icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

seminkads
18. aug 2011

@zuzik28
@sova33 ale ved vy ste nas tu nerozhadali,to tu len disktujeme,moja Natalka je zial huncut od narodenia,klasicky kocik-vanicku neznasala od narodenia a vydrzala v nom len ked spala, v sede vydrzi pekne s rovnym chrbatikom,obcas ked pada tak sa pridrziruckou a vrati sa naspat,a pada len ked sa prilis blazni,alebo natahuje za hrackou 🙂

kinsli
18. aug 2011

@haniula já měla střibrný prstýnek a odpravila jsem ho za jeden den poprasl a zčernal. Je to prý agresivním potem, nic jiného než zlato nesnesu.

kinsli
18. aug 2011

@sova33 moc díky za odkaz pročetla jsem, souhlasím se vším, vývoj neurychluji ani nemusím leze jako drak 🙂 sedá si tak na půl nožičky má vzadu u zadečku a opírá se rukama a stavět se začíná, zatím jen do půlky. Jinak jediné s čím ve článku nesouhlasím je ta helma. Já ji objednala, ty pády jsou děsný a taký řachy do hlavy podle mě dobré nejsou.

janicac
18. aug 2011

@zuzik28 Zuzi, cetla jsem, co vsechno tve ditko umi. Nas Krystof je na tom uplne stejne. Sedne si sam, stoji, leze jako drak. A na vse si prisel sam. Taky ho neposazuju, nezvedam za rucicky. Je to neuveritelny. Sedm mesicu a co vsechno uz umi. Kazdy den nejaky pokrok posledni dva tydny.

petah82
19. aug 2011

@haniula dakujeme.

ellahop
19. aug 2011

@martuska75 my to zas mame tak, ze malemu viacmenej nevadi byt na bruchu,,, ale aj tak nakoniec skonci na chrbate a lezi a hrka si s hrackami, ked nieco chce pretoci sa za tym, ale on je od povahy velky pohodak. napriklad nasa rehabilitacna povedala ze ho mame nechavat v postielke nech sa tam pritahuje, a celkovvo ho nejako motivovat. a celkovo vraj u nej vzdy konica deti, ktore si maminky nevedia vynachvalit, su dobre, mile zlatunke,, co chcu to si urobia, poriadok sa doma da udrzat lebo deticky su tam kde ich daju. takze mne to pride, ze ked ho posadim, ukazem mu, ze aj takto sa da a pomaly zacinam vidiet, ze napriklad z bruska sa da na bok a udrzi sa ne jednej rucke a tak pomaly asi k tomu sedu dospejeme aj takymto sposobom, kazdopadne sediet ho davam,,,

lavazza
19. aug 2011

To naše dítě se snaží od víkendu jíst samo,kdyby ste viděli jak vypadá 😀

brego
19. aug 2011

@sova33 Souhlasím s tím článkem, motorický vývoj dítěte se nemá urychlovat. Já osobně jsem rehabka, ale s dětmi jsem nepracovala, tak jsem si pořídila knížku Něžná náruč rodičů, kterou napsala dětská rehabka s dlouholetou praxí. A ta vůbec nedoporučuje nošení ve svislé poloze až do 8. měsíce, lehátka, chodítka, apod. Náš prcek nicméně stejně musí cvičit Vojtovku, protože je celej nakřivo už od porodu. Zatím se plazí, ale vůbec nejde na čtyři. Chápu ale všechny maminky, každá dělá to, co považuje pro dítě za nejlepší.... 😎

sova33
19. aug 2011

@brego Souhlasím s tebou, já mám od E.Kiedroňové (autorky Něžné náruče rodičů) knížku Rozvíjej se, děťátko a tam o tom právě taky píše. A musím se přiznat, že jsem malého od narození ve svislě poloze nosila, prostě se mu to líbilo. Pak jsem si to přečetla a začala jsem to aspoň omezovat. Nemyslím si, že člověk může dělat všechno správně (hlavně, když ani kolkrát odborníci neví, co je správně), ale snažím se o tom něco zjistit a svoje chyby aspoň trochu zmírňovat.

babetkarka
20. aug 2011

dievcata,ako vam papaju deticky? Ja uz prikrmujem asi 2 mesiace a stale nemame nahradenu mliecnu davku. Velmi malo mi papa. Z tej malej Hippky tak tretinu. Ci je to ovocie, zeleninka, masko, viac nezje. Na vecer by som jej chcela davat kasicku, ale nechuti jej. Uz som skusala vela prichuti- Nestle,Nutrilon, ale vypluva mi to...

