icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

janicac
16. júl 2011

@kamusek náš kryštůfek by sedět už chtěl, ale jsem opatrná. říkala jsem si, že třeba ještě měsíc počkáme.

kamusek
16. júl 2011

@janicac No já malou taky nedávám úplně sedět. V té nejnižší poloze je to skoro jako v lehátku....a stejně tam vydrží jen chviličku, jen na papání nebo když třeba my obědváme a ona zrovna nespinká...

janicac
16. júl 2011

@kamusek taky říkám, že je na vše dost času. přijde mi, že je celkově teď snaha, aby děti byly napřed, uměly vše co nejdříve. já si opakuju, že to všechno přijde jak má, do ničeho ho nutit nebudu. kamarádka už chce stejně starého chlapečka šoupat na nočník.

vikaki
16. júl 2011

@misha8 jeej gratulujeme k zubkom.Pride aj zubkova vila? k nasej starsej chodi a nosi male darceky za kazdy zubok....inak vam zavidim tych 7 kilov,my uz mame vyse 8 kg a vsetci nam hovoria ze mame baculku,pritom ju krmim uplne normalne,nevykrmujem ju navyse.....a tak sa len uspokojujem tym,ze sa mala uz narodila velka=teda tazka a dlha...nak doktor vravi ze prirodzene pribera.....len ma stve,ze vsetci malu volaju buchticka 😠 nak moja starsia bola ako babo este tucnuckejsia a terz je z nej vysoka a normalne zivena slecna 🙂 no ale licka jej aj tak ostali,to zdedila po ocnovi a svokre

ellahop
17. júl 2011

@albao ano 4 viditelne a dva tie dolne uz trcia z dasienka, ale este su prtave, takze nas caka dalsie prijemne prerezavanie 😒

lavazza
17. júl 2011

@janicac to nemyslíš vážně s tím nočníkem?to se dělalo za nás,kam ty mámy spěchají?

ellahop
17. júl 2011

@lavazza no netreba sudit,, mam kamosku ktora od narodenia robi s malickou bezplienkovu metodu,,, pre niekoho mozno postavene na hlavu,,, ale pre alternativne zmyslajucich ludi prirodzena vec. kazdy sme tu pre nase deti,, a ako si ich vychovame tak to je len na nas...napriklad aj moj muz kakal do nocnika od pol roka,,, jednoducho preto, ze svokra vedela, kedy bude kakat podla jeho spravania,,, a tak jej odpadla podla mna na tu dobu dost nechutna praca, pranie ukakanych plienok.... ja som zastanocom toho, ze mama vie najlepsie.. ja som kolko krat zhrozena z toho, ako zase mamicky prehanaju a robia veci s babatkami tak strasne pomaly, ze ich rovesnici su ovela sikovnejsi a to len koli mamam, ktore nechcu nic unahlit a riadia sa vylucne tabulkami.... a radami lekarov,,,,

lavazza
17. júl 2011

@ellahop já neříkám dělat všechno pomalu,ale v půl roce je na nočník trochu brzy ne když třeba nesedí a nezlob se na mě,ale někteří ty hrozně alternativní rodiče to někdy až moc přeháněj a většinou ostatním dost vnucujou,ale ta bezplenková metoda-nepříjde mi to postavený na hlavu,ale musí na to člověk mít odvahu,nevím ale pro mě je to spíš nucení takového dítěte

lavazza
17. júl 2011

Tak jsme dneska poprvé měli mrkvičku,ale zrovna jsme teda neuspěli,vím že to chce čas a snad mu brzy zachutná.Šklíbal se u toho pěkně a nakonec sem si zbytek snědla sama 😉 No byl na něj pohled k popukání 😀
Za jak dlouho vašim dětem zachutnala mrkvička?

vikaki
17. júl 2011

@janicac opytaj sa tej kamaratky ze c uz malemu nechce aj mobil kupit,mohol by telefonovat na nocniku 😀

albao
17. júl 2011

@lavazza nechutila mu mrkvicka? No teeeda. Hanka spapala hned, ona je papkacik. Lenze musi to byt pomixovane, roztlacit vidlickou nestaci, tie male kusky jej vadia. Nemal tam nahodou kusocky, ktore by mu vadili?

