Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@haniula Ahojky!! No já to mám podobné - také jsem byla bohužel nechtěně celé těhu na pracáku:o/, ale v zákoně je tak trochu klička, že 4 roky být nemusíš... prověřovali jsme to a teď se pokoušíme to realizovat🙂.. ale je to děs běs běhání apod. Bylo nám řečeno, že mohu i na 3 roky ale s tím, že na mateřskou musí jít manžel (stačí po dobu 2 dní a může to být klidně i víkend, je to jedno..), ale musíš vyplňovat samé papíry, zaměstnavatel manžela musí poslat na soc. papíry jako by šel manžel na mateřskou.. a pak ještě sepisovat dohodu, že manželé souhlasí, že na mateřskou půjde manžel apod.. My to teď tak zkoušíme, páč finančně je to hodně velký rozdíl 3 nebo 4 roky.. otázka je samozřejmě co bude za 3 roky a zda-li bude práce.. to je věc druhá:o((... jsem zvědavá, zda-li nám to vyjde, zatím máme trochu problémy u manžela v práci:o/
@monik1 Ahojky!! Jojo máme stejně ududlané dítě!! Malá by klidně byla i 2 hodiny na prsu a když ji ho vezmu, tak děsně brečí:o((.. Dudlíky odmítá všechny - máme jich doma už asi 8!! Jediný, který si trošku vezme (asi tak na 30 vteřin, než zjistí, že z toho nic neteče) je od MAM - má sametovou tu savičku, tak to jde.. ale jinak u toho dělá děsnou scénu - dudí se, plyve a já nevím co všechno:o/... Teď najíždíme na nový režim (zkouším to.. ale jsem grogy já.o)). Přes den ji nakojím (cca 20 minut a vyndám prso) - začnu si s ní hned hrát, aby myslela na něco jiné - chrastítko docela zabírá:o) a když to nezabere, tak jedeme ven.. v kočárku se mi ještě nestalo (musím zaklepat), že by nespinkala.. V noci naštěstí je docela zlatá - ležíme spolu a kojíme - já občas usnu dříve než malá:o))
tak moja šipová ruženka zo včera sa zmenila na POSTRACH 4 HODINA RANNA !!!! O 4 sa zobudila spala 2 hodky od krmenia a rev hučanie nič nepomohlo a takto sme boli do 6 rannej 😠 😠 😠 a potom po napapaní zasa vyvadzala do 8 !!! teraz spala tak hodku prestalo pršať idem ju ja uspať von lebo sa zbláááááznim 😲 😲 😲
@annmarie my tiez davame gastrotus, ale mne ho vypluva kedykolvek mu ho dam. tak sa snazim pred kojenim, ked ma najviac hladu.
teraz najnovsie mi papa velmi malo. saje len 3minutky a pusti prso, viac mu ho uz nenatlacim ☹ takze papame celkom casto, prso nukam kazdu pol hodku, uz som z toho riadne na nervy. nic ine snad nerobim. boli sme vcera na poradni, tak DR povedala ze bud mu idu zubky alebo mam menzes. lenze ani jedno ani druhe, tak ja uz neviem.
