Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
ahojte baby , no mi našťastie s pitím z fľaše nemáme problém, začala som jej od 4mesiaca popri kojení dávať vo fľaši prevarenú vodu a v pohode, vôbec to nieje pravda že nebude chcieť potom cickať z cicku, mi sme s tým nemali problém, a ja dávam granulový čaj hipp a nič sa malej nestalo, horšie máme teraz so spánkom, mala sa mi aj 5 krát za noc budí s plačom ale nie na hlad, pretože ju položím do postieľky, prikryjem a spí ďalej ale za hodku znova postaví sa a plače....neviem čo jej môže byť...cez deň je dobručká
My pijeme granul. čaj a stále z flašky, hrníček zatím nechce. Ale stejně my nesedíme, takže by z něho neměla jak pít. Zatím pilně cvičíme!!! Uvidíme, jak to s ní bude vypadat. Babi ji koupila na zimu do kočárku takové plyšové botky s tygříkem (viz foto).
A chtěla jsem se zeptat. Budete už ted prckům dávat fusak do kočáru??? Já uvažuji, že jo, protože ona neleží a zdá se mí, že od zad ji táhne docela zima. 😕 Díky za názory!!
Tak Miky dneska krásně pil a docela hodně,sice bez pítka jako chlapák,ale hlavní že pil.Tak snad omezíme kojení 🙂
@haniula my budeme pouzivat fusak, mne aj spi este v kociku hocikedy. Mam ten z ovcieho runa, vytiahnem ho asi ked bude okolo nuly.
a dievcata co kojite, dokedy planujete kojit? Moja dnes chcela papat len raz mliecko, aj to som jej vnutila, neviem preco. Aj vcera uz pila menej aj cez den aj v noci. Bojim sa aby sa mi neodstavila....Som chcela kojit aspon do roka.
@luuca1 mne sa takisto budi tak, ze sa postavi v postielke a place. Bud sa mi ju podari ulozit,alebo ju musim aj k sebe zobrat niekedy. Asi to je take obdobie, hadam to skoro prejde. No len my sa nevyspime 😀 .
@knedluska paradajky uz davam tiez, vacsinou su v tych hotovych prikrmoch a v pohode...Oni to stale menia, co sa moze a co nie. V minulej mamine je dokonca, ze aj vajcia aj bielok, jogurt a lepok-vsetko od 4. mesiaca sa moze. No tak potom sa vyznaj 😒
@babetkarka tady dnes bylo 7 stupňů... takže asi ho už vyfasuje...
@babetkarka nooo ja už ani nepamätám kedy som sa vyspala, a ešte otázka v čom nosíš malú v aute ešte vo vajci alebo už v sedačke??
ahojte mamičky, nečítala som veľa z tohto fóra, ale patrím k Vám, nakoľko mám Táničku narodenú v januári 2011. Prosím Vás o radu, resp. utechu....Ide o to, ze mám obavy,či je v poriadku, lebo sa mi vobec nechce stavať na nôzky...kamoškin chlapček je od nej len o 3 tyždne starsí, a on už s pomocou chodí...Co sa tyka ineho psychomotrickeho vyvinu tak myslim ze je to ok...aj sedi sama...občas sa este vykotí ale je to ok...a nozky nema nejake ochabnute, naopak, ked ju dam do zvislej polohy, tak kopká ale nozky má stale pred sebou drží ich hore akoby sedela aj vo vzduchu....ja neviem...ako sú na tom Vaše deťúrence???dakujem za každú odpoveď
@haniula já už jsem vytáhla zavinku co jsme měli loňskou zimu (to se v ní mrňous stratil) http://www.emitex.cz/a-zavinovacka-zimni.php Ale u nás je tak 10stupnů a jak bude sychravo, tak vytáhnu nánožník.
@babetkarka kojit bych chtěla aspoň do roka (s nějakým omezením ideálně do konce zimy). Ale uvidím co na to prcek.
@luuca1 já pořád je vozím malého ve vajíčku maxi cosi, je do 13kg a rozměrově je mu pořád fajn.
@anavila na chození má v 8měsících dost času. Podpora při chuzi by neměla být za ruce, ale držet v podpaží. Důležité je aby prcek lezl, uměl se sám posadit a všechno ostatní přijde časem. Náš mrňous je o dva týdny starší než tvoje slečna a zatím se jen plazí, natáčí se na bok a zkouší se pohupovat na kolínkách.
Mám v plánu, že stavět se a chodit začna až po vánocích, chci si užít klidné svátky 😀 😎
baby, dnes sme kupili malemu overal v tescu, 12/18 mesiacov, 86. no a nasmu tlstoskovi to je male.. takze budeme musiet najst kupcu a kpcovi uz asi budem musiet kupovat veci v detskom obchode,, a ze babatko... 🙂 najhorsie je ze nemame blok, a kupovali sme to v nitre,, 😒
@luuca1 no my sme este vo vajicku, sice jej trcia nohy, ale sedacku kupim,ked bude mat rok, zatial sa mi to zda v pohode
@anavila ona je este malicka, ja by som to tragicky nevidela.. mam kamosku co ma 12 mesacneho chlapca a on robi to co tvoja mala,, iba cupka,,,my sme o mesiac starsi a maly sa teda za rucicky pusta,, a pouzivame aj choditko...uvidis neskor,, a vraj norma na naucenie chodenia je do 15 mesiacov ak nie viac... 🙂
@ellahop tak to ste riadne velki, ja som kupila 9 az 12 a v pohode 😀. Ale to cislovanie je rozne.
@anavila jasne, ze to je v pohode, ma dost casu, niektore deti zacinaju liezt az okolo roka a chodit v roku a pol /sused/ a nic im nechyba...
a ako to prosim ta zvladas,mas neskutocne maly vekovy rozdiel medzi troma, ja som uz niekedy z mojej jednej zrela na psychiatriu 😀 😀 😀
@anavila vobec sa toho neboj ,moj maly tiez len sedi, v choditku sa odraza a akoby hopkal nozickami a tak sa posuva, do boku sa otaca, na bruchu aj ked udrzi hlavicku sa mu vobec nechce byt a reve, a lozit a plazit kedze nechce byt na brusku nema zaujem.Dcerka bola tiez taka pohodova, prvy krat sa postavila v postielke ked mala rok a chodit samostatne sa naucila v 14 mesiacoch a teraz uz skace , beha, no aspon mame este pokoj ked nam len tak sedia🙂jedna vyhoda...
@babetkarka ja mam ten isty problem maly dnes od rana nechel mlieko, zato papat spapal na obed vsetko zemiaky a masko, potom biely jogurt, kedze mlieko odmietol a aj kasu ale teraz navecer si dal a to tiez chcem kojit do roka, ale asi to nebude mozne ked nam budu takto pit mliecko sa nam asi tovrit nebude a ty co davas ked osmieta kojenie aku nahradu mlieka?
@babetkarka ahoj...no dakujem za povzbudenie...celkom v pohode to zvladam ...no ale aj ja som niekedy zrela na psychiatriu a to by si sa divila, nie kvoli najmladsej ale kvoli najstarsej. 😀 😀 😀
@ivetkatka197808 dakujem, je mi lahsie pri srdci
@babetkarka ja som chcela kojit okolo roku. Ale vraj medzi 9-12 mesiacom sa mnohe babetka odstavia same. To by bolo pre mna asi najlepsie, nech sa netrapime. No ale uvidime. Jeden cas to uz vyzeralo, ze sa odstavuje, ale teraz sa zase viac pyta, tak neviem.

@haniula - super 🙂