa ukludni ked aj nezaspi 😀 😀 😀
a krstiny...este zvazujeme, ci krstit alebo nie, bo nas farar ju nechcel pokrstit, bo ja nemam konfirmaciu, ideme skusit do druhej dediny, uvidime...... 😎 😎 😎 😎
Ahojte, pozyvam vas na workshop na temu Moderne latkove plienky. Bude sa konat v stredu, 31.5.2011 o 10:00, v Rodinnom centre Klbko (www.klbko.sk), Lackova 4, Bratislava. Viac je na www.latkovky.sk/prezentacie
Ak chcete vidiet alebo kupit si nejaky konkretny produkt zo sortimentu www.latkovky.sk dajte mi pls vediet najneskor do utorka 30.5. do 17:00 do IP.
A aby ste mali predstavu, latkova plienka vyzera napriklad takto:
Tak jsme doma. Adélka byla hodná, ale jakmile jsem jí položila u dr. na lehátko, tak spustila řev, dokuď jsem jí znovu nezvedla. Ale asi dobrý, jedna ledvina má 46 mm, druhá 44 mm. Ale tu druhou říkala dr., že nemůže nějak pořádně zaměřit, jak se vrtí. Nic víc mi k tomu neřekla, strčili mi do ruky zprávu a šli jsme. Tak uvidím, co na to dětská.
Jo a viděli jsme úplně maličký miminko, v autosedačce a dumlalo dudlíka, to bylo tááák maličký. Jsem říkala, že to ani není možný, že byla Adélka taková. To Adélka je už obr. 😀
@tereza79 asi ked si muj dala na vyber lepsie jedla tak mlieko uz nechce. ja som svojmu malemu zacala davat prvy prikrm zeleninovy a niekedy ovocny ale iba na obed zatial. od piateho mesiaca chcem zacat davat desiatu a obed, na desiatu ovocie alebo kasu, na obed zeleninu s masom. mozno si mala radsej zacat s jednym prikrmom a pomaly davky zvysovat. ako tu uz jedna mamina napisala babatko by malo vypit denne aspon 500 ml mlieka alebo teda nutrilonu. my papame na ranajky 150ml. a na desiatu olovrant a veceru 180ml.
@sjussi manzel je pokrsteny a vsetko to ine ma tiez, to len ja nie som. tak uvidime, ale pri svadbe som akoby podpisovala ze nebudem branit mojmu dietatu stat sa krestanom. takze ja mu branit nebudem, uvidime ci bude branit farar 😉 ale myslim ze nie, ved šimi nemoze za to ze ja nie som pokrstena, no nie?
ahoj ženuše, tak my už spinkáme 😵 očkování jsme zvládli na 1*. Kvido plakal asi tak 20 vteřin a pak hned házel úsměvy 🙂 šikula jeden - no po tom co zažil ho už takové pidi pigárko nemůže rozhodit 😉 to odběry krve jsou mnohem horší 😢 😖 ... zatím je bez teplot a celý den měl dobrou náladičku, tak snad to vydrží..ťuk, ťuk, ťuk..bóže to je neuvěřitelný, že před rokem to byla jenom druhá čárka na testu a teď máme tak úžasného klučíka 😵 je to krásné, být maminkou 🙂 🙂 🙂 užívejte si svá drobátka a přeji hezký večer všem
@ellahop to jsme dělali taky že jsme po nepříjemných kontrolách hned běželi do hračkárství 🙂 my jsme byli na genetice asi před 3 týdny a byli tam tak blbé a neschopné sestry, že měl ručičku ještě týden celou modrou a napuchlou - normálně z něj tu krev "vymačkali" 😠 😖 odběry z hlavičky jsou prý lepší - i když vypadají hrozivě 😲 - prý je tam větší tlak a líp to teče zvlášť když se prcek začne rozčilovat 😉 ...tak držíme s Kvidem palce na výsledky
@zajo79 dakujem 🙂
@cara.m a preco si ho nezamotala?nevedela si to,ci sa ti nechcelo ho tak balit na uzko?ved ked pekne spinkal,tak si ho mala zamotat aj dnes 😉 takze adamek nie vzdy pekne zaspinka v postielke cez den?no ja sa uz tesim,co mna caka,ked sa nastahujeme ☹ a do coho ho zavinula?a este pouzivas jantarove koralky?a co davas na zubky?a nedala som ti malo otazok? 😕 😀
@ivkaj no tak sa vam celkom dari zaspavat 😉 veru aj ja som byvala strasne nestastna ked zuzanka plakavala pri vecernom zaspavani ☹ teraz sme uz obe spokojne 😵 cervena snurka sa dava proti urieknutiu
@lolelole ja som skusala par krat zavinut zuzanku na noc,este ked mala tak dva mesiace a strasne plakavala pri zaspavani vecer,ale len raz sa to stretlo s uspechom 😒 vtedy dobre aj v noci spinkala,ked bola zviazana..ze by som ju skusila cez den balit do velkej plienky? 😕 alebo je to uz neskoro u skoro 5mesacneho babatka teraz s tym zacinat?ci vlastne,ked v nemocke balia aj pol rocne deticky,ktore nie su na to zvyknute,tak by som to mohla skusit,nie?a nebyva kvidovi v tom teraz teplo?co ma pod tym oblecene?do kocaru ho tusim nezavinujes,si mi raz pisala..
aha moja kukulienka 😵
jé gratuluji všem maminkám, kterým se už děti otáčí nám už to jde na jednu stranu úplně parádně..druhou stranu zkouší od neděle..občas si to v půlce rozmyslí a přetočí se na druhou ale asi 2kratá to zvládl i tam...jinak to pyšně předváděl o víkendu všem co to chtěli vidět..navíc mě příjde že se snaží sednout, když ho držím a hrozně se vzteká.....nevím co všechno naráz by chtěl umět...na bříšku si podává i hračky a občas se přetočí i se špedlíkem v ruce...doufám že se co nevidět naučí strkat palce od nohou do pusy..zatím se chytá jen za kolínka

@albao 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 já na něj čučela, tak jsem ho přetočila zpět na záda a přetočil se znova 😀 Tak jsem hned volala tatínkovi a babičce tu radostnou novinu 😀 Aaaaaaaaa už se těší domů a jsem zvědavá, jestli nedopadneme tak, jako to bylo u vás 😀 😀 😀 😀 Hanička je asi tajnůstkářka a stačí ji, že maminka to viděla a ví, že to umí 😀 😀 😀 Taky gratuluju!