Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@stanulka551 No niekedy sa stane, ze mlieko pyta AZ o pol hodinu, ale posledne tridni, dopapa zeleninu - to uz viac nechce - ja by som jej dala aj viac ako ten poharik, lenze to mi uz zacne vypluvat a cucne trochu caju, zisti, ze to nei je mlieko a spusti rev a reve kym jej nedam mlieko.....☹ Akoze tazku hlavu si s tym nerobim, tak ked pyta, tak dostane, len neviem veru, kedy my nahradime zeleninkou jednu davku mlieka....🙂
Holky mám tu nenačlou krabici BEBA pro 2 -600g.Jelikož mi malá tohle nebaští (žádné UM nechce) tak vám ho nabízím za 160kč i s poštou ...nechcete některá?
Tak mi po dlouhý době zase spíme celou noc už pár dní,tak snad mu to zas nějakou dobu vydrží. A dva dny mi teď spal přes 2 hodiny okolo oběda v postýlce což je taky fajn. A snad už bude konečně zas pěkně, protože to počasí už mě štve. Pořád samé přeháňky,člověk nevěděl jestli jít ven nebo ne.A dneska je už od rána venku k nevydržení.
@stanulka551 ja si myslím že áno,pretože náš Matej spapá na obed 1.5-2 dl zmixovanej zeleninky a mliečko už potom nepije,až za nejaké 3 hodiny potom papá najbližšie
Diky za rady 🙂
@tereza79 já stále kojím,měla jsem doma unaar nutradefence když sme měli spurtíka a prostě to nechtěla,pak když byla zase krize tak jjsem koupila nutrilon -ten taky nechce a tu bebu fakt načínat nemá cenu.(už jsem jí prodala 😀) Takže můžu být štastná že mám mlíko jinak nevim 😒 mě dr řekla že,ani její dcery nechtěli sunar , a tím líp že jsem začla s příkrmama prý ,aby si teda rychle zvykla na normální stravu. ..
@sjussi jj všude píšou že 200-250g je náhrada za mlíko, ale já to beru tak, že mlíka snědl 150-180 (v době oběda), tak že momentálně mu stačí 150-180g mléka a postupně to bude narůstat ...vážila jsem to asi 2x a to spíš jen přibližně abych věděla kolik je to asi jídla(množství v misce)
@lavazza to je počasíčko co..hlavně když se nám přes vesnici přežene tornádo...dneska bylo zase jako v sauně..aspon malý chtěl pít..vypil 100ml vody ..máme nový rekord
holky chci se zeptat...kdy zavést vajíčko (žloutek)...až budu mít zavedené maso víc..nebo to mám brát jako "druh masa" (např. jedli jsem kuře a králika zatím...můžu dát vajíčko)
@sjussi @markysek2 @stanulka551 My jsme celou dávku mlíka nahradili asi po třech týdnech a ten malý pohárek by mu teda taky nestačil. Má tak 180g. Možná by snědl i více, ale já mu víc nedám, vážíme docela dost, tak proto. A vydrží tak 2,5-3 hodiny, stejně jako po mlíku. Jinak myslím, že vajíčko už se klidně může, když se zkouší maso. My jsme teda zatím neměli ani jedno, možná příští týden.
Abeceda zasloužilé matky
e-shopping-center.com
Aneb malý kapesní výkladový slovníček mateřství od A do Zet.
Alergie – moderní a velmi často používaná omluva ostatních matek pro jejich kašlající nemocné děti, které prskají bacily na ty vaše. Napoprvé možná vyvolá chápavý soucit, příště už vztek. Alergická rýma je zelená? Odkdy...
Botičky – jen na suchý zip. Jen sebevrah kupuje dítěti ty s tkaničkami!
Cumel, dudlík – bezesporu vynález hodný Nobelovy ceny. Jen to vypadávání z pusy je třeba doladit. Že by lepenka?
