icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

haniula
15. júl 2011

@kinsli 5x????? já chci taky!!!!!!!!!! ta příšera spí max 4x a to ještě pokud chce.... a spí max 30 min...

kinsli
15. júl 2011

@kamusek On nikdy mlíko nepil na 3m byl ještě na 40-50 ml ☹
Dnes třeba po noci vypil jen 60 ml, a to po noci pije nejvic. Já se s každým měsícem třesu na to, že mu konečně můžu dát něco navíc. Kdyby byl jen na mlíce tak má porodní váhu snad ještě na roce 😠 😠 😠 😠
Jinak jí dobře, těch 180-200 ml ( přesnídávka, oběd ) A kaše taky hodně dělám většinou 180 ml ale někdy i přes 200 ml. Prostě na to mlíko není. Příjde mi, že ho má snad na pití ne na jídlo, protože jinak nepije vůbec. 😠

kinsli
15. júl 2011

@haniula Tak ten spí hodně, ráno a po obědě těch cca 2-2,5h a jinaqk mezi tím jak píšeš třeba 30-45 min.

seminkads
15. júl 2011

@kinsli ja vam ten spanok zavidim,Naty vydrzi byt hore aj 4hodiny v kuse a potom si da max 30minutovy spanok a potom fici dalej,ale vypije 240 UM a vecer az 300.

haniula
15. júl 2011

@kinsli závidím!!!!!!!

kinsli
15. júl 2011

@seminkads Ty jo to je jedlík 😀 To je dobře, oni nejvíc naberou do toho 1 roku, pak už to taková sláva není 😒
I když u nás tomu tak není. Nám začala Kačenka nabírat až na 15m kdy začala s námi normálně jíst.
Dokud jedla ty šlichty tak přibírala minimálně. A to byla borka ta na tom cca 7-8m snědla celý velký kelímelk (500 ml ) jogurtu, to bych nedala ani já 😀 Jsem zvědavá na Vojtínka jak mu jogurt pojede 😉

kinsli
15. júl 2011

@haniula my máme obě děti spavé, já když nastupovala do práce ( na 20m Kačenky ) tak ještě spala 17h denně 😀
Teď jí bude 3,5r a spí tak těch 13h.

haniula
15. júl 2011

@kinsli to je fakt spáč!!!!!!! ta naše spí max 9hod v kuse a mnohdy jen 8 a něco... a přes den jen fakt těch 20-30min...

seminkads
15. júl 2011

@kinsli cely jogurt???waw,to by som nedala ani ja,ja prikrmy sice nevazim,ale ked to mam odmerat na mnozstvo tak celu tu malu flasku detskej vyzivy,obcas jej nestiham davat do ust,uz v porodnici zjedla naraz 50ml. a obcas mava dni ked nevydrzi ani tie tri hodinky,taky maly slonicek,uz ma cez 8kil 🙂

kinsli
15. júl 2011

@haniula Kačka těch 13h v kuse, protože jsem ji zrušila spánek po obědě, tak je KO 😀 Já bych ji dávala spát pořád, ale ona tam malá příšera usínala třeba po 14h vstávala po mezi 17-18h a pak tu ještě v 22h lítala a o to fakt nestojím, večery chci mít volné. Takhle ji hodím v 19h sát a je klid 😀 Ona i tam musí chodit spát, vždyť jde za měsí a půl do školky. Kdyby šla po 22h spát a já s ní v 7h zaklepala, tak by se zbláznila 😀

kinsli
15. júl 2011

@seminkads Vojtík má 71,5cm/6860g. porodní 55/4310g.
takže za půl roku dal 16,5 cm/2550g

kinsli
15. júl 2011

Holky teď jsem slupla rajčátka ze zahrádky (první ) no to je žrádlo 😀 To je úplně jiné než z marketu 😖

seminkads
15. júl 2011

@kinsli Natálka ma nieco cez 8kil a 69cm,porodna 4000g a 53cm-cize za neceleho pol roka 4 kila a 16cm,ale aspon nemusis denne vlacit taku vahu,ja uz ju nevladzem udrzat jednou rukou,to mal peknu porodnu vahu 🙂

kinsli
15. júl 2011

@seminkads Natálka měla stejnou váhu jako naše Kačenka 😀 jen byla o dva cm menší 😉
Kačka porodní 55/4000g, půlroční 70/7350g, roční 78/8560g

seminkads
15. júl 2011

ako dlho trvalo vasim drobcom,kym sa pretocili z bruska na chrbatik,Natalka sa to este nenaucila,zato na brusko sa vie dostat od 3mes a 3tyzdna.

kinsli
15. júl 2011

@seminkads Na to jaký byl Vojtínek obřík v prvních měsících oproti ostatním, tak jak koukám tak se už s ostatními dětmi téměř srovnal. Co jsem postřehla tak většina půlročních tu má okolo 70 cm.

