icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sjussi
17. mar 2011

@verca84 ja myslim ze je uplne jedno do ktere ruky ji ho davas,nevim proc tolik lidi dba na to aby deti vse drzely v prave,psaly pravou atd. stejne si to chytnou jak jim to bude vyhovovat a jestli bude pravak nebo levak by mne osobne netrapilo

verca84
17. mar 2011

@sjussi taky si myslím, že je to jedno.. přece neznamená že když ji podám hračku do levé ruky, tak z ní bude hned levák..

misha8
17. mar 2011

@sjussi no to mi hovor 😲 dnes som ju udržala v postieľke do 6 ale potom bola pri mne do 8 v kresielku a hojdali sme sa

misha8
17. mar 2011

@verca84 robíš dobre treba davať do obidvoch ručičiek ved potrebuje zistiť že ma ručky dve 🙂

misha8
17. mar 2011

@cara.m vid haniula to začala s tým zubkom 😀 😀

sirenita
17. mar 2011

@sjussi děkuji. My hlavičku držíme, už někdy v prvním měsíci to začala zvedat, vždy když jsem jí měla přes rameno na odříhnutí...ale koniky, to prostě ne....

@misha8 s těma pěstičkama cvičíme. Hlavně, když jí mám odhalenou na pultíku, tak s ní blbnu a otevírame pěstičky...ale opravdu, to pasení je asi zatím pasééé 😖 ale díky za info

ajkalc
17. mar 2011

ja tiez podavam do obidvoch.vsak ked uz bude vediet,tak si prelozi do tej rucky,v ktorej mu je lepsie

verca84
17. mar 2011

@misha8 tak to jsem ráda, už mě to poučování docela štvalo, a chtěla jsem něco říci.. příště se už ale asi ozvu.. Tak pravou už zjistila, prohlíží si ji, kouká jak hýbe prstíkama, pozoruje si jak udělá pěstičku a pak šup do pusenky. Je sranda ji pozorovat.. 😀

verca84
17. mar 2011

@ajkalc přesně tak, sami si pak budou přendávat věci z jedné do druhé.. 😉

kostri
17. mar 2011

@vikaki mate ruzovy cumlik nuk? 🙂 my tiez 😉

ja dnes nejako nestiham pisat,zuzanka od obeda dava dvadsatminutove spanky a je jedovita ☹ asi ako marketka@haniula

haniula
17. mar 2011

@kostri aspon nejsem sama... ted je vykoupaná, nakrmená, tak snad usne!!!

misag23
17. mar 2011

Pomalu přestávám stíhat číst a psát do diskuze 😀 Dneska jsme byli na kyčlích - máme je v pořádku. Včera na kontrole po šesti týdnech - taky vše v pořádku. Už pořádně přibíráme, máme 4,29kg 😉 Hlavičku už krásně drží a špendlík v ruce taky udrží, ale to zatím jen někdy a chviličku, podle nálady. Dávám mu ho do pravé i do levé ruky, nějak mě ani nenapadlo dávat mu ho jen do jedné. Snad už nám trošičku zabraly kapičky BioGaia. Prdíky nás stále trápí, ale už to není tak hrozné. Jinak náš režim je pořád stejný, krmíme přibližně po třech hodinách ve dne i v noci. S těma čajíkama jste mě docela vyděsily, my máme nějaký Čajánek (poradila nám ho paní v lékárně), tak se musím jít pořádně podívat na složení. Kolik dáváte čajíku nekojeným dětem?

ellahop
17. mar 2011

ani nas dnes nema dobru naladu, ale to je asi tym, ze kym si zvykne na cvicenie tak je velmi unaveny... ale skutocne robi chlapcek nas pokroky,,, skoda len ze s pomocou ale predsa... najlepsi je ked je okupkany, dam ho na brusko holeho a masirujem mu chrbatik, vtedy tie koniky pasie sam a krasne... teraz ked ale citam vas, tak mam taky pocit, ze nielen moj tominko nepasie,, hm, mozno sme mohli pockat aj ked...... popravde on bol na tej poduske ako taka mala babika polozeny teraz je aktivnejsi a sa nam rozkecal.... 😉

cara.m
17. mar 2011

Tak my měli dneska taky hrozný den, snad zítra bude lépe ☹

markysek2
17. mar 2011

@misha8 ty ještě při tomto režimu žiješ já bych už padala na ústa 😀 😀 😀

jinak nevím co se děje asi zase rosteme...měli jsme strašnou noc vstávali jsme každé 3 hodiny ( na to nejsem zvyklá spíme od 20-1(2) a pak do 4-5)) a pak další tragedie, když jsem zjistila, že si k dokrmu žádá 90..tak jsem to vydržela asi 3 kojení a dala flašku....snažím se ještě přikládat, ale vidím to tak že jsem Kubíkovi nadělila k 2.měsícím jako dárek flašku.....třeba se nám uleví oboum já už jsem z toho dokrmu začínala být nervozní...ale je mi z toho smutno..i když jsem nikdy na kojení netrvala

ještě že dneska byl takové zlatíčko, že skoro celý den prospal, stihli jsme i procházku na cca 2,5 hod než začlo znovu pršet, ku podivu se ani nevztekal když jsem ho dala na bříško a pěkně zkoušel zvedat hlavičku.....ted už spinká jsem zvědavá do kdy 😖 😖

haniula
17. mar 2011

Malá konečně spinká... Opět jsem ji musela zakrýt hlavu a pak konečně zaspala ☹ ... Nevím, co si to tak navykla... Zas tu mám takovou hromadu z deky... Potvůrka jedna!!!!

