icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cara.m
22. máj 2011

@kostri se vzbudí a papá. Ale někdy si jen párkrát cucne a spinká. Někdy nemůže usnout. Ale nevím tedy, myslíš, že to může být spurtík? Uvidím, jak dlouho to bude trvat, jestli to bude dýl než týden, tak to spurtík nebude 😒 ale vždy jdu spát s tím, že už to bude ok a prdlajs 😠

cara.m
22. máj 2011

Jinak jsme včera byli nakupovat, potřebovali jsme malému koupit nové oblečení z toho co má už vyrůstá 😒 A malý byl včera úplně zlatý. Sice jsem pospíchala, tak jsem brala ty malé hadříky hlava nehlava 😀 doma jsem se pořádně musela podívat, co jsme to vlastně vše koupili 😀 ale byl fakt zlatý. Pak jsme ještě jeli do Globusu na nákup a všechno to krásně vydrže. Tak jak jsme dojeli domů, zašli jsme na procházku a stavili se v cukrárně a sedli jsme si na zahrádku a brouček byl moooc hodné miminko 😵 Tak si říkám, že třeba už dospěl k tomu, že na i na zahrádce někde je to fajn 😀 Uvidíme 😵

zuzu1983
22. máj 2011

maminy potrebujem radu. posledné dva dni mi malý večer štrajkuje. ked po okúpaní ideme papať, vypije obidva prsníky a zrazu sa začne rozčulovať, lebo mu už nič nejde. ☹ našťastie som mala odstriekané mlieko v mrazničke, tak som ho pekne vytiahla a dokrmila som ho ešte ním. to sa mi už stalo dva večere po sebe. ja tomu nechápem, ako to že zrazu nieje mliečko. cez deň je to v pohode, papáme z prsníkov, ale navečer ich mám poloprázdne. aj to cítim aj vidím. sa nečudujem, že potom ešte pýta. ale nerozumiem tomu, prečo sa mi nenaplnia. 😒

haniula
22. máj 2011

Kecky ukecané 😀 ! Člověk se vrátí z víkendu, kukne se a málem ho trefí!!!! TO nemám šanci dočíst. Markétka je pěkně rozjetá z víkendu. Jinak bylo super!!!!! Malá zlobila minimálně, počasí vyšlo a vzduch parádní!! Čeladná je prostě jiné kafe než Ostrava. 😀

haniula
22. máj 2011

Menší ukázka, zbytek ve fotoblogu 😉

elzu
22. máj 2011

@zuzu1983 Možná blbá otázka, ale piješ hodně v těch vedrech? Já jsem teď byla celý víkend s malou furt venku a v sobotu jsem tomu pití moc nedala a večer jsem taky pozorovala, že toho mlíka mám fakt míň...tak jsem naráz vypila půllitr, pak ještě jeden a zase se to zlepšilo...

sjussi
22. máj 2011

@haniula a od kdy sou?

haniula
22. máj 2011

@sjussi od čtvrtého i pátého měsíce...

sirael
22. máj 2011

Baby cestujete s drobcami v tychto horucavach autom? Nevaria sa vam tam? V stredu musime ist do Bratislavy a mame to cosi hodinu cesty a neviem si to vobec v tom aute predstavit! ☹ A musime ist akurat cez obed...☹

sjussi
22. máj 2011

@sirael jj my normalne jezdime ale je jen lehce obleceny

sirael
22. máj 2011

@sjussi A ako ju mam lahsie obliect nez body s kratkym rukavom? ☹ Som z toho na nervy, lebo si to neviem predstavit v tom teple! ☹

lolelole
22. máj 2011

ahojky, tak jste toho zase popsali tolik že ani nejdu číst 😠 🙂 Ja jen že máme za sebou tu velku cestu autem - bylo to nakonec neco kolem 10 hodin - první pulka cesty byla super malý spinkal, trochu se pohral pak zase spinkal ale pak se to začlo horsit..hold bylo to na nej moc dlouhe - museli jsme zastavovat kazdu hodinu, trochu se pohral venku, trochu si cucnul a pak se jelo dál..už v tom sedatku nemohl vydrzet ☹ chudinka maly..mame ted hodne narocne dni protoze mame navstevu kamosku s rodinou z Usa tak jezdime vsudemozne po Čechach a Slovensku, tak to ma ted prcek narocny ale docela to zvlada..jen je totalne mimo svuj rytmus a je vic plačtivy nez obvykle. snad se to da rychle doporadku az budeme doma 🙂 mejte se moooc krasne - zdravime vas ze Slovenska 😉

ajkalc
22. máj 2011

@sirael tak ja zapnem klimu predtym na 5 min a dam ho do chladneho auta

cara.m
22. máj 2011

@sirael když jedeme autem, zapneme klimu, ale nepřeháníme to, aby se nenachladil.

