Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@vikaki ahoj! bohužel jsme docela pozadu... hlavně s motorickým vývojem... chodíme kvůli toho na rehabky... malá ještě nesedí, přetáčí se jen na pravou ruku na břicho... zuby ještě nemá, ale od 3 měsíců se jí tlačí špičáky... přikrmujeme od ukončeného 4.měsíce... dr. si nás malinko více hlídá... ted vážíme cca 8kg a měříme 70cm... takže jsme spíše tak 5-6 měsíční a ne sedmiměsíční...
@haniula takze ste podstate na urovni na akej by ste bol,keby ste sa narodil v termine,ze? .....nasa ma tiez okolo 8 kg a tiez sa otaca len na jednu stranu,ale to bude asi aj tym,ze mala pri porode poskodenu pravu rucicku....zubky tez este nelezu,len si ich uz pekne davno sucha a sucha a svrbia ju dasna 🙂
@vikaki Prave mi jedna kamoska hovorila, ze ta troska co sa jej tam tvori, nie je ziaden vytok. Asi to fakt bude z toho tepla. Tak uvidim, ci sa to bude zvacsovat, alebo nie. Zatial to tam nema a to som ju tam naposledy utierala rano. Keby to bol zly vytok, uz by to tam podla mna mala zase. Tak som sa trosku upokojila. 😉
A co ste mali s rucickou? 😨 To som nejak nezachytila
@albao ja som prave sla kupat lukiu a tez tam mala taky biely povlak pobokoch,ale to je len take biele mazivo od potenia v uzvretej plienke.K tej tvojej otazke=Lukia sa narodila plieckami a pri porode ako ju za te pliecka tahali jej nejak poskodili pravu rucicku a 3 mesiace s nou vobec nehybala.Museli sme poctvo cvicit a chodit k ortopedovi.Len co sme presli do 4.mesiaca sa to zacalo upravovat a uz je to skoro akokeby nic nemala 🙂
Mám dotázek,kdo kojíte ale už i přikrmujete a jedete přes oběd někde pryč,berete sebou příkrm nebo dětičky jen nakojíte?Já jedu totiž příští měsíc do vedlejšího města k doktorovi a zřejmě budem pryč i přes oběd,tak si říkám jestli bude stačit když malého jen nakojím.
@kinsli Myslím, že do úplného lehu to nejde, my jsme to ještě nezkoušeli 😀 Máme X-Lander XA. Někdy chodíme ven i na celé odpoledne, tak se mi nechce ho tam mít tak dlouho. Ještě chvilku vydržíme. Zatím se mu tam líbí, nevzteká. Tak počkám, až se tam nebude vejít.
@cufinka Golfky chci taky kupovat, ale asi až na příští rok (nejspíš si na ně necháme přispět od babiček a dědečků k vánocům). Už máš nějaké vybrané?
ahoj defčata 🙂 zdravím po dlouhé době - vyrazili jsme na sever prozkoumat v Nemecku Pomořansko a Rujánu. Úplně mne překvapilo jak hrozně moc v pohodě to s prckem bylo 🙂 Cestovali jsme vždy když spinkal a jinak se nosil v šátku nebo nosítku a hrozně moc si to užíval 🙂 Z vln u moře byl úplně paf 😉
Chtěla jsem se zeptat zda nemáte radu..Kvido si ted hrozně moc oblíbil polohu na bříšku a to tak, že když se jde večer spinkat tak na chvilku usne a pak třeba za 10 min. ho najdu knourat a pást koníky 😖 ..to se opakuji klidně i 10x za večer než konečně usne 😠 ..dávat někdo kolem dětí nejaké zábrany nebo něco aby se nemohl otočit ? je na to nějaké udělátko ? jéj kde jsou ty časy že jsem ho dala do postýlky a během minuty byl tvrdej 😀
@lavazza jj to máme taky že se budíme napříč postýlkou 🙂 je to sranda jak jsou ty prtousci schopní se poskládat, že? no ale Kvido když se při usínaní převráti na bříško tak hned trubkoš zvedne hlavičku jako na koníky a tím se vzbudí 😖 a to fakt i 10x zasebou..kdyby ji nechal dole a spinkal tak to neřeším ale takhle nám usínaní trvá hodinu 🙄
