Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@sirael :D nooo, grilování zrovna moc košér není, ale tak co už, hlavně aby byla maminka spokojená, to je přece pro ty naše prcky nejdůležitější! Těm je jedno, kolik kil navíc máme! Sladké je povolené s mírou, jako že když máš chuť, tak si to dopřát, aspoň se nedostaneš do absťáku a nesníš pak půlku ledničky, a tělo si řekne-aha, sladké, hm, takže je pohoda, nehladovím, tak nemusím ukládat...a tím, že si dáš ten jogurt, tak se to stráví...
Máme takové to lehátko do vaničky a ona se otočí na bok, pusinu si dá na úroveň hladiny a když jí třeba myju nohy nebo bříško, tak mlask mlask vyplázne jazyk a je to tam 🙂 a nebo rovnou otevře pusu celou 🙂 jednou si k tomu ještě plácla rukou a do pusy jí toho stříklo ještě více, lekla se a začla řvát 🙂 no prča 🙂 je to teď kdo z koho :D
@elzu Tak ta je sikovna...🙂 To sa nasej este nepodarilo...🙂 Ale zasa my lehatko nemame, ju drzim, takze pusinka sa jej k vode nedostane....🙂 No jasne, ze grilovanie nie je o.k, ale tak raz za cas si treba riadne dopriat....🙂 A jogurtov mam plnu chladnicku, takze ich zacnem riadne pozivat....😀 Teda ak este nie su po zaruke.... 😀 😀
@elzu A ja som si teraz dopriala melon....sak to je len voda......😀 No hej, tie casy nam koncia - nam sa Saska uz tri tyzdne toci na brusko,a le nesla jej rucicka spod tela vytahovat a dnes sa jej to uz 4x podarilo a hrozne sa z toho tesila....🙂 Ale ja mam vyhodu, ze ona sa sama prehra aj pol hodinu pod hrazdickou, takze stihnem aj nieco porobit...🙂 A na hracom koberci tiez dlho vydrzi sama, takze uz aj cosi stiham...😀
@sirael Tak to koukám, že jsme teda pěkně pozadu, to naše malá začla s tím točením na bok a to ještě docela dost lenivě jen aby se neřeklo... 🙂 jinak ten meloun-zásada je, že pokud chceš hubnout, ovoce jen dopoledne, je to sice jen voda, ale plná cukru :D na druhou stranu furt lepší než ten můj puding :D
@elzu Kruci tak ani melon nee takto vecer? 😀 Tak takto veru asi fakt neschudnem....☹ Ale nie ste vobec pozadu, to deti este vobec nemusia vediet - ja mam len silny pocit, ze nasa mala je hrozne popredu - to co ona stale robi, ja sa nestacim proste divit.........vela deticiek sa tu este neotaca, takze fakt je to v pohode - ja len neviem, kam sa ta nasa mala tak ponahla......🙂
@cara.m Dakujeeeeeeem...🙂 vcera som skusala dat jej tie rucicky vedla tela a najprv bojovala a jedovala sa, ale nakoniec sa jej to podarilo ich obe dat tak, aby pasla a tak nam to asi ozaj pomohlo....🙂
@elzu No to je veru....🙂 Veselo uz mame....🙂 Uz zacala pistat a je to strasneeee....🙂 Pisti aj pol hodinu vkuse, ze ju vsetci susedia pocuju...😀 jedine co ma stve je, ze nemozeme s nou ist nikam na terasu si sadnut (ako tu vcera baby pisali) lebo to je vreskot a vreskot - ci v kociku, ci na rukach...🙂 Ju to proste nebavi....🙂
@elzu Ved prave ale Saska ona vobec nie je uplakana, ona je neskutocne kludne dieta (nechapem po kom...😀 ), len na tych terasach to nejde...🙂 No tak musim pit kaficko doma a nie sa flakat predsa....😀 Si riadne zaklop ze sama zaspava....🙂 Aby si ju zajtra nemusela hodinu uspavat....😀
@sirael Dopoledne nespinkáme, zato v jednu spolu usínáme a malá spí až do čtyř (klepu na dřevo🙂, pak jedeme ven s kočárkem, v něm ještě před týdnem řvala jak blázen, teď kouká a nespí, přijdem domů kolem půl šesté, hrajeme si na dece nebo ji dám do sedačky a ona usne při houpání nebo sama...a v sedm koupem a kolem půl osmé usíná, někdy dřív někdy později, někdy s prsem, někdy bez něj...a večery jsou moje a celý den se na uspávání těším, a ona mě takhle doběhne, že si usne sama... 🙂
@elzu A kedy vstavate, ked doobeda vobec nespi? Saska zasa spinka za celucicky den tak max 2-3 hodiny ked to zratam, ale ona ma zasa take polhodinove spanky, takze ich je viac..... Ale tak to ma dobru vydrz mala, ze ti nespinka az do jednej....🙂 My ani nemame take pravidelne poobedne prechadzky, lebo zasa ona vacsinou od tej tretej je uz hore a to sa hrame, citame, viskame a podobne, v kociku byt nechce.....ten je jej zasa len doobeda...🙂 Zajtra jej to zasa pri vecernom uspavani vynahradis....🙂 A ona spinka s tebou v posteli?
