icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cara.m
26. mar 2011

Holky chci se zeptat, co vás co už dokrmujte dovedlo k rozhodnutí začít už teď?

vikaki
26. mar 2011

@cara.m tusim sme mali tu istu myslienku v ten isty cas 😀

cara.m
26. mar 2011

@vikaki 😀 😉

skubanekka
26. mar 2011

@cara.m @vikaki - vy se obě tak skvěle doplňujete🙂 😎

vikaki
26. mar 2011

@skubanekka 😉

louisiana
26. mar 2011

@cara.m
@ellahop
rozmyslam o tom babycook-u, ale kedze chcem prikrmovat az od 6 ukonceneho, tak si pockam ci si to niekto nekupi a potom zreferuje 😎 a ak nie, tak si precitam niekde inde referencie. este mam skoro 3 mesiace cas 😀

ajkalc
26. mar 2011

@skubanekka 2.4. budeme mat 3 mesiace.a dakujem

ajkalc
26. mar 2011

@vikaki ked deti niesu dojcene,tak sa moze prikrmovat od ukonceneho 4. mes.ale mne zacal Maxik papat iba 3x denne.co je velmi malo.a 1x v noci.takze 4x.no naozaj malo.a prve som tiez skor dokrmovala a v pohode.ziadna alergia.a ani jeho sme nedojcili.moja segra je lekarka a dojcila 2a pol roka.prikrmovat zacala od 7 mes.a mala hned schytala po roku celiakiu.vkuse vsetky mozne choroby.svagrina tiez dojcila vyse 2 rokov a dcera tiez furt chora.mne prvy nevie co je to choroba.takze tak.skusila som dat aj Maxikovi.ak by nechcel,tak by som pockala do toho 4.mes.ale on sa na to vrhol ako diva selma.... 😅 😅 😅 😅 no dufam,ze jemu tiez nic nebude.a prveho som od pol roka chovala kravskym mliekom od susedovej kravy..... detska sa len za hlavu chytila

cara.m
26. mar 2011

@louisiana a nad kterým přemýšlíš?

monik1
26. mar 2011

@cara.m @vilca @skubanekka děkuju za odpovědi ohledně toho salátku, mamka tam tuším cibuli nedává a hrášek taky radši vyndám 😉 Dneska jsme byli u tchyně a měla upečené koláčky - a odolala jsem a nedala si, ať to čerstvé těsto malého nedráždí... ale je to někdy tak těžké odolat čerstvému rohlíčku, ale zatím to zvládám v pohodě.. kdyby člověk držel dietu, tak zhřeší, ale kvůli děťátka nee 😉 😉 😉
Klári, pak dej vědět jak ti Adámek spal, jsem četla, že je dneska nějaký spavý 😉
My už od 20h taky spinkáme, uvidíme jaká bude noc 😉

kamusek
26. mar 2011

@monik1 Moni, malému tohle všechno opravdu vadí? Tak to naše Domča je v pohodě. Nemůžu akorát mastné věci, jinak jím snad všechno. Když jsem byla nachlazená, dala jsem si i pomeranče a mandarinky, ať mám nějaké vitamíny a taky v pohodě, žádné osypání. Ale jinak už jsem měla i trošku zelí na oběd, pečivo v pohodě, salát taky. Jen si ještě netroufám třeba fazole nebo čočku 🙂

cara.m
26. mar 2011

@monik1 jj Moni dám 😉 teď jsem ho dala do postýlky, tak uvidím jestli usne a zda bude spát celou noc. Raději hned jak usne půjdu spát taky. Nevím, jestli mu ta hodina a půl bdění teď stačila.

cara.m
26. mar 2011

@monik1 noooo čerstvý rohlík bych si taky dala k snídani s máslem a kakaem ňaaaam. Taky ale nemám odvahu to už zkusit. I když Adík už sám krásně prdí. Když se mu chce, pomůže už si sám. Ale přece jenom to ještě odložím.

kamusek
26. mar 2011

Jak jste se tady bavili o vítání občánků, tak nás čeká až v listopadu 🙂 Jsme z vesnice (3500 obyvatel) a koná se to tady 1krát ročně. Bohužel až v listopadu, takže tam budeme jedni z nejstraších 🙂 Ale tak aspoň nás přivítají 😀

vilca
26. mar 2011

@cara.m náš malej měl taky dneska nějakej ospalej den, tak jsem taky zvědavá, jaká bude noc 🙂
@kamusek my máme vítání občánků na začátku května, snad už to zvládnem, i když bude teprve tříměsíční 🙂

lavazza
27. mar 2011

@kamusek já jím všechno,ze začátku sem si dávala bacha co jím,ale naštěstí malému nevadí nic

