icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

seminkads
13. jan 2012

chcem sa vas opytat-neviete mi poradit nejaky jogurt s co najkratsou zarukou, najlepsie BIO, na zaciatok ako rekonvalescencia po rotavirusoch

lolelole
14. jan 2012

@seminkads my papáme Selský jogurt od Hollandie - bio, ale nevím zda je k dostání na Slovensku

seminkads
14. jan 2012

@lolelole dakujem, holandia sa tu da kupit

petah82
14. jan 2012

@luuca1 ja som ho brala. asi 5 dni mi to trvalo. samozrejme trebalo odstrekovat raz do dna, ale bolo ho stale menej a dalo sa to vydrzat a do 5dni bolo fuc.

luuca1
15. jan 2012

@petah82 a už si nekojila, počas toho ako si ho brala???

ivkaj
15. jan 2012

@seminkads mrňous taky baští Holladii a jsme s ní spokojení.

petah82
15. jan 2012

@luuca1 nie. ja som od porodu iba odsavala, bol iba na mojom MM pol roka, potom som redukovala odsavanie na rano/vecer, potom homeo a uz iba vecer...

luuca1
16. jan 2012

@petah82 čiže ked berem tie homeo možem ešte aj kojiť aspoň v noci??? nemôže jej to uškodiť?

petah82
16. jan 2012

@luuca1 myslim si, ze tazko. ved homeo su len bylinky vo velmi stopovych mnozstvach. ja som to mlieko malemu normalne davala, nic mu nebolo🙂 ani ma nevarovali v lekarni, ani som nikdy na nete necitala, ze sa to nesmie a to som si o nich citala diskusie....

lavazza
16. jan 2012

Tak první jízda na sáńkách byla super.

Touhle dobou před rokem už na mě šly bolesti a zítra touhle dobou sme byli už v porodnici...

lolelole
16. jan 2012

@lavazza jéj sánky se líbili ? My marně čekáme na sníh 😀 i když teď je to jedno, protože jsme 5 dnů horečkovali a dnes se konečně malý osypal, takže máme pár dnů se zimními radovánky utrum 😖
Dokonce musíme přesunout narozeninovou oslavu 😠 nemá mít žádne návštevy aby nic dalšího nechytnul..ale nevadí maminka to nejak vydrží a Kvidovi je to zatím stejně jedno...
Miky slaví teď o víkendu, nebo už to máte zasebou ? 🙂

lavazza
17. jan 2012

No jo byl spokojenej,seděl jak paša.U nás dneska docela sněží. Mikuláš má rýmu,já taky.Máme jít příští týden na roční kontrolu a očkování,tak snad bude OK,jinak by ho neočkovali.Budeme slavit te´d v sobotu,manželova rodina přijde po obědě a moje rodina navečer.Bylo by nás moc najednou.Už mám od prosince i objednaný dort.Jsem zvědavá jestli ho bude papat🙂

epelino
17. jan 2012

@lavazza
@lolelole Ahojte, aj my mame teraz v nedelu oslavu roka , nas maly oslavuje 19.1. tiez som dala urobit torticku, tak som zvedava, ci bude aj malemu chutit🙂 Inak v stredu ideme na ockovanie, tak dufam, ze vsetko bude ok a budeme moct cez vikend oslavovat...

seminkads
17. jan 2012

vidim ze tu rozoberate narodeninove oslavy a torty, ja sa chysta, upiect doma,len neviem aku, asi piskot s pudingovo maslovym kremom, alebo mate nejake ine navrhy? mala by byt co najdietnejsia-kvoli malej

sova33
17. jan 2012

My jsme slavili v pátek a dort jsem dělala domácí za studena - ve vrstvách piškoty, zakysaná smetana s troškou vanilkového cukru, jablka s broskvemi svařená na kaši a zahuštěná trochou rýžové instantní kaše a pak ještě jednou všechny tři vrstvy. Přes noc jsem to nechala v lednici ztuhnout a druhý den jsem to celé natřela jogurtem a nahoru z banánu udělala jedničku.

