Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@misha8 tak snad se nám to povede taky. V noci to ale řešit nebudu, protože on spí na těch zádech a mám strach, že když se mi do toho podložení zachumlá, tak že se mi udusí. Tak jsem ho včera vypodložila a když jsem pak šla spát já, tak jsem mu to vytáhla. Teď šel zase spinkat, tak jsem s ním bojovala, protože on to ze začátku vždycky nějak odtlačí a stejně si tu hlavu dá na "svoji" stranu. Ale nakonec se povedlo, spinká a má hlavu tam, kde jsem chtěla já. No uvidíme. Dávám nám na to 14 dní. Jdeme pak k doktorce, tak pokud se mi to do té doby nepovede, tak jí to řeknu a uvidím zda už by nás poslala na cvičení 😒 ☹
Jinak čtu, že se bavíte o nosítkách. Zrovna včera jsem malému koupili Manducu. Nevěděla jsem, jestli Beco nebo Manducu, tak jsme si jeli vybrat přímo do obchodu. Paní tam byla strašně fajn, poradila, popovídali jsme si. 😀 Takže dneska ho prozkoumám a připravím si ho. Malého chci začít nosit, až bude sám držet hlavu. Jsem zvědavá, zda se mu tam bude hned líbit, nebo si bude muset zvyknout. Prý některé děti to milují hned, jiné začátky prořvou 😒 Tak snad budeme ten první případ.
@cara.m ahoj, taky mi pořád točila hlavičku na jednu stranu, tak jsem ji začla na tu stranu, kde se ji líbí dávat zábrany.. a to většinou polštářek a nebo dvě plíny složené do takového válečku a dám ji to tak at ji to nutí dát na druhou stranu.. Zpočátku to byl teda boj, ale jak zjistila že se dá točit i na druhou, tak se pokoušela.. já to začla dávat tak koncem února, a teprve ted postupně zkouším spaní bez. Dávala jsem ji to i do kočárku.. ted už ho tam mít nemusí... Ptala sem se na to i mudr. a říkala mi že si většinou dětičky oblíbí jednu stranu, ale že by se to kolem 4 měsíce mělo napravit.. ale je lepší když jim pomůžem, at pak nemají "placatou"hlavičku 😀
ahojte holky 🙂
@lolelole @misag23 Krásné fotečky kluků 😵 připojuju se do skupiny vyplazujících jazýčků, u nás to taky jede 😝 😀
@cara.m pak dej vědět jak se Aďovi v manduce líbí 😉
Holky my byli včera u Dr. páč náš malý předevčírem tak hrozně plakal (spíš řva)l až kolem pusiny a pod nosem zmodral, no pěkně mě to vyděsilo, tak jsme se šli pro jistotu ukázat doktorce a ta mi řekla, že zdravotně je v pořádku, že je to prostě malý vztekloun, že to jde na něm vidět i jak sebou šije, takže si to dudlání u prsa prostě vybojuje. Takže se s ním asi máme na co těšit 😅 Jinak i nám už doporučila čajík, aby teda nechtěl furt cucat bradavku...
@misha8 ja nedavam nutriton.ja davam nutrilon.to je obycajne mliecko ako klasicky nutrilon,len je hustejsie.a miesam ho s obycajnym 1:1.cez den davam obycajny nutrilon 1 s tymto nutrilonom AR a v noci nutrilon AR s nutrilonom extra,aby lepsie spal. http://www.nutrilon.sk/sk/riesenie-kazdeho-prob... a cajik davam studeny.pri izbovej teplote.a kedze my v spalni mame okolo 17 st,tak v noci je studeny 😵 😵 a nevadi mu.skor mu lepsie chuti ako teply
@lolelole moc krásná fotka... kdo učí vyplazovat jazýček... ? Taky si chce s tebou k ránu povídat, tak to naše sluničko je stejné.. ráno se probere většinou tak kolem 5:30 h. na jídlo a pak už chce brblat... když ji položím zpět do postýlky, tak na brblání zvýší volume a sníží ho až když ji dám k nám do postele... moc ji ale nechci učit dospávat rána u nás 😀
@kinsli jj, taky jsme měly náběh na slehnutí jedné strany, tak to by pak měla šíšu 😀 tak jsem ji začla dávat zábrany na tu stranu kam ji pořád ráda točila tak, až ji začla slehávat.. ptala jsem sse mudr. a ta říkala, že kolem 4 měsíce by se to mělo lepšit, ale je lepší jim pomáhat a nenechat jim tu hlavičku slehnout.. někomu se to třeba už nemusí pak zakulatit.. (jako je to u mé kámošky.. její dcerka má pravou stranu slehlou ) a to má už 8 měsíců a nelepší se to.. vydržet boje s mimči.. 😀
@haniula já si taky myslím, že malému se to bude líbit.
