Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@lavazza kojim tak kazde dve hodiny,ked spi dlhsie v kociku,tak aj za 3-4hodiny,to sa uz poriadne napije,lebo inak len tak cucka..niekedy dokojim este za pol hodku,niekedy za hodku..vobec to neni presne.proste ked nic ine nezabera,ide von cecok 😅 v noci momentalne spime otrasne ☹ kazdu chvilu je hore ☹ verim,ze to prejde,lebo predtym prespala2-5hodin,bola hore max 2krat za noc.
@kostri no, říkala, že to ještě za svoji praxi neviděla ani nezažila... jsme holt něco extra... aspon ji můžem s čímkoliv překvapit... 😀 markétka nás určitě nenechá na další překvápko dlouho čekat... mám totiž dojem, že se jí tlačí stolička dole... ale nechci předbíhat událostem... možná se mi to jen zdá.... 😅
@skubanekka inak to si teda mala pernych 24hodin,ti poviem 😒 😝
PRE VSETKY MAMINKY .: ,, ked vám bude najhoršie, budete strašne unavená a budete mať pocit, že už to ďalej nevládzete , myslite na to , že toto obdobie bezsenných nocí , hôr plienok, strachu a plaču , ktorý nie vždy viete správne identifikovať, potrvá len krátko a raz naň budete spomínať ako na najkrajšie obdobie svojho života 😉 😉 😉
Tieto krásne chvile môžeme zažiť len párkrát v živote 😵 , buďme trpezlivé a láskavé, pretože raz možno príde čas, keď by sme všetko na svete dali za to , aby nás naše dieťa POTREBOVALO TAK , AKO KEĎ BOLO MALIČKÝM BEZMOCNÝM BÁBETKOM 😉 ,,
ahojte holky 😵 moc zdravím 😉
my kojíme někdy i co hodinu 😒 a dneska v noci jsem vstávala 4x 😝 už padám na papulu 🙄 Navíc Domča vyžaduje prso jen na dudláné - místo dudlíku (tzen odmítá) takže mě dudlá non-stop. Fakt nevím jak ho to odnaučit, dudlíků máme celkem 5 různých značek a žádný se nechytl, chvíli zabíralo, že jsem jej pokapala Sab simplexe,, ale po minutě ho vyplivnul. Když mu nedám dudlat prso, tak křičí... Zítra jdem na poradnu v 6.týdnech, tak se musím poradit s Dr. Máte někdo stejně ududlané dítě??? Jinak bez kojení 3 hodiny rozhodně nevydrží (ani venku) a příkrm odmítá ☹
@elzu Toto nemam z vlastej hlavy,ale da sa to jednoducho zistit.-Aká účinná je vakcína proti tuberkulóze?
Počas 60-tych rokov minulého storočia zorganizovala Svetová Zdravotnícka Organizácia terénny výskum v Indii (v provincii Madras, terajší Chennai) za účelom stanovenia účinnosti TBC vakcíny. Oblasť bola rozdelená do dvoch skupín pričom každá pozostávala z 375 000 ľudí. Jedna skupina bola zaočkovaná proti TBC, druhá (kontrolná skupina) zostala nezaočkovaná. Po 7 a pol roku (v roku 1971) bol tento výskum ukončený z “etických” dôvodov. Záver štúdie vyvolal medzi odborníkmi zdesenie: v zaočkovanej skupine sa totiž vyskytlo viac prípadov tuberkulózy než v skupine nezaočkovaných ľudí. Účinnosť vakcíny proti TBC bola 0%. Taketo info su bežne dostupne a zname aj odbornej verejnosti.V niektorych krajinach v zahaniči je tato vakcina dokonca zakazana ako vysoko nebezpečna a bez efektu.Ale kto chce nech ju svojmu babu daruje.
@kostri no koza na kozu funguje vyborne hlavne na kojenie - Hanicka sa nechcela prisat, lebo moje mlieko zmenilo chut, kvoli menzesu. A zabralo to, a ako vedlajsi ucinok si aj pospinkala u mna na bruchu 😀 Ale na zaspavanie vecer stale nemam iny recept ako so mnou v jednej posteli, nakojit a lezkat spolu. Vacsinou zalomim prva 😀
@monik1 ja som mala take dieta-hanku,stale na prsku,von som s nou nechodila vobec,v kociku len velmi vynimocne,ale vzdy pobliz domu,lebo ked sa rozkricala,musela som rychlo letiet tasit prso 😀 od asi tretieho mesiaca som ju zacala ucit na dudlik,bo uz sa to nedalo 😖 postupne sa to naucila,ale trvalo to dlho 😒 no naucila sa to a pomohlo to a aj ked by sa kojenym detom dudlik davat nemal 🤐 tak som ju kojila do 18mesiacov 🙂
ahojte babulky, neda mi to, ak neva pripojim sa snad sem tam, najprv sa spytam ci mozem🙂smirovala som vas este na zaciatku tehu kedze som tiez bola"vasa" termin som mala 11.1.2011 ale skoda ze som nedodrzala, narodil sa 3.1:)ked citam @kostri tak vidim ze nie som sama...nestiham vas kedze mam este dvojicky nie velmi velke🙂 ale budem si vas citat a snad aj napisem ak vam to neva:ň
ockovanie som riesila tak ze maly bol zaockovany pred mesiacom, ja som chcela odklad po roku ale mm ma ukecal:ä ani neviem sama comu som naklonena popravde..kamaratka ma bombarduje linkami a materialom co nestiham citat proti ockovaniu a ked vas tu citam sama neviem:( a mala by som ako dobra matka, vsakze?
