icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sjussi
17. máj 2011

@kostri modelka 🙂

luuca1
17. máj 2011

ahojte baby viete mi poradiť či je normálne ked mi malá chrčí, znie to ako by mala hlieny ale ked jej odsávam noštek tak nič nejde, máva iba také skor suché šušníky....nestretli ste sa s tým u svojich bábätiek?

Ďakujem 🙂

zuzu1983
17. máj 2011

@luuca1 môj malý tiež občas chrčí. a bud mu nevysajem nič alebo len také suché šušníky ako aj ty. Ale ževraj je to normálne. Doktorka v pôrodnici mi povedala, že je to tým že sa im ešte vyvíja nosná chrupavka. tak preto tak chrčia. Ja preventívne striekam Physiomer raz za deň. Na poradni mi vždy doktor povie že je v poriadku, tak to moc neriešim.

maova
17. máj 2011

@luuca1 Nelinka taky takhle chrčí, už dlouho. Teď se jí tedy rozjela i rýma, takže odsáváme, ale jinak odsávačka taky nic nevzala. A doktorka říkala, že je to v pořádku, že to přejde.

luuca1
17. máj 2011

@zuzu1983
@maova baby dakujem ale niekedy ked ju držím na rukách tak akoby som to cítila az v jejhrudníčku tak som sa zľakla že či snad nemá nejaký zápal priedušiek alebo čo, ale inak je usmiata a čulá takže nemá pocit že by niečo chytila

zuzu1983
17. máj 2011

maminy, ktoré kojíte, chcem sa opýtať kedy začínate s prvými príkrmami? lebo ako tu čítam, tak vela vás tu už začalo a mne sa to zdá akosi zavčasu. Ved nemá sa začať od ukončeného 6.mesiaca? 😒 možno som zo "starej školy" , ale som zvedavá, či som jediná, ktorá ešte nezačala s tuhou stravou. 🙂

sirenita
17. máj 2011

@luuca1 Ahojky, mi malá taky tak chrčela, ale bylo to, že měla zadní rýmu ( jinak mi nechrčí....). Já stříkala Vincentku a pak odsála - celkem dost. Postupně jsem odsávání minimalizovala...pak jen vytírala...chrčení přestalo. Ale je pravda, že mi dr. taky říkala, že děti prostě chrčí, ovšem ta naše tehda byla fakt nachlazená....

sirenita
17. máj 2011

@kamusek už koukám 🙂 moc pěkné. Tak to je dobře, já dostala pro malou růžové šatičky a neměla bych je jak jinak využít... 🙂

sirenita
17. máj 2011

@knedluska jo? 🙂 já právě dostala pro malou slavnostní růžové a nemám je jak jinak využít....tož snad to vadit nebude 🙂

cara.m
17. máj 2011

@zuzu1983 Já budu začínat o ukončeného 6. měsíce možná trošku déle dle prospívání 😉

albao
17. máj 2011

@zuzu1983 my neprikrmujeme zatial. Chcem pockat do konca 6. mesiaca. Len uz par dni si Hanka pyta jest prilis casto - bud je to zubami alebo uz fakt potrebuje prkrmy. Ale to este uvidim, zatial cakame do konca 6. mesiaca

cara.m
17. máj 2011

@knedluska po vás chtěla doktorka přetočení ve 3 měsících????? To je přece brzy! Hodně brzy! No naše doktorka i fyzioterapeutička říkají, že každé mimčo je jiné a potřebuje svůj čas, není třeba spěchat.

