icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sirael
24. jún 2011

@misha8 A co si robila ked sa ti zacala drhnut? Toho sa ja hrozne bojim......☹ Inak dnes sme boli u tej lekarky a mame "žabu" a mala ma totalne krvave pery, tak musim 5xdenne potierat, place pri tom uplne hrozne....☹ A este aj hrozny soplik ma, tak aj kvapky, aj sprej do nosa....☹ Cely den place, je nervozna, co sa jej ani necudujem....no nasa prva choroba a maminka je na nervy...☹

lavazza
24. jún 2011

@vilca kam tak spěcháš,není ještě malý na ty křupičky?

lavazza
24. jún 2011

Držte nám zítra palce,zítra slaví babi s dědou zlatou svatbu a do toho 70 a 75 let a jestli bude takové počasí jako do teď tak je to v pytli,protože u nás se střídá pěkný počasí se šílenejma bouřkama.Je to tady hrozný.A navíc je oslava na dost blbém místě,kde se není pořádně kde schovat.

lavazza
24. jún 2011

Dneska sem byla v porodnici za kamarádkou,včera se jí narodila holčička,už ani není možný že byly naše dětičky tak malinkatý.Úplně se mi zastesklo a bylo mi smutno,že je ten náš brouček už tak veliký.
Ale dneska měli pěkný záhul,protože za tu chvíli co sem tam čekala,tak se asi rodilo o 106, PA tam nosili tašky do skříněk jak divé.
Já chci ještě jedno mimčo,rodila bych hned.Kdyby šel tak vrátit čas.

markysek2
24. jún 2011

@lavazza tak to bych taky rodila ale jen to..a to pro ten pocit z toho novýho človíčka...na druhou stranu jsem ráda že některý věci už máme za sebou( ty čerstvě narozený zase pžed sebou)...mě bylo smutno nejvíc když jsem viděla od švagrové holčičku oblečenou v dupačkách a bodýčku co šešl Kubík z porodnice ( jsou od sebe o 2 měsíce tak malý věci dávám jí a ta pak mojí mamce, která to bude skladovat a pak si to zase rozeberem)

brego
24. jún 2011

@ameliejulliette Dík za podporu. Dnes už je to trochu lepší a myslím, že mlíka se dělá víc. Taky přikládám častěji než normálně a nechávám ho sát mnohem dýl než normálně. A jak říkáš, " Hlady neumře" 🙂 ....Jen mě překvapuje, jaká je to kojení věda 😀

petah82
25. jún 2011

@sesilia od 4 a pol m papame zeleninu a tento tyzden sme zacali aj masko. zatial len kupovane v poharikoch, lebo vela toho este nezje a zohnat tu nieco Bio nie je jednoduche..., na veceru "mliecko s kasou" od nestle, aby sme aspon 5 hodin spali, inak iba MM.

sirael
25. jún 2011

Dnes ma nasa Sasenka 5 mesiacov......🙂 Najkrajsie mesiace v mojom zivote....😀

vilca
25. jún 2011

@lavazza já nespěchám, jen se ptám 😅

luuca1
25. jún 2011

ahoje baby tie čo kojíte, moja malá predtým sala aj trištvrte hodinu a teraz ledva 10 min z obidvoch prsníkov, je to normálne, a tiež sa mi zdá že na to kolko máme vážime dosť málo, 6450g, a meriame 64

misha8
25. jún 2011

@janula13 ahoj no my sme boli ale až tak navečer malej idú zuby tak je strašne jedovitáá 😖
@louisiana ok tak sa potom ozvite ked budete doma 😉

misha8
25. jún 2011

@sirael tak žabku má chuďa mojej kamoške vtedy malý vôbec nechcel mlieko teplé len studený čajík tak to ti nezávidím .... prajeme saške skoré vyliečenie 😉 a čo sa týka toho drhnutia no čo strčiť prsty do pusinky a vybrať čo sa dá a pobuchať po chrbátiku v hornej časti
@sirael no a gratulujeme 😵

sirael
25. jún 2011

@misha8 Dakujeme...😀 No mala papa nastastie, ale menej ako obvykle.....-( Ale zasa viac pije, len keby ju to chuda nebolelo....☹ A ten plac ked jej to natieram, to je hrozne....☹ Ale tak uz mam pocit, ze sa to lepsi trosku, tak snad to prejde coskoro....🙂
A co Laurinka? Uz to ma aj navrete, ci len je nervozna?

ivkaj
25. jún 2011

@luuca1 Kryštof taky ze začátku sál tak 15min a teď už jen 5min intentzivně a pak u toho lupmačí. Ono je to tím, že jak jsou větší, mají víc síly a vycucnou si to mlíčko dřív.
Jestli jako rodiče nejste žádní velikáni, tak mrňous teřba nemá být po kom velký.

