icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

haniula
31. máj 2011

Jinak přeučuji malou na delší spinkání v noci. Máme už úspěch. Včera usla už v 8 večer a vstávala něco po 6 ranní hodině.
A musím se vyventilovat!! Jsem myslela, že toho mojeho zabiju!!!!!!!!! Dala jsem mu kupon do tesca na plínky Pampers Premium 2+1 zdarma a co mi donesl??? Donesl pouze dva balíky, že tři už neměli!!! Když jsem zjistila, kolik stál jeden, tak mě málem omylo!!!!!!! Kdyby radši nic nebral, když třetí nebyl!!! 😠 😠 😠 😠 Mohla jsem 320 kč ušetřit, tak jsem ušetřila prd!!!!! 😖 😖 😠 😠 😠 😠

verca84
31. máj 2011

@markysek2 ahojky, ze začátku jsme na tom byly stejně.. snědla mi max. 2-3 lžičky, navíc nevěděla co s tím v pusince má dělat, takže to spíše vypadalo že si hrajeme na mlýnek 😀. Ted už je to lepší, a včera mi snědla špenát tak 1/3 skleničky.. bylo toho o hodně více než předtím.. navíc už ví, že když jde lžička jejím směrem, tak mi otevře pusinku jak kapřík, a už krásně i polyká.. chce to čas.. je to pro ně nové, tak si musí zvyknout, ale i vám to půjde, a prďolka bude papkat až až 🙂 (mrkev mi dala do pusy jen 2 lžíčky, a to z toho hodně vyplivla.. moc toho do sebe nedala) 😀 dneska dávám brokolici a brambor, tak jsem zvědavá jak to bude vypadat 😀

verca84
31. máj 2011

@haniula jejda, to naštve !! jak včera probíhalo focení.. zítra máme prnví plavání a malou jsme zapsali do civčení, tak se těším. S plaváním záčínáme zítra, ale s cvičením až od července.. nepustí tam prcka, dokud neměla už 6měsíců...

verca84
31. máj 2011

@haniula jééé tak to je dobrá rada s tou hruškovoou.. doma ji už máme.. včera jsem dala prvně kašičku na večeři.. dala jsem ji do 180ml jednu polévkou lžíci at ji to více zasytí, a spala mi do 4 rána a pak si trošek cucla mlíka, ale pak si jako chtěla frajerka hrát.. 😀 chjooo jak ji mám naučit aby mi spinkala celou noc.. ty dáváš Markétce kolik kašičky?

verca84
31. máj 2011

@kamusek Všechno nejlepší k dnešnímu svátku, přejeme Ti s Vanesskou hodně zdravíčka, štěstíčka, lásky, pevných nervů, hodného manžela a ať ti Dominička dělá jen a jen radost. V. + V. 🙂 😉

verca84
31. máj 2011

@sirael jj, zpětně si to taky přečítám, a dovídám se plno nových věcí.. ještě že se to tu začlo probírat.. je to umění 😀 ale časem se to poddá a půjde to samo.. jen ty začátky jsou těžké, vyzkoušet zda není na něco alergická a pak to jen kombinovat.. ty kupuješ skleničky nebo vaříš.. já zatím jen skleničky, ale chci pak zkusit vařid domácí.. snad s tím nebude mít problém 😀

verca84
31. máj 2011

@maova ahojky, tak to jsme na tom s kočárkem stejně 😀 malá mi v něm vydrží jen dobu co spinká což je tak cca 30min. (min. neděli se ji podařilo spát 2 hodiny v kuse, a to jsme už kontrolovali zda dýchá - nezvyk ) a pak začne lehce poknourávat a jak se nic neděje tak přidá volume a to už mi nervy pracují a já ji raděj vytáhnu.. tak se pokuká, ale pak je umění ji dát do kočárku zpět.. už aby seděla a mohla být ve sportáku 🙂

verca84
31. máj 2011

@kinsli ahojky, ty už jsi začla dávat malému kašičky? Dáváš mu to přes láhvičku nebo krmíš lžičkou.. mi doktorka říkala, že mám prvně dávat zeleninu, po měsíci pak ovoce a pak až kašičku.. ale já ji dala včera prvně včera navečer - ale to jsem dala do 180ml jen lžičku rýžové kaše, at má mlíčko hustčí, a nebudí se mi v noci.. a spala krásně.. tak uvidím jak dál.. 😀

kamusek
31. máj 2011

@verca84 Děkuji moooc holky 🙂 🙂 🙂

albao
31. máj 2011

@haniula 😀 jej vdaka za tip 😉

albao
31. máj 2011

@verca84 ja som si to prebrala so znamymi a my zacneme kasickou 😉 V UK zacinaju ryzovou kasou napriklad. A tiez detom, co neprespievaju davaju ryzovu kasu. Takze tym Hanke neublizim. A nas hlavny problem nie su vitaminy (rastie nadherne), ale zasytenie (posledne dni kazde 2 hodiny zacala pytat). Takze som to prehodnotila a mrkva u nas velmi nema zmysel. Najprv skusime ryzu, nech ma plne brusko, a potom zacneme pridavat mrkvicku a tak 😵

