Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
My měli včera 2 měsíce a vážíme 5300 gramů 😉
Říkala jsem doktorce, že si pořád strká obě ručičky do pusinky, tak se mu dívala do pusy a říkala, že spodní dásničky se jí zdají oteklé, takže už taky jakýsi náznak zubů 😕 ten otok může zase klesnout a zubky se začnou kloubat později, ale i tak 😕 😕 😕
@elzu ja som pri hanke odstriekavala a nechavala v chladnicke v pohode 24hodin,musis to potom len pretrepat a bude to ok 😉 ked chces skladovat dlhsie,musis dat do mraznicky a tam mozes skladovat 3mesiace
@monik1 mne by ani tak nevadilo,ze nechce cumlik,keby sa mi vedela nejako inak ulozit k spanku..povedzme-napapa sa,chvilu sa pohrame,prebalime,zas jej ponuknem prsko,trosku si cucne,polozim ju a ona za chvilu zaspinka.. 😵 ale mozem cakat! 😀 no ked je unavena,nechce uz ani prsko a ani cumlik nechce,ale ine ju neukludni(paradoxne)lenze musi ho chytit a to jej ide az ked ju polozim do kocika,dam jej dudlik do pusy asi na 3-5krat,plienku s ktorou som ju kojila jej dam k hlave,tak sa ukludni a zoberie aj cumlik.vecer to ale nefunguje,musim jej cumlik pridrzat a capkat po ritke,kym sa ukludni a cumlik vezme.hanka cumlik nechcela vobec,az okolo troch mesiacov si ho zobrala a zacala trosku lepsie spavat a aj ja som to mala lahsie,lebo mi tiez stale bola na prsku ako tebe maly 😉
@cara.m nemyslim,ze by ste mali chodit cvicit koli tej hlavicke 😨 treba pockat este ,ono sa to napravi 😉
@lolelole no ja som po case to zavinutie zas skusila nedavno,musim povedat,ze to super zabralo,mala sa skludnila,za chvilu zaspinkala a tu noc aj pekne spinkala,vobec sa nekrutila..tak som ju aj nakojila,ani som ju neprebalovala,az rano o siestej,tak som ju rozbalila,zas zabalila,nakojila a zas zaspala a spala este asi dve hodiny...tak som ju tak skusala zabalit aj druhy vecer..uuuuplne bezuspesne!!mal sa jedovala a kopala jak diva 😔 tak co ti poviem..raz tak,raz tak 🙂 a balis ho aj ked idete do kocika?do coho?
@haniula ale ved nato su vyrobené tak snáď 😉
@cara.m keď sa človek nato sústredí a naozaj sa prihovára z tej druhej strany aj ked je to otravné niekedy uvidíš že to pomôže ja zasa musím robiť niečo s tým pasením to sa jej nechce 😒
@ajkalc aha ja som to asi zle prečítala včera som jej dala ten nutriton ale nedavam do každého mliečka je to brutal hustééé tak uvidím
@misag23 hlavne to sleduj lebo moja mala už pravú stranu šišatú 😠 pomohlo že všetko som robila z ľavej strany takže bola nutená kukať z tej strany už je to ok 😉
@markysek2 tak vy už fakt krásne pasiete supeeeer 🙂
@elzu ano mliečko vydrží 24 hodín zatvorené vytvarajú sa tam vrstvy pretože hustejší obsah sadé dole je to ok 😉
@kostri
@misha8 teď spinká a celou dobu má hlavičku na tu neoblíbenou stranu 😀 kdybyste mě viděl, jak se tady tlemím a mám z toho radost 😀
@misha8 to půjde uvidíš! My zase máme pobyt na bříšku omezovat, takže ho dávám jen na chvíli každý den popást, protože to zase přeháněl a hlavu zvedal až moc 😠 a teď když paseme, tak někdy pase krásně, ukázkově a někdy nedrží rovnováhu, protože se ručičkou pouští. No jsou to boje s těmi dětmi 😀
Jinak u nás dneska hlídal tatka, šla jsem si zacvičit a na nákup a chudák užil si to se vším všudy 😝 Když jsem prišla tak malý řval jak tur a tatínek přebaloval velepokakání 😀 😀 😀 ale prdolka prý plakal skoro celé dvě hodiny co jse byla pryč...napapali se, pohoupali, pochovali a nic nepomohlo..no museli tady mít veselo 😀
Ahoj Holči, pls budete mimča už něčím mazat proti sluníčku? Když jsem venku s Terčou, tak na ni chodáka dost svítí sluníčko, snažím se ji přikrývat a různě clonit, ale někdy se tomu prostě nevyhnu..:o/... Jinak dneska mi venku při kočíkování plakala - a světe div se - víte co byl problém? Bylo ji chudince horko a to měla jen mikinku a svetřík... no ale zimní fusak.. takže asi zimní fusáček už půjde pomaličku ven a nahradíme jej jen dekou...
