icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kostri
18. mar 2011

@luuca1 nemohla som skor,mala bola hore a cipok si jej neskusala davat?ked vyvrackala sirup?nemas viburcol cipky?a skusala si jej omyvat rucicky vlaznou vodou?ako ste na tom?

kostri
18. mar 2011

@luuca1 inak podla mna by stacilo ju len kojit casto,vodu netreba

neposedna
18. mar 2011

@vikaki no ved to, ze to nestiham 😢 😢 😢
varim bud ked je manzel doma a venuje sa, resp. vari manzel a upratujem v sobotu, ked ho vyzeniem s malou von 😀 😀 😀 inak sa nam neda ☹ ☹ ☹
ale uz ju pomaly ucim spat dnu, teraz ked tak hnusne prsi..... ked uz na nej pozorujem, ze by spala, tak sup na ruky a do 5 min. je tuha, potom este sem-tam nahodit cumel a je dobre 🙂 🙂 🙂
a babenky, mala uz objavila chut palca, tak teraz davam pozor, aby ked vypluje cumel nepchala palec 😀 😀 😀

neposedna
18. mar 2011

@sjussi ja som len skusala, ako bude reagovat, urcite nebudem od 3. mesiaca davat kupene presnidavky.... tie podla navodu na nich..... od 3. mesiaca mrkvicku domacu varenu, zemiacik uvareny, banan roztlaceny, jablcko narajbane domace...... a aj to en par lyziciek, ze ako bude reagovat 😉 😉 😉

neposedna
18. mar 2011

@sirenita my me 37tt, uz celkom fajn drzy hlavicku, koniky pasie, ale tiez to nema moc rada a musi mat naladu na lezanie na brusku, viac sa jej paci, ked ju mam na rukach, tvaricku zaborenu v mojich prsiach a ja viac-menej lezim, vtedy na nu hovorim, ze kuk na mamu a vtedy jej to celkom ide 😀 😀 😀 hracku tiez chyti, ked ma naladu.... nahlas sa este nesmeje ☹

neposedna
18. mar 2011

@verca84 jednoznacne skusaj do obidvoch ruk....... vsak chytat treba obidvoma rukami 😀 😀 😀

neposedna
18. mar 2011

@haniula vela deti nevie zaspat kym nemaju zakrytu hlavicku.... myslim, ze ked jej to vyhuvuj, tak neva, skus deku nahradit tensou plienkou pripadne bavlnenou vreckovkou, to nie je ake velke a ani tazke

janettan
18. mar 2011

@kostri niektorej z nás si tu raz poradila žlčové mydlo - dnes ho kúpil manžel v DM a som spokojná, robí zázraky 🙂 dik

janettan
18. mar 2011

môj manžel včera prišiel po niekoľkých dňoch domov a konečne mám opäť pohodové dni, keď mi niekto s malou pomáha, aj keď si už mamička na 24 hod. kolobeh celkom zvykla (musela, ale pre Tatianku urobí všetko na svete 🙂 )

kamusek
18. mar 2011

@verca84 Kdyby nějaké tajemství bylo, tak ho ráda prozradím, ale je to prostě spáč 🙂 Má to asi po nás. Já i manžel milujem spánek. Až do 8. měsíce těhotenství jsem sice pracovala, ale pak poslední 2 měsíce jsem si užívala doma (nejdřív na PN pak na mateřské) a to jsem skoro pořád spala 🙂 A představ si, že ona už si zdřímla i během porodu. Porodní asistentka ji musela budit zvonečkem nad mojim břichem 😀 A od té doby opravdu jenom spinká, papá a kaká 😀 😀 😀 Někdy ji trochu ponosím, jindy ji jen položím a ona se kouká a pak sama usne. Večer to je trošku horší, to ji musím uspávat dýl. Nejvíc pomůže, když ji chytnu za ručičky a ona prostě cítí, že tam jsem. To usne do 5minut 🙂

verca84
18. mar 2011

@kamusek to si děláš srandu, že ti usla při porodu.. to se může stát.. no teda.. 😀 tak to je teda číslo.. no každopádně super že tak krásně spinká... Večer po koupeli a krmení dávám malou také do postýlky a nechám tak.. ona chvíli kouká a pak usne.. takže žádné dlouhé houpaní na rukách nebo něco podobného.. za což jsem ráda.. pěkně ji chviličku hladím po hlavičce, dám pusinku a jak vidím, že ji těžkou víčka tak jdu.. a do 5 min. jdu na kontrolu a malá už je v říší snů.. tak na ni chvílí koukám a jsem z ní paff.. je to moje všechno.. 🙂

kostri
18. mar 2011

@janettan neni za co,to ja mam mudre rady od mamiciek nasich starsich deticiek,tak machrujem 😠 😀 som rada,ze pomohlo 😉 aj ja ledva cakam,jak kura na sopel,kedy pride muz z prace,alebo z domu...no vacsinou je to az kolo siedmej a to uz davam malu spat,no dnes prisli aj s hankou uz o piatej,tak som bola hepy 😵