nemate nejaky tip, co s tym? 😖
@misha8 ano, to vlastne musis dat po kazdom kojeni... ono im to v podstate urobi taky daky stupel na tom zaludku a preto nevrackaju...doslova to vyzera ako zatka korkova len to ma silikonovu podobu... raz sa mi stalo ze sme pozabudli a dala som moc neskoro po kojeni no a mala to vyvratilo o hodinu aj s tym uz sformovanym stuplom 🙂
@louisiana a nevracka? pretoze my sme ho dali aj pred kojenim a nepomohlo, a pokial viem ma sa dat do 10-15 min po kojeni ked nieje babo ulne najedene a popripade este dat prsnik aby zapilo 🙂 ja to robim takto... a nevypluje,bo som ju uz naucila ze je to maskrtka za odmenu ze pekne papka 🙂 a krasne nam zacala priberat, vyse 600-700 g dala teraz za dva tyzdne... 😀
@annmarie vracka len niekedy...on ma skryty reflux, cize len vydava take zvuky ze ako keby mu v hrdle nieco zavadzalo a mlaska jazykom. vracka len ked s nim moc manipulujeme 😒 . zial ho neviem naucit na ten gastrotus..on ho proste vypluva...no a teraz ked este nechce papkat...tak uz fakt neviem co s nim
600-700g za 2 tyzdne je naaadhera. to nas Šimi dal 1100g za 5 tyzdnov 😒
@albao dakujem aj za palceky aj za radu🙂 mas pravdu on mala by som viac snahy keby je casu:( ale bohuzial aj prckovia ma potrebuju a je to dost 3 deticky obskakovat, keby mam len jedneho tak sa aj pretrhnem aby to slo, ale takto..mozno to znie ako hlupa vyhovorka ale prax je taka, ja som rada ked ako tak v klude nakoojim, no v klude, davaja draci skacu okolo mna tak musim zachranovat simonka a este aj ich🙂 a este k tomu ho musia hladkat a bozkavat🙂a skusala som ako pises len z jedneho nech vytaha aj zadne al nejak to nic nezmenilo..a ako vravis, hlavne ze je este mliecko, keby aj ostaneme na flasi tak aspon by som mu odstriekavala do nej alebo odsala,ale radsej by som kojila samozrejme a co najdlhsie🙂Ty kojis takakonpises, nahati?🙂to musi byt prijemne pre oboch🙂
@zuzkaro no prave BBH nam nejak nesedia. Obcas mam pocit, ze ich dokonca nema rada. Ked jej ich dam, spusti plac, tak jej dam potom radsej nieco ine. Prave vecer je trochu placlivejsia a nervoznejsia, takze ja BBH na noc nemozem davat. Takze nakoniec mame v noci hlavne flipky s originalnou vlozkou aby tolko necitila to precikanie.
Inak aj my sme velky vecerny papkacik! Lenze Hanicka papa aj 4 hodiny s malymi prestavkami 😀 Skusala som odsavat cez den a vecer jej to dat, aby skor zaspinkala. Ale akoby bola zavisla skor od toho dlheho papkania, nie od stavu bruska. Vobec nezaspavala skor, betar malicky 😀
@janula13 no par razy sme kojili aj nahati, ked sme mali nejaky problem s prisavanim alebo vecer s upokojenim. Naposledy teraz, ked mi zacal menzes, lebo moje mliecko kvoli hormonom zmenilo chut a mala ho odmietala. A zabralo to! 😀 Napapala sa, pospinkala si, este som si ju naha ponosila a akoby sa zmierila s tym, ze teraz chuti to mliecko inak, nic uz s tym nenarobime 😀 Neda sa tak kojit zakazdym, ale je to taky trik ked je problem. Avsak zase je tu ten hacik - treba mat na to kopec casu :(
Ahojte kočky, tak jsme zpět z poradny v šesti týdnech - Domiš váží přesně 5 kg a měří cca 56 cm 😵 S váhou byla Dr. moc spokojená. Tak jsem si doktorce celkem postěžovala na to kojení, dudlání u prsa...
