Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@seminkads jen nať celer ještě není ten se tahá myslím v září, teď by byl ještě maličký 😉
Nám krásně jedou rajčata, okurky, teď konečně se probraly k životu i papriky 😀
Povedla se mi vypěstovat brokolice pro malého, ale třeba česnek jsme blbci sázeli v dubnu a má se prý sázet v listopadu tak ten se dodělat nestihl ☹ škoda na ten jsem se těšila ☹ Naštěstí od přítele z práce paní prodává. Jinak ten čínský nemá vůbec chuť a český se špatně sháhí 😒
@seminkads My si zítra přivezele ze ZOO sloní trus, prý je na hnojení výborný 😉
Potřebuji přihnojit alespoň papriky, ty jedou fakt pomalu ☹ Rajčatra jsou obalená a mají na výšku cca 180 cm, 😀 😀 😀 To je mazec ve skleníku je to jako v buši 😀 Pak hodím foto teď jdu nakrmit Vojtíka a razíme ven 😉
...tak som pekne nastvana...konecne mi maju dat dar za porod=450 eur,ale trv alo to 6 mesiacov a same vyhovorky,ze stratili v poistovni papiere a stale ma odkazoval na niekoho ineho.....ale co je na nervy=v nemocnici sme pri prepustani zaplatili vyse 400 eur ,vraj nam to poistovna preplati a poistovna o ncom nevie,vraj si to tam niekto pekne vymyslel ze musime porod zaplatit a asi si to strcil do vreciek....a je fuc 400 eur 🙄 ..tak neviem ci to muz pokaslal a nevysvetlit im spravne v ktorej sme poistovni,alebo co? 😖 ...aaale sak ja s na to estg posvietim...to by som musela byt najskor grekyna aby som na tro len tak zabudla a dala sa osklbat
dievcata, boli ste uz s prckami na dlhsej ceste? cca 12 hodin???Ako to zvladli??? Chystame sa do Chorvatska a neviem ako to malicka zvladne v tom vajicku...
@babetkarka mi sme so starsou cestovali ked bola babo z grecka na slovensko=s prestavkami 24 hod.a bolo super,celu cestu spala....cim viac rastie tym je to s nou horsie=cestovanie=-lebo uz tolko neprespi a nudi sa a stale chce aby sme niekde stali,lebpo su na benzinkach na dialnici preliezky 😀
@kinsli já malé banán roštouchala jen vidličkou a zblajzla skoro vše...
@seminkads naše kvítko se začlo otáčet, jak měla 6 a půl měsíce... a to chodíme na rehabky, aby s tím vůbec začla... jsme trochu opoždění s vývojem, protože se narodila místo 3.1. tak 4.12.... chtěla na svět prostě dříve... a to jsem od 32. tt ležela na udržování v porodce... malá se rvala rychle ven... my měli porodní váhu a míru 2700g a 46cm, přesně v sedmi měsících měla 7,93kg a 69cm... tak asi takhle... každé dítko je jiné vývojově...
@babetkarka kludne chod 😉 My sme isli do Chorvatska ked mala Hanicka 5 mesiacov a tyzden. V noci spinkala, obcas sa sice zobudila, lebo bola pomylena, ale kludne sa hrala. Cestou naspat sme ale isli cez den a to som uz musela plnit ulohu "animatora" a robit divadielka a sasoviny 😀 Cesta nam trvala vdaka Hanicke aj cez 12 hod, lebo sme isli na ostrov Brac, ale zvladla to nadherne, sama som bola prekvapena 😉
@albao no ja som teda zvedava ako to dopadne. A mala si ju celu cestu vo vajicku,alebo si ju aj vybrala po ceste? Rozmyslam,ze ju dam aj do takej fusakotasky,len to zase nie je bezpecne 😒 ,ale tesim sa. A Hanicka sa kupkala aj v mori?