inak ja som prave zmatena, rozmyslam ze napisem annag, lebo na zaciatku som pekne kojila tak v 3hod intervaloch v noci aj neskor tiez sa budil tak po poslednom kojeni okolo 20 az o 2 a teraz? uz o polnoci niekedy, vcera skorej a potom okolo 2 a potom ma pocit ze uz ani nepsime, taka som zblbnuta mam pocit ze len prsnik mam vonku a on papa, neviem ci mam zlu polohu, stale mu vybieha a aj strkam spat a tak dokoloa..na zaciatku som aj v noci kojila v sede a mozno preto lepsie spal a lepsie sa napapal..neviem sa z toho vysomarit..a nazaciatku mi aj malo spinkal cez den, teraz konecne ked ho davam na balkon pospi okolo obeda aj 4hodinky..chvalabohu v case aj ked dvojicky spia...a zacala som prikrmovat kedze som mala pocit ze asi mam malo mlieka kedze nehajal..neviem ci pomohlo, ale po kojeni si da taych 70ml niekedy stovku, prikrmujem tak 2-3x denne v noci nie..a mam pocit ze je to chaos teraz ze kojim ako ride nijake intervaly ako predtym..
ozaj babule a ako uspavate, mne na rukach vecer zaspi, vcera som skusila dat do postielky kedze dlho buntosil pustilakolotoc a len tam brblal asi hodinu a aj tak nezaspal potom zacal mrncat, tak na prsniku konecne zaspal pretym nechcel smial sa na mna a rozpravala alebo vytlacal...a niekedy sa jeduje na prsniku neviem preco nerovbil to, dokonca ma rucickami odstrkuje, mam problem mu ho dat do pusy..myslite ze je to tym ze ma dudlik?nechce ho vzdy casto ho vypluva ale niekedy celkom slusne dudluje a je pokoj troska...
ozaj a chcela som sa spytat ako sa prejavuje ten rastovy spurt?
@janula13 tak vítej!!! já jsem všemi deseti pro všechna dostupná a možná očkování... dvouletý syn od sestřenky nebyl očkován na rotaviry a dostal je... málem umřel na dehydrataci.... malá je už očkovaná.... neměla žádné nežádoucí účinky... nechala jsem naočkovat i synflorix proti pneumokokům a zánětům středního ucha.... jako malá jsem na to hodně trpěla.....
Děkuji za odpovědi s tím kojením.
Holky, malá má zase rýmečku a pokašlává... Myslíte, že ji můžu dát na noc sirup nurofen?? Teplotku nemá... Děkuji za odpověd...
@janula13 spurt sa prave prejavuje tym, ze si pyta mliecko castejsie 😉 A bacha na to prikrmovanie - cim viac prikrmujes, tym menej sa tvori tvojho mliecka. Prave tym, ze dieta taha prsnik "na prazdno", tym sa podpori tvorba mliecka a vytvori sa ho viacej. To odmietanie bradavky robi aj mne zriedkavo mala, vtedy to necham tak, iba sa nosime a ked sa ukludni, uz sa prisaje dobre. Ale moze odmietat bradavku aj preto, ze dokrmujes flaskou - z tej to ide lahsie. Nie som sice laktacna poradkyna, ale tolkoto ma naucila ta moja 😉 Tak drzime palce, nech maly pekne rastie. Zda sa, ze spurtuje 😵
@kostri my kojime a dudlikujeme 😎 Viem, ze by sa nemalo. Aj do porodnice som prisla bez dudliku. Ale na treti den sme si dudlik pozicali 😅 😀 Nastastie nie je navyknuta na dudlik, a suhlasim s nazorom jednej psychologicky, ze dudlik je dobre davat na upokojenie dietata a potom ho zobrat. Hanicka ho vypluva, ale ked sa potrebuje upokojit, tak ho chvilku potaha. 😉 Takze sme na tom rovnako 😉
Inak dnes spinkame ukazkovo, cakam, co bude robit v noci 😀 😀 O desiatej zaspala pri otvorenom okne ako simi poradila a potiahla do pol druhej. Teraz spi od tretej v kociku a este stale taha ... no som zvedava 😅 Aspon, ze ten strajk proti mliecku uz skoncil a papaka ukazkovo 😵

@kostri dr. měla včera druhé vánoce... říkala, že je to malý upír... trochu ji to trápí... říkám musí mít vždy všechno jako první 😀 ...ted má nějakou rýmečku a pokašlává... asi zase někde cosyk chytla...