kostri
18. mar 2011

jaj a dakujem za pochvaly nasej hanky 😵 je to ozaj anjelik...ale s dablem v tele 😀 😉

kostri
18. mar 2011

@verca84 juj ake pekne zaspavanie 🙂 s hankou sme sa k takemu dopracovali az okolo pol roka a dufam za aj so zuzankou sa aspon od pol roka k tomu dopracujeme 😉 😅
@kamusek 😀 😀 😀 spachtoska jedna 😀 😀 😀 ty aj mala 😅 😉

kostri
18. mar 2011

@neposedna sak na teba som zabudla reagovat 😕 prepac 😔 idem este raz precitat,cos mi pisala 😅

kostri
18. mar 2011

@neposedna normalne si ma navnadila s tym dokrmovanim,aj ja sa tesim,ale myslim,ze vydrzim do toho siesteho mesiaca 😉 ale budem sa tesit na tvoje spravy,ako mala reaguje 😉
aj zuzka ma dni ked papa z oboch prsnikov,dnes napriklad,papala z jedneho ,o hodinu z toho isteho a o dalsiu hodinu z toho isteho plus z druheho a takto cely den na striedacku 😀 inak,ked spava dlhsie tak papa dva tri krat z jedneho a na dalsi krat az z druheho zas dva tri krat..dnes sa mi zda,ze mam volajake slabo naplnene prsniky,take som mala ked som mala pri hanke laktacnu krizu v tretom mesiaci-meni si mliecko,tak nech si cucka 😉
no a zaspavanie je u nas s placom,hanku som uspavala na rukach tak ako ty terezku 😉 zuzka sa na rukach uspat neda,dudel leti cez pol izby a prsko nechce,ked je uz napapkana a predsa len tak na rukach ju to nebavi 🙄 😅 takze sup do kocika dudlik ,plienku na hlavu a drglovat drglovat 😒 ☹ strasne,lebo kolkokrat place jak keby ju rezali,tak ju zas vyberiem a utisim,aby si celkom neznechutila ten kocik 😖 a za chvilu ju tam znova polozim...takto je to cely den a ked mi potom spi pol hodinu,tak ma to uz k veceru dost nebavi,ako to je posledne dni 😖 ale hanka bola presne taka ista,no tu som uspavala este zlozitejsie 😖 ja si to tak hlupo tie deti naucim,takze sa ani nemozem stazovat na ne,jedine ak na seba 😝 😅 no a vecerne uspavanie je obdobne,mam ju na rukach nastoknutu na prsku,chvilu sa tak kyvkame,chodime po izbe a ked ju to uz prestane bavit,tak ju polozim do postele,dam dudlik,plienku,zakryjem ju a capkam po ritke,ked sa utisi,tak je ok...odchadzam,za chvilu sa ukludni a spi,popripade par krat podam dudlik,ked sa nevie utisit,znova ju zoberiem,pohupem,utisim,zas polozim...a tak dokola ,kym sa neuisi,niekedy to trva naozaj dlho a modlim sa,aby uz prestala plakat a snazim sa aj ja neplakat,aj ked vacsinou,ked po tomto "boji"pridem do izby,tak sa rozrevem ☹ je mi z toho strasne smutno,lebo som si myslela,ze bude zaspavat pekne v pokoji na ceciku ako hanka...ale ona ho nechce na zaspatie ☹ len v noci chvalabozku.no a v noci sa budi o pol noci,o tretej a o siestej,no niekedy aj kazdu hodinu
dni su teraz hrozne,spava po pol hodinach,neviem co ju budi,lebo vstava s placom,hladna neni...hrame sa,kopkame,prebalujeme...no taky zacarovany kruh 😉 nemozeme ist ani na prechadzku,lebo na polhodku sa nam neoplati 😅 🙄

ajkalc
18. mar 2011

idete niektora zacat prikrmy od ukonceneho tretieho mesiaca?a vy starsie,co nedojcite,vy uz davate?

kostri
18. mar 2011

no a ked tu pridavate tie vase krasne deticky,inak musim vam ich vsetky pochvalit 🙂 tak pridam aj ja tu nasu 😅 😉

kostri
18. mar 2011

@ajkalc neposedna bude prikrmovat,aj ty skusis?co budes davat?