@babetkarka Hanka bola cely cas v sedacke. Odporucam ist na noc, to je naozaj idealne, ak to sofer ale zvladne. My sme sa v noci raz vystriedali, aby si muz aspon na hodinku oddychol. Hanka spala, a aj ked sa pocas noci prebrala, bola taka otapena, ze ju nebolo treba velmi zabavat. To cez den je to horsie, to sa chce skutocne zabavat. Ako zabavu som ju napriklad krmila jablckovou vyzivou, to je este stale pre nu zabava 😀 Ja neviem, keby som rozmyslala nad fusakotaskou, tak to asi radsej zvolim zopar zastavok, predsa len, tu ide o bezpecnost a videli sme tam uz velmi vela strasnych havarok, ta dialnica uspava. Ale vsak ty vies najlepsie ako to pojde tvojmu mimi 😉 A este som si zobrala jeden tip z Mama a Ja - niektore hracky schovaj asi tyzden pred cestou. Ked ich znovu najde pocas cesty, bude sa z nich tesit a budu ju dlhsie bavit 😉
A Hanka more miluje 😵 Nasli sme si zatoku, kde neboli vlny, a to sa jej pacilo, aj ked bolo more podstatne chladnejsie ako voda vo vanicke doma 😀 Hlavne ju bavilo pozerat sa pod vodu, na tie kamienky a rybky. Ale to zalezi od mimi, viem, ze niektore vodu az tak nemusia (Hanka je extrem, vodu ma rada v kazdej teplote a v kazdej podobe 😉)
@albao no my ideme skoro rano, takze skor cely den stravime v aute. Ale hadam to nejako zvladneme. Vezmem tiez vyzivky a kukuricne chrumky na zabavenie 🙂 .Sa uz neviem dockat, aj moja ma velmi rada vodicku, beriem taky maly bazenik a tiez skusim more. Hadam ju nespali cez 50tku faktor 😒 . Ale na Chorvatsku je to super,ze je tam vela stromov,takze tien sa da vzdy najst.
musíme sa pochváliť máme 7 mesiacov dva zuby dole, 7kg, 66cm , na parketách sa posúvame dozadu 😀 a začína loziť 🙂
ahojte hlasime sa z prazdnin u babinky,, maly je fantasticky, dnes papal vianocku, prvy krat a veru chutila mu riadne, len bol po nej rychlejsie hladny, mame 6 zubov 4 horne a dva dolne,, otacame sa uz hravo skusili sme aj choditko po bratrancovi a podarilo sa mu posunut do zadu... ale bol v nom len chvilinku. sportak uz mame od 6 mesiaca a krasne v nom sedi len sa obavam kontroly u lekarky, pretoze co sme ho skusili doma vazit vyslo to okolo 10kg a to budeme mat len 7 mesiacov...a tak asi namiesto kase na desiatu budeme davat jogurt, len ten este nemal.... a piskoty davame normalne detske,,, a nevidim ziadnu alergicku reakciu.. lebo sorry, davat za par susienok 3 eura mi pride brutalne a hlavne vidim ze ostatne mamicky v mojom okoli to tiez neriesia,,, a babatinka su v pohode.. v noci spi maly horsie, teda on o tom nevie, len mama je kazdu chvilu hore, lebo malicky sa pretoci tak ze sa zasprajcuje medzi tycky v postielke a potom zo sna mrnci a ja okolo neho skacem a tak nadranom konci u nas v postielke,,, jaj a mame malu karolinku,, sestra konecne porodila, porod jej vyvolali ale mala je tu a je krasna... 🙂
ahojte,chcem sa vas spytat na nazor na autosedacku Chicco Eletta,uvazujeme totiz uz nad novou,pretoze mala sa pomaly nezmesti do vajicka,nemate s nou nahodou niiektora skusenosti?
Dnes jsme vyzkoušeli sporťák. Má ho ještě velký, popruhy zapnout nemůžem, protože vypadá jak kosmonaut, a celou dobu ležela a koukala. Tak snad to bude dobrý!!!
Ahoj, už dětičky posazujete do židliček?

@kinsli ja spenat nerobim,lebo nejem a ani ho neviem,tak isto aj tekvicu-fuj,ja som skusala minule malej do svieckovej stipku mletej rasce a do polievky petrzlenovu vnat,a celer davas len vnat alebo aj ako zeleninu? a my uz mame po marhuliach