ellahop
22. máj 2011

@elzu no mne tiez nic moc, ale to bude asi tym, ze pokial v zimnom semestri som bola tehotna a potom mal tominko malicko dni takze len spinkal. teraz uz nie som tehotna, tominko ma viac dni a uz len nespinka... 😀

monik1
22. máj 2011

@peach ahojky, tak jsem četla, že taky jenom kojíš, tak se mi nějak zdá, že ty kojené děti prostě v noci více vstávají. Já jsem si poslední dva dny v noci začala psát, kdy malý vstává, protože když se mě ráno zeptal manžel kolikrát malý vstával, tak jsem mu na to nedokázala odpovědět, prostě si to v tu noc nezapamatuju.. takže poslední 2 noci vstával 5x (jde spát po osmé - vstává kolem 22h, kolem půlnoci, kolem 1h, kolem 3, kolem 5 a po 6 už vstáváme nadobro 😠 ) Jako doufám, že se to od 6.měsíce s příkrmama zlepší. Jinak já teda zkoušela i příkrm UM na noc a výsledek byl pořád stejný - budil se stejně 😝

monik1
22. máj 2011

@kostri ten záděr měl asi od stříhání ☹ on je lumpík co není chviličku v klidu, pořád sebou mele, takže tak nějak stříhám u kojení (ve spaní ho to vzbudí) a fakt se snažím tak opatrně a nevím jak se to stalo 😢 naštěstí už má prstíček OK, ale měl ho úplně červený ☹ Jo a děkuju za ochotu, tu knížku mi už poslala Marika (neposedna) 😉

monik1
22. máj 2011

@misag23 Míšo, děkuju moc za přání k svátku 😉 snad se nám spánek zlepší, každý večer nějak doufám, že to bude lepší noc, tak uvidíme, kdy... že by už dnes - dneska je u nás revoluce v pyžámku - už nemá overálek s dlouhým rukávem, dala jsem mu jen bodýčko s krátkým rukávem a dokonce jsem ho dala bez ponožek - tak uvidíme jestli jiné oblečení na noc udělá divy 😕 😅 😔
Jo a včera jsem byla v Orsay a v kabince jsem potkala maminku se zeleným X-landerem a měla chlapečka 6měsíců a už byl ve sporťáku, tak jsem se s paní dala do řeči a dala ho do sporťáku už ve 4.měsících, hlavně protože měl na nožičkách řemínky, takže by se jí do korby nevešel a říkala, že to dává až do lehu. Takže určitě to půjde dát až do lehu, ale nezkoušela jsem to 😉

elzu
22. máj 2011

@ellahop Tak snad se do toho zase pořádně dostanem 🙂 držím pěsti 🙂

monik1
22. máj 2011

ahojte holky, přeju hezký nedělní večer, tak jsem odpověděla těm, kterým jsem měla a teď jdu dočíst zbytek 😉 My máme dneska přesně 4 měsíce, už je to velký chlap, i slza mi ukápla 😢 😀
Jak snášejí vaše dětičky takové horka?? My už chodíme ven jen v bodýčku s krátkým rukávem, dneska jsem mu máčela nožičky v bazénu 😀 trošku lépe spinkáme přes den v takovém vedru 😉
tak jdu číst...

misag23
22. máj 2011

@sirael My koupeme kolem půl osmé, ale nekoupeme každý den, většinou ob den. I když teď už přemýšlím, když jsou takový vedra, že ho budeme koupat každý den. Ale jemu nevadí, když se koupe třeba o chvilku později, teda pokud už není unavený a to většinou z venku není, protože tam si ještě chvilku schrupne, tak pak jde i o něco déle spát. Jinak chodí spát okolo osmé, půl deváté. S příkrmy chci začít za týden. Pořád to teď studuji 😀 Nejdřív jsem myslela, že začnu mrkví i kaší, ale asi začnu nejprve jen tou mrkvičkou a pak uvidím co dál 😉 Vy už začínáte?

monik1
22. máj 2011

@maova Nelinka je jen o jeden den starší než náš Dominiček, tak gratulujeme k včerejším čtyřměsíčninám a držíme pěsti ať máte dobré ty výsledky 😉

