icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

haniula
25. mar 2011

@ajkalc jo o téhle jsem taky uvažovala a pak jsem zvolila kukuřičnorýžovou od sunaru... a navíc jsme na nutra defensi, což je od sunaru....

misha8
25. mar 2011

@louisiana podobne každé ráno od 4 hore 😠 ale tie usmevy su neskutočnéé 😀 😀 😀
@skubanekka ale my nekojíme už bohužial 😖 preto sa bavíme o príkrme 😉
@ajkalc moja tiež spinkala od 20 o 24 len papala a hned zaspala do 5 ale potom ani náhodou teraz je mrtváááá 😀 😀 😀 akoľko ti vypije naraz ml???? no držím ti palce s tým ranným vstávaním 😉 s tými príkrmami ja sa bojím kôli tomu refluxu či nebudú problémy so šťavičkami 😒

ellahop
25. mar 2011

@haniula a ako sa to vlastne rata, my mame od pondelka 3 mesiace, to znamena ze, ked sme mali 21.3. tri mesiace, tak 21.4 mame 4 to chapem, len ktory je ten ukonceny stvrty??? zaciatok piateho...??? strasne zle to pisu ti odbornici na vyzivu... od ukonceneho stvteho, tak to je od piateho,,,,, ci 🙂
co ja viem, ci je zemiak tazky, len viem, ze do neho sa potom davaju ostatne zeleninky, ale ja sa skusim poradit aj s nasou lekarkou a ta mi hadam poradi,, lebo mrkva je tiez sladka... a vraj od nej deti zapeka... tak to je fakt, tazke, mat tie deti, ale aj krasne.. ked tu vidim ako sa spokojne vyvaluje v kresielku a pcha si cele dlane do pusy... sliny my tecu a uz si s nimi aj bublinkuje... no zlaticko 🙂

ellahop
25. mar 2011

@ajkalc ved urcite, vsak si svoje deti poznas... mne mamina hovorila, ze ked som bola mala tak mi strkali dudel do medu a teraz dat detom med, no prehresok riadny 😉 a moj muz, bol do tretieho mesiaca kojeny a od tretieho mesiaca je na kravskom mlieku,,, a ..... je zdravy, a chlap jak hora 😉 a zeby sme nasa generacia bola nejaka nachylna na potravinove alergie,,,???? to mi skor pride, ze viac su alergicke dnesne deti, ktore sa uz teda stravuju spravne,,, 😒 tak si z toho vyberme

haniula
25. mar 2011

@ellahop právě proto chci dávat malé tu stávičku z řepy... já myslím, že jak dovrší ten čtvrtý měsíc, tak začíná pátý a můžeš dávat příkrmy... aspon si to tak myslím.... je v tom bordel... my jdeme 5.4. na očkování, tak se zeptám... to už by teoreticky měla mít ukončený čtvrtý měsíc.... 😅 😕

misha8
25. mar 2011

@ellahop takže 22.4 mate 4 mesiace a jeden den 😉 čiže ukončený 4 mesiac 😉

misha8
25. mar 2011

dnes máme 15 týždňov 😵 😵 😵

cara.m
25. mar 2011

Tak náš první příkrm bude mrkev a druhý brambora 🙂 ale my máme ještě čas. Přikrmovat začnu od ukončeného 6. měsíce. Ale už to mám nastudováno a mám objednány první lžičky 😀 ještě vybrat parní hrnec 🙂 😕

cara.m
25. mar 2011

@misha8 gratuluji 😵

misha8
25. mar 2011

@cara.m dakujeme 🙂

misha8
25. mar 2011

všetkým krásny slnečný dník my šup do kočíka 😵

cara.m
25. mar 2011

@misha8 my půjdeme až odpoledne, ale už se těším 😵 teď jsem utírala rychle prach a láduju do sebe jogurt, než se Adík vzbudí 😀

knedluska
25. mar 2011

@monik1 @skubanekka - holky, přidávám se k vám. 😉 Taky jenom kojíme a malá si ze mě dělá dudlík. Kojení nám trvalo hodinu, teď už se zkrátilo na půl hodiny. Jenže po jídle vydrží tak hodinu a spustí řev. Ale hlady taky určitě nestrádá, protože podle doktorky hezky přibírá. Takže přes den kojíme po těch dvou hodinách, dřív jí nedám. A usne jedině v kočárku a večer mě u prsa. Dudlíka nechce.

ajkalc
25. mar 2011

@misha8 on mi uz nejak vela nepapa.robim mu do 150 ml vody.a papa cez den 3X mlieckoranajky,obed,vecer.vecer znamena okolo siestej.kupeme okolo osmej.a vtedy uz nic nespapa.tak ked ideme spat okolo desiatej,tak urobim do 180 ml vody,tak to je 200 ml a vtedy mu to strcim v spanku.vcera prvy raz vytiahol vsetko.preto chcem zacat s prikrmmi,lebo podla mna je malo papat za 24 hod 5X mliecko.aj ked literatura uvadza tak.ale ved dospely clovek papa viacej.