lavazza
27. mar 2011

@kamusek sestřenka byla na vítání občánků v roce,bydlí taky na vesnici

ellahop
27. mar 2011

@kamusek my sme pozvani 31.3. teda tento tyzden, aj u nas sa to robi raz do roka, a tentokrat maju oslavu deticky narodene v roku 2010, takze nas tam bude asi najmladsi zas.. ale nevadi, velmi sa tesim, ze tam spoznam nejake ine maminky

skubanekka
27. mar 2011

Ahojky holčiny, tak mi dneska slavíme už 3 měsíce! Nezdá se vám, že nám to všem nějak moc rychle utíká?... 😎

ellahop
27. mar 2011

@ajkalc mammiiiiii, ty si ale dobre navarila... 😀

louisiana
27. mar 2011

@cara.m to este vobec neriesim, ale u nas v lekarni maju od Avent-u, no objednat cez net sa da hocijaky 🙂 znama ma od aventu a velmi si ho chvali. bodaj by nie, ved zan dala 200€ 😲

cara.m
27. mar 2011

@monik1 Tak noc byla super, spal jako obvykle 😀
@louisiana mě se ten od Aventu taky moc líbí, že v jedné nádobě uvařím a jen převrátím a umixuju. Rozmýšlím ještě nad Beabou, i rozmrazuje. Anebo koupit klasický velký parní hrnec který využijeme na dýl. Přemýšlím, na jak dlouho ten babycook bude?

louisiana
27. mar 2011

@cara.m asi nie na velmi dlho, ale urcite ulahci pracu. no som z toho jelen. ked tu bola mamka, tak vravela ze mame tolko kramov, ze by sme mali mat este 2 baba aby sa to vsetko oplatilo 😀

cara.m
27. mar 2011

@louisiana no právě, my tady máme taky právě tolik krámů. Třeba sterilizátor, ve kterém jednou za měsíc vysterilizuju dudlíky 😀 Tak nevím 😒 a taky řeším zda budu stravu mixovat nebo jen mačkat. Jsem četla, že rozmačkané je lepší 😒

monik1
27. mar 2011

@cara.m Teda tak Adámek spal krásně, šikula 😵 My usli ve 20h, ale vzhůru byl už ve 22h, pak v 1,30 a vstávali jsme asi v 6,30 starého času. Teď ho vzal manža ven a já zas spekuluju jestli jsem ho dobře oblékla, jsou tam 2 stupně.
@kamusek Kamčo, já nevím jestli to našemu Domčovi vadí, protože jsem to ještě nezkusila (čerstvé pečivo, zelí atd. - takové ty typické věci co se nedoporučují při kojení) nechci to vůbec riskovat, že by ho pak bolelo bříško, třeba by mu to nic nedělalo, ale riskovat to nebudu 😉

My máme vítání občánků 30. dubna 😉

monik1
27. mar 2011

@knedluska Adélka taky nechce dudlík,jo? My máme doma už asi celkem 8 druhů a on prostě neví co s tím v pusině, dá ho na levou stranu, pak na pravou; když mu ho přidržím u pusy trošku násilím, tak se mu tam začne křivit jazyk a vypadá to, že by mě poblil... no, snad se naučí dudlat, protože když má tu potřebu, tak jsem dudlík já, že 😔

misha8
27. mar 2011

@ajkalc tak super 😉 ja by som už tiež vyskúšala ale chcem počkať čo povie deckár ohladom toho predčasneho narodenia , viem , že tam sa to ma posúvať podľa týždňov , ktoré chýbali do pôrodu 😒 tak uvidím... zato moja mala hlce každé tri hodky 😀 teraz som mrkla ako Maximkovi chutilo 😵 zlatunkýýý

monik1
27. mar 2011

Jo a ještě když jsem nad těma cumlíkama přemýšlela, že některé kojené děti ho chtějjí a některé ne - tak mi tak přišlo, že ty maminky, které používaly na kojení kloboučky - tak jejich děti vzaly cumlík v pohodě a ty mamči, které kojili bez kloboučků, tak jejich děti cumlík nevzali... Možná to tak neplatí vždy, ale co jsem tady v diskuzi četla, tak mi to tak nějak vyplynulo... 😉

Hezkou neděli všem, já mám neděle takové pohodové, pokaždé obědváme u našich, tak nemusím nic chystat 😵

skubanekka
27. mar 2011

@monik1 ...mám stejný pocit - máme doma už 11 dudlíků a nic.. vždy když se raduji, že jej Terka má alespoň 1 minutu, tak to byla konečná a při každém dalším vložení dělá scény - dusí se, kašle, plyve.. no prostě nechce jej, tak jsem se rozhodla, že už jí ho nebudu nutit:o). Jinak my také každou neděli jsme na obědě u našich, takže právě oblákáme a razíme!.o)) papa a krásný den!

vilca
27. mar 2011

@monik1 ahoj, my jdeme dneska taky na oběd k manželovým rodičům, teď šel manžel s Evičkou na kolo a Tomáška si vzala mamka na prochoázku, tak mám chvilku pohodičku 🙂