icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

misag23
19. jún 2011

@markysek2 Zítra na vás budeme myslet a budeme vám držet palečky, ať očkování zvládnete a nemá Jakoubek žádnou reakci.
My jsme dneska měli brambor-mrkev-hrášek a moc mu chutnalo. Musela jsem mu jít ještě přidat 😀 Domácí mu chutná mnohem víc, než ze skleniček. Tak má maminka smůlu a musí vařit 😀 Teda měla jsem to stejně v plánu, skleničku mu dám jen občas, když nebude čas nebo nebudeme doma.
Teď už je hodinu a půl po jídle a ještě si o mlíko neřekl, tak ho snad brzy taky odbouráme 😉
S tím špenátem netuším 😒 Maso budeš dělat doma nebo ze skleničky? Já jsem přemýšlela, zda to půjde dobře rozmixovat.

sjussi
19. jún 2011

@ajkalc mne spi Maty na brisku uz asi od 2 mesice,jinak neusne.Na zadech sermuje rukama a tim se budi.Ikdyz pockamnnez usne a pak ho otocim tak se za 30minut probudi a spusti rev.Sice se to nema ale on hold jinak neusne a ja se kvuli tomu nepo...,stejne az 100% zvladne pretaceni tak se otoci jak bude chtit sam a mne taky nikdo nijak neotaci kdyz spim a lehnu si jak to vyhovuje mne 🙂
@misag23 ja sem dneska zkousela maso a nakrajela sem ho na kousky,uvarila a slo to krasne rozmixovat 🙂

markysek2
19. jún 2011

@misag23 já taky doma poctivě vařím....ale koupila jsem ještě ve skleničce špenát s bramborem, a brokolici(k tomu asi přivařím brambor aby to trochu nadbylo a měl aspon na 2x)..navíc tohle vařit eee...a koupila jsem akorát 1 skleničku zelenina s jehněčím...jinak budu vařit i maso chci začít krůta, kuře, králík...občas asi jehněčí a hovězí( to časem taky budu vařit) a vepřové ( snad taky) ze skleničky, ale vždycky to s něčím namixuju(brambor, zelenina..bud co ve sklenici je nebo není, brambor jde ke všemu 😀 aby se to neprodražilo 😒 )...akorát nevím jak se bude tvářit, mám tu ještě skleničku mrkev + brambory od hippu a ten ee chutná nám hamé nebo domácí...tím pádem mi to dost omezil:o)

sirael
19. jún 2011

@ajkalc Saska na brusku nespava, aj ked to je boj, lebo pri zaspavani sa stokrat pretoci na brusko, ale zacne sa jedovat, lebo tak spat nevie, takze zaspanie je o otacani Sasky na chrbatik....🙂 Ale tak ked mas aj monitor, tak ja by som sa nebala, ked sa mu tak dobre spinka....🙂

ivkaj
19. jún 2011

@ajkalc Kryštof se na bříško otočí až když už je vzhůru a pak si "stěžuje" že ho to nebaví a tím nás vzbudí. Ale na bříšku nespí.

Holky netušíte jak dlouho se dajív mražáku skladovat doma uvařené příkrmy? Přemýšlím, že bych nakoupila teď čerstvou zeleninu a na zimu měla vystaráno.

misha8
19. jún 2011

@ellahop ano zrastla sa nám predčasne ale neurologička povedala že je to ok , podstatné je že rastie hlavka podľa meraní obvodu hlavičky a ostatné švy umožnujú lebke rasť lebka rastie dosť dlho ....
@markysek2 brokolica hrášok karfiol mrkva

misha8
19. jún 2011

zuby zuby zuby 😠 😠 😠 nás trapia

lavazza
19. jún 2011

já se těch příkrmů hrozím,sem zvědavá jak Miky bude baštit a hlavně co pořád vařit