@sirael Mateřské mlíko dítě hned stráví a to umělé mu v bříšku zůstane déle, to je hold výhoda těch UM, já jsem ráda, že kojím, ale v tu noc, kdy tak často vstávám, tak to mě pěkně štve 😠

sjussi
22. máj 2011

@sirael tak ja ho mam v body a teplackach ale mame klimazizaci tak v tom to mame lepsi 🙂

monik1
22. máj 2011

@haniula Už jsem zkoukla fotečky krásné a Čeladná je nádherná, to máš pravdu 😉
@lolelole Užijte si dovolenou na Slovensku, my chceme jet taky v létě k manželově ségře do Chotěboře, což je od nás cca 300 km, tak už se taky obávám, jak to malý zvládne...
@cara.m Klári, my byli včera na nákupech v Karfuru, to je dobře, že je Adámek zlatý.. Já už s ním při nakupování nepospíchám, klidně pokojím v každé zkoušecí kabince 😀 Potřebuju šaty na křtiny a na 2 svatby a na jedné svatbě jsem jako svědek.. a nic není pro kojící matky, chjooo 😠
@ajkalc jsem si říkala kdo je tu nový a to máš novou fotečku, hezkééé 😵

misag23
22. máj 2011

@monik1 Moni, to je hrozný jak to letí. Gratulujeme Dominičkovi, už je to velký chlap. My budeme v týdnu slavit první svátek (teda oslava bude až v neděli), tak už se těším. Zítra jdeme objednat dortík 🙂
My pořád spíme v dlouhém overálku, ale ven taky teď chodíme jen v krátkém bodýčku.
Tak to je super, že jde dát kočárek do úplného lehu, doufala jsem v to 😉 Ale ještě ho zkoušet nebudeme, zatím se ještě do hlubokého vejde. I když myslím, že tak ty dva měsíce a bude nám malý 😀
K nám se žene pěkná bouřka, už lítají blesky, tak doufám, že to malýho nevzbudí 😠

Holky, necháváte přes noc otevřené okno v ložnici?

monik1
22. máj 2011

@misag23 tak snad spí Filípek jako dudek a snad ho to nevzbudí 😉 jéé, teď bude v týdnu Filipa? tak to vám pošleme gratulaci 😀 Já taky uvažuju, že od šestého-sedmého měsíce dáme sporťák, on už je zvědavec a chce koukat 😉 Jinak okno necháváme otevřené, nechávali jsme většinou i v zimě 😉

misag23
22. máj 2011

@monik1 No, doufám, že spí jako dudek 😀 Fíla je taky hrozný zvědavec. Tuhle jsme jeli domu až kolem osmé večer a to už nesvítilo sluníčko, tak jsme mu dali dolu boudičku a to koukal, co se to venku děje 🙂

sirael
22. máj 2011

@ajkalc @cara.m @sjussi My nemame klimu...☹ Ach jaj....
@monik1 Gratulujem k 4 mesiacikom...🙂 Saska znasa teplo celkom v pohode, ale cez to najhorsie slnko s nou von nechodim. Teda okrem vcerajska, ked sme grilovali, to vonku bola skoro cely den, ale tak v tieni...🙂 Inak je v kratkom bodynku a tenkych teplackoch a spinka sa jej cez den super v postielke....tam ma chladnejsie, tak si tam dobre odfukuje...🙂
@misag23 Ja chcem tiez zacat buduci tyzden...🙂 V utorok idem pokupit co treba...🙂 Streda je den D...🙂 Skusim mrkvicku a vecer par lyziciek kasicky a uvidime ako budeme pokracovat...🙂 Ale chcem skusit aj tu kasicku, mozno potom bude spinkat aj celu noc....(si fandim...🙂 ) A ty ides mrkvicku kupovanu v pohariku davat, ci ides varit a mixovat? Lebo ja chcem kupit tu zeleninu v pohari....
@monik1 Ahaaa, tak je to teda s tym MM a UM...🙂 Ale ja aj ked som Sasku kojila v noci, tak som nevstavala az tak casto ako vy....☹ Tak drzim palce, nech sa to uz zmeni...🙂
@misag23 My este okno neotvarame v noci....🙂

cara.m
22. máj 2011

@monik1 Moni gratulace posíláme!!!!! A vnukla jsi mi skvělou myšlenku, to kojení v kabince mě nenapadlo 😀 Nikdo Ti na to nic neřekl? To budu praktikovat taky, když bude nejhůř a je to 😵
@misag23 okno nechávám otevřené,teda podle stupňů kolik je v místnosti. Vzhledem k tomu, že mě teď malý skoro každou chvíli budí,tak mám velký přehled 😀
A dneska spí v body s dl. rukávem a letním spacím pytli a i tak je tam na to teď horko, musím nějak vyvětrat, ale nevím fakt jak 😠

misag23
22. máj 2011

@sirael Nejdříve začnu dávat tu ze skleničky, protože toho nesní moc, tak se mi s tím troškem nechce vařit 😀 Mám doma koupené už tři skleničky od Hami. Ale vybírám teď parní hrnec, tak až ho konečně vyberu, tak pak budu určitě vařit a skleničku dám jen občas.

@monik1 @cara.m Já jsem okno otevřela dneska k ránu poprvé. Máme postýlku docela blízko u okna, tak mám trošku strach. A bohužel nejde nikam jinam přestěhovat.