Čtení – dříve: Kundera, Steinbeck, Heller, Pekárková, Obermannová dnes: leporelo, Zvířátka si povídají, Zajíček Zlobílek, Krysáci
Děti – snesitelné jsou jen ty vaše
Drogerie, Lékárna – Dříve jste chodili utrácet do klubu, do restaurace, do kina. Teď do lékárny a drogérie. Výhodou je, že se stanete oblíbeným VIP klientem, kterého už zdálky prodavačky zdraví. Jak již pěkně napsal někdo přede mnou: „V rámci příprav na rodičovství zajděte do nejbližší drogerie, vysypte obsah peněženky na pult a řekněte prodavači, aby si vzal, kolik chce.“ A to opakujte obden. Platí i pro lékárnu.
Elektronická chůvička – nikdy nemá nabité baterie nebo dosah, když ji chcete a potřebujete použít
Facebook – moderní a rafinovaná odvozenina serverů typu e-mimino, baby-café a tak dále. Výhodou je, že můžete tuny fotek a banální informace o vašich dětech vnutit i dalším lidem, které to absolutně nezajímá.
G bod – stále v nedohlednu
Holiny – stále sexy za každého počasí. V prodeji s beruškou, prasátkem Pepinou či Spidermanem.
Chůva (člověk) – časem a vašimi penězi limitované okno ke svobodě. Brzy i nejlepší přítelkyně. Jediná, kterou z praktických důvodů skutečně zajímá, zda vaše dítě už jedlo či vyměšovalo
Idiot – každý kdo zvoní, nebo volá, když dítě spí
Jazyk – paci, paci, pacičky, táta koupil botičky, berany, berany, duc
Jídlo dětí – neustálý boj. Zpočátku, aby jedlo, pak aby jedlo cokoliv, pak aby jedlo to, co považujete za správné a pak aby tolik nejedlo
Jídlo rodiče - cokoliv, co se vměstná do 3 minut – zbytky kaše, přesnídávky, mrkve po komkoliv v jakémkoliv skupenství a stavu a množství. Heslo: Jestli to nesežereš teď, do večera nemusíš už dostat šanci!
Kojení – zbraň přírody. Způsob, jak ženu paralyzovat, rozdělit jí celý den a noc do více méně pravidelných úseků, sebrat jí spánek, udělat z ní zombie a zakázat jí téměř všechno, co dřív ráda SAMA dělala. Navíc skvělá výmluva pro muže, aby se nemuseli v noci k miminům budit.
Léky – kdysi stačil paralen, antikoncepce a lék proti kocovině v peněžence. Dnes jsou léky pro vás i děti ve třech poličkách a stále přibývají. Na dovolenou s vámi jede zvláštní lékový kufřík. No vlastně spíš kufr… Kufrák!
Make-up – zmizík na kruhy pod očima a původce jediné barvy, kterou v obličeji máte (kromě přírodní bledě zelené). Tajně mu děkujete, když vám někdo polichotí, jak dobře vypadáte. Vy jste se ale ráno viděla i nenalíčená.
Nejoblíbenější zvuk – klapnutí dveří oznamující příchod partnera nebo alespoň jakékoliv dospělé osoby domů. Klidně i pošťák, opravář, uklízečka… Kromě zloděje či vraha - kdokoliv nad 18 let vítán.
Nočník – nádoba, se kterou bych se raději nikdy neseznamovala. I když ji dokonale vypláchnu, stále nemám pocit, že je čistá.
Opruz – téměř jakákoliv delší činnost zahrnující přítomnost a účast větší skupiny dětí. Původně se to ale zdálo jako výborný nápad a ve filmu to vypadalo tak romanticky!
Permanentka na dětský kroužek – Past. Tváří se jako výhodná koupě, ale nemůžete nad ní vyhrát. Vy odevzdáte peníze a přivedete dítě – jednou, dvakrát, třikrát… pak nemoc a zbytek roku se marně snažíte nějak dohnat, nahradit, vybrat, převést nenahraditelné. Vy jste to ale přece pořídili tak výhodně… Vydavatel „permice“ vždy vyhrává.
