Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@kamusek co sa tyka cajikov, tak nam dr. velmi cajik neoporucala. skor vodicku dojcensku,, a vidim ze mala pravdu, lebo ked mu obcas dam cajik, na druhy den vodu nechce pit. predsalen, tie cajiky granulovane su prisladene a to sa potom na to lahko privyka... tak my pijeme radsej vodu, a zatial je vsetko ok.
tak sme prisli od tej rehabilitacnej sestry, mame prvy cvik vojtovej metody..nieje to nic hrozne ale maly pri tom place .... tak ho budeme musiet trapit trosku.
sestricka bola neuveritelne mila, skutocne clovek na svojom mieste. najhorsie na tom cviceni je, ze to budeme musiet cvicit iba v plienke a tak sa budeme tri krat denne obliekat a vyzliekat. 😒
a este sa chcem spytat tych co maju nutrilon, aku stolicu po nom vase deti maju? lebo tomasko taku dozelena...
baby moja mala ma skoro vždy po jedle štikutku.... aj vy máte niektorá tento problém?? aj si pekne odgrgne jeden krát a potom aj grcne....
@kamusek jj, děkuji za info... tak zítra půjdem nakupovat. vypadá to, že asi skončíme na UM.. nějak mám málo mlíčka.. tak hodně přikrmuji a navíc mi malá ted pořádně dorasovala prsa, takže kojení na 2 dny šlo stranou, dokonce i odsávačka.. takže jedu ručně a to je děs, ale chci aby měla aspon ráno a večer mé mlíčko.. dělám co můžu,nechci to vzdát, ale když to nepůjde, tak se nebudem trápit.. do začátku něco dostala
@verca84 inak mne moja doktorka dala antikoncepciu aj ked kojim, ze nech jej neotehotniem priskoro, radsej vsetko po poriadku nech drobcek zacne aspon chodit a az potom nech ma surodenca ;) takze ja uz mam 2tyzdne tabletky a mlady pan sa nestazuje mliecko je asi stale rovnake a ja mam istotu 🙂
@luuca1 prejavy refluxu: časté grcanie po jedle , niekedy aj dve hodiny po napapaní, je nepokojné v polohe ležmo, chce sa stále nosiť na rukách, plačlivé, štikutka, slinenie, nepokoj, vygrcané mlieko viac ako čajová lyžička ,chrapot,
pýtaj sa na gastoenerologické vyšetrenie , perfektná doktorka je v Podunajských B , môžem ti dať kontakt 😉
opatrenia ktoré robím: minimálna manipulácia po napapaní, prebalujem zasadne pred krmením, po napapaní nosenie na rukách , zvýšená poloha pod hlavičkou- vankúš, zvýšený madrac v postieľke, cez den kresielko , potom je zahusťovadlo do mlieka NUTRITON , prípadne sirup Gastrotuss( ten idem vyskúšať)...
@misha8 no mi síce grneme po každom jedle ale niekedy viac neiekdy menej, štikutku mávame ale nie vždy ale často....prebalovať sa ževraj aj tak má pre jedlom takže tak to aj robím, kojím po sediačky potom sme na rukách a skoro celý deň v kresielku ale aj ležkáme skor má problém ležať ked ju bolí bruško...ale inak nie, no skúsim sa poradiť teda ešte s pediatričkou...
@monik1 Mě takhle papal první syn. A to, že takhle často baštil a dudlal ho i dost vysilovalo. A i to bříško pak pobolívalo. Tak jsme pak nastolili režim a spinkal krásně, papal po 3 hodinách.V noci asi po 6-ti hodinách. 😉
Zato Táda papá max.po 2hod. i v noci.Ale u něj je to tím, že má větší potřebu mlíčka, jak je velký. Držíme pěsti, at to zvládnete co nejdřív a bez problémů. 😉
A jestli někdo kojíte a máte málo mlíčka, na podporu je dobré si po kojení dát maličko černého piva.To mi radila laktační u prvního syna. 😉 Do dalšího koja to vyprchá.
@misha8 musim mu stlacat dva reflexne body, jeden pod bradavkou , druhy na plecku, vtedy dviha nozicky a snazi sa akoby pretocit .. tak to je spravne.. no a potom si ho mam pritahovat akoby do sedu, davat ho casto na brusko ale ruky si pred seba musi vytiahnut sam, jednu vie dobre, ale s druhou sa mu musi pomoct stylom, skrcit mu nozicku a ono sa to podari. je to zaujimave ze hoci chces dosiahnut nieco s rukou tlacis mu nohu, alebo ked chces aby dvihal hlavicku tak ho stlacas pod bradavkou... 😕 skutocne to je zaujimave a dost pri tom plackal. ale to sa vraj ma, ked neplace nerobim to dobre 😒
@zuzkaro 😲 ved mu ani nemozes povedat-moje malinke 😵 😀 riadny kus chlapa 😵 zuzka mala na 9tyzdnov 5660gr a 62,5cm
@kamusek krasna noc!parada 😎 a zavidim to tiche zaspavanie pri telke,to sa u nas bohuzel neda 😖 hanka totiz buntosi do pol desiatej a kedze ona nevie byt ticho,musi byt vystrcena vo vedlajsej izbe,zavrete dvere a este aj to ju stale upozornujem,nech sepka,ked zuzanka zaspava..keby hanka vedela,ze zuzka je vo vedlajsej izbe so mnou pri telke,tak by zuzanka nezaspala nikdy,pretoze hanka by ju stale hladkala a bozkavala a chytkala... 😀 🙄 uzivaj si to 🙂
@albao noc paradna,skoro ako u nas 😝 😀
a dnesny den?? 😲 zuzanka hadze pol hodinove spanky,na prechadzke vypluvala dudel na kilometer a plakala 😒 uspavalo ju len hojdanie kocika,takze doma som nic nemohla robit,lebo jakmile kocik stal,ona plakala 😒 papa jak o zavod ,kazdu chvilku 😕 a skoro mi odtrhne prso zakazdym 😅 potom sa na mna pousmeje spoza prsa 😀 a o chvilu pyta zas 😨 zeby ozaj ten spurt??laktacna kriza?? 😕 teraz trochu zaspala,tak vas rychlo citam.a uz sa tesim na vecerne uspavanie,ked bude dudlik lietat po izbe a nic ine ju neutisi 😒

@zuzkaro No my bohužel musíme před spinkáním dávat příkrm. A pak okolo té 3-4 až se malá poprvé vzbudí tak vypije jedno prso, pak si odříhne, přebalím ji a pak si dá i druhé 🙂 Je to zvláštní "praktika", ale malé to tak vyhovuje. Dala jsem ji totiž vždycky po přebalení do postýlky, jako že bude spinkat dál, ale ona sebou házela a neuměla usnout. Pak jsem přišla na to, že má asi ještě hlad. Tak to teď děláme takhle a malá je spokojená.