janula13
25. jún 2011

@louisiana tak ty uz si fuc:(tak ste nas smirovali z balkona?🙂nas simo sa nosil v nosici a tak mi aj zaspal v tom umbuku, krpciti boli ohureni🙂cucali z kocika...parada ze aj tvojmu simkovi chuti..a nemas co zavidite to on malokedy uz tak haja, to skor tak 45-60min da, ale pravidelne ako hodinky sa mi popol hodke zobudi s revom, nechapem, vzdy po pol hodke, dam vodu dudu a kolotoc a spi vacsinou dalej potom zase sa budi, on takto pospi tu 1.5-2hodky ale budi sa, ked vonku spi tiez niekedy plac o case alebo spi pekne..takze odbieham a do toho krpci ked sa zobudia, no fakt aj ked on pekne spinka nenudim sa, nestiiiham...a teraz ked som zacala s nocnikovanim , tak le stahujem a natahujem slipy na male ritku a utieram nehody a splachujeme cikanice🙂som uz ako pokazeny gramofon, tale sa len pytam cikat nechces? kakat nechces?
inak baby zistila som ze teda nejdem ucebnocovo s prikrmami, na zaciatku este hej, klasika, mrkva, mrkva zemiak, spenat zemiak, brokolica zemiak a potom hned zemiak mrkva petrzlen cukina mix a dnes som mu narobila do mrazaku vselijake kombinacie a budem vytahovat cez tyzden, a aani netusim co tam je, ale hlavne ze papa🙂a velmi mu chuti ten novy sunar s kasou, odkedy ho papa tak sa mi vecer nebudi 4-5x ako doteraz do tej 23 ale spinka v kuse🙂a ak sa aj zobudi po 23 tak dam dudu a spi dalej..uz som 4x vyliala davku zarobeneho sunaru co si chystam dopredu...papa uz len 1x v noci a potom az rano..nalejem ho vodou🙂

janula13
25. jún 2011

@misha8 no skoda rada by som ta stretla raz ked si tak blizko a aj malu laurinku videla ked ja tu mam samych chlapov🙂juj tak zazubuje sa selma mala? tak nech to ma rychlo za sebou, simi ani naznak a jeho bratia uz v 5 mes mali zubale vonku obaja🙂
@sirael blahozelaaame, veru ti verim, a dalsie krasne mesiace vas cakaju🙂

markysek2
26. jún 2011

tak jsme dneska ukončili návštěvu u dědy (manžel v práci aspon jsem nemusela vařit), kde byl na návštěvě i bratranec Kubíka Honzík ...tak se kluci fackovali a brali si navzájem hrkačky a jiné hračky...občas se podeřilo jednoho nebo druhého praštit hračkou to pak byl řev...a to by nebylo aby se ten druhý bezdůvodně nepřidal a tak jsme u dědy zakládali sbory 😀 😀 😀 ....jinak jsem si postěžovala že se otáčíme jen na jednu stranu ( pro info Honzík téměř 5 měsíců ..na bříšku při pasení vydrží 2 minuty a o otáčení nemluvím) a ted mi to doma předvedl že to umí, jen se mu prostě nechce..... akorát ze zeleninkou to je zase boj 2 dny ted tomu, moc nedal, ale tvářil se že hlad nemá a vydržel ty 3 hodiny v pohodě....ted ke svačině snědl 100ml (podle kelímku) jablíčka se sušenkou a zapil to 120 mlíka (/podle toho soudím že asi hlad byl)...chjo kdo se v něm má vyznam..je po mě já taky radši ovoce než zeleninu

ellahop
26. jún 2011

nam idu zuby mam pocit ze vsetky naraz... ale to asi nie, maly je stale ospaly alebo mrzuty,, nastastie teda spinka viac ako sa hneva. on celkovo trpi vzdy sam, a vsetko prespi, presne ako moj ocino tiez strelec... no a my sme sa vybrali vecer von prisiel bratranec, ale veru nieje to momentalne pre mna. lebo o jednej som lahla do postele maly vstal o siestej aj by mi ho mal kto postrazit ale pocit nejakej divnej viny ma prinutil vstat a tak fungujem od rana po malohodinovom spanku, a to som este vzala vyvencit sestrinho maleho lebo ta uz caka len na porodne bolesti takze na to veru nema chut a ani cas... uplne som mrtva... ale... vecer si chcem pozriet obcansky prukaz na dvd,, tak som zvedava ci vydrzim,,, 🙂

ellahop
26. jún 2011

@sirael ja som potierala ked bol malinky. doniesol si to z porodnice a natri jej aj dudlik ak dudluje,, to jej tam pekne roznesie

knedluska
26. jún 2011

Ahojky 🙂
Tak my máme dneska 5 měsíců, hrůza, jak to letí. 🙂 Malá je protivná, až to není hezký, tak nevím, jestli jí taky nepoleze nějaký zoubek. Zítra asi zkusím koupit ten Calgel, nezkoušela jste ho některá?

