Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@zuzkaro no mne dr. kazala davat od 4. mesiaca a tiez len kojim. Zacala som minuly tyzden. Vela som to riesila,no nakoniec som sa rozhodla takto. Davam ochutnavat-zatial zeleninku 2-3 lyzicky. Na kasicku sa chystam za tyzden- s lepkom a tiez len 2-3 lyz. denne. Zaujimavy clanok: http://zdravie.pravda.sk/stravovanie-dojciat-po...
@misha8 asi neskoro ale predsa🙂
ryzovy odvar: 50g ryze varime v 2l vody asi 1,5hod precedime a doplnime do 1l prevarenou vodou, odvar rychlo schladime a uchovavame vchladnicke najviac 24hod
mrkvovy odvar 250g mrkvy varime asi 1.5hod, rozmixujeme precedime a doplnime prevarenou vodou do 0.5litra...
pre vas vsetky kebyhnackuju deticky..a Mlieko:ak je v navode na pripravu nizkolaktozoveho mlieka uvedene 3 odmerky prasku na 90ml tak menej koncentrovane mlieko pripravime takto:
1/3 mlieko:1odmer na 90ml ryz odvaru
1/2mlieko: 1,5odmer na 90ml...
2/3mlieko:2odmer na 90ml
plne mlieko:3odmer na 90ml ryz odvaru
pkne mlieko:3odmer na 90ml prevarenej vody...
a este mam zoznam potravin ktore sa maju vtedy papat ak babo hnackuje ak mate zaujemopisem aj to🙂
dufam ze laurinka je uz lepsie, nestiham dnes gruntujem, teda uz mam ale musim ist teraz zobudit drakov, sima som uspala na balkone a malychuz musim zobudit:(jaj koniec bozskeho ticha🙂))
ozaj babule kolko vm deti spapaju prikrmu, ja mu davam tak za ten maly poharik cca 130g a spapa vsetko a este sa dotlaci mliekom,ale zarabam uz len 60-90ml lebo ked bolo viac uz nespapal..rozmyslam zeuz plne nahradim mliecnu davku prikrmom..dam mu viac a uz pekne papa domace len, chvalabohu🙂dokonca aj hrudkove nebolo pomixovane nahladko a dal si povedat aj tak🙂
a davate uz aj ovocie, ake kupujete ci robite?
inak ja ten ryzovy robim inak, ja varim dlho ryzu vo vode a potom to v nej rozmixujem dohladka a nariedim si, necedim tu ryzu prec...alebo som do toho ked to nechceli dvojky rozmixovala banan🙂
tak se hlásím od paní doktorky, no spíš jen z očkování...kdy jsem o příkrmech mluvila hlavně se sestřičkou...nakonec to paní doktorka uzavřela tím že se dnes kolem toho moc nadělá...že když se jede opatrně (aby se vědělo např. na co je alergický tak že se může vše)...to samý s lepkem(opatrně postupně..takže začnu)..jinak masojsem měla dát už po 14 dnech...prý zaleží jen na mě jak často..a máme začít s ovocem tak jsem čuměla jak puk 😒 😒 😒 .takže v 6ti měsících bude mít mlíko asi jen 3x denně
jinak jsme sevážili orientačně( v bodýčku) a máme 7,27kg , od posledně jsme přibralio jen 700g a to týden papá kaše...takže zůstanu asi i u těch kaší ( a myslím že časem budu střídat s nějakým mlíčkem na dobrou noc)
očkování zatím ok, uvidíme večer 😒 😒
Dneska očkování a vážení : v 5měsících a 3dnech vážíme 7800g 🙂 A řekla jsem dr že jí už dávám zeleninku a kaši na večer a ona souhlasila 🙂 Nelí prý vypadá jako 7měsíční mimčo a je možné že jí moje mlíčko už nestačí takže v pohodě zeleninku atd ...🙂 JInak už prdelka usnula asi po té injekci ,tak doufám ,že nebudem mít řádnou reakci jako vždy 🙂
@cufinka jj tj, to jsme začli, ale ona říkala, že po 14 dnech jsem mohla dát maso a týden na to začít s ovocem, jen si je potřeba dávat bacha na to aby se nekryly druhy které ještě neměl (např cuketu, kt. neměl a broskev tu taky ne).....takže tímto tempen by měl zavedený příkr za měsíc ne za 2-3 jak všude píšou
očkování překvapivě zatím bez reakce uvidíme zkontroluju ho ještě než půjdu spát
@janula13 Já dávám zatím jen zeleninku, ovoce ještě ne. Dneska snědl něco přes 150g a pak vydržel 2,5 hodiny a až pak měl mlíčko. Před tím jsem vždycky ještě dokrmila mlíkem. Tak už se nám snad podařilo nahradit celou jednu mléčnou dávku - po třech týdnech. Jinak se snažím spíše vařit domácí, chutná mu mnohem více než ze skleničky.