@skubanekka no, upřímně jsem ráda, že v tom nejsem sama 😔 Dneska mi doktorka řekla, že jestli nechci skončit totálně vyšťavená, tak máme nastavit režim a opravdu kojit co 2 hodiny, dřív prostě NE (Domiš se z toho zblázní, když večer dudlá i co půl hodiny), že se mu tím častým kojením do bříška dostane hodně vzduchu a pak ho bolí i bříško.. Takže taky najedu na nový režim a jsem zvědavá jestli to vydržím (to křičící dítě) a jestli to vydrží prďolka, no bude to boj. Domča taky spí přes den dobře jen v kočárku. Jinak doma si dává takové dvacetiminutovky 😝
@monik1 Super váha Moni! Krásně přibíráte 🙂 Držím palečky s novým režimem. Ze začátku to asi bude boj, ale určitě to spolu zvládnete. Naše malá spinká sice přes den hezky, ale odmítá už být v kolébce. Protože odtam nic nevidí a nemůže sledovat 🙂 Tak teď spinká tady u mě na gauči. Dala jsem tu veliký polštář a na něm si přikrytá dekou hoví. A vyhovuje to i mě, aspoň nemusím 10x vstávat ji dávat dudlík. Tak jenom natáhnu ruku 🙂 A ona je spokojená, vždycky jenom koukne jedním očkem, jestli tu jsem a spí dál 🙂 Je tu asi nějaká dobrá zónu, protože i manželovi se tady dobře spí a já jsem tady v těhotenství taky často odpočívala 🙂
@haniula Ahoj, chtěla jsem se zeptat, ty Markétku krmíš umělým mlíčkem, dáváš ji někdy čajík.. U nás to vypadá, že také skončíme na UM, a nevím zda dávat čajík.. k mudr. jdeme ve středu, a kdyby náhodou, tak at jsem připravena.. nějak mlíčko se tratí, nebo spíše ji nestačí, a stejně po každém kojení sem dokrmovala ☹ děkuji za info.. 🙂 (a když tak jaký)
@kamusek tak nastastie my prikrmy nepozname a v noci ked sa zobudi a vypije len jedno prso tak druhe musim odsat lebo su take naplaite a to s pohodou vysajem aj 80ml tak ak ma vzdy tolko, tak sa necudujem, ze uz je taky macko🙂 inak Samusko od zaciatku je so mnou v obyvacke ma take to kresielko tak si v nom hovie a spinka a hra sa 🙂
@albao mne sa BBH velmi paci zatial do nej davam iba tu malu vkladacku a je super, takze rozmyslam, ze si kupim este jednu a asi aj hamburger vyskusame lebo uz nam pomaly skoncia LL, tak budeme potrebovat daco nove 🙂sak vies nova plienka sa vzdy zide len si treba najst zamienku :D
Holky, zjistila jsem, že Mall.cz má dobrou akci na plíny, a do 17. března doprava zdarma. Teda aspoň myslim, že 3,22 za pampersku je dobrá cena, já jsem zatim žádný plíny nekupovala, furt nám někdo nějaký nosí🙂
Vůbec teda mají nějaký výprodej mimi věcí, tady je leták: http://s.cdn.nrholding.net/newsletter/mall/2011...
@verca84 No já jsem koupila přímo pro mimča. Od firmy Hipp jmenuje se to Aby bříško nebolelo. Je granulovaný, takže připravím přesně tolik co potřebuju. A je to vlastně i na bříško, takže spojím 2 užitečné věci - aby malá neměla z umělého mlíčka žízeň a taky aby ji nebolelo bříško. Ale dávám fakt jenom trošičku. Za celý den tak 30-40ml!

@misha8 mame ten gastrotuss baby, stoji 8,50 ci tak nejako a su to 200ml flasticky... mi davame uz asi vyse mesdiaca po kojeni 2ml a zatial mame druhy, cize on aj dost vydrzi ked zbytrocne nevylievas alebo babo nevypluje 🙂 malu som musela naucit ze je to mnamka a nie sirup bo to zo zaciatku nechcela pit, no a je dobre ked to nedavas babatku ked je uz uplne full najedene, inak to neprehltne... odkedy davam sirup tak kakame 1 denne niekedy sa nam podari aj dvakrat no nezlakni sa, zo zaciatku bude mat v hovienku tento sirupcek jako keby stuhnuty, vyzera to ako silikon 🙂 a babo ma z neho taku normalnu nie riedku stolicu... ako ja som spokojna, a neviem ze ci by som davala nutriton ked sirup pomaha...skus a uvidis...