markysek2
19. jún 2011

@lavazza je to jednoduché prostě variace na zeleninové téma 😀 😀 ..jednou květák s bramborem podruhé s mrvkví potřetí květák+brambory a mrkev...pak si to zopákneš s jiným druhem zeleniny..občas proložíš zeleninovou kaší do které přimícháš nemléčnou krupici a za měsíc máš pocit a zbožné přání (jako já) jestli to dítě nemůže jíst to co ty a kdy se tak konečně stane.......radím bud prolézt internet a hledat různé kombinace jiných maminek, hlavně jako inspiraci když už člověk fakt neví...já už mám založenou takovou mini mimi kuchařku tak zájemcům můžu polat, ale upozrnuju je to jen co mě zaujalo a spíš pro inspiraci neříkám že podle toho budu vařit 😀 😀

markysek2
19. jún 2011

@lavazza jo my jsme se rozpapali až na zeleninových kaších (s přídavkem neléčné kaše), u někoho zabírá jen mlíko( to u nás neprošlo..i br. kaši dělám jen z másla a ředím vodou ve které se to vařilo)

markysek2
19. jún 2011

@misha8 jj já vím, ale spíš mi dochází inspirace v kombinacích...zeleninová zásoba zeleniny, která je k mání ted je projetá..chybí akorát petržel(někdy časem až zase budeme dělat kaši) a mrkev s hráškem (ten už taky měl) a brambor (jako mix)

markysek2
19. jún 2011

@ivkaj příkrmy uvařené myslím měsíc, ale zeleninu si můžeš zmrazit jako směs ..taky přemýšlím že si do mrazáku udělám směs mrkev, hrášek květák a nebo po trochách každý zvlášt..hrášek mrazím standartně

ajkalc
19. jún 2011

@ivkaj ja by som uz teraz zeleninu nezmrazovala.ved v zime bude mat rok a vtedy uz bude papat vsetko.nebude ti podla mna chciet len zeleninu.no neviem.

lavazza
19. jún 2011

@markysek2 díky za info,to bude sranda

haniula
19. jún 2011

@ellahop držíme moc a moc palečky!!!!!!! mě taky takhle rozhodila dr. v porodce... některé jsou fakt necitlivé!!!! určitě všechno zvládnete!!!!!!!

misag23
20. jún 2011

@markysek2 Já mám nějaké maso už nakoupené ve skleničkách na začátek a pak začnu mixovat doma. Mně teda ty skleničky taky moc nechutnají, tak se mu ani nedivím, že chce radši od maminky uvařené 😀 Nejhorší snad byla cuketa s bramborem od Hippu, to bylo jediné co opravdu zatím nesnědl, přitom domácí mu jela, taky to chutnalo úplně jinak, oni v tom mají ještě i rýži, tak možná tím to mělo úplně jinou chuť. Vaříš každý den něco jiného? Já teda zatím pořád zkouším nové věci, tak to má vždycky na tři dny. Ale už toho není moc a budeme to mít vše vyzkoušené (zeleninu), tak pak nevím, zda mu to taky dávat vždycky tři dny to samé.

Holky, chtěla jsem se zeptat těch, co už dávají kaši. Dáváte některá Hami rýžová-nemléčná? Já jsem ji včera zkusila. Měla jsem v plánu ji dát lžičkou, ale když jsem ji udělala podle návodu, tak to bylo maličko zahuštěné mlíčko, žádná kaše 😒 Bála jsem se tam dát té kaše více, tak jsem to zase nalila zpátky do lahvičky. Tak nevím, kde se stala chyba 😒 Každopádně k lepšímu spánku nám to nepomohlo 😒

misha8
20. jún 2011

baby dnes som chcela dať malej Hamanek telacie so zeleninou a bolo to kyselééé!!!!!! sila 😠 😠 😠

cufinka
20. jún 2011

@misha8 opravdu jo 😝 já kupuju od hipp a od hami a to Nelí chutná a i mamince 😀
dneska poprvé Nelinka spapala celou tu maličkou skleničku - jarní zeleninu ,Smála se a povídala u toho 😀

