icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

babetkarka
21. okt 2011

@kinsli
@kamusek tak to mate riadnych zrutikov. A ako vam spinkaju uz celu noc?Lebo moja sa cez den nenaje a asi to dohana v noci-budi sa na mlieko...

babetkarka
21. okt 2011

@tereza79 mali by mat cca 500ml mlieka,ked mu das dva jogurty+kasu,tak to je splnene...

kamusek
21. okt 2011

@babetkarka Jojo, v noci už spinká celou noc. Usíná okolo půl 7 - 7 a budí se okolo 6....Ale v 8 už zase spí 🙂

ellahop
21. okt 2011

my mame dnes 10 mesiacov, len blbe ze som si na to spomenula az dost neskoro, hm, nuz ked mam toho nejako vela 😒

haniula
21. okt 2011

@vierkasteffi my máme 10,5měsíce a vůbec se nehýbeme, jen couváme... malá cvičí vojtu, tak snad bude nějaký pokrok...

vierkasteffi
21. okt 2011

@haniula nas maly sa po izbe pohybuje tak ze sa kotula a stale musi do niecoho kopat a ked ho posadim tak vydrzi par minut sediet ale doktorka vravela ze je to v poriadku ze ma este cas sa posadit a vraj ho nemam davat sediet 😒

haniula
21. okt 2011

@vierkasteffi máš ještě čas... malá se ani nepřevrátí z břicha na záda... neposazuj, nemá to cenu...

babetkarka
21. okt 2011

@kamusek a to sa ti prosim ta ako podarilo??? A cez den spinkate 2 alebo 3x,ked uz o 8mej idete spinkat?

vierkasteffi
21. okt 2011

@kamusek aj nas takto podobne spinka chodi spinkat okolo osmej a zobudi sa na kojenie okolo 7:00 - 7:30

martuska75
21. okt 2011

no baby ja to tu asi nebudem ani čítať lebo ma fakt porazí 😉 my chodíme spať medzi 8-9 (ale skôr k deviatej) o max 23.00 chce už jesť, potom okolo 2 a o 5. A potom o 6 je už nakomplet vyspatá ale obvykle aj skôr. 😢

kamusek
21. okt 2011

@babetkarka No, ona krásně spinkala asi od 6. týdne života 🙂 Celou noc 🙂 Ale změna přišla v půl roce. Začaly jí růst zuby a najednou se budila i 5x za noc. Jsem byla v šoku, vůbec jsem to neznala. Ale postupně se to lepšilo. Asi před 14dny vstávala ještě okolo 2-3 na jídlo. Ale když jsem ji přestala kojit (už nechtěla moje mlíčko), tak se přestala budit úplně. A jinak spinká od těch 8 do 10 a pak většinou od 13 do 15! 🙂

kinsli
21. okt 2011

Vojta spí 20:15-cca 7:30h a pak jseště 3x za den 🙂

Jinak se musím pochlubit konečně zvládáme nočník, dnes jsem ho znovu po cca 3 týdnech posadila a už neřval 🙂 před tím dělal děsný scény jak kdyby ho měl sežrat 🙂

vyčůral se jednou a posadila jsem ho na 3-5 min. 3x

kinsli
21. okt 2011

přidávám fotky na nočníku je po spinkání, tak je takovej pomačkanej 🙂

kinsli
21. okt 2011
stanulka551
22. okt 2011

@ellahop k tomuto clanku by som ja povedala asi tolko, s tymi fotografiami ja naozaj suhlasim ale u nas je nahota deti normalna, tu v anglicku by ta asi zazalovali keby si takuto fotku dala niekde na veb. Ale nezda sa vam ze s tymi jedlami to prehana, ja zijem v Anglicku a tu naozaj malo kto vari doma normalne jedlo, kupuje mrazene polotovary( ale daju sa kupit aj tieto v dobrej kvalite) ale stale si myslim ze na slovensku stale prevlada domaca normalna varena strava a povedzme si pravdu kto raz za cas nenavari nejaku rychlovku a neverim ze sa vzdy stravujete uplne zdravo 😉 .

stanulka551
22. okt 2011

Co sa tyka stravy pre moju malu, ja jej kludne uvarim krupicu alebo puding z mlieka, vsak sa prevari, tak neviem preco by to mal byt problem ved jogurty uz papaju aj vase deti a tie su predsa z mlieka. To len na margo ze sa jedna mamicka pytala zi moze dat puding. Moja mala papa vsetko, ja varim domacu stravu, takze si myslim ze je to Ok. Ale minule ked sme sa bolu vonku najest tak zbastila kus cesnakovej pizze(chleba) len taky fukot aj som sa cudovala lebo to malo naozaj silnu cesnakovu chut.