albao
31. máj 2011

Dnes ideme dat Hanke nausnicky - prepichovat. Uz teraz sa bojim ☹ Hanka tako znasa aj ocovanie, toto bude hroza 😢

elzu
31. máj 2011

@verca84 Jééé 🙂 samozřejmě néééé že bych vám to přála, ale jako bys popisovala moji Malou, naše cesty ven jsou úplně jako přes kopírák...tak jsem si trochu oddychla, že je to moje dítě normální, protože když někam jedu, všechny maminky mají děti v kočárku hezky potichu, spinkají jim nebo koukají a ta moje řve a řve :D takže na tyto chvíli nosíme ještě šátek a když není zbytí, zavážu si ji a je klid 🙂 ale vézt kočárek, táhnout trdohlavého psa a ještě mít na břiše Johanku, to je někdy fakt vtipné 🙂 obzvlášť, když pak musím třeba posbírat po psovi hovínko, jednou jsem si zapomněla zabrzdit kočárek, byl to mírný kopeček a já jsem pak s miminem běžela za kočárkem, pes za mnou, no komedie :D

elzu
31. máj 2011

@albao Držíme pěsti, ať to moc nebolí, rychle se to zahojí a je krááásná parádnice! 🙂

neliq
31. máj 2011

Holky, varíte doma niektorá príkrmy? Ako ich skladujete, normálne v mrazničke? Aj nejaké špeciálne opatrenia treba pri tom robiť? Lebo my sme doteraz len kupovali, ale ide to fakt dosť do peňazí, keď už malý papá 3x denne, ta rozmýšľam, že by som si začala variť. ako ste na tom vy?

cara.m
31. máj 2011

@elzu 😀 😀 😀 😀 😀 pardon, ale tak nějak jsem si to živě představila 😀

Holky co je nejlepší začít dávat na pití? Příští týden začnu a nevím jestli dětské ovocné čaje (kalsický sáček, granulovaný nechci) nebo vodu? Musí být kojenecká převařená?

cara.m
31. máj 2011

@neliq na tom linku co jsem tu už několikrát dávala o příkrmech je i skladování. Je tam jak dlouho to tam vydrží a pak radila zamrazovat do klasických těch tvarovačů na led. Pak si vyloupneš kostičku nebo dvě čeho potřebuješ 🙂

elzu
31. máj 2011

@cara.m To je v pohodě, však jsem to tu napsala pro pobaení, já když si na to vzpomenu, tak se taky chlamu...ještě ten sáček s hovnem v ruce, to bylo fakt veselé...a taková stará babička-paníííííí, ujíždí vám kočáááár!!! 🙂

Kojenecká být převařená nemusí, já jsem se rozhodla, že budu nejdřív dávat tu vodu, protože nemá chuť 🙂 líbí se mi, když děti umí pít vodičku, moje sestřenka má čtyři roky a je na ni tak zvyklá, že nic jiného nevyžaduje, dá si džusík třeba v restauraci a o to větší z toho má radost...a mně se to tak nějak líbí... (ne, že by jí to nechtěli dopřát, ale ona to prostě nehce...)...jenže každé dítě je jiné, že...takže mě s tím Malá možná pošle do háje ( i když možná ne, když ta voda z vaničky jí chutná 🙂

elzu
31. máj 2011

@cara.m Jooo, to je chytré s tím na ten led!!! Dobrá vychytávka! 🙂

ajkalc
31. máj 2011

@neliq nas maly papa velmi malo.tak ja mu davam papat to,co papame aj my.varime jedla,ktore moze aj on.obed zeleninova polievocka.a stade mu odoberiem zeleninku a polievocku.a dnes napriklad idem varit nove zemiaky so skvarkami.tak dam to,ale bez tych skvariek samozrejme.a ku tomu mame zeleny salat zo zahradky,tak aj ten mu dam kusok.vcera sme mali masko s kolienkami.viem,ze vacsinou nebudete suhlasit,ale Maxik mal vcera kolienka so šťavou.a chutilo mu.takto,ked mu dam to,co jeme my,tak aspon daco zje.samozrejme,ze bez vegety,korenia.......pestujem bylinky a dochucujem tymi.zajtra mame vyprazany karfiol,tak bude mat to,ale nie vyprazene,ale len uvarene.

