Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@kamusek robis dobre ze ju davas dole bruskom. ja som to nerobila preto lebo to maly nemal rad, a to bola chyba.. ale napriklad som sa dozvedela ze ked dam maleho dolu bruskom, nemam mu pomahat s rucickami, on si ich ma vytiahnut pred seba sam, co maly s jednou vie a s druhou sa to uci, takze netreba tie nase deticky az tak rozmaznavat,, ono ja som bola rada a aj som, ze mam bezproblemove babatko, kde ho dame tam je, usmieva sa a place len vtedy ked je hladny a ani to uz nie, lebo ma presny rezim papania a tak viem, kedy mu mam dat. teraz aj rano skusam, ze ked sa zobudim skor a on este nieje hore tak si na neho pockam, az kym ma nejakym sposobom nezavola ze mama uz som hore a daj mi jest. inac som to robila tak, ze ked som ho uvidela ze ma otvorene ocka tak uz aj som bezala pre mliecko.. a ked ti v druhom mesiaci trosku dviha hlavicku tak ide podla normy...dnes nam dali taky vyvinovy letak ,ze co ma vediet babatko v ktorom mesiaci, napriklad si ho uz mozem pritahovat k sebe do sedu a tiez by mal udrzat hlavicku, ale pritahovat si ho k sebe tak, ze do dlane mu vlozit svoj prst a ostatnymi prstami mu chytit predlaktie a netahat ho len za rucicky.. ja som velmi rada ze som k rehabilitacnej sestre isla uz len koli tomu, ze teraz viem, co sa ma robit s detmi a ako sa to s nimi robi spravne
Holky, četli jste??? http://www.novinky.cz/domaci/227743-ustavni-sou... Jak to chápete?? Dostaneme zpětně něco?? Asi ne že?? 😒 ☹ 😝
@vikaki ved to je jasne. ale na to aby sa mohol sam obratit tak potrebuje spevnit svaly na krku a rukach, deticky by vraj v troch mesiacoch mali vediet past konicky, co moj maly teda nevie, lebo neudrzi hlavicku,,, a nie ze ho necham sameho obratit, len ho dam na brusko a ruky mu necham spustene pozdlz tela, a sam by si ich mal vytiahnut pred seba alebo teda aspon pred hlavicku a sam by sa mal zacat na tych rucickach dvihat a objavovat svet pred nim, napr ked maju deticky 4.5 mesiaca, uz by pre nich pasenie konikov malo byt prirodzene a dokonca, ked maju pred sebou nejaky zaujimavy predmet, napr. hracku, mali by sa ju pokusit dociahnut alebo si ju pritiahnut k sebe. aj na to je potrebne udrzat hlavicku ked su na brusku....ja viem, ze nie vsetky deti su tabulkove, ale tie tabulky ze co by malo dieta vediet v danom mesiaci, su smerodatne, niektore deticky su popredu ine pozadu, ale nemalo by to byt az prilis,
ahojky všem maminkam i miminkam. Chci se jenom pochlubit ze uz jsme po operaci s Kvidošem doma 🙂 🙂 🙂 Díky všem kdo jste nam drželi palce 🙂 Všechno probehlo dobre a škulka se moc rychle vzpamatovava. Začal nám ted hodne "povídat" je to nejvetší zabava , koukat na mámu a tátu a žbrblat u toho 😀 Akorát jsme už prakticky jenom na UM o mlíko pomalu ale jiste přicházím ☹ ale hlavne že začal přibývat a konečne máme přes 4 kila 😝 mejte se všichni moc hezky a užívajte si počasíčko 🙂
@loola80 Tak jsme potakali na oddelení nějakého zdravotního klauna a nechala jsem te pozdravovat..jmenuje se přítel Lukáš ? Jinak je to od něj moc hezká a záslužná činnost. Úplne to ty dětičky v Mototle rozžářilo, když přišli na oddělení. Fakt je to od něj moc moc moc hezký 🙂 🙂 🙂
kostri @vikaki @misha8 to jste ještě neslyšeli malou, jak řve při oblíkání... to dostává hotový hysterák!!!!
@lolelole tak to je super, že je vše ok!!! tak se držte, at jste už jen zdraví!!!!
Jinak ohledně toho zrušení, tak to vidím bledě... Mě mají mateřskou zkrátit už od září, tak jsem zvědavá, jestli mi to vrátí nebo jak to teda bude... Stejně i tak budem v .... 😠 ☹
Dnes jsme u tety v Těrlicku. Malá už tu předvedla, jak se umí rozčilovat a ječet... Bolelo ji bříško, tak tu předvedla pěkný koncert... Ted usla a je chvilka klidu...
