icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vilca
27. mar 2011

@monik1 taky jsem ještě plno věcí neriskovala - ani nevím, jestli některé z nich nevyřazuju z jídelníčku zbytečně, možná jsem až moc opatrná... Ale nějaký pokusy mi za Tomáškovo bolení asi nestojí... 😅

vilca
27. mar 2011

@skubanekka utíká to jako blázen...my máme dneska 2 měsíce 😵

ellahop
27. mar 2011

@cara.m moja kocikova kamoska, tiez zeleninku a ovocie iba mackala... a babatko s tym nemalo problem..takze aj ja som sa rozhodla pomackat ale maximalne ako sa bude dat vidlickou 🙂

ellahop
27. mar 2011

tak dnes nas pridu konecne pozriet moja kamosky, velmi sa na ne tesim, uz sme spolu dlho neboli, naposledy takto spolu na mojej svadbe v auguste, a to sa od vtedy toho tolko pomenilo. len s tominkom tym padom nejdem von, hoci je tak krasne, ale teraz sa snazi zaspat v postielke aspon pri otvorenom okne... no co uz, kedze som sama doma, nestiham pripravt oslavu a este aj upratat a ist aj von 😒 a to, ze som este neobedovala,,, ani nehovorim, hm,,,, potom ze som este neschudla... ked sa takto nepravidelne stravujem a hlavne mi chuti sladke a hluposti... jajjaj....no a vcera som si dala dva pohare bieleho vinka, a dnes ma tak boli hlava,, hm, to sa teda toho zmenilo.....uz som mama a celkovo sa zmenilo cele moje telo... a aj travenie,,, hm, 😒
predtym mi vino nevadilo....

cara.m
27. mar 2011

Holky už jste přemýšlely z jaké hrníčky pořídíte drobkům? Jestli s brčkem nebo s pítkem?

ajkalc
27. mar 2011

citam,ze riesite cumliky.nam maxik tiez nechcel,ale zacal si cmulat rucicku,tak som ho chcela naucit na cumlik.mame doma tie anatomicke a este neviem ake paradne.a vcera som kupila v tescu najlacnejsi okruhly a odvtedy ho z pusy nevyhodil.taky je zlaty.nastastie v noci mu nechybal,lebo sme mu ho nedali na noc.nechcem mu ho v noci 100x nahadzovat

kamusek
27. mar 2011

Zdravíme. Zrovna jsme se vrátili z výletu. Byla jsem s malou a moji mamkou na nákupech 🙂 Hlavně v Tesku jsem koupila malé plno věcí. Mají tam slevy 30-50% 🙂 Bude krasavice. Za 14dní jdeme k mojí babičce na narozky, tak jsem ji koupila růžové manšestrové šaty 🙂 No 500,- bych za ně nedala, ale za 250,- to už se nedalo odolat 🙂 Dneska je venku opravdu nádherně, doufám, že to tak bude i celý další týden. 🙂

verca84
27. mar 2011

@haniula ahojky, vidím, že už tu taky řešíte příkrmy.. taky to už začínám studovat.. chci po ukončení 4 měsíce začít přikrmovat.. a asi nejvhodnější je ta rýžová kaše bez příchuti jak si psala.. snad to malá sní a nebude to všude kolem 🙂

verca84
27. mar 2011

@cara.m jj, rozmačkané jídlo pro prcky je lepší.. prý si tak lépe zvykají na malé kousky.. a jak si vzpomenu na sestřenici která ji vše mixovala, a pak měla malá problém polknout malý kousek.. vždy začla natahovat na blití.. hodně si s ní užila.. tak rozmačkané bude lepší... 😉

haniula
27. mar 2011

@verca84 já taky doufám!!!