@luuca1 - my jsme taky dřív kojily tak půl hodinky a teď je najezená ani ne za 5 minut a ještě u toho dělá blbiny. Tak doufám, že přibírá a že jí to stačí. V úterý jdeme k dr., tak uvidíme.

sirael
26. jún 2011

@ellahop Vidis, to ma nenapadlo potriet aj dudlik. Ona ho ma sice len ked zaspava, ale tak to urcite pomoze. Uz je to urcite lepsie, uz ani pery nema chudinka krvave - to bolo na tom to najhorsie, to ju asi bolelo, ale poctivo natieram este....🙂 A ze doniesol si to z porodnice? Myslis, ze mu nejaky cudzi cumel davali? No tak zubky nezavidim veru, nas to uz chytilo a nastastie preslo, ale vonku nie je ani jeden....🙂 Tak drzim palce, nech to co najrychlejsie prejde....😀
@knedluska Calgel pomoze len na chvilocku, ale nam sa najviac osvedcili homeopaticke cipky Viburcol. To nam zabralo uzasne......🙂

lavazza
26. jún 2011

Z toho našeho broučka roste pěkne lumpík.Už to není žádný malý miminečko.A mamky má srandu 😀

Tak jsme včerejší zlatou svatbu zvládli bez úhony,sice na radnici plakal jak začli hrát,tak sme museli odejít,bylo to na něj dost hlasitý.Po cestě na oslavu jsme zmokli,ale pak se udělalo pěkně.Miky byl celý den zlatíčko,vůbec nebrečel,pěkně spinkal a rád se nosil v klokance.Domů jsme dorazili až ve 21:15 a nijak se mu ani nechtělo spinkat,usnul až ve 22:15 a už ve 2 jsme kojili,pak ještě okolo 6 a pak spal do 9:15.
Snad mu to vydrží a nebude ukňourané dítě.

luuca1
26. jún 2011

@ivkaj no tak mi sme taký chrďasi obaja....tak snad ma malá dosť... 😉

luuca1
26. jún 2011

@ivkaj no tak mi sme taký chrďasi obaja....tak snad ma malá dosť...

luuca1
26. jún 2011

@knedluska no moja tiež robí sprostosti, pri kojení sa mi začne otáčať na brucho a pritom mi drží didu ja idem umreť od bolesti, potom ju pustí a ked je na bruchu tak ju hladá všelikde..to sa potom ja len smejem 😀 😀 😀 😀

kamusek
26. jún 2011

@knedluska Já jsem Calgel už pár krát zkoušela. Zatím nám žádný zoubek nevylezl, ale vždycky se trochu uklidnila, tak možná nějaký co nevidět vyleze 🙂 Takže u nás to zabralo 🙂

luuca1
26. jún 2011

baby prosím vás ako je to pri rodičovskom platí niekto za nás zdravotné ja som stále zamestnaná, ale neviem kto za mna bude platiť a komu to nahlásiť...a ked náhodou sa už nebudem mocť vrátiť do práce že by so mnou ukončili pomer čo potom, na urade práce dostanem podporu???

misha8
26. jún 2011

@sirael jeden zubok je kusok vonku a druhý sa prerezáva a tiež už vykúúúka
@janula13 inak chodím aj kočíkovať okolo vašej bytovky ty si na ktorej strane k parkovisku alebo na tie zahrady ?? aspon ti zakývame niekedy 😉 môžme sa aj dohodnúť len viem že ty to máš trochu komplikovanejšie 🙂
@knedluska calgel jej davam ale nemám pocit že by to s nou niečo robilo 😖
@luuca1 platí za nás štát .....a ked si na materskej teda rodičovskej zo zákona s tebou nemôžu rozviazať pomer pracovný

luuca1
26. jún 2011

@misha8 no ja viem ale ak by som že nastúpila a po mesiaci ma akože prepustia vieš vždy si vedia nájsť dôvod, tak úrad práce ti nedá nič?

ellahop
27. jún 2011

@sirael no ked sme boli v porodnici, potom sme sa stretli s mamickami na ockovani proti TBC. a mali to skoro vsetky babatka,, preco??? ani radsej neriesime 😒