ajkalc
31. máj 2011

@cara.m nam minule doktorka na pohotovosti povedala,ze caj je mocopudny a preto by sa velmi nemal v lete pit.a granulovane caje?tie nedavam.bleee.my davame Lucku,alebo Drobcek.a tie neprevaram.dzusik davam len vtedy,ked mi nechce papat ovocie.tak len vtedy dam,ale aj to len poobede,lebo ho to velmi zasyti a potom nechce papat.minule sme zle odhadli mnozstvo vody ked sme boli na vylete a bolo mu malo.na benzinke nemali dojcensku,tak som musela dat Matony. bola bublinkova.chuda moje,tak sa ksychtilo.....ale nechcel,pichalo ho to asi 🙂 🙂 tak bol nuteny vyckat az domov.aj tak to bolo len kusok

ajkalc
31. máj 2011

vcera sme vecer sli pre starsieho na trening a Maximka sme nechali so starymi rodicmi.a oni sli s nim cvicit,lebo uz bolo pred kupanim.a viete co vyviedol?ako bol cely povyzliekany,tak si pritiahol ku bradicke kolienka a pustil vodopad 😀 😀 ocikal si celu tvaricku.do uška si nacikal vela.strasne sa mu to vraj pacilo.len starkovci boli zufali......

zuzik28
31. máj 2011

Holky, pochybuji, že by se mi podařilo vás dočíst...jste totiž pěkné plkalky 😀
My byli na dovolené na kolech, na Vysočině. Bylo to parádní, děti si to užily, líbilo se jim ve vozíku, takže paráda. Jen my rodiče jsme byli trochu sedření...přeci jen táhnout za kolem skoro 50 kg vozík nebyla žádná sranda 🙂 doufám, že brzy vyrazíme zase.
Jinak včera jsme byli s Týnkou na poradně...váží 6920 g a měří 68 cm. Byla pochválena za to jak je šikovná a jak se krásně odráží. Ona už se sama pohybuje...zvedne zadeček, strčí pod něj nožky a odrazí se dopředu, pak jen posune ruce a je to...

@neliq Já jsem příkrmy vařila od začátku doma...vždycky jsem si uvařila třeba mrkev, ale bylo toho víc. Pak to rozmixovala a naházela do takových těch tvořítek na led. Potom vysypala do pytlíku...to samé i s jinou zeleninou. A pak jsem prostě jen vytáhla požadovaný počet kostiček, rozehřála a bylo to. Ideální to bylo na začátek, když toho moc nesnědl...tohle byly takové malé porce, takže ideální.

sirael
31. máj 2011

@verca84 Ja som mrkvicku davala z poharika, aj dynu, aj spenak aj vsetko ostatne mam v poharikoch, ale zemiacik som varila...🙂 Ked vsetko odskusame, tak uz budem kupovat a varit, ved takto by sa clovek nedoplatil...🙂 A jasne, ono nam to pride potom velmi jednoduche, len teraz to je komplikovane na zaciatok...🙂

sirael
31. máj 2011

@albao Juuuj, drzim vsetky palce, nech to babulku velmi neboli a maminke pevne nervy zelam...🙂

sirael
31. máj 2011

@cara.m Ja som Saske davala granulovane cajiky, bez uspechu, Lucku - neprevarenu, bez uspechu, mrkvickovu stavu zriedenu s Luckou - ziadny velky uspech, ale vcera som jej dala kupovany cajik vo flasticke pre mimina od 4.mesiaca - je ovocny a je velmi dobry a na jedenkrat vypila 40ml, co bol pre mna zazrak...🙂 Takze musis skusat a uvidis, co mu zachuti...🙂

misha8
31. máj 2011

@haniula ach tí chlapi 😀 😀 😀
@albao držim palčeky 😉
@neliq ja som dnes uvarila zemiaky mrkvičku karfiolik a kalerabik a necham tie kusky uvarené v chladničke budem to mať tak na dva tri dni uvidím ved varenej zelenine sa nič nestane poradila to tu neposedná a potom chcem mraziť aj s kuracím maskom rozmixované 😉

misha8
31. máj 2011

@cara.m ja som davala čajík ovocný ale teraz ako ajkalc písala davam vodičku ked je takto horko Lucku už neprevaram 😉

maova
31. máj 2011

@sirael a jak to po tok očkování vypadá teď, už se jí to zlepšuje, dělají s tím doktoři něco? ☹ Chudinka malá, ať se jí to brzy zahojí 🙂

A v noci se zase Nelince zhoršila rýma, že nemohla dýchat. Jeden den je to vždycky lepší, tak se raduju a pak se to zase zhorší. Už aby se z toho dostala, je to dlouhý a pořád odsáváme.
Jinak nám tady lítají obrovský sršni a asi hledají, kde se uhnízdit ☹ Tak mám strach, aby jí nevletěl někdy nějaký do kočárku ☹

haniula
31. máj 2011

@verca84 jojo, v pohodě!! hrála si na modelku 😀 ... mamka v jednom kuse převlíkala a malou úplně unavila... 😉 my začínáme s rehabkama, tak uvidíme potom...