Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
A este dotaz k tomu dokrmovaniu babulky prosim vas, co mam nakupit? Ja som z toho uz jelen, aj ked kadeco citam, ale treba zeleninku, detske vyzivy a kasicky? A ake kasicky? Mliecne? Nemliecne? A kolko ste ako casto miminkam davali? 🙂 Ja na to asi maturitu potrebujem....🙂 Dakujem Vam za rady.......🙂
@cara.m Presne to robi aj Saska 😀 Zacne sa jedovat, alebo jej hlavicka pada rychlostou blesku na deku...🙂 Nooo, velmi som to veru nepochopila....🙂 Skusam si to predstavovat.....no neviem ci teda spravne pochopene, ale ja aj ked jej nozicky napriklad chytim, ona sa krasne da na to brusko - pase aj konicky, teda bojuje s tym, ale tu rucicku ma stale pod prskami....☹ A jeduje sa a jeduje, tak jej ju vzdy musim vytiahnut - obcas ju necham potrapit sa, ale to sa jej nepaci...🙂
@sirael jj taky si říkám, že příkrmy jsou věda 😀 určitě napíšou holky, co už přikrmujou. Ale já se dočetla, že je nejlepší začít první zeleninou - mrkví - takže za prvé koupím mrkev 😀 😀 😀 😀 pak nějakou další zeleninu - brambor, brokolice? Po zeleninách asi začít ovocem a pak kašičkama? Ale myslím, že si to každý upraví dle potřeb svého miminka 😵 a co jim bude nejlépe vyhovovat.
@sirael nooo Adíkovi se to taky nelíbí, on je strašný vztekloun. Jj jako že jí přidržíš a ona se dotočí. Hele ono to přijde samo fakt 😀 jak jsme byli posledně u té fyzioterapeutky, dala Adíkovi, když byl na bříšku ručičky podél těla, jednu si upravil na pasení a druhou měl jak lachtánek vedle sebe a pak rezignoval 😀 😀 😀 a za dva dny ji najednou ladně přehodil taky a teď se otáčí. A fakt to vypadla beznadějně. Oni jsou šikovní 😉
@sirael jinak jukni tady http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/114849974... čas 11:20 😉
@sirael kopíruju ze zdroje, dle kterého chci jet já:
• Zelenina, která je vhodná pro začátek: mrkev, brambory, brokolice, cuketa, okurka, špenát (nepodávejte často a ve velkém množství, je velkou zásobárnou dusičnanů,ideálně by měl být do konce 2. roku života podáván jen z výživ ve skle, kde je hladina dusičnanů přísně kontrolována), pastiňák, fenykl, dýně, červená řepa, zelený hrášek
@sjussi tak já se dočetla toto:
• Zhruba za 2-4 týdny po zavedení zeleniny je možné začít podávat maso. Je důležité díky obsahu železa, které se lépe vstřebává z potravin živočišného původu
Ale někde se tam i píše, kdy maso a kdy ovoce, ale přiznám se, že se mi to teď zcela nechce hledat 😝
@haniula a myslíš že už je třeba? Že to nechce ještě čas? Já mám pocit, že každý doktor to fakt posuzuje jinak. Dneska když jsem říkala doktorce že už se Adík přetáčí, tak říkala, že je šikovný, že to má urychlené. Že vlastně mají jako by korigovaně o měsíc méně a takže jako by mu byly 4 měsíce a něco.
@cara.m Jeeej ale fakt asi dobre skusit dat ju na brusko a rucicky pod nu. Ja to zajtra skusim a uvidim, ci aspon jednu vytiahne...🙂 Tak urcite casom na to pride aj sama, len mi jej je luto, ako sa chuderka pri tom trapi....😀 No sak to s tymi prikrmami to hej, ze zeleninku a potom ovocie a kasicky, ale kedy a kolko a tak, to je maturita...🙂
@sjussi A zeleninku si zacala davat kolko a kedy? Rano? A kasicku - to je kasicka ze sa da do flasky a cuca z flasky? Boze ja si fakt uz pripadam ako idiot....☹ 😀
@cara.m Fuha, dakujem za ten link - fakt super - zajtra nieco z toho skusime....🙂 Paraaada...🙂 Tie mudre veci ohladom krmenia je z toho co si mi raz posielala tusim to kojenie.net? No hlavna vec, ze som si to vytlacila - jaaaj, idem to ja hned vsetko este raz prestudovat....🙂
@sirael jj je to z toho kojeni.net 😉 ručičky ne pod ní ale podél tělíčka 😉

@sirael já od ukončeného čtvrtého... tudíž 5.4....