icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

misha8
10. mar 2011

kojené nemusia každý den

misha8
10. mar 2011

@misha8 to by mali som sa pomýlila 😀

misha8
10. mar 2011

@cara.m a čo ma oblečené pod vakom??? bodynko a dupačky,??

cara.m
10. mar 2011

@misha8 body s krátkým rukávem a overálek s dlouhým

misha8
10. mar 2011

@cara.m lebo my máme body dlhý rukáv dupajdy a potom sa mi zdá že je jej v tom vaku teplo 😒

janula13
10. mar 2011

@albao no ved ten cas:(ale prijemne to teda musi byt🙂inak presne dr vravela jednejmaminke na poradni ked sa stazovala ze mala jej odmieta prsnik ze ci nema menzes a mala..ja este nemam... 😕

a niekto tu pisla o tom ze kojenie zabrani otehu..OMYL! ak nechcete otehu a kojite nespoliehajte sa na to, mam kamaratko co mala 4 mesacne dvojicky,kojila a otehotnela🙂takze sok, takze babule bacha, aj ja som otehu skor ako sme chceli, ale to bolo o inom🙂
@kostri ty mas dieta ako ja🙂inak aj nas šimo ma taku riedku stolicu v porodke ma este taku prazenicu a teraz take riedke, ale farba dobra tak snad ok, ved ak budes na poradni a bude babo pokakane tak nech dr pozrie...ale snad ok a tiez som rozmyslal ze zacnem davat bio gaiu to davas kvoli comu?a musim napisat neda mi to, ty mas take dobrehlasky ze sa vzdy pobavim, ty si asi taka vesela kopa🙂

inak je ok ak kojene babo aj tyzden nekaka.mne šimo kaka niekolkokrat denne, aj ked bol len kojeny a aj teraz ked prikrmujem...
babule to ako nastolujete rezim?
a ako usavate cez den prckov a vecer? ja cez den na zaciatku zaspal hocikedy aj sam v lehatku a teraz uz nie ale zase v kociku dobrehaja a v noci uspavam na rukach, prv sa okupkal napapal a niekedy zaspal kym som krmila dvojicky a on lezal na sedacke a niekedy stacilo len par krokov na rukach a spal ako drevo a teraz? uz 3 dni mu svitori, zaspi po papani na rukach ci pri papani a ked ho dam do postielky za 40min hore plac, dam na prsnik zaspi, dam do postielky za chvilu hore a teraz na 3 pokus zatial spi..hm ked ja neviem byt tvrda a nechat ho tam plakat a aj keby som pobudil by dvojky a to by bolo mecheche...

ivda
11. mar 2011

Dobré ranko. Teda, nestíhám dočítat.
@kostri malý se budí i v noci max.po 2hodinách.A nic nezmění ani UM. Jinak spinká přes den mezi 10. - 17.hod jen s přestávkami na kojo a cvičení s ručičkou. V noci se vždy nabaští a spí dál.
Jinak kojená mimi nemusí mít stolici několik dní, vše stráví.A měla by mít žlutou barvu konzistence míchaných vajíček nebo hořčice.

cara.m
11. mar 2011

@misha8 a kolik máte stupňů v ložnici?

vera1132
11. mar 2011

@cara.m ahoj 21 -- 22 a je všetko oki.

kostri
11. mar 2011

@cara.m kocik omerany 😎 teraz ked som popravila ten fusak 😕 😅 tak ma 68cm 😒 nic moc,kedze zuzka mala pred tyzdnom 62,5cm..inak bez fusaku a vlozky 75cm
pekne to mas v noci vymyslene,asi aj za o ti tak pekne spinka...ale ked mne sa to tak nechce robit 😒 ja radsej len v polospanku pichnem prsko a spime obe 😀 teda v tom lepsom pripade 😉 idem kuknut ten link co si mi vcera hodila 😉
jaj,pockaj a to ho kojis inde a spi inde?? 😕

cara.m
11. mar 2011

@kostri já ti naši korbu poměřím až půjdu ven, teď jsem sama a kočár je jinde a malého tu nenechávám samotného ani minutu. Spí a kojím v jedné místnosti, ale spí v postýlce a kojím na naší posteli v sedě 😀 ale když uspávám, tak on leží v ložinici v postýlce a já jsem v obyváku a drbu tady s tebou na netu 😀
@vera1132 my 19-20, dneska bylo více, tak jsem ve tři ráno větrala 😀

kostri
11. mar 2011

@janula13 mas pravdu,aj ja mam znamu,co kojila a otehotnela,ked mal maly 4-5mesiacov 😉 takze suhlasim s tebou 🙂
som rada,ze sa na mne bavis 😉 volajako sa musime odreagovat,nie?a humor je jedna zo zbrani 🙂
bio gaiu tu radili dievcence koli boleniu bruska a vytvoreniu crevnej flory...zuzke to pomohlo,prestala sa tak pucit a zlepsila sa jej stolica na taku jak prazenicovu,no posledne dni ma hentaku,ale ked vsetky pisete ,ze to je ok,tak to neriesim.

