icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cara.m
11. mar 2011

@kostri no to mi je jasné že ne na televizi 😀 v jakém prohlížeči 😀

annmarie
11. mar 2011

moja malinka sa asi dnes v noci pomylila a spala od osmej do stvrtej !!! cize vkuse osem hodin 🙂 🙂 🙂 ja som sa zobudila okolo jednej ze je cas papania a ona nist...nevnimala ... tak som musela odsat mliecko co moj odberatel zarezaval 😀 😀 😀 sice potom o stvrtej by zjedla este aj klince, ale absolutne som ostala obarena... vadi ak babo ma dva mesiace a uz vyneecha nocne kojenie?

kostri
11. mar 2011

@annmarie ty brdo a to tej dr neni trapne,ze sa jej deti boja? 😕 😅 no pekne si si skusky porobila,len co je pravda 😉 my celkom ok,sak co sa budem stazovat,uz si mi organizmus nejak zvykol na nocne nespanie,tak som jakasik nastartovana,ani jarna unava ma nezlomi 😀 😀 😀 to je dobre ,ze ti ma kto varovat malinku,ze sa mozes spolahnut 🙂

kostri
11. mar 2011

@cara.m tak to nevim 😒 to jako zistim? 😅

cara.m
11. mar 2011

@kostri když jdeš na internet, co si otvíráš? jak se jmenuje ta ikona na jakou klikáš? 😀

annmarie
11. mar 2011

@kostri aspon mas vyhodu oproti ostatnym 😀 ,u nas sme sa v noci budili medzi jednou a druhou no akurat dnes mala dako zabudla 🙂 takze sice sme si presli aj my castym papanim v noci upravilo sa to a normalne ze sa asi aj tesim 🙂 a inak v skole by som asi nepokracovala keby nemam malinku kam davat... nedalo by sa no a som velmi rada takto ze rodina pomoze 🙂 som im za to velmi vdacna a aj mala aspon nebude len taky moj treti cecok 😀 ze bude zvyknuta odmala niekde byt...

louisiana
11. mar 2011

@annmarie mne maly jedol o 19:00 presne 3 min, potom o 19:30 som ho oklamala a vtlacila namiesto dudla prso - sal dalsie 3 min, o 20:00 uz spinkal a zobudil sa na kojenie o 3:02. myslim ze je to normalne, potom sa budil kazde 2 hod. ale od 5:00 uz nespil poriadne len tak si dudlal a stale sa budil. o 7 som ho uz prezliekla a sme v obyvke

annmarie
11. mar 2011

@louisiana u nas to teda okrem toho vecerneho krmenia byva podobne, az nato ze sa zvykla budievat okolo jednej napapala sa a spala do pol siestej co sa potom uz budela co 2-3 hodinky alebo bola hore... 🙂 takze to nie je rarita 🙂

kostri
11. mar 2011

no dnes uz viac nenapisem,odchadzame,takze snad zajtra nezabudnem reagovat na to co som chcela 😉

louisiana
11. mar 2011

prave sme papali celych 6min - aky to zazrak! dufam ze to nazarieknem 😨

ivda
11. mar 2011

@kostri tak to u nás může být trošku podobně, já předtím o jedni mimi v začátku přišla a pak od začátku těhu jsem měla problémy. Takže taky je to možná tím. 😒

ellahop
11. mar 2011

@ajkalc sikulka,,, super... teraz vidim ze som niektore veci zandebala, lebo som si ho rozmaznavala... 😒 takze netreba s nimi jednat ako v bavlnke lebo sa nam to vypomsti, tak ako mne, a maly musi cvicit tu votovku,,, nastastie mam pevne nervy na jeho plac... a muz tiez 😉

ellahop
11. mar 2011

@annmarie aj nasa dr neoporuca hipp caje, mame kamilkovy a maly ked mu ho dam, tak na druhy den nechce pit vodicku, my davame teda iba lucku a mozno raz do tyzdna ten cajik, leob ten mu nesmierne chuti,, pretoze je sladky 😒 tak nech sa trosku aj potesi z pitia lebo nutrilon comfort, k tory pijeme je nenormalne hnusne horky

cufinka
11. mar 2011

Ahoj holky tak dneska poprví Nelča neplakala na bříšku a dokonce mi i zapozovala 😀