haniula
17. mar 2011

@misag23 cca 100ml... a ten čajánek je v poho... nejlepší je ale čistý fenykl...

misha8
17. mar 2011

@haniula mne to robieva v noci musí mať naklonený madrac kôli refluxu takže sa zošuchuje dole a deka na nej 😀

haniula
17. mar 2011

@misha8 no ale ona to vyžaduje pokaždé... ne že by si to zešuchala sama... pokud ji nezakryju hlavu, tak neusne.... nevím, jak ji to odnaučit... ted ji večer stačilo zakrýt hlavu a do 5min byla tuhá!!!

misha8
17. mar 2011

@haniula prepáááááááč ale ja som sa teraz strašne nasmiala ako to čítam 😀 ale verím ti 😒 čo to do nej vošlo??? ja ked tak vidím malu rano v postieľke tak sa divim že sa neudusila 😲

haniula
17. mar 2011

@misha8 já se taky bojím, ale radši ji to přetáhnu, at mám, s prominutím, klid... je to malá umíněná potvora!!!!! pokud není po jejím, tak je zle... a odolávej, když tu řve jak by jí někdo vraždil!!! u nás v rodině takhle spí můj tatka... zadek holý, ale hlavu zakrytou (pardon za to slovní spojení 😀 ).. asi to bude mít v genech 😅 ....

misha8
17. mar 2011

@haniula ale ked zaspí tak jej tu kapucku dáš dole nie??

misha8
17. mar 2011

@markysek2 no doobeda stiham dve kávy aby som vedela fungovať 😝

haniula
17. mar 2011

@misha8 zkoušela jsem to a ona se do 5 min vzbudila... jsem fakt zoufalá...

misha8
17. mar 2011

@haniula no pekne robia si s nami čo chcú 😕

misha8
17. mar 2011

@haniula vieš čo moja začala robiť??? ked dopapáá a vyberiem jej fľašu začne hučaaaaaaaať 😲 😲 😲

annmarie
18. mar 2011

@vikaki jemine, pokojne dieta 🙂 krasne spinka a podarena je 🙂
@haniula krásne čumakovala 🙂 a ten dudel... presne ako nasa...cez pol tvaricky ho ma 🙂

annmarie
18. mar 2011

@verca84 dobre robíš 🙂 aj my striedame a ozaj je jedno zatial ci prava ci lava ... ale viem ako sa citis, pretoze aj do mna hucia nech davam viac do pravej... a popritom ma ta diskriminacia lavakov stve... dnes som robila zivotku a hned prva otazka v dotazniku, "ste pravák?" 😠 a aky to ma preboha suvis s tvojim zdravotnym stavom? juj ma to nahnevalo tak som volala znamemu z poistovne a on na to: zevraj je dokazane ze lavaci su nachylnejsi na zranenia... no na druhej strane aj to je dokazane co som citala ze su inteligentnejsi.a pravaci?hockomu sa moze vselico stat a je jedno ci je lavak ci pravak... sama som pravacka, ale nepacia sa mi take postoje... 😠 😠 😠 tak... iba to som chcela 😀

annmarie
18. mar 2011

babeny, u nas sa deje asi zazrak 🙂 malinka uz asi 8-9 noci spinka vkuse 7-9 hodin 😀 klop klop klop!!! nech nezakriknem 🙂 a ked sa znova napapka da si este hodinoveho slofika a uz mame rano a hrame sa 😀 a cez den papa priblizne v rovnakych casoch ! juj neviem ci sa mam uz tesit ze mame rezim, ale od polovicky tehu som nebola tak dobre vyspata 😀 nechcem provokovat...

na druhej strane som dostala menzes a je mi blbo ako po trojdnovej ochlast party... a stracam MM... zo dna na den zo 150 na 80ml.... uvidime... malinka uz jeden prsnik odmieta uplne a ledva mi z neho ide 15ml no a druhy po chvile vypluje ze este 🙂 nevadi, ja som rada ze sa mi darilo ju kojit aspon doteraz 😀 aj tak som zlomila v rodine rekord ! 😵

verca84
18. mar 2011

@annmarie ahojky, přesně tak, je jedno zda si levák nebo pravák, stat se může tomu i tomu něco.. nejvíce mě ale štve, že do toho začíná čím dál více budoucí tchýně kecat.. a to ji nedávej, a dávej ji to do pravé atd.. už mě to začíná štvát.. ☹ Ohledně kojení, to mě mrzí, ale bojovaly jsme jak jen to jde.. prostě to neovlivníme.. já jsem v rodině taky kojila nejdéle.. já i bráška jsme byli kojeni možná týden a pak rovnou sunar.. (dneska je vyvíjen strašný tlak na kojení) už i v prodejně mi řekla paní že za Nutrilon 1 se mi body načítat nebudou.. a při otázce proč, tak mi řekla že musí podporovat kojení. Tak jsem ji řekla, dobře a jak to chcete udělat když nemáte mlíčko.. tak se usmála a řekla, že to není její výmysl ale plní přikázání ze shora.. 😀 vtipné fakt 😀 .. já jsem ráda, že jsem mohla kojit aspon 2 a půl měsíce.. nějaký základ jsem ji dala..vždyt já za celý den nasbírám jen 150ml. ☹ A včera mi sestřenka říkala, že ta má mlíka, že odstříkavala a pak i více jak půl litru lila do umyvadla.. 😀 prostě malý se nasosal a odsala ještě 200ml. nechápu.. a já se tu trápím s 150 ml 😀 tak sjem se vykecala 😀 😀 😀