@ellahop aj ja si myslim, ze mama vie najlepsie. Co je dobre pre jedno babo, nemusi byt dobre pre druhe mimi.

lavazza
17. júl 2011

Miky si dneska dává,ráno spal 1,5 hodiny a teď spí už 2hodiny,se nestačím divit.

lavazza
17. júl 2011

@albao měl pyré ze skleničky

ellahop
17. júl 2011

@lavazza mne to je viac menej jedno, ked to dietatu neublizi nech si s nim maminka robi co uzna za vhodne,, a pri bezplienkovej metode napriklad dieta nesedi, mama ho da do klubicka, da ho nad nocnik a babo sa vykaka alebo vycika,,, no ja by som to nemohla... lebo som toho nazoru, ze dieta treba skusat davat na nocnik, az ked vie co to znamena,,,,len preco nedat volnost ludom a hned sudit,,,

janicac
17. júl 2011

@lavazza taky nevím, kam dnes některé spěchají. vždyť je na vše dost času.

sova33
17. júl 2011

@lavazza Ahoj, napoprvé se jim má stejně dát té mrkvičky jen tak ochutnat pár lžiček, asi nemůžeme čekat, že by hned snědli všechno, ne? Ten náš se taky šklíbil, ale něc osnědl, tak jsem spokojená. Když si uvědomím, že doteď jen pil mateřské mléko a najedou má jíst něco pevného s jinou chutí ...

jarka_ch
17. júl 2011

@lavazza my sme dnes tiez skusili prvy krat mrkvicku,ale my sme mali len roztlacenu vidlickou a bez uspechu...prva este vyzerala ze mu chuti 🙂 ,pri druhej ho triaslo 😖 a pri tretej ho uz napinalo tak som ho dalej netrapila 😝 zajtra skusim rozmixovat tak uvidime 🙂

sova33
17. júl 2011

@kamusek
@janicac Holky, k tomu posazování. Děti by neměly sedět, dokud se samy neumí posadit (nemyslí se tím přitáhnutí do sedu s pomoci, ale opravdu samo z lehu). Známá dělá rehabilitaci miminek a batolat a říká, že to je fakt důležité, aby si prcek prošel všemi fázemi a naučil se sedat, lézt a tak. Podepisuje se to pak na páteři apod.
Jinak my máme jídelní židličku, která jde taky do pololehu, takže na tu chvíli ho tam dám (chci, aby byl nějaký jídelní rituál). Občas ho mám na klíně, ale jinak leží v kočárku nebo na zemi, kde se může přetáčet a má prostor pro rozvíjení. Když se děti dávají zbytečně do autosedaček nebo polohovatelných lehátek v době, kdy by se měly učit vzpřimovat a lézt, ztrácejí motivaci a pak jim to jde hůř.
Docela zajímavá je knížka Rozvíjej se, děťátko, která se týká právě prvního roku v životě dítěte, co by měly zvládnout, jak je rozvíjet a motivovat, čeho se vyvarovat a tak. Všechno je asi potřeba brát s rezervou, ale je tam dost zajímavých postřehů, které by mi asi ani nedošly.

ajkalc
17. júl 2011

citam tu o nocnikoch.....moj prvy syn od polroka kakal len na nocnik.skusala som od stvrteho mesiaca.ako 18 mesacny nenosil plienky uz ani v noci.proste sa mu na nocniku pacilo.moj druhy syn ma teraz 6 a pol mesiaca a sedel na nocniku asi 5X. proste tam nechce byt.takze ho absolutne nenutim.davam ho raz za tyzden.kazde dietatko je ine.moj starsi pouzival len latkove plienky,tak to asi preto.ale dnes som na kupalisku videla asi 2 a pol rocneho chlapca,ktory krasne komunikoval s rodicmi a plienka na riti.no tak toto uz fakt nie.jest si vypytat vedel,ale ze mu treba cikat nie?a rozpraval naozaj plynule.niektore maminy su pohorsene tym,ze druhe skusaju babetku nocnik,ja som pohorsena,ked nedojcenemu babetku maminka pcha uz treti mesiac len mrkvu,brokolicu,banan.podla mna neprirodzena strava.kazda mamina je ina,kazde babo je ine.ja som proste stara skola 🙂 🙂