ajkalc
11. mar 2011

@janula13 my sme na umelom mliecku od zaciatku.a nas rezim?prvy mesiac sa budil kazdu hod a pol.na nervy.druhy mes uz kazde tri hod.ale ked som citala,ze rovnako stare babatka prespali celu noc,tak ma slo drbnut.ako sme presli na treti mesiac,tak spi od pol osmej.prvy raz sa budi okolo polnoci,potom okolo piatej.takze parada.pomalicky,ale isto sa ucime prespat celu noc.a s uspavanim to bolo horor.len na rukach.prvy mesiac.a vzdy,ked sme ho dali do postielky,tak plakal.tak nase nocne uspavanie bolo len o noseni na rukach.tak sme vyskusali,ze ked zaspi,tak ho nedat do postielky,ale ku nam do postele.a problem sa vyriesil.maly sa naucil zaspat po napapani sam.papanie,grgnutie a spanok.vecerne uspavanie ale stale bolo hrozne.spievanie,drlinganie,hladkanie a neviem co este.a nic.stale plac a uspavanie trvalo aj 2 hod.az raz to manzel nezvladol a rupli mu nervy.polozil ho na postel,pustil mu telku a odisiel.a stal sa zazrak.maxik po polhodine blabotania zaspal sam.a odvtedy to bolo tak.az raz sa nam pokazila telka v spalni a tak sme ho dali do postielky,zapli nocne modre svetlo.najskor dlho kecal,ale potom si zvykol.a odvtedy zaspava sam.trva mu to asi 10 min.ale bez placu.uz ho ppotom nechame spat v postielke.az o polnoci potom ide ku nam do postele.spominam si na vsetky mudre rady ludi,ktori videli patalie s nasim nocnym uspavanim,ze ho mame nechat vyplakal..... nikdy som to neurobila a aj tak sa naucil zaspavat sam.podla mna,ked dieta nechce,tak nechce.nie je to cvicena opica,ktora sa da vycvicit na nase potreby.....

tereza79
11. mar 2011

tak sme sa akurát vrátili z nemocnice kde sme boli 3 noci,Matejovi tak zatekali soplíky že nevedel dýchat,búchal pästičkami lebo sa nevedel nadýchnuť,odsávat nebolo čo keďže mal noštek prázdny,volali sme na pohotovosť tam nám lekár povedal že máme utekať do nemocnice o polnoci sme leteli do nemocnice tam sme vonku cez zvonček vysvetľovali čo sa deje,povedali nám že oni ho tam vziať nemôžu aby sme šli s ním na pohotovosť.Tam nám lekár otvoril s tým že čo on má s ním robiť,neochotne nás vzal dnu,potom bol celkom v pohode vypísal papiere a poslal nás s nimi do nemocnice,vraj tak si to vyžadujú poisťovne,v nemocnici sme ešte hodinu odpovedali na kedejaké otázky kým sestrička zavolala rozospatého lekára,ktorému sme odpovedali znova na tie istá otázky,nevedela som či mám plakať alebo sa smiať,rozprával sa so mnou ako z debilnou.No des hrôza,malému je lepšie,vraj nejaká viróza šíriaca sa vzduchom,chraptí stále a vykašlieva aj to ho obmedzuje v dýchaní ale myslím že je to o dosť lepšie,no neprajem to nikomu.naše preúžasné zdravotníctvo... ☹ ☹ ☹ 😠

ajkalc
11. mar 2011

@tereza79 chudatko male.ale ak je lepsie uz,tak som rada. a ty si bola v nemocnici s nim?dojcite?

tereza79
11. mar 2011

nedojčime sme na nutrilone už 6 týždňov ale nechcela som ho nechať tam samého,ja viem že majú zdravotné sestry veľa roboty a malý plat ale už som tam predtým videla že nechajú tie deti vyrevať ani ich nehne a po tomto pobyte čo som tam videla a počula tak verím tomu že dieťa sa od plaču zájsť nemôže lebo to nechajú revať revať revať,ja viem že ich nemôžu nosiť na rukách ale trhalo mi srdce keď som to tam počula

kamusek
11. mar 2011

Holky, chci se zeptat, malá má taky trochu rýmu (božatko to chytla od mě ☹). Takže odsáváme a kapu ji do noska Libenar. Ale dost mě štve, že je v takových malých lahvičkách a je tam napsané, že jedna se musí spotřebovat do 48hodin, což i když jsem kapala několikrát denně i více kapek (některé ukáply vedle), tak nejde ani náhodou spotřebovat celá lahvička. A je mi to škoda vyhazovat. Myslíte, že to opravdu ztrácí účinek nebo je to jenom trik, aby člověk koupil další balení? Nevíte někdo?