Dneska jsem doktorce o tom našem včerejším úspěchu řekla doktorce, a byli jsme mooc pochváleni 😀 Protože se mu vlastně jakoby odečítá měsíc a prý je to brzy, takže tři měsíce? To fakt neřeš.
A začínáme naklekávat na kolínka 😀 je to sranda 😵

zuzik28
17. máj 2011

@zuzu1983 Já jsem taky ještě nezačala a hned tak se k tomu nechystám. Pokud budu mít teda dost mlíčka a Týnka bude prospívat tak nevidím důvod.

cara.m
17. máj 2011

@albao
@zuzik28
@zuzu1983 já si za prvé myslím, že MM je zatím pro prcky to nejlepší a přiznejme si i nejjednodušší 😀

zuzu1983
17. máj 2011

@cara.m presne. máš to stále po ruke, nemusíš to zohrievať, len to vyberieš a krmiš. 🙂 ja som sa to pýtala hlavne preto, lebo som videla, že niektoré maminky už dokrmujú a majú rovnako staré dieťa ako ja.

albao
17. máj 2011

@cara.m jasne, jasne, MM je velka pohoda. Aj tak si neviem predstavit kedy by som varila kasicku pri nasom mrncadle 😀 Len som rozmyslala, ze preco si posledne dni pyta tak casto papat. Zuby nam presli, aspon som si myslela, ale teraz si uz zase myslim, ze je to zubami - ma zaslintane vsetko, skoro az po kolena 😀

lolelole
17. máj 2011

@cara.m jste šikulové ! a co pigárko? zvládli jste to v pohodě ? Jinak Kvido taky už podsunuje kolínka a zvedá prdelku - ale ještě mu nejde zkoordinovat k tomu předek tělíčka , tak se pak rozčiluje 😅 😝 Povedlo se mu to jenom jednou as před týdnem a to se poplazil asi tak 40 čísel - koukali jsme na to s manželem jaku puci 😲 😵 Neříkala Vám dr, zda to není na to podsunování ještě brzy ?

albao
17. máj 2011

@lolelole teeeda, uz ste sa posuvali? To teda blahozelam! U nas sa len dviha prdelka a nic! 😀

sjussi
17. máj 2011

musim se pochvalit dneska se Maty poprve regulerne obratil ze zad na brisko a asi uz 3x takze to nebude nahoda 🙂

sjussi
17. máj 2011

@cara.m to mi taky dela ale hlavu zabori do deky nebo do matrace takze tim to cele konci 😀

haniula
17. máj 2011

@sjussi jo pronese!! a přitom to je nedonošeňátko 😀!

sjussi
17. máj 2011

@haniula ten nas taky velice ze predcasne narozeny ale dohani vse statecne,dyt uz ma 7,5kg 😀

sjussi
17. máj 2011

@sirenita ja myslim ze je uplne jedno jake barvy bude mit na sobe,ja bych treba chtela sehnat pro maleho oblek,vypadal by sladce ale v bilem 100% nebude 🙂

louisiana
17. máj 2011

@zuzu1983 tiez sa chystam zacat s prikrmami az od ukonc. 6 mesiaca 😉 samozrejme, ak vsetko pojde hladko.
a dnes sme kupili prvy hrncek s naustkom od aventu 😉

louisiana
17. máj 2011

@albao šimi presne tak isto, ale zacal sa mi budit castejsie v noci. tuto noc mi vstal 4x a nedal sa osidit cumlom, musela som zakazdym tasit prso 😖

louisiana
17. máj 2011

@sjussi asi to fakt zalezi od farara, no uvidime co povie ten nas 😕

haniula
17. máj 2011

@sjussi ona má 7,2kg..

haniula
17. máj 2011

@sjussi ted jsem se kukala, vy jste 10 dní po nás rození... tak to dohání mílovými kroky... malá se ale taky pilně snaží 😀

lolelole
17. máj 2011

@albao no povedlo se mu to taky zatím jenom jednou a už zase zapoměl jak to s těmi ručkami vepředu dělat aby to fungovalo 🙂 ale čertí sa u toho hrozně že mu to nejde 😀 no ještě má hrooooooomadu času na lezení 🙂

elzu
17. máj 2011

@neposedna Z odsuzujících pohledů si nic nedělej, znám, jak je to nepříjemné, ale řekla jsem si, že už na to kašlu!!! Protože Johanka v kočárku taky hrozně řve, sotva vyjedeme z baráku, začne, sotva zajedeme, přestane, včera jsem to zkoušela 3x-vyjet, zajet 🙂 a fakt vždycky začla a přestala 🙂 je totiž pěkná podšívka, chce se nosit v ruce a vidět 🙂