@monik1 jasně dám 😉 Plánuješ malého taky nosit v nosítku? Já ho původně nechtěla, ale pak jsem si řekla, že i třeba k doktorce to bude fajn. Zatím jezdím s tatínkem, ale brzy začnu chodit sama a nechci nechávat venku kočár. Takže ho šoupnu do nosítka a půjdeme 😀
@verca84 on zatím ty válečkové plíny zdolává 😒 takže čekám až usne a pak mu tu hlavu překroutím a strčím tam tu plínu a u toho se modlím, aby se nevzbudil 😀 😝 do kočárku to taky budu dávat, protože včera jsme nedali a měl tu hlavu pořád vlevo 😒 ☹
Jinak jdu dneska vyřazovat další oblečení, už nosíme 68! Je to šílené, jak malý roste a to jsem myslela, že 68 budeme mít tak v létě. No to určitě 😠 Ty mimča fakt šíleně rychle rostou!
@verca84 jj jsou to kecálci ale je s nim legrace 🙂 človek by se na to mimčo mohl dívat pořád, co ? 😉 můj muž pracuje z domova a chudák produktivita práce klesla na minimum protože furt očumuje synátora, nemůže se vynadív ...musím ho krotit, protože nevím za co pak budeme kupovat plenky 😀
k tem klokankam jeste-taky uz jednu kupuju 🙂
@kostri Tvoje malá nechce žádný dudlík??? To jsme na tom stejně - my máme Nuk, Avent, BabyOno, MAM, pak ty obyčejné květinky... no, všeho všudy tak 8 druhů a ani jeden NEEE, neví jak to v té pusině chytit a nejraději by furt žužlal mě.. Doktorka říkala, že to máme pořád zkoušet a nevzdávat, že je prostě vzteklý a vybojuje si to, co chce-maminku, ale že si zvykne, no tak asi koupím devátý a desátý dudlík jinak už nevím 😔
@monik1 Moni, my jsme začali jazýček vyplazovat v pondělí ráno na tatínka, když šel do práce. Ten z toho byl hotový 😀 A od té doby už nám to zůstalo. Je to sranda ho u toho pozorovat 😉 A doporučila ti doktorka nějaký konkrétní čajík? Já to pořád zkoumám, aby tam nebylo moc cukru. My ho dáváme vlažný, studený ho moc nechce.
@verca84 Máme to úplně stejné. Kolem šesté ráno se budí na jídlo a pak už si chce povídat. Tak si ho vezmu k sobě do postele a povídáme si. Většinou naštěstí ještě aspoň na chvilku usne. Někdy jsem to já, kdo usne dřív 😀 Taky jsem ho to nechtěla učit, ale lepší než každý den vstávat v šest. To jsem dělala ze začátku a pak jsem byla celý den unavená, takhle se ještě většinou aspoň na chvilku dospím 🙂
Holky, my většinou máme taky hlavičku na jednu stranu, ale občas ji otočí i na druhou. Myslíte, že bych mu ji měla taky vypodkládat, když ji někdy otočí na tu druhou sám?