Plenky – jestli někdo rád pere ty látkové, tak prosím. Já jsem ráda, že se s obsahem i obalem každé pleny mohu rychle a téměř bezbolestně rozloučit a nikdy se s ní znovu nepotkat. Díky, milý pokroku!
Porod – špatný vtip, omyl v dějinách lidstva. I na blbé vrtání zubů už existuje injekce proti bolesti. A pro ženy za celé dějiny lidstva vymysleli jen riskantní a ne zrovna příjemnou injekci do páteře? Vědci, přestaňte se zabývat kravinami jako je oživování mamutů na základě DNA a napněte úsilí jiným směrem. Porod stále připomíná středověké mučení a jistě by nemusel.
Ráno – plovoucí doba mezi půlnocí a osmou ranní. Ohlašuje se různě – řevem, smíchem, blikáním senzoru nevyndané myčky a pračky. Zahrnuje vaše pobíhání a snahu uvést všechny členy domácnosti do stavu umyt, oblečen, přebalen, nakojen, najeden, připraven. All inclusive… Pozor vaše snídaně a ostatní činnosti většinou nejsou zahrnuty. All you: excluded.
Rybilka – ale však vy víte, dost smrdí… všude
Spánek – drahoušek, který stále uniká a po kterém toužíme a chceme s ním strávit co možná nejvíce času. Nejméně tři nepřerušované hodiny v horizontální poloze se zavřenýma očima, sny nejsou podmínkou. Nejoblíbenější část dne, zvláště když spánek postihne potomky na delší časový úsek.
Sex - dříve: několikrát denně, později týdně, kdekoliv, na mezi, na pláži, ve vlaku, v hotelu… Nyní: tu a tam nepohodlná pohovka v obýváku, Pssst! Pozor, něco jsem zaslechla! Nebudí se?
Televize – bedna s hýbajícími se obrázky, jejichž obsah vám kdysi něco říkal, ale teď tvoří jen brebentící kulisu. Blikající společnice, které – bez teletextových titulků - nerozumíte ani slovo (hlasitost je na minimum) a u které nejčastěji usínáte. V osm.
Ubrousky na zadek – bod sporu s předešlou generací. Oni (nám) dětem zadky myli pod vodou a tak nechápou, že my důvěřujeme naparfémovanému papírku.
Výchova – neucelený soubor situaci se přizpůsobujících vymyšlených pravidel, která slouží především k zajištění co největšího objemu ticha a klidu pro rodiče
WC – zásadně je potřeba v tu nejnevhodnější chvíli a široko daleko se nenalézá ani kanál nebo keřík
X chromozom – velmi zajímavá věc. Zvláště v kombinaci s X nebo s Y. Za nedoručení chromozomu Y na patřičné místo sice mohou muži. Ale o ženách se říká: NEDALA MU SYNA! XX přitom dříve chodí, dříve mluví, lépe se učí a statisticky méně fatálně bourá, lépe snáší bolest a je schopná porodit a často i krmit dítě z vlastních zdrojů. Přesto z nepochopitelných důvodů svět ovládají v mnoha směrech méně dokonalí XYoni.
Y chromozom – v kombinaci s X vytváří bytosti, které potřebují narážet hlavou do zdi, aby zjistily, že je tvrdá. Nikdy se neptají na cestu, neuklízejí ponožky a prázdnou roli od WC papíru. Odnesou ale pár metrů tvárnici a sestaví snadno poličku z IKEA. Docela často je nám s nimi dobře. Často jsou na zabití. Jako děti jsou dost roztomilé, stejně jako XX.
Zázrak – když jsou děti zdravé delší časový úsek a naráz v jeden okamžik a taky když usnou ve stejnou dobu a chvíli jim to vydrží.