Co se oblíkání týče, tak já zrušila ten teplý beránkový a dala jen ten z polarfleecu a zrušila jednu vrstvu a uvažuji, že zruším i tu druhou... Malá moc zpocená právě není, ale i tak se mi to zdá moc. Ale to počasí je stále ošemetné, fouká vítr, pak sluníčko překryjí mraky... Jsem z toho úplně zmatená... 😕
Ahojte, tak Rebecca sa rozhodla za cumlik nechce, ze prsteky su lepsie, tak to sa mi teda vobec nepaci
@ellahop Je to krásne, že robíte takéto pokroky a že nám už vedia s cvičením zdravotníci takto pomôcť. Všetko je len pre zdravý vývin naších detí. Naša Tatianka na brušku vydrží len chvíľu a potom začne plakať, ale mamička je "zlá" a snaží sa s ňou cvičiť min. 2krát denne a ty si ma vlastne inšpirovala, keď si tu písala, že ste začali cvičiť vojtovu metódu. Tatianka sa snaží dvíhať hlavičku, som zvedavá, či nám v stredu dr povie, že je to o.k. 😒
@kostri no ja mam teraz dvojky a chcela by som pri tom ostat,ale viem,ze ma chirurg prehovori na vacsie,lebo oni su toho nazoru,ze ked dam za to prachy,tak nech je to vascie.ale dam si maximalne trojky.mne aj teraz este pekne stoja,ale uz je to take mladzgave.a ked este schudnem na povodnu vahu,tak ich budem mat ako uši loveckeho psa.aj ked som sice toho vela v zivote nenadojcila,ale tehotenstvo zanecha stopy v podobe ochabnutej kože.a ked ti male cici ovisnu,tak hroza strasna.a nech sa potom aspon ocinko pozabava 😀 😀 😀 😀
@misha8 co jem?normalne ako doteraz,akurat som velmi obmedzila pečivo a mucne jedla.a menej masa.ale snazim sa jest kazde 2 hod.a po piatej urcite nejem.a hlavne som vynechala uplne alkohol.ja mam cely zivot problem s chudokrvnostou a ked mi nic nezaberalo,tak mi internista poradil kazdy vecer deci cerveneho kvalitneho vina.pijem ho tak asi 2-3x do tyzdna.a raz,dva X pivko za pohar..... no ale uz teraz nic......a hlavne sa hybem.zumba 2X do tyzdna,2X chodim behat.len sa na tie brusaky este musim prinutit 😔 😔 😔 😔
maminy,aky den mali dnes vase zlaticka?lebo ten moj cely den nic nejedol a plakal a plakal.a ani spat sa mu nedalo.a on je spachtos.neviem ci bude chory,alebo bolo daco vo vzduchu
@ajkalc Tak my jsme dneska měli super den. Venku bylo nádherně. Ráno jsem maličkou položila po kojení do postýlky do ložnice, protože jsem tam uklízela, tak abych ji měla na očích a ona si "vykládala" a pak usla. Asi v 10 se probudila, tak jsem ji nakojila a jeli jsme ke mě do práce, ukázat se kolegyním 🙂 A pak jsme byli trochu nakupovat a za mojí mamkou v práci. Když jsme se vrátili asi v půl 3, malá se akorát napapala a fičeli jsme kočárkovat. Bylo opravdu krásně. Tak jsme byli venku až do půl 6. Pak jsme malou okoupali, napapala se a už spinká v postýlce. Jo a my jsme si dali na její počest na dvouměsíčniny zákusek 😀
@cufinka Jojo, porodný se může žádat do roku po porodu. Ale teď jsem koukala na telku a i když ten zákon zrušili, tak pro lidi to nic nemění. To fakt je bordel. Tak oni řeknou, že to není zákonné a přitom to bude dál platit. Ale kdyby tak my lidi jsme museli jim něco dávat, tak to by okamžitě změnili. Hnus ☹
Holky, mám dotaz 😅 Nadýmá popcorn? 😕

@kostri no joooo co mám říkat já nezkušená? 😀 tak budu předělávat fusak ze sedačky do kočárku a zpět, jsem se tomu chtěla vyhnout 😝 😝 😝 😝 a teda když bude mít ten tenčí fusak, tak asi dát body s dl. rukávem a tu chlupatku zelenou co má na té fotce co se Ti libí 😀 ne? Nebo je to už moc? A na nožky tepláčky 😀 mám blbé dotazy, ale já fakt nevím 🤐