sirael
20. aug 2011

@babetkarka Ahoj, my prikrmujeme uz skoro tri mesiace a davku mlieka sa nam podari nahradit malokedy....☹ Niekedy spapa dost, niekedy menej, niekedy by este jedla ci uz ovocie alebo zeleninku s maskom, ale aj tak si vacsinou na to pyta mliecko. No co uz s nimi....🙂 A kasu zvyknem davat okolo stvrtej - pol piatej a potom papa mliecko az po kupani, cca o pol osmej. A neskusila si spravit redsiu? Mozno tak bude viac chutit......🙂

lolelole
20. aug 2011

zdravím vespolek 😉 holky kolik a jak přikrmujete ? My máme v 10 hod mlíko (150ml), pak obed (cca 14hod), ovoce nebo kaši na olovrant (kolem 5te) a pak až večerní mlíko tak 200 ml a v noci kolem 4-5 mi vypije ještě jedno mlícko 150 ml...co myslíte - nemá toho mlíka málo ? Na krabici nutroše písou že by měl mít až litr denně, což fakt asi nedáme ☹ ale jinak se tváři v pohode, jakože mu to stačí, akorat jsem si to ted všimla na ty krabici, tak mě to trochu zaskočilo...
Ale jinak se máme fajn, 2 zoubky jsou nacestě, couvá, pídalkuje ale ješte neleze a nejraděj ze všeho se hraje s autama 😠 Babi mu přivezla traktor a nákladak tak se z toho jde zbláznit - jezdí s nimi, vrčí u toho nebo si je točí s kolečkama..njn..bude to typický chlap 😀

haniula
20. aug 2011

Ve středu kontrola na neurologii. Žádné velké zlepšení, opětovné sono fontanely. Vypadá to na 80% na lázně. Je-li bychom do Klimkovic - tudíž kousek od baráku. Malá se totiž v 8 a půl měsíci točí jen přes pravou ruku na břicho, v leže kope nohama a při zvedání neudrží hlavu. Stále ji zvedám jako novorozence. Je to na pytel!! Vojtovku cvičíme od začátku června jako draci a skoro nic!!! Jediné co jí jde strašně dobře je kecání. Říká už slabiky BA, PA, TA, MA, JA.
Dnes jsme byli v ZOO Ostrava, bylo perfektně!!!! Malá byla ze všeho nadšená.

haniula
20. aug 2011
albao
20. aug 2011

@lolelole tak mate daleko viac mlieka ako my! To na krabici je vraj uletene, tym sa neriad 😉 Hanka uz cez den uplne odmieta MM, pyta si len v noci. Cez den ma prikrmy. Ak jej dam aj prsnik, tak si cucne, odtlaci prsnik a pyta si JEDLO 😀 Nie je to dobre, mala by pit mliecka ovela viac, ale vela nezmozem 😒

@haniula no tak ale kecanie jej ide naaadherne! A bodaj sa aj ta motorika rychlo upravila 😉

haniula
20. aug 2011

@albao no právě... kecat by jí šlo, ale hýbat se to ne!!!! mě osobně by ty lázně nevadili... radši jednorázově a mít od vojtovky pokoj!!!

ellahop
20. aug 2011

@haniula no nieje co zavidiet, ale myslim ze aj keby tie lazne zabrali tak vojtovka vas dalej neminie.. drzim velmi palce, kedze viem ake hrozne je to cvicit...a nevidiet vysledky. mne to pride, ze dolezite je,, ze inteligentna bude,,, kedze takto krasne keca.... a to cvicenie ma vyznam, nasa rehabilitacna nam skombinovala civk z vojtovky plus nieco ako boba,, alebo tak podobne..mozno by jej pomohlo plavanie, ale take pod vedenim instruktorky pre babatka,,poznam osobne mamicku, ktorej babatku to velmi pomohlo....tiez bolo predcasne narodene...drzime palce 🙂

brego
20. aug 2011

@babetkarka @lolelole
Ahoj, náš prcek jí příkrmy dobře - na oběd zeleninu (skleničku), pak před poledním spaním kojím, na svačinu ovoce a před procházkou kojím a večer kaše a ještě před spaním kojím. Ale náš malý od 5 měsíců fakt špatně pil mlíko a i teď je to spíš na žízeň, takový cucnutí. Ale v noci kojím 2x a to pije dlouho (kolem 3 a 5:30). Dopoledne kojím před procházkou. A to za pár týdnů chci nahradit jogurtem s ovocem. Ale třeba švagrová má 8měsíčního prcka a ten co jediné za den sní je malá sklenička zeleniny a kojení mu stačí. Příkrmům zdar!