@lavazza Ja som skusala obojo - bud vezmem ovocny prikrm, ktory nemusim ohrievat, alebo iba nakojim. Dokonca sme zvladli aj celodenne vylucne kojenie, ked sme isli na dovolenku. Zda sa, ze miminkam navrat k prsniku vyhovuje 😀
@lolelole mame to iste. Otoci sa na brusko a zacne plakat. Poslusne otacam naspat a niekedy si ju pritisnem pevne k sebe, vtedy rychlejsie zaspi a nepretaca sa. Ked som skusala dat zabranu, tak sa kludne prevalila na nu. Ked na nieco prides, daj vediet! 😀
@lolelole taky mám doma malé postýlkové přetáčedlo. Kryštof teď usíná nejraději na pravém boku. Nejdřív přepadával na bříško a tak jsme ho začli dávat blíž k mantinelu aby neměl místo na otočení a většinou je to v pohodě. Ráno ho většinou najdeme na zádech, i když jsou i vyjímnky a spinká na bříšku. Myslím, že během týdne si to sedlo a spinká v pohodě.
Jak to řešíte korbičky, tak mám X-Lander XA a korbička nám už začíná být malá (když se pořádně našponuje, tak hodí nožičky ven. Ale se sporťákem chci aspoň měsíc ještě vydržet. Jestli bude dlouhán po nás, nechci mu kazit záda hned od malinka.
Ja mam nastastie kocik, kde sa sportak da dat uplne do rovna. Takze sme uz v sportiaku asi mesiac, pretoze v hlbokom bolo prilis horuco, mala tam dusno. Ale chodime zasadne na brusku, pretoze inak je to pre Hanicku nuda. Strieska sa mi vzadu da otvorit, ostane tam sietka a Hanicka cez nu pozoruje svet. Vydrzi aj dve hodiny pokukavat na ludi. Je tak vyslovene stastna 😵
@louisiana teeda mate super sportak.,zmestia sda vam tam v lahu aj nohy 🙂 a to je super.....mne bol sportak kupovat manzel potaJOMKY=ako prekvapko a tak kupil taky co by som ja asi nevybrala 😒 ale aj tak som vdacna aj za ten,co kupil,lebo ten zimny tazky mi uz pekne isiel na nervy hlavne pri skladani do kufra,,,
Sem byla mile překvapená,přišli mi peníze za dovču a tak to tenhle měsíc ještě není tak hrozný a přijdou ještě příští měsíc.Sem ani nevěděla,že mi z práce můžou uznat ještě za tento rok celou dovču.Uznali mi 20dní plus 3dny co sem si nevybrala za minulý rok.
Personální mě dost překvapila,že prej to není povinnost zaměstnavatele,ale že mi to říká.Měli jste to taky tak kdo jste šel na mateřskou ze zaměstnání?
@louisiana tak tenhle je úplně superní!!!!!
já uvažuji nad tímhle http://www.i-kocarky.cz/detail.php?zbozi=3224998...
Ahoj holky, po strašně dlouhé době jsem se sem zase dostala 🙂 Dnes je prckovi přesně šest měsíců, sudy zatím neválí, přetočí se akorát na bříško a pase a pase, večer před usnutím taky několikrát. Zatím pořád jenom kojím, chystáme se ale na mrkvičku během pár dnů. Zoubky zatím nemá, ale pořád je v té puse hledá. Korbička na kočárku už mu taky bude asi brzy malá, ale ještě to snad pár týdnů vydržíme.

@albao prave som to hladala na nete lebo ma to zaujalo,ale nenasla som na tu temu nic o babatkach,len o vacsich dievcatkach........len to pekne utieraj a uvidis ci 😉 sa to dalej tvori a ked pojdes na prehliadku k pediatrovi=spytaj sa na to...... 😉 ....asi sa to tqam len trosku polepilo,ved chudence v tych plienkach cely den,ze?