@misag23 Miško, doktorka mi nedoporučila konkrétní, ale v lékárně mi doporučila tento: http://www.nonrx.cz/dnn/imagecot?id=546 Včera jsem mu ho dala injekční stříkačkou a chutnal mu 😉
Jinak s tou hlavičkou to máme stejně jako vy - on se z 60% otáčí víc na pravou stranu, na levou se otáčí taky, sice méně, ale myslím, že to není třeba řešit, když vyloženě nepreferuje jen tu jednu stranu 😉
Mi ji Adík taky točí sám i na tu opačnou, ale když spí, tak skoro pořád jen na té "jeho" takže bojuju 😒
dneska nestačím z našeho Kubulky vycházet z údivu nejdřív jsme spali od 20:00-4:00 parádá a pak do 7:00 to už se mi moc nelíbilo ale co s ním...pak jsem ho na chvilku dala pást koníčky a až jsem se divila jak mu to jde...teda on se snažil i předtím, ale nepodařilo se mi ho vyfotit, ted vydrží malinko víc, akorát že už se u toho začíná převracet na bok, on to teda dělá i když leží na zádičkách, že se točí na bok...smůlu mám zase já, protože když odpoledne usne tak chce spát na gauči nebo na rukách..tak jsem ho většinou obložila a odběhla si na záchod ted už mám strch ho takhle nechat ...ach jo 😢 😢 😢 😢
malý taky vyplazuje jazyka a nejvíc ho baví když to po něm opakujem (nebo on po nás???)
přidala jsem fotky jak nám to pasení pěkně jde a ještě jednu z rána (ne teda z dnešního)..jak se umí pěkně odkopat a položit si nohu na peřinku..prostě švanda švanda...a máma může zakrývat furt 😀 😀
@monik1 Tenhle čajík ještě nemáme, určitě ho taky zkusím 😉 Heřmánkový si tady holky myslím chválily. My jsme většinou taky na pravé straně, i tak většinou spí. Myslím, že my to máme tak z 80%, tak bych mu to asi podkládat měla.
Jinak se u nás konečně začíná klubat sluníčko. Už jsem myslela, že dnes nebude hezky, když jsme se zrovna domluvily s kamarádkou z druhého konce města, že půjdeme vozit.
mám dotaz na ty co krmí nebo i kojí máte někdo zkušenosti ( nebo používáte) lahvičky NUK...no mě příjde že se malý u nich pěkně nadřel a ačkoliv jsou antikolikový tak ho bolelo bříško...tak jsem zkusila avent ( ještě jsem pro něj jela v 5 hodin odpoledne do města) a příjde mi spokojenější, ale i když je to nejmenší otvor pije rychle..má taky třeba někdo nějakou vychytávku???
jo ještě pro ty co použivají avent jeden odkaz: http://www.alfababy.cz mají tam PP avent láhev 260ml za 105 korun...to mě přijde super cena....maj tam i jiný značky tak se když tak koukněte 😀 😀
@misag23 @monik1 : já ten čajík mám doma, ale fuj fuj nechutná nám (teda ani mě přijde mi strašně hořký)), mám od lerosu klaický fenyklový a ten nám jde.....no je fakt že na to že jsme na umělým mléku a mateřskýho máme tak 150ml za den toho moc nevypijem tak 10ml čaje ( ze zbytku průběžně dělám mlíko)
holky ještě dotaz jak jste naučily malé pít čaj ..my ho moc nechcem pít...nebo to přijde samo.....zkouším to skoro furt, když teda nespí..ted už i před kojením když vím že bude jen UM..i když se bojím aby se jednou nenapil pořádně a pak nechtěl jíst 😀 😀 😀 ( co bych pak jídlo o chvilku odložila)
Ahojte maminky, všem moc děkuju za rady s flaškama!
Nakonec malá nějak začala akceptovat flašku od MAM, i když z ní vypije míň, než když pije z prsa, třeba jen 50ml, pak už je unavená a usíná...tak doufám, že mi příští týden paní dr nevynadá, že tolik nepřibíráme...ale snad ne, jedná se o jedno kojení, tak snad to pak malá dožene ve zbytku dne 🙂
Jinak jsem se vás chtěla zeptat-když odstříkám mlíko a dám ho do ledničky, jak dlouho tam vydrží? Mně se vždycky na povrchu vytvoří taková krusta nebo cucky a tak ho nakonec pro jistotu vyleju... V letáku od medely je napsáno, že v ledničce může být i 24hod, ale mně přijde divné, že se vždycky tak divně zgrcne a nevím, jestli je to normální nebo to jen nějak blbě skladuju...Nevíte někdo náhodou, jak správně na to???

@ellahop no právě... já mám skvělou nosičku, takovou klokánku... malé se v ní líbí, protože všechno vidí... a navíc bude zpevněná ještě kombinézama, protože na horách je ještě zima... bude to něco jiného než v bodyčku či overálku...