kostri
11. mar 2011

@cara.m tak ty uspavas vecer celkom jak ja 😕 😀 😀 😀

kostri
11. mar 2011

@ivda aj kamoska mala malinkeho a ten sa jej casto budil,tak v osmych mesiacoch prestala kojit a dala umele,lebo si myslela,ze to pomoze a prd makovy,budil sa tak az do roka a pol 😖 a moja mamina kojila moju segru len kratko,potom davala umele a segra aj tak cele noci nespavala...myslim,ze to bude aj z toho,ze mamina tiez v tehu toho moc nenaspala,lebo sa bala o babatko,prve totiz jej zomrelo hned po porode ☹ ☹ ☹

louisiana
11. mar 2011

dobre ranko vsetkym 😉 Šimi zaspinkal, tak sa pridavam k vam
my uspavame vecer takto
1. ked mal dobry den a nie je unaveny: okupeme, vyceseme lupiny, nakojime, odgrgneme, dam ho do postielky a zaspievam mu, pritom mam polozenu ruku na jeho hrudniku. potom odchadzam a ked mrnci, tak chodim nahadzovat dudel. zaspi sam
2. ked je unaveny, tak zaspava tatinovi na rukach, tatino musi cely cas spievat a nahadzovat dudel. ked je tvrdy, odnesieme ho do postielky
my mame rovnaku teplotu 23stupnov v celom byte

kostri
11. mar 2011

@cara.m tak hento co si pisala,teda robis vecer..ale jak ti zaspava,ked sa zobudi v noci?teda,budi sa este v noci? 😨 😅

annmarie
11. mar 2011

@louisiana skryty? fiha no to je tazsie... s tym gastrotussom aj u nas bol spociatku problem potom sa naucila, ale no netreba to vzdavat, potom malinky zacne krasne priberat jak nas...som skoro odpadla ked mi povedali v pondelok jej vahu, ze 4900g... kde to nabrala.... 🙂 a inak aj my sme malinko priberali, dokonca menej ako vy, my sme vlastne za prvy mesiac pribrali len spat na porodnu vahu co bolo zhruba 550g... takze aj to vase kilo je uspech, aspon pribera, horsie je keby vobec nepribera... takze asi ho mavas na vysoko, aj lehatko pouzivas? no mi by sme chceli kupit, len zatial sa malej paci lezat na takom mega vankusi 🙂

kostri
11. mar 2011

@louisiana tiez pekne uspavanie 🙂 mne zuzka nechce byt ale ani na rukach vecer 😒

cara.m
11. mar 2011

@kostri noooo zrovna dnes se začal budit nějak více 😒 o půl 12, ve 3 a v 6, to už pak neusnul, spí až teď 😀 nakojím případně přebalím a dám do postýlky a čekám 😀 když je třeba, nahodím dudel. Až usne, jdu spát taky. Někdy mu to trvá déle, ale nepláče, jen kouká 🙂

annmarie
11. mar 2011

@verca84 ak ti mozem poradit, tak ja som zo zaciatku spravila slabu fenyklovu vodu, a do toho miesala UM, mala sa nato naucila a uz mi UM ani inak nevypije a nema ziadny problem, no teraz v podstate uz papa menej UM a viac moje chvalabohu po uprave refluxu a snazim sa jej davat trocha detsjeho caju, taky bio caj v dmake ho maju a je velmi dobry... hipp sa malym babatkam neodporuca, povedala mi to kamoska v lekarni, pretoze obsahuje skoro 80%sacharidov co sposobuje potom problemy pri tvorbe zubkov...ja som ho hned teda vysadila a dala kamoske co ma uz starsie dieta...takze radsej si sprav daky detsky caj alebo len cisty fenikel a nie hipp...

louisiana
11. mar 2011

@annmarie no neviem ako ho naucit na gastrotus, teraz dokonca vypluva aj MM ked ho davam lyzickou 😒
v porodke bolo este vsetko ok, on tam dokonca pribral 30g 🙂 🙂 🙂 , ten reflux nam zistili asi tak v mesiaci jeho zivota.
teraz som zvedava ci nieco priberie, kedze moc nepapa.
mam ho navysoko, matrac je podlozeny a este mame taku podlozku vyvysenu. cez den je bud na rukach, casto ho nosim v manduce, alebo je v lehatku. to je super, lebo sa kuka na hracky - vrele odporucam 😉

kostri
11. mar 2011

@cara.m mne to nejde pustit 😖 ukazuje mi,ze pozeram neviem kolku minutu z tohto videa...a nic nevidim,len prazdnu stranu 😒

cara.m
11. mar 2011

jaktooo? jdu tam juknout

cara.m
11. mar 2011

@kostri mi to jede, v čem se na to díváš?

kostri
11. mar 2011

@cara.m sikovny chlapec 🙂 no a co mate rastovy spurt,ked sa castejsie budil? 😕 😅 😀 😀 😀 🙄

annmarie
11. mar 2011

veru 😵 brrr hrozne vyzerala este horsie ako jezibaba...sa necudujem ze skoro kazde dieta plakalo ked voslo do ambulancie 😖 😀
skola? teraz uz mi zacal LS a na buduci tyzden mam uz prednasky tak som vybavovala strazenie pre malu... 😀 esteze mam babku v meste ktoru chodi opatrovat moja teta a ona v podstate od nepamati strazieva deturence tak sa nebojim ze zabudla ake to je mat babo 🙂 ostali mi zo zimneho semestra 4 skusky z 13 takze celkom uspech a aj to som si ich nevedela spravit kvoli tomu ze nebol volny termin 🙂 dorobim teraz ...
a ako sa vam vodi?

louisiana
11. mar 2011

@kostri tak to je problem, ked nechce byt ani na rukach ☹
mne po prvom nocnom kojeni zasinka uz pri odgrgnuti, alebo niekedy tak zacne hadzat hlavickou ze ho radsej davam hned do postielky kde okamzite zabuva 🙂

kostri
11. mar 2011

@cara.m jak ze v cem??sak v notbuku 😕 😀

annmarie
11. mar 2011

@kostri to nad bolo pre teba 😀 😀 😀 troska mi usla ruka

cara.m
11. mar 2011

@kostri ne e, spíš se mu nechce spát, protože cucne na můj vkus trochu a to mu stačí. Za noc mi to prso vůbec nevyprázdní