lolelole
17. jan 2012

@sova33 no ja přesne tohle co si dělala zvažuji nebo uplne nejaky diet piškot s uvařeným pasírovaným ovocím a nahoru domaci slehačku ..nevím stejne toho maly asi moc nesní 😕 ale patlat bude to joo 😀

ivkaj
17. jan 2012

Čaute, tak mi slavili teď o víkendu a jsem celekm ráda, že je to za námi. Spousta práce a mrňous to stejně moc nevnímal (asi něco jako vánoce). Dort si dali jen dospěláci, jemu jsem udělala z rozvařených jablíček a jáhel (recept na první dort co byl v Tescomě), ale ten teda moc úspěch neměl.

Dneska jsem zvládli i roční prohlídku - 81c a 10,350kg. Chodit se mu moc neche, ale ukecaný je jak ženská ;o)

sova33
17. jan 2012

@ivkaj Na ten jáhlovej jsem taky měla recept, zkusila jsem to pro jistotu o týden dřív, ale nepodařil se mi (nebo to tak prostě mělo být, ale nebylo to k tomu 😝 Tak proto jsem potom sáhla k tomu za studena.
Na roční prohlídce jsme byli ve čtvrtek a máme výsledky skoro stejné 🙂 cca 80 cm a 10,30 kg.

sova33
17. jan 2012

@lolelole Já jsem dort z části rozkrájela hostům a prcek ho pak měl ke svačině (byl potřený jogurtem, takže jsem mu seškrabávala hlavně tu jogurtovojablečnou horní část 😀 zbytek pak snědla maminka. Ale chutnalo to úplně všem.

lolelole
18. jan 2012

holky mám dotaz takovej blbej - nekoušu vás deti 😠 ? ten nás malý prdola před pár dny začal. Přimudlí se, přimazlí se a pák chňapne 😅

knedluska
19. jan 2012

@lolelole - naší malý nedávno narostly horní jedničky a zjistila, že s nima jde i kousat. Takže když lumpačí a řeknu jí: ne, abys mi kousla, tak jde a kousne. Takže neboj, to asi dělají, když zjistí, co s těma zoubkama jde dělat. 😉

ivkaj
19. jan 2012

@lolelole už dlouho ;o) Má z toho srandu, ale zakazujeme mu to. Nerada bych aby pak pro zábavu kousal cizí lidi nebo děti.

lavazza
19. jan 2012

Já sem dneska,den po prvních narozeninách našla první zoubek,jedničku vpravo dole.Dával si docela načas...

seminkads
19. jan 2012

@lolelole no nasa mala na to prisla uz davno-vecer sme sa blaznili, chcela mi dat pusinku-trafila sa do nosa a hryzla, a aku radost z toho mala 🙂 trvalo to tak cca dva tyzdne ale uz ju to nejako prestalo bavit-na ukazku som ju ja akoze uhrazla ked mi strcila prst do pusy...

lolelole
19. jan 2012

@seminkads
@ivkaj
@knedluska
tak to jsem ráda, že nejsme jediný co mají doma šelmu 😀 Snad ho to brzy přejde...

ivkaj
19. jan 2012

Holky, zvažujete teď nějaká očkování, kromě těch hrazených pojišťovnou? Dr. mi nabízela meningokoka, jiná maminka zase říkala, že jiná Dr. jí radila spíš žloutenku. Tak nevím. . .

knedluska
20. jan 2012

@ivkaj - já žádná očkování navíc dávat nebudu, malá má náběh na atopák a každé očkování navíc by jí to jenom zhoršilo. Takže já už se jenom děsím toho úterního očkování. To bude asi hexa ne?

@lavazza - super, první zubák, mamka bude mít na šaty. 😀

albao
20. jan 2012

@ivkaj tiez nedam ziadne ine ockovania, uz tych povinnych mame na slovensku prilis vela 😠

lavazza
20. jan 2012

@knedluska měla by to být hexa a my ještě synflorix,já přemýšlím nad očkováním proti neštovicím

ivkaj
20. jan 2012

@lavazza neštovice mi Dr. taky nabízela, ale to spíš v případě, že by některý z rodičů plané neštovice neměl.