seminkads
15. júl 2011

@kinsli no tak ta nasa rocna bude asi vacsia 😀 ale teraz sa zacina viac hybat tak uz pojde viec do dlzky-teda aspon dufam,aj ked cim viac sa hybe,tym viac je hladna,niekedy ked lenosi-co je malokedy,jej staci na desiatu ovocie-z toho byvam aj ja hnede zas hladna-inokedy jej k tomu musim este nieco pridat,ona si ten vydaj energie takto kompenzuje

kinsli
15. júl 2011

@seminkads úplně stejně, na bříško od 3m a 3 týdný na záda od necelého 5m, od cca 5,5m na čtyřech s tím, že ze zařátku na kolena, ruce předpažené, pak se opíral o lokty a na 6m už je normálně na čtyřech opírá se o dlaně a péruje 😀 Vydrží už opravdu douho tak čekám kdy se rozleze 😀

kinsli
15. júl 2011

@seminkads Jaké dáváš ovoce, já zatím přesnídávky. Až pojedeme do města tak zkusím bio banán a mixnu ho s vodou 😀 Snad už brzy budou hrušky tak pak nadělám přesnídávek 😀 😀

seminkads
15. júl 2011

@kinsli Natka vedela najskor z bruska na chrbat-a to vtedy ked uz bola velmi unavena a jedovala sa,potom ked sa naucila dostat na brusko tak na toto zabudla,pred tyzdnom sa jej podarilo par krat v jeden den sa dostat spat na chrbatik,a aj to som ju lakala hrackou,a teraz sa pokusa dostat na styri-ruky ma vystrete a opreta je o dlane a nohy sa snazi mat len kolienka na zemi,ale dokola sa toci jedna radost.a zabudla som dodat,ze sa otaca len na jednu stranu (na brusko),ked som ju lakala na druhu hrackou radsej sa otoci tak ako vie a otoci sa okolo svojej osi 🙂

seminkads
15. júl 2011

@kinsli ja davam vyzivky z flasiek ked nemam nic uvarene alebo ked nestiham,ale inak jablko,hrusku som skusala ale nechuti jej,ani vtedy ked ju pridam k jablku,broskynu,marhulu,ale do tej jej musim pridat trosku cukru,lebo uvarene su kysle,a banany,ale z tych jej bolo cely den potom zle,cely den ho vygrckavala a do vecera nechcela uz nic zjest,ani mlieko,ja sa chystam,dnes zavarit marhulovu vyzivu

kinsli
15. júl 2011

@seminkads Tak to je šikulka 😵 Na o jak je malá tak je fakt akční 😀
Vojtík se točí přes obě strany, vm, že začal na pravou a za 3 dny po tom už na levou 😉
Zítra jedeme do Prahy do ZOO, jak já se těším 😀
Koupila jsem Kačence přesnídávku a od myslím Hami skleniku se špagetami s boloňskou omáčkou, tak to bude v sedmém nebi. Ona je fakt děsná, jakmile jdu krmit vojtu, tak už ječí já chci taky, mami ať mi taky nechá 😀 😀 😀 😀 😀

seminkads
15. júl 2011

co to je dnes za den,mala spala rano cez pol hodiny a nevydrzala bdiet ani pol hodky a uz zasa spi,mam rada uprsane pocasie 🙂

kinsli
15. júl 2011

@seminkads jsem debil, co je marhula??

kinsli
15. júl 2011

@seminkads U nás je nádherně a svítí sluníčko, jen co se Vojtík vzbudí tak vyrazíme ven 😀

seminkads
15. júl 2011

@kinsli no si neviem predstavit mat pri Natalke este dalsie,najnovsie sa naucila kricat a pritom ma v ociach take iskricky,krici az ma sucho v hrdle a zabava sa na tom a este aj naschval kasle,hlavne ked jej davam papat a ona este nechce 😀 my sme boli v Bratislave v ZOO minuly mesiac a mala bola hore iba vtedy ked sa jedlo 🙂 tak jej to asi chuti,ale neviem,mne tie kupovane zeleniny moc nejdu,mala to sice zje ,ale domace su domace,pouzivat aj nejake bylinky,alebo rascu?

seminkads
15. júl 2011

@kinsli merunka,nie si debil 😀

kinsli
15. júl 2011

@seminkads Dávala jsem na ozdobu třeba listový špenát, Když dělám polévku pro nás tak přidávám natě z celeru, to nádherně provoní 😵 Ještě tu mám jednu bilinku spešl do polévky, nevím jak se jmenuje ale je obrovská má cca 1,5 metru a i kvete 😉 Jestli Ti tento popis něco řekne 😀 Zeptám se když tak sousedky 😉

kinsli
15. júl 2011

@seminkads jo meruňka 😀 😀 😀 Já to typovala na nějaké blumy 😀 My meruňky ještě nemáme, budou tak za cca 14 dní 😉

sjussi
15. júl 2011

@kinsli merunka 😀 my taky uz perujem ale ne a ne se rozezt,to my meli porodni 48/2700kf a na půl roce 68/8050 kg takze sme vyrostli o 20cm a pribraly o 3 350 😀