ajkalc
25. mar 2011

@misha8 este k refluxu.moja kamoska chodi k detskej a ona je aj detska gastro.a jej maly ma strasny reflux.ale taky,ze ho musia niekedy hospitalizovat,lebo velmi chudne.a ma fobiu z tekutin.takze cajik len v spanku.a ona jej kazala,ze praveze ma davat hustu stravu malemu.ako pol rocny jej papa vianocku s maslom.a to je dojceny stale.tak si myslim,ze ked tato stara doktorka,ktora je gastro a ma skusenosti este so starou skolou a takto jej kazala,tak asi to nebude take tragicke s tymi prikrmmi.a ako pisala
@ellahop ,ktora je tiez asi toho isteho nazoru ako ja,tak to asi tak bude,ze je to prehnane.no neviem.mozno urobim chybu,mozno nie.ved dam vediet,ako sme zareagovali.a ovocne stavicky zacnem davat asi az od ukonceneho 4.mne pride,ze praveze od ovocia moze byt babetku zle,nie od kašicky.neviem.ale ked nam chuti cajik,tak nejdem asi este stavy davat.najskor kasu,potom mrkvicku,hovadzi vyvar.... kazdopadne dam vediet,ako zareagujeme.

kamusek
25. mar 2011

@haniula, @ellahop, @ajkalc - Holky, bavíte se tady o příkrmech. Dívala jsem se minulý týden některý den na Sama doma a tam nějaká odbornice právě mluvila o příkrmech a říkala, že opravdu by měla být nejdřív zelenina, pak ovoce. A hlavně by se mělo začíte jedním druhem, pár dní zkusit, jak dítě zareaguje a pak přidávat postupně další. A opravdu by se mělo začít mrkvičkou. Teda aspoň to tam tak říkali. Ale jak píšete, je pravda, že sto lidí, sto názorů. Taky nejsem úplně proti příkrmům po ukončeném 4. měsíci. Většinou si nechám poradit taky od mamky 🙂 Přece jenom vychovala 2 děti a oba jsme s bráchou OK 😀

kamusek
25. mar 2011

@misha8 Taky gratulujeme 🙂 My máme dneska 10. týdnů 🙂

haniula
25. mar 2011

@kamusek no právě... mamka mi taky radila co a jak... taky vychovala dvě děti a obě jsme ok 😀 ... fakt začnu mrkví... na ovoce máme hafo času.... je sladké, to by ji určitě jelo více 😀 😀 😀 ....

ellahop
25. mar 2011

@misha8 no hura, konecne mi to niekto vysvetlil.. super, vdaka,,, stara koza, a nevie si zratat 5 a 5 ... 😀

ellahop
25. mar 2011

@haniula tak aj ja dam prvu mrkvu,,, vdaka za rady...

vikaki
25. mar 2011

ja zacnem ryzovym odvarom v 4.mesiaci=u nas dostat ryzovy prasok =pridava sa do mlieka alebo aj do vody a potom sa uz moze aj mliecna kasicka=tiez ju u nas dostat v prasku v plechovici,potom viem,ze mozem zacat s vanilkovou kasou a az potom s ovocim

vikaki
25. mar 2011

tusim to dostat aj na slovensku ud nestle=Farine lactee

skubanekka
25. mar 2011

@vikaki copak to je za odkaz? Píše mi to 3 řádky a ještě tou vaší řecku azbukou, či co to je🙂)))

vikaki
25. mar 2011

@skubanekka ja neviem...to som dala omylom a vymazala som to potom,uz mi to tu ani neukazuje....no ale vam to asi este stihlo prist.....to som sa pokusla dat odkaz na ten Farine lactee

skubanekka
25. mar 2011

@vikaki jojo už to tam nemám🙂 - sem si říkala kam to zmizlo - jestli se mi to nezdálo... Ty ale kojíš, viď?

vikaki
25. mar 2011

@skubanekka ja som sa pokusala naplno kojit,ale mliecko sa mi neroztieklo,tak len prikajam=cize aj UM aj MM

skubanekka
25. mar 2011

Tak jsem dnes přišla na to, že existuje nějaký fotoblog a vložila foto:o)
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/skubanekka/a...

skubanekka
25. mar 2011

@vikaki promin, nestihla jsem už reagovat na to mlíčko - malá začala plakat, že má hlad (spala 5 hodin v kuse:o)), tak jsem letěla.. Já jsem si právě říkala, že jsi někde psala, že kojíš, tak jsem si myslela...

monik1
25. mar 2011

@knedluska a když ti po hodině začne křičet, tak jí necháš tu další hodinku řvát, když kojíš co 2 hodiny?? Já nějak nemám to srdce ho nechát řvát, chjoo ☹

monik1
25. mar 2011

@skubanekka Krásná je Terinka 😵

@haniula @kamusek Když už jsme u těch rad našich maminek, tak moje mamča mi od dvou měsíců dávala řídkou krupici z flašky.. tohle udělat Dominikovi, tak ho asi zabetonuju... ale taky jsme s bráchou OK 😵 Myslím, že se to teď moc řeší 😝 Ale já taky chci začít s příkrmem až od šestého měsíce a nejdříve mrkev a pak brambor 😉