kamusek
11. mar 2011

@ellahop Jojo, věřím, že si na čaj malá zvykne, ale nevidím na tom nic špatného, když v pohodě pije i moje mlíko i příkrm. Nedávám ji ho hodně a je to hlavně taky kvůli bolení bříška, takže obyčejná voda by byla asi k ničemu. Vždyť některé holky tady dělají i příkrm z heřmánkového čaje. A pokud mám ten Hipp přímo z lékárny a je tam, že se může dávat od narození, tak by neměl být škodlivý, když má malá už 2 měsíce ne? Nám mamka močila dudlík přímo do medu, když jsme neuměli usnout a plakali a jsme s bráchou zdraví a nikdy jsme problémy se zubama neměli 😀 Ale chápu, každý má na to svůj názor a smozřejmě ti ho neberu 🙂

sirael
11. mar 2011

Ahojte baby, uz som tu dlhsie nebola, bolo perno, tak konecne sa Vas snazim precitat, ale neviem sa docitat...😀
Aj vy si niekedy pripadate na poradni ako idiot? *Ked som lekarke povedala, ze mala je kolkokrat aj 5 hodin vkuse hore a papa stylom, ze sa prisaje, parkrat cucne, vypluje a takto krmime aj hodinu dve, lebo len odcucne a vypluje, pozrela na mna: "ved ale ona potom nie je hladna!" - no tak asi je, ked tri hodiny predtym spala a takto potahuje a ked uz neviem co s nou a dam sunar, tak vypije aj 90ml!!! vrrrrrrr........ no tak mame prikrmovat.....☹ a Saska ma uz 4650 gramov a 57 centimetrov. No fakt bude dlha po otcovi (190cm)...😀

verca84
11. mar 2011

@annmarie ahojky, děkuji za radu.. Prosímtě ještě jeden dotaz, tu slabou fenyklovou vodu děláš jak?? Normálně uvaříš fenyklový čajík do hrníčku a pak to zředíš převařenou vodou... tak to napadlo mě.. ale nevím, zda to tak myslíš??
děkuji..

neposedna
11. mar 2011

ahojte babenky-maminy 😀
tak po 4 dnochv nemocnici v BA sa hlasim, ze sme doma 😀 😀 😀 😀
zakrok bol rychly,malicka sa prebrala uzasne, personal mili a mala bola cele 4 dni ako med, uz som im hovorila, ze mi ju vymenili, len papala a spinkala..... co doma nerobi 😉 😉 😉
zatial teda srdiecko a aorta v poriadku, verime, ze sa zuzenie aorty nezopakuje ☹ ☹ ☹ a o mesiac ideme na kontrolu 🙂 🙂 🙂
ale vsetci ju chvalili, ze ja nadherna, velka a silna!!!!!!!!!!!

louisiana
11. mar 2011

@tereza79 to mi je luto ze ste museli do nemocnice, ale ako dobre ze Matejkovi je uz lepsie. my sme tak koli soplikom lezali ked mal len 2 tyzdne a ja som to psychicky skoro neuniesla. a mas pravdu, vzdy treba zostat s detickami lezat tam, lebo o tie co su same sa riadne nestaraju. mali sme na izbe jedno 4mesacne babo bez mamy a to len vrestalo. najest dostalo raz za 3 hodiny a kedze nechcelo, dostalo sondou. nik sa s nim neprplal. ale tiez odvtedy viem ze dieta sa nezajde od placu a takisto ze ked lezi na chrbatiku a pogrcka sa, tiez sa nezadrhne....

louisiana
11. mar 2011

@neposedna gratulujem malej ze to tak nadherne zvladla 😉 urcite sa neskutocne tesis!!!

tereza79
11. mar 2011

@louisiana ja som bola s prvým synom pred 14r v nemocnici a presne ako vravíš,aj my sme mali na izbe chlapčeka nikto si ho veľmi nevšímal,ja som ho aj kŕmila aj prebalila,lebo hoc tam mal pampersky nikoho nenapadlo ho prebaliť tak mal zasušené na riťke to čo vykakal že sa mu to takmer nedalo doumývať,potom som jeho mamine povedala keď prišla za ním aby zostala ak môže pri ňom lebo jej na neho kašlú,tak tam zostala,na základe tejto skúsenosti som povedala že tam dieťa samé nenechám a to čo bolo vtedy je identické aj teraz ☹ ☹ ☹

verca84
11. mar 2011

@kamusek ahoj, také používáme Libenar, a jak píšeš nejde to za ty 2 dny celé vypotřebovat.. já to teda používám dál, prostě až to dojde... není to zrovna levné a vyhazovat kvůli tomu půlku lahvičky nebudu.. moc tomu nevěřím, že se to MUSI spotřebovat do 2 dnů..

misha8
11. mar 2011

@cara.m do 21 ....

ellahop
11. mar 2011

@kamusek ved jasne, ty kojis takze ten cajik je ako dodatok, len my sme na umelom mliecku a to si vyzaduje viac tekutin dr. kazala medzi kazdym jedenim aspon 20ml, a teraz ked cvicime tak po cviceni sa nevie chudacik dopit, takze v tomto pripade mi pride voda lepsia, uz len koli tomu nech si na nu zvykne, lebo skutocne caje hipp, hoci su uz aj pre tyzdnove deti obsahuju cukor.. a myslim ze toho sa maly este naje a napije v zivote dost 😉

misha8
11. mar 2011

@tereza79 a čo s malinkým robili v nemocnici ???? hlavne že mu je lepšie 🙂