@markysek2 Nám taky doktorka radila s lepkem pomalu začít, aby ho měl do 6. měsíce. Ale jinak mi to přijde moc rychlý, tak jak ti to radila. Za 14 dní se nestihne rozhodně vyzkoušet všechna zelenina, pokud dáváš jeden druh alespoň tři dny. Já s ovocem ještě chvilku počkám. Myslím, že není kam spěchat. A maso jsem taky ještě nedala. Očkování jste zvládli super, tak snad už se reakce nedostaví 😉
@cufinka Téda, pěkná váha 🙂 Přejeme, ať se reakce nedostaví a Nelinka hezky spinká celou noc 😉
Dneska jsem dala opět kaši, dala jsem jí tam 2x tolik a stejně to bylo hrozně řídké, nevím, jak bych to dávala lžičkou 😒
@janula13 diky 🙂 no konečne nám hnačka prešla už len riťušku zahojiť 😉 no my už papame na desiatu ovocné presnidavky tie kupujem ale už papala aj banánik a obed je normálne zeleninkovo maskový 🙂
@markysek2 no my už tak funguje mliečko 4 krát denne desiata ovocná a obed zeleninkovo maskový.... lepok- kúpila som sušienky od Nestlé neobsahujú vajcia čo je alergen a rozdrvím do banániku alebo do ovocnej presnidavky 😉
@misag23 no nevím já jsem dnes skusila jen trochu banánu a tvářil se co mu to cpu 🙂 🙂 🙂 ...ty jsi teda dobrá s tou kaší já ji zase umím udělat jen hustou at mleíčnou nebo nemléčnou :o)
@misha8 budu se muset asi taky podívat pro začátek po nějakých sušenkách bez vajec(aspon než ho zavedeme :o)), ale další problém u mě vyvstaneaž nahradím i druhou dávku ovocem ( zatím asi dám jen trochu ovoce a nebudu se mu snažit nahradit celou dávku) tak bude mít jen cca 600ml mléka..krmíme jen 5x denně, krmit častěji nemá smysl víc do něj nedostanu...musí mít přestávku aspon 3 hodiny, ideálně 4 ( vychází nám 2 a ty si různě podle potřeby šoupu..podle toho co se kdy potřebuje zařídit) to pak vypije víc...a v noci ho fakt teda budit nebudu jsem ráda že spí
my mame dnes 6 mesiacov,,, tomasko uz papa mliecko iba rano a vecer. ale zarabam mu 210ml vody a 7 odmeriek nutrilonu a na desiatu ma mliecnu kasu, takze mlieka ma habadej,,, obed mame zeleninovo masovy a olovrant ovocie. inak uz mal aj piskotu a v pohode a u svokry sme mu lyzickou dali melonovu stavu,, ste mali videtie ako otvaral ustocka a tiez v pohode... 🙂
@ellahop my tak isto mliecko dva krat do dna, tiez 210 tak ako vy + mliecna kasa ale nie kazdy den
@zuzkaro jaja, já také jen kojím, resp. asi 2x jsem zkoušela kašičku na noc, zda-li nebudeme lépe spinkat, ale nemopohlo to, tak jsem vysadila a opravdu jsme jen u kojení.... - 27. budeme mít ukončen 6. měsíc, tak asi o vkendu začneme mrkvičkou🙂.. jsem na to zvědavá...🙂
to je zase počasíčko....malý naštěstí spí venku na zápraží, ale prší i tam tak je venku chudák sám ☹ ☹ ☹ ..jindy tam s ním podctivě sedím
@misag23 já tu kaši míchám podle sebe -dám 150ml vody a přisypávám kaši ... až je to trošku huzčí tak jí to dám 🙂 a problémy s kakáním nemáme 🙂 jo a už nespí celou noc jako poprvé 😀 budí se ve čvrt na 4 jako když jsem jí jen kojila 😀 takže ted ve čvrt na 4 kaše v 7 kojení a vstává v e čvrt na 4
myslite si ze moze byt mala stale hladna ked spackala cely banan a zapila to este dzusom a ona stale reve ze chce viac... preboha ved ma za chvilu zje 😅
@stanulka551 Juj, toto aj my mame...🙂 Spapa cely poharik zeleniny a zapije a este vresti, ze chce mlieko. Tak este k tomu exne 100ml mlieka....🙂 Tiez neviem, kedy tu jednu davku mlieka ta zelenina nahradi....☹
lebo to v tom poháriku je des,chutí to ako tapetové lepidlo 😀 😀 😢 😲 náš Matej to ani nechcel čo sa mu nečudujem 😀 😀 😀
@sirael tak jej davas este mlieko za tym??? ja sa snazim vzdy pockat alebo jej strcit cumel, ale velmi to nepomaha, len sa bojim aby nebola velmi tlsta ked papa tak vela
@tereza79 myslis ze ten poharik je malo??? Mam jej davat viac?

Ahojte maminky, chtěla jsem vám moc poděkovat (omlouvám se, že se zpožděním-měla jsem babičku v nemocnici a učím se na jednu pitomou zkoušku) :
1. za to, že jste mi daly hlas v té soutěži-vyhrála jsem Daylong 50 s dávkovačem :D a měla jsem z toho radost jak blecha, páč jsem vyhrála poprvé v životě 🙂
2. za to, že jste na nás myslely, když nám píchali naušničky- zvládli jsme to skvěle, Málá si pořvala jen při tom nástřelu, pak se už jen mračila na paní nastřelovačku a tulila se ke mně 🙂
No...a jako novinku z naší ulice: otáčíme se na bříško! Včera se nám to povedlo poprvé a už točí jako by se nechumelilo! Dala jsem Malé za hlavičku knížku s Amálkou a jak byla zvědavá, tak ji to motivovalo, aby zvedla tu svoji dupu a překulila ji 🙂 tak máme radost, obě dvě i s tátou, psem a hadem...však to znáte... :D