kamusek
18. júl 2011

@albao U nás je to zatím podobně. Úplně rozmixované nebo ze skleničky sní absolutně všechno. Krásně otvírá pusinku....ale jakmile jsem jí mrkev s bramborem a květákem jen úplně pomačkala, tak jí z toho natahovalo a nechtěla to. Tak zase mixuju a zkusím později....

kamusek
18. júl 2011

@sova33 Jasně, naše malá tam samozřejmě "nesedí" celý den. Taky ji do nejnižší polohy dávám jenom na jídlo. Jinak ne. A v lehátku už nechce být skoro vůbec....A autosedačku používáme opravdu jen na cesty, ne jak některé maminky, které v nich mají děti i doma....A i tak v ní malá vydrží max. 2hoďky, když jsme třeba na nákupu nebo někde ve městě autem. A pak už se jí tam nelíbí 🙂

janicac
18. júl 2011

dobré ránko, ten čas tak strašně letí. přijde mi, že se dětičky včera narodili a už jim je půl roku. neuvěřitelné. když vidím malá miminka, tak se mi nechce věřit, že jsme taky takové měli. kdy myslíte, že je nejvhodnější čas na další mimi? jen se ptám. já jsem měla hodně náročný porod, a tak si to ani nedokážu představit...že bych znovu rodila.

lavazza
18. júl 2011

@sova33 já mu dala jen 4malé lžičky ohřát,však sem nečekala když pije jen moje mlíko,že to baštit,ale fakt se hodně šklíbal,uvidíme další dny 😉

lavazza
18. júl 2011

@jarka_ch však na první otevřel pusinu pěkně když sem mu řekla ham,protože je zvyklý na kapičky,ale pak už moc otevřit pusinu nechtěl,no snad mu to zachutná

lavazza
18. júl 2011

@kamusek tomu našemu už se taky v lehátku nelíbí,jak už je aktivní tak je spokojenej na zemi kde se může pohybovat jak chce a může se rozvíjet,ale sem zvědavá jak se mu bude líbit v židličce,ale jinak si myslím,že už se dost zvedá a i ségra říkala jestli nebude sedět

albao
18. júl 2011

Inak dievcata, Hanke tak zachutili prikrmy, hlavne kase, ze pila velmi malo mliecka. Vcera som sa rozhodla, ze prehodime odporucany postup - najprv kojenie, potom prikrm! Snad vypije viac 😝 Tie suche plienky su sice pohodlne, ze sa nemusi prebalovat, ale nie je to velmi zdrave zrejme. Piju vam kojene deti aj nieco ine ako MM? Davate vodicku aj ked nie su horucavy?

jarka_ch
18. júl 2011

@albao skusala som mu davat vodu a len ju vypluval tak zatial len kojim 🙂 doktorka vravela ze mu to staci vraj 😉

majqa28
18. júl 2011

@zucana a moj je 20.januar:-)...mohla by som ta poprosit o nieco??chcla by som vedie c tvoja malcka uz dokaze a tak....lebo nepoznam nikoho s rovnako starym dietatom,,dakujem

kamusek
18. júl 2011

@albao Naše malá má sice jak kojení, tak i UM, ale pije všechno. Je strašně žíznivý človíček 🙂 Vypije jak čajík, vodu, tak ředěnou šťávičku 🙂

sova33
18. júl 2011

@lavazza Ten náš se na to netváří nadšeně ani na počtvrté. Tak si nejsem jistá, co si mám myslet 😀 Ale mám knížku o výživě malých dětí a tam doporučují první týden opravdu jen pár lžiček a teprve druhý týden cca 50 g, tak si říkám, že není kam spěchat. Uvidíme.