tereza79
22. okt 2011

@babetkarka len keby to mlieko chcel 😢

haniula
22. okt 2011

Holky, mateřská je kladně vyřízená!!! Oficiálne jsem na 3 leté verzi!!!!!!!! Jupíííííííííí!!! Nepřijdeme o penízky!!!!! 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

ellahop
22. okt 2011

@stanulka551 vsak jasne, ale kecupova rajcinova????to asi nikdy... 🙂

albao
22. okt 2011

Inak fakt, myslim, ze skutocny pojem "junk food" si tu ani nevieme predstavit 😝 😀

sova33
22. okt 2011

@stanulka551 K tomu mléku:
Použití neupraveného kravského mléka je pro kojenecký věk nevhodné především pro vysoký obsah bílkovin a minerálů, zejména sodíku. Vysoký obsah sodíku a bílkovin přetěžuje vylučovací systém dítěte a vede často k poruchám hospodaření organismu s tekutinami – dítě dehydratuje, může dojít k rozvratu vnitřního prostředí s následným zvracením, průjmům a zejména u nejmenších kojenců až k závažným poruchám vědomí. Neméně závažné jsou možné dlouhodobé následky, nejčastěji alergické projevy (atopický ekzém, chronické průjmy s následnou malabsorpcí, astma). Častou komplikací je i chudokrevnost, způsobená podstatně nižší využitelností železa oproti mateřskému mléku a umělé mléčné výživě. Práce z posledních let ukazují, že u těchto dětí je vyšší riziko obezity, cukrovky, poruchy funkce ledvin v dospělosti. Pro období minimálně prvních deseti měsíců života kojence, nejlépe až do roka, není tedy vhodné podávat kravské mléko ani ve formě neupraveného (zde je možnost bakteriální nákazy), ani pasterizovaného, anebo uperizovaného mléka (s prodlouženou trvanlivostí).
Jogurty už jsou něco jiného, mléko prochází složitými procesy, kdy se do něj přidávají různé kmeny bakterií. Takže ano, jogurt je sice z kravského mléka, ale upravuje se, zraje apod. Takže pokud nebudu muset, já zatím malému z kravského mléka vařit nebudu.

babetkarka
22. okt 2011

@kamusek
@vierkasteffi
@kinsli tak to vam spia neskutocne, dufam,ze sa toho dozijem 😀 .To by bola potom ozaj dovolenka 😎

kamusek
22. okt 2011

@babetkarka No, já už tady raději nic nepíšu 🙂 Ona spinká krásně, ale vždycky, když to tady napíšu, tak pak jako třeba včera se vzbudila o půl 1 a do půl 3 byla vyspaná, chtěla si hrát, vysmátá jak "lečo" no mazec 🙂

vierkasteffi
22. okt 2011

@babetkarka to ano dufam ze to nezakriknem ale on dokonca aj zaspava sam spapa kasu o pol hodinky polozim do postielky zapnem hraci kolotoc a ked ho dojdem za chvilu kuknut tak uz spinka 😉

stanulka551
22. okt 2011

@ellahop tak to ani ja 🙂

stanulka551
22. okt 2011

@sova33 aha ale viem ze vela ludi uz v tomto veku dava normalne mlieko, ja zatial stale len umele, ale ten puding som jej uz par krat spravila. A do kedy je kojenecky vek, ked ja nekojim ani som nikdy nekojila???

petah82
22. okt 2011

@babetkarka ja uz ani neverim, ze sa celonocneho spania dozijem 😀 posledny tyzden reve stale, aj po polhodine... cucne a spi. zevraj zuby, nema este ani jeden, tak neviem posudit, mne sa zmena na dasnach nezda, ale uz chcem aj ja verit, ze zuby... kde su tie casy, ze o 3 a 6 sa najedol a spal... aach jaj ☹

petah82
22. okt 2011

@babetkarka ja uz ani neverim, ze sa celonocneho spania dozijem 😀 posledny tyzden reve stale, aj po polhodine... cucne a spi. zevraj zuby, nema este ani jeden, tak neviem posudit, mne sa zmena na dasnach nezda, ale uz chcem aj ja verit, ze zuby... kde su tie casy, ze o 3 a 6 sa najedol a spal... aach jaj ☹ dievcata, v dobrom vam zavidim spacie deti, my od narodenia toho moc nenaspime a cez den je to jedna velka baterka, neviem kedy sa dobija...

kinsli
22. okt 2011

@petah82 Vojta když mu lezl zub tak cca týden před vyklubáním se budil snad 10x za noc. To byl fakt očičtec. Teď už je venku a zase normálně spí 🙂

babetkarka
23. okt 2011

@petah82 to sme ne tom rovnako. Ani cez den to nedospime. Spi 2x 30-40 minut. Niekedy aj 3x, ked vstane ako dnes o piatej 😠 . Uz 4 den vstava okolo piatej a chce sa hrat, neznaaaaaaaaaaaaasam skore vstavanie, ach jaaaaaaaj.A to som ju ulozila o osmej... Tiez to zvalujem na zuby,ale to by jej sli hadam od stvrteho mesiaca stale 😀 . To asi si z nas cumlik robia.Vydrzim tak max. do roka a odstavim.