@lolelole To máš užasného taťku🙂)... ten můj nepřebaloval ještě ani jednou...🙂
@skubanekka jeeee vy uz riadne aj rifle nosite
@haniula jaaaaj no,ja som zabudla ze sa ti mala predcasne narodila 😀 my nosime cislo 64-68 🙂 ....k tej nosicke na chrbat ohladne tej chaty=vyskusaj,zalezi na kvalite.....ja som pri Pii mala taku nosicku,ale nebola kvalitna,moc som ju nevyuzila ale viem ze si babky NOSICKY chvalia....ak ti bude vyhovovat skus......no,aj manzel nech ponosi,aby si si ty chrbat nenamahala 😉 ved uz si si v tehu a porod vytrpela 😀
@cara.m taky jsem měla radost, když mi malá aspon chvíli začla spát na její neoblíbené straně.. já z toho měla druhé vánoce 🙂 ted už je to fakt o 200% lepší... sice mi usíná na té její oblíbené, ale hlavičku si otočí pak na tu druhou, tak jsem v klidu.. sama si to už střídá..huráááá (bála jsem se at nemusíme chodit na rehabky) chce to pevné nervy, tak držím palečky,a brzy vám to půjde taky.. neboj, chce to jen čas, malý si musí zvyknout.. 😉
holky můžete mi poradit jaký je rozdíl mezi Nutrilon 1 a Nutrilon 1 Extra? (zjištovala jsem si podrobnosti na netu, ale nic moc jsem teda nevyčetla.. - jen pro extra spokojenost.. tot vše.. 🙂 )
@sjussi ja balím do velke plenky tak ze ji prehnu na trojuhelnik a Kvida položím tak aby měl tu nejdelší stranu někdě u ramínek. Pak zahnu jeden cíp trojuhelníku a fixuji ním jednu ručičku (trochu ho naklopím a látku mu volžím pod zadeček) a pak to samé na druhé straně. Někdy ho pak ještě nanoc celého i s plenou dám d peřinky nebo zavinovačky. Jinak nožičky má volné takže kopat může do zblbnutí 🙂 No snad jsem to napsala srozumitelně 😉
@skubanekka jojo tatka se moooc snaží - je to zlatíčko 🙂 Dneska si to ale chudák moc neužil 😝 Jinak my se na bříšku taky ještě většinou rozčilujeme, ale ani ho tím moc netrápím, když má chuť tak cvičíme koníky, když ne tak na to prdíme...rozhodně žádny pravidelný cvíčo se u nás nekoná
@markysek2 My jsme taky moc spokojení s aventkama, kojila jsem jen měsíc, pak už mlíčko nebylo a aventky jsme zkusili jako první a už jsme u nich zůstali. Máme pořád ten nejmenší dudlík a přijde mi, že pije dost rychle, tak jsem zatím větší nedávala. Od nuku máme taky jednu lahvičku, ale zkusili jsme ji jen jednou a vůbec nám nevyhovovala. Přišlo mi, že neví, jak z ní pít, tak jsem ho s ní už vícekrát netrápila. Jinak pít čajík jsme nijak neučili, prostě jsem mu ho dala a hned mu chutnal. Ale teď poslední dva dny ho moc nechtěl, tak nevím 😒
@ajkalc na krabičce od láhve je 0+ zvýrazněna (nebo jak to napsat) a na savičce je 1
@misag23 taky mě přišlo že neví jak z Nuku pít a to jsem koupila i dvojku dudlík a nic...snad jen jednou se to povedlo jak mělo jinak se vždycky nalokal vzduchu...dneska byl úspěch vypili jsme necelých 10ml čaje právě z láhve od aventu:o)..takže ho to třeba naučím, zatím se to snaží všemožně plivat :o)
my jsme z kočárku vyhodily fusak včera (dopoledne venku stropil scénu a my už nevěděli co mu je)...takže ted chodíme ven v dupačkách bodyčku a svetru, máme čepici..rukavice zatím přibaluju sebou kdyby se mi zdálo že máme moc studené ruce( ale zatím ok)...v kočárku má deku pod sebou a dekou je přikrytý + slída ..dneska odpoledne deku skopal a něl nohy volné..ale docela teplé...nechce být přikrytý ani doma ani tenkou dekou, nechá se zakrýt jen na noc a zásadně ručičky musí být venku

@ajkalc no mě právě přijde že od aventu pije rychle, ale není nalokaný vzduchu, ale u nuku jsem zkoušela i větší dírku ale prostě mu to nešlo, sice pil, ale ten ventil se mu nepodařilo spustit....paní v obchodě říkala, že když do ted byl zvyklý na kojení že to nevadí že máme nejmenší (0+), ale snažila se mi udat i ty 1+..ale to už by pak jedl jenom Kubíček a máma s tátou se šli pást 😀 😀 😀