zuzkaro
20. jún 2011

baby, ktore drobcov len kojite uz ste zacali s prikrmami? moj Samko ma 5 mesiacov a 12 dni a rozmyslam ci nezacneme daco pomaly papat lebo sa mi zda cim dalej tym viac hladny, on ma totizto 8300g takze je dost velky a straasne sebou mixuje ked sme na zemi alebo na posteli, tak to ho nestacim polozit a uz je na brusku a snazi sa liezt 🙂 aj ked to zatial skor vyzera ako ryba na suchu :D

cufinka
20. jún 2011

@zuzkaro ahojík já měla stejný pocit že je pořád hladová 🙂 kojím stále a už 3 týdny dávám zeleninu k obědu a 2dnem k večeři kašičku 🙂 takže sme začli kolem 4 a půl měsíců 🙂

zuzkaro
20. jún 2011

@cufinka dakujem aj moj drobc je riadny zrutko, v noci teraz papa aj 5-6 krat a cez den uz pomaly aj kazdu 1,5hodinku a tak rozmyslam nad prikrmami, nas detsky mi povedal, ze mozem aj skor dokonc aj gastroenterologicka tak asi pomaly zacneme 🙂 len som chcela vediet ci aj ine deticky su taky papjkovia 🙂 a mala ti spinka po tej kasicke lepsie? ako casto v noci papate?

cufinka
20. jún 2011

@zuzkaro no poprvé mi kaši vypila v půl 5večer pak se dořachla ještě mlíkem a usla a spala 10hodin v kuse 😀
Včera jsem jí dávala kaši ve 4 večer a to už nechtěla mlíko jen zapila čajem a pak jsem kojila ještě v půl 8 ale to si jen trošku cucla no a spinkala 8hodin vkuse 🙂 já si myslím že tím určo nic nezkazíš 🙂 si vem že jiný cco baští UM tak přikrmují od 4měsíce 🙂

ellahop
20. jún 2011

@misha8 mojmu malemu to chutilo...to koli tomu pretlaku,,, ale nas asi bude rajcinkovy po rodicoch.

cufinka
20. jún 2011

@zuzkaro no koukám ale že tvůj je teda fakt jedlík 😀 mě se Nelí budila v noci jednou....

zuzkaro
20. jún 2011

@cufinka jaj tak to si mala v pohode 🙂 my sa takto casto budime asi tak mesiac

ivkaj
20. jún 2011

@zuzkaro taky ještě pořád kojím a malý se točí jak na kolotoči. Ale nepřijde mi, že by měl hlad večer kojím kolem 19.30 a pak až ráno mezi 4.30 - 6 a přes den v pohodě vydrží 3-3,5h. Takže s příkrmy začneme až na začátku 7měsíce.

cara.m
20. jún 2011

@zuzkaro tak já taky zatím jen stále kojím 😵 S příkrmy začneme možná o víkendu, zítra jdeme na očkování, tak uvidím dle váhy 🙂

zuzkaro
20. jún 2011

@ivkaj no to by som tiez asi nerozmyslala o prikrmoch ked tak dobre vydrzite len my papame ci uz cez den lebo v ncoi cca 1,5-2 hodinky tak preto rozmyslam o prikrmoch trosku skor

zuzkaro
20. jún 2011

@cara.m ja rozmyslam o buducom pondelku lebo drobec uz ma tych 8,3kg co je asi aj dost

cara.m
20. jún 2011

@zuzkaro no když tak hezky přibývá, tak si myslím, že mu kojení stačí 😉 my máme taky 8 kg a když jsme byli na 6ti měsíční prohlídce, říkala doktorka, že s příkrmy nemusím spěchat, když hezky prospívá. Takže jsem mu to ještě o 14 dní natáhla a ještě asi o týden natáhnu. A to že Ti pije může být spurtem. My ho měli taky dříve. To se mi malý budil v noci po hodině 😝 Bylo to náročné hodně 😒