@sirael 🙂 Probudí se tak na sedmou, ví, že chodívám do školy, pak ještě zůstává v posteli a občas si zdřímne tak od osmi do půl déváté (na to jsem zapomněla)...ale pak už kouká, hrajeme si nebo jedeme ven...a usne fakt tak na tu jednu, ale to už je docela umrncaná a jde na ni vidět, že je unavená...ale mně to tak vyhovuje, tak snad to tak zůstane, vždycky si dám po škole hoďku s ní, naberu síly, pak potichoučku vstanu a jdu něco pouklízet, poučit se nebo dát nohy na stůl :D jo,jo, spinkáme spolu v posteli, postýlka nám slouží už od druhého týdne jako věšák a záterasa u postele, aby Malá nespadla dolů :D je to super, neměnila bych, jsem takový hnízdící typ a mám ráda, když jsme všichni pěkně pokupě a mám o všech přehled 🙂
@elzu Ja zasa rada lezim so saskou na gauci...🙂 Do postele si ju neberiem, to nechcem aby sa naucila, ale gauc je nas....🙂 To sa necudujem veru, ze je uz unavena ked tak dlho vydrzi hore - ale zasa vlastne nam takto Saska niekedy vydrzi do vecerneho kupania. Ale obcas si aj schrupne ked uz nevie vydrzat - tak na 20 minut...🙂 A tebe kto ju strazi, ked si v skole? To chodis kazdy den?
@sirael 🙂 mým největším snem je vydělat si na mega postel, do které se vlezeme se všemi dětmi, co kdy budeme mít 🙂 ale to musím ještě hooodně chodit do školy, abych byla moooc dobrá doktorka :D
Mám chůvu, jmenuje se Marie, je to známá známých, moc šikovná, dvě větší děti, byla v domácnosti, chodí tak 2-3x týdně na 4hodiny většinou....zezačátku jsem s tím měla strašný problém, měla jsem hrozné výčitky svědomí, že malou nechávám doma a jdu pryč...ale už jsem si to nějak urovnala v hlavě...došlo mi, že čím dřív se té školy zbavím, tím líp... 🙂
@elzu Nadherna je...😀 Jeeej a ty budes doktorka? A aka? Ja si neviem predstavit, ze by som od malej mala odist....☹ Ja som bola na nervy, ked mi ju tusim trikrat varovali nasi, co som len cca na dve hodiny isla do obchodu a to ma stale napadalo, co robi, ci neplace, ci jej je dobre...no chora som zas ja asi....🙂 Ale zasa je dobre, ze je aj s niekym inym, aspon si zvykne, ze nemusi byt stale len s tebou...🙂
@albao @monik1 - ahojte holčiny - tak se přidávám do klubu - když malá hodně řve, tak pustím vysavač u kterého usne (kolik budeme platit za spotřebu energie ani nedomýšlím:o)). Ale proč píšu, jak se malá naučela doslova pískat, tak včera vysavač už nezabral a normálně jeje přeřvala!!
Jinak @albao - neboj, to že Hanička pláče to prostě tak je - třeba to včera bylo nějakým tlakem ve vzduchu, páč malou jsem od 11 do 19 nemohla uklidnit... prostě den B... a to je normálně už hodná:o).. takže klííídek - jsi určitě suprová a milující maminka!! Prostě miminka nám budou někdy plakat!.)
@elzu Jak se zvládáš učit?? Mě to čeká od září a vůbec, ale vůbec si to nedovedu představit!!!🙂
Jinak máte stejnou hrací deku "krtečka"🙂 - taky jste na ni dávali i jiné hračky? Malá ještě na ty originál zavěšené nedosáhne:o)
@sirael Děkujeme moc 🙂 no, byl to boj, když jsem poprvé měla odejít, cestu tramvají jsem probrčela a všichni se na mě koukali, co mi jako je...a furt jsem koukala na mobil, psala smsky Kubovi (zezačátku byla totiž s přítelem a ne s chůvou) ... no, ale zjistila jsem, že se beze mě obejdou, že je Malá šikovná a snáší to dobře... Kdybych měla pocit, že to nefunguje, tak bych do toho nešla! Nooo...doufám, že jednou budu dětský onkolog...
@skubanekka Popravdě...s tím učením je to bída, nechce se mi ani omylem a musím se hrozně nutit, ale nic jiného mi nezbývá, tak se snažím aspoň po troškách 🙂 jo,jo, na Krtečka jsem navěšela všechno, co se dalo, Malá tam stejně dříve moc být nechtěla, až teď poslední dobou 🙂
@elzu Ti verim....🙂 Ja som mame tiez volala behom tych dvoch hodin parkrat, az ma zvozila, ze ako ma byt mala kludna, ked ich stale otravujem... 😀 Jeeezis tak to ta strasne obdivujem, aky odbor si si vybrala. Vcera ci kedy som to akurat v telke videla, ze malinke ani nie rocne dievcatko ma leukemiu a ukazovali ju aj s maminkou v nemocnici a taka mlada lekarka tam o tom hovorila a presne pri tom som si povedala, ze toto by som v zivote nemohla robit. Vidiet takto hrozne chore male deticky, srdce by mi to trhalo. Aj si tam pani doktorka poplakala...☹ Takze fakt mas moj obdiv, ze toto dokazes.....😀

@albao Prestan, vobec nie si neschopna matka - je jasne, ze sa tak kazda z nas citi, ked nevie co je babatku a neda sa utisit, ale vzdy pre nich spravime prve aj posledne a sme tu pre nich! A ziadna z nas nie je neschopna, len sa ucime byt maminkami...😀