Ahojte!!! Pokračujem v rehabkách. Malá je strašně šikovná!!! Dokonce se i pupík začíná zatahovat. Dnes jsme při rehabkách přišli na to, že se malé udělal hnisavý abces u jedné náušničkové dírky ☹. Zítra s tím musíme k dr. To zas bude horor!!!!! Jsem z toho úplně hin. Myslíte, že ji to nebude moc bolet???? Bobeček můj malý!!!!!! ☹ ☹
zajtra druha davka ockovania,, to zas bude den.. 😒 jedine ze by reakcia nebola .... ale ako som vas citala druha davka je horsia ako prva,,, a pri prvej teplota bola 38 a plackaaal chudatko moje...
@ellahop fakt? mě při první poplákával a víc spal,u druhé měl jen bouličky a u třetí vůbec nic,sem čekala špatnou reakci,to jsme asi jedni z mála,přejeme hodně štěstí aby bylo vše OK
Ty jo u nás je pěkný sajgon,před chvílí ještě pohoda,no sem zvědavá jaký počasí bude zítra.
V sobotu máme zlatou svatbu v rodině,do toho děda s babi slaví 70 a 75let,navíc je pak oslava na dost blbém místě,takže sem zvědavá jak to s Mikym zvládneme,snad bude aspoň pěkný počasí,jinak mě trefí.
Ahojte všechny lednovky. Koukám, že už spousty z Vás přikrmujete. Já zatím válčím s kojením a to se ještě poslední týden zhoršilo (dostala jsem menses poprvé od porodu). Mám úplně prázdný prsa, prcek u kojení řve a několikrát se odtáhne, ale zase se chce přisát. V noci ale spinká dobře od 19hod do cca 3hod. Nemáte s tím některá zkušenost? Přemýšlím, jestli koupit UM nebo už rovnou nějaký příkrm... poraďte prosím 🙂
@brego mozna mas mleka dost ale tim ze si dostala menses se zmenila jeho chut a malemu nesmakuje ale to by melo po menses prejit.Jinak ja bych radsi koupila UM protoze pokud Ondrasek neni zvykly na tuhou stravu tak by se myslim z prikrmu moc nenajedl,treba nas Maty uz ji prikrmy 2 mesice skoro ale misto plne davky mleka to porad nema protoze nechce spapat tolik aby se najedl poradne a radeji si po jidle jeste da trochu mlicka 🙂
@brego ja myslim ze na velikosti zase az tak nezalezi 🙂 navic ja je mam porad mekke a vypadaji jak se rika jak pytliky na hady a sou jakoby prazdne ale pritom problem s kojenim nemam 🙂 ale jak pises kdyz se nerozkojis tak se svet nezbori,muzes byt rada ze si aspon tech 5 mesicu mohla kojit 🙂 ale zkus to jeste ikdyz s revem vydrzet do konce menses a pak uvidis.Mne maly delal neco podobneho ale jen vecer a prvni co na co se me dr ptala jestli nemam menstruaci ze ta pry meni chut mleka a nekterym mimcum to vadi a nechteji ho pit 🙂
mne maly ked mal 3mes prestal pit 15min a zacal len 3min. a tiez sa odtahoval, ked som mu prso pchala ☹ proste bol uz napapany....
po poradni> maly ma 8800g, 72 cm. je to buco....... 🙂 konecne som ho teraz uspala. rano vstal o pol siedmej, potom sme isli okolo 10tej k lekarke, ockovanie prebehlo vcelku dobre maly si trochu pomrncal a zaspal. potom drogeria,,, nakup nutrilonu 2 a vyziviek a caju a tak.. a sme o 45 euro lahsi. potom nas tatinko vzal na obed, tak si tam tam o pol dvanastej desiatu. v restike ocaruval vsetkych zucastnenych...znamych aj neznamych 🙂 a konecne spiiiiiii

@stanulka551 mne se zda ze davka jidla pokud chces vymenit za mleko je neco kolem 200-250g podle ditka