brego
20. aug 2011

@haniula Držím palce, ať lázně pomůžou. Neboj všechno dožene. Ale na Vojtovku nedám dopustit, my taky musíme cvičit. Sice to u nás někdy vypadá jako mučení neviňátek, ale fakt pomáhá. Jen to nemusí být vidět hned 🙂 Myslím, že dobrý rehabilitační Dr. a šikovná rehabka jsou k nezaplacení.

seminkads
20. aug 2011

@haniula my sme tiez cvicili vojtovku a pomohlo nam to,verim ze vam tie kupele pomozu,ale cvicit este asi budete musiet dalej,a neboj,onas to dozenie. Kamaratkina dcerka sa tiez v 8 mesiacoch nechcela pretacat,a teraz ma jedenast a lieta ako drak,proste sa zo dna na den rozhodla a bolo 🙂

haniula
20. aug 2011

@seminkads @brego @ellahop holky, děkuji za podporu!!!!! malej od sestřenky byl tak stejně, jel do lázní a po měsíci by jste ho nepoznaly!!!!!! lítal jak drak!!! a vojtovku už cvičit pak nemuseli...
v ukecanosti je nepřekonatelná!!!!!!

lavazza
20. aug 2011

Ten náš je taky ukecanej,má být po kom 😀

Miky mě ze začátku pěkně baštil,ale teď se u jídla rozčiluje,strká si pořád do pusy ruce a pak si je patle po vlasech a všude.Sní maximálně malou skleničku,myslím,že by měl už sníst tu větší.Žádnou dávku jídla jsme ještě nenahradily bez kojení,málo pije a tak pořád kojíme.A stále se v noci probouzí,jak mi spal krásně až do rána nebo se budil třeba v 5,tak teď se probudí kolikrát v 11,pak ve 2:30 a pak třeba i kolem 5.

haniula
21. aug 2011

@lavazza Malá mi sní max půlku 200g skleničky. Pak už jen prská a kroutí se. Takže neboj, že jí málo 😉

kamusek
21. aug 2011

@lavazza
@lolelole Já malou kojím už taky jen v noci (nějak se teď naučila budit i když od 4. týdnů spala celou noc). My máme ráno okolo 9h UM (150ml) pak okolo 12 zeleninku (někdy sní i větši skleničku), pak okolo 3 ovoce (buď přesnídávku nebo sirovou - banán, jablíčko), okolo 6 kašiku (z misky lžičkou asi ze 150ml vody) a pak přes spaním okolo půl 8 někdy kojo někdy UM. A v noci se budí tak okolo 2 a pak okolo půl 6. Někdy ještě ve 4, ale to jen vyjímečně. A v noci ji kojím. Pije tak 5-7minut.

louisiana
21. aug 2011

ahojte baby, davate uz jogurty? ak ano,ako? take studene z chladnicky? alebo ich nechate ohriat na izbovu teplotu? kedy sa mozu davat ovocne?

haniula
21. aug 2011

@louisiana ahoj!! dávám... vždy ho vytáhnu z lednice a když má pokojovku podám... dávám zatím čistý bílý Activia... dobré jsou ještě Holandia... jinak ovocné se dávají od 8. měsíce... jsou přímo jogurtové svačinky od Hamé...

sjussi
21. aug 2011

@louisiana ja uz davam bily Holandii a bud samotny a nebo ho smicham s presnidavkou 🙂

haniula
21. aug 2011

@sjussi já ji přidávám sušenky sunarka... lehce to osladí a zahustí...

sirael
21. aug 2011

@louisiana Ja davam klasicky biely, nadrobim do toho keksik a pridam vzdy nejake ovocie.

stanulka551
22. aug 2011

Ahojte,nasa mala spapa cely velky poharik uplne v pohode a mozno by aj viac. Ja jogurty davam obycajne take decke, malicke pisu ze neobsahuju pridane cukry ani chemikalie. Ale ja som taka mamicka co nerobi vela okolo jedenia, vcera zdlabla mala cely kornutok lebo my sme mali zmrzku a ona sa nemoze na nas pozerat ked mi jeme a on nema nic 🙂. Rozoberali ste to sedenie, je pravda ze ked deti sedia skor ako lezu tak potom sa im nechce liest. My mame ten problem, mala sedi ale na bruchu nechce byt, snazim sa vzdy ju zabavit aby aspon trochu vydrzala. Trapi ma to, ze je taka leniva, lebo sa vobec nesnazi liest a ani stavat. Ale bola to moja chyba, stale sedela s nami na sedacke a ked bola na zemi tak sa hrala s hrazdickou, ale to skor Len na chrbate, na brusku sa jej nikdy nepacilo. No nic. Musime dohanat teraz.