kamusek
18. mar 2011

@verca84 Tak přesně to cítím i já! Furt se na ni musím dívat a muckat ji 🙂 Jojo, taky jsem čuměla, jak začala zvonit tím zvonečkem, jsem byla v šoku 😀 Mamka trpí v bolestech a ona si frajerka chrupká 😀 Ale tak aspoň spí teď 🙂 Jsem zvědavá, jak dlouho jí to vydrží. Ale jestli bude po nás, tak bude spát dobře celý život 🙂

kamusek
18. mar 2011

@kostri Jojo, to sedí! Spali bychom pořád 😀 Obě 😀 😀 😀

monik1
18. mar 2011

@cara.m Klári, tak co nakoupeno? My byli v Karfuru, máme to z domu tak 10-15 minut autem (do Shoppingu pak asi 20-25 minut autem). V Karfuru je taky Lindex (místo Reservedu). 😉

monik1
18. mar 2011

@kamusek
@verca84 Holky, to máte teda zlaté spavé dětičky... my usínáme tak, že se ududláme u prsa... někdy to trvá i přes půl hodiny někdy i dýl 😔 sám rozhodně neusne ☹ Jinak my jsme s manžou taky spaví, ale v tomhle po nás teda není ☹

sjussi
18. mar 2011

@neposedna no nam dr rikala ze pokud budu chtit tak by sme od ukonceneho 4 mesice mohli zacit zkouset polevecky a ovoce.taky mu to nebudu nutit,jen proste zkouset 🙂

kamusek
18. mar 2011

@monik1 A co Moni, nakoupeno? A jak to malý zvládl? 🙂 Domča taky špatně usínala, ale už si zvyká. Už celý týden ji položím do postýlky, chvilku jí tam zpívám (snažím se 🙂) nebo ji vykládám (vymýšlím si blbosti, jenom aby slyšela můj hlas 🙂) A když vidím, že ji padají víčka, tak jdu. Sice se někdy ještě musím vrátit dát párkrát dudlík, ale už je to lepší 🙂

loola80
18. mar 2011

@lolelole Tak to přesně vím, kterýho Lukáše myslíš, rodili o chvilku dřív než my, ale u nich to bylo už třetí dítě🙂 Jinak s tím odstříkáváním - ještě vydrž, já jsem taky vždycky čekala nárůst mlíka hned, ale pak jsem se někde dočetla, že tělo reaguje až tak s týdenním zpožděním. Tak třeba se to ještě zlepší..🙂
No a ta zakloněná hlava.. Fanča tak taky spí! vždycky, než usne, tak kroutí hlavou po prostěradle, až kolikrát doleze ze svojí postýlky až do mojí (máme je spojené🙂, no a pak většinou usne s tou hlavou jakoby vyvrácenou🙂 Tak nevim, jestli je to pro ni prostředek pohybu, anebo si tím drbe ty šupiny, co má v hlavě, chudinka.

loola80
18. mar 2011

Holky, jak jsou na tom vaši prckové s pletí? Naší Fančí se začaly před pár týdny dělat žluté šupiny v obočí, pak v hlavě, až ji ošupinatěl celej obličej. Šupin z obličeje už jsme se zbavili, pod nima to má občas ještě zarudlý, takový mini pupínky jakoby. Myslela jsem, že to je ta klasická seboroia, ale teď nás na kožním vyděsili, že to vypadá na atopický ekzém, dali nám kortikoidy. Ty teda užívat nehodlám, tak špatný to zas nemá, myslím, že zatím vystačíme s promašťováním. Taky bych prý měla držet přísnou dietu - až tak přísnou, že vlastně nevim, co teda budu jíst:( Ale jsem z toho dost v šoku - nikdo z celé rodiny není alergik ani ekzematik, já kojím.. tak kde k tomu přišla chuděrka:(

neposedna
18. mar 2011

@ajkalc ja chcem zacat s prikrmamy od ukonceneho tretieho mesiaca, plne kojim.

cara.m
18. mar 2011

@monik1 jooo? No téééda! My jeli na otočku, ale protože malý usnul (po těch třech dnech jsem byla ráda) a vzbudil se až v pět a v sedm koupem, tak jsme to udělali tak, že jsme ho okoupali, dali spát a babička hlídala a my na otočku jeli. Koukli jsme do Kika a pak jsem v rychlosti koupila nějaké tepláčky a bodyčka Adámkovi. Teď jsme dorazili a zítra asi pojedeme s malým do zbytku obchodů 🙂
Jo? Tak to už jsem tam dlouho nebyla, že nevím, že Reserverd tam už není.
Co jste koupili vy?

petah82
18. mar 2011

@kostri hovoris mi dnes tvojimi prispevkami z duse... tiez cakam na manzela ako na spasenie, tiez sa nas maly posledny tyzden budi zo spanku s huronskym revom, aj ked hladny nie je a tiez ten rev znie akoby ho rezali a cakam kedy mi na dvere susedia budu klopat... aaach. a tiez kazde 2 hodky cez den jeme, ale idem von, aj ked len na pol hodku, ale aspon si tam zdriemne, lebo inak cez den vela nenaspime a pak sme straaasne mrzuty a samozrejme huronsky reveme... prejde to niekedy? 😒