Jinak ted jsme dojeli!! Bylo suprově!!! Dnes jsem se nemusela dopo vůbec o malou starat... Náhradní tetky vše zařídili 😀 😀 !! A mamka mohla vařit oběd pro ostatní... Pak dám i fotky 😉 .

vikaki
27. mar 2011

@ajkalcj na umelom mlieku sa pise ze od 5 kg =5 odmeriek na 150 ml vody,pricom staci 5 krmeni behom 24 hodin,takze si myslim,ze tak ako tebe pije=staci,v podstate tak je napisane v navode...a ak babo normalne pribera=prikrmovat sa tak skoro ani nedojcene deti neodporucuje,lebo aj UM obsahuje v podstate vsetky zlozky,mineraly a vitaminy.....Moja mala je na svoj vek dost velka ,v podstate o 2-3 mesiace mierami prevysuje normal a pije mi UM kazde 4 hodiny....prezerala som si vela stranok na internete o prikrmovani,ale nikde som nenasla ,zeby sa babatka od 2-3 mesiacov ak nie su dojcene mali prikrmovat...skor by som dala radsej jednu odmerku mlieka navyse do mensieho mnozstva vody=ak viac nevypije,aby sa lepsie nasytilo.......v podstate si robite robotu navyse pripravovanim prikrmov,ale kazdy samozrejme podla seba a svojho vedomia 🙂 ...to ako nemyslim nic v zlom,len ma to dost prekvapilo a tak mi nedalo to okomentovat.....inak aj ja som starsiu dceru predtym krmila ovcim mliekom=cerstvym,prevarenym=svokor ma ovce a aj teraz Lukiu budem krmit kozim mliekom,ale tiez az po 6.mesiaci 😉

kostri
27. mar 2011

ahojte
tak sa nam posunul cas a dieta ostalo vecer total rozhadzane a ani ja som nevedela,ci ju mam este o pol siedmej noveho casu ulozit,lebo o pol siestej stareho si este zvykla davat taku pol hodku pred vecernym kupanim atd..tak som ju nedala,aj ked uz chudatko bola uplakana,vselijako som ju bavkala..az do kupania o siedmej noveho casu a o 19:11uz bolo ticho v posteli,spinkala..tak som cakala,ci sa hadam po pol hodinke nezobudi,ze je akoze vyspata a pripravena na tu cinnost co sme robievali v starom case 😅 a ona sa vam presne po pol hodke zobudila a ze vyspata 😕 🙄 tak tam chodim ju tisit,nech spinka,aby vedela ,ze uz je noc,nemienim ju vybrat,dufam,ze ani nebudem musiet 🤐

kostri
27. mar 2011

prikrmy zacnem riesit od pol roka,dufam,ze nebudem muset skor,ze by malej mliecko nestacilo,ale neni som vobec proti prikrmovaniu skor,kto chce,nech prikrmuje,kazda maminka to citi inak, a je super,ze maximkovi tak chutilo,jaky je zlatunky na fotkach 😵 tak snad aj ostatnym,ktore chcete zacat prikrmovat,bude chutit 🙂a ked nie,neva 😉 ja som hanku zacala mrkvou a roztlacala som ju vidlickou,ako aj vsetko ostatne potom,aj masko..je to naozaj lepsie ako mixovanie,dieta si zvykne,ze musi trosku aj prezuvat,nie len hltat

kostri
27. mar 2011

urcite nebudem kupovat ziadny parny hrniec,myslim,ze hrncov mame doma dost,hanke sme kupili taky maly hrncicok,ked sme ju zacali prikrmovat a v tom sme jej varievali vsetko,tak teraz v nom budeme varit zuzke,ziadne paradne paraky kupovat nemienim 😀 😉
a v jedle sa nesledujem,pri hanke som davala obrovsky pozor,nejedla som strukoviny,ani cerstve pecivo,ani nic korenene,ani papriku,zeler,kapustu..no kopu kopu veci a hanka aj tak plakala prve tri mesice,nech som zjedla,ci resp.nezjedla 😅 cokolvek.takze ja som teraz jedla uz aj fazulu,sosovicu,hrach,cibulku,cerstve pecivo mam denne 😉 ...zatial badam len to,ze tvaroh a bryndza zuzku dost nafukuje,inak tusim nic take vazne..no a ovocny caj jej farbi stolicu do zelena 😀

kostri
27. mar 2011

@haniula tak ste mali pekny vikend 🙂 aj pocasie bolo lepsie jak minule,nie? 😉

kostri
27. mar 2011

@knedluska tak to ticho zavidim,ze polozis do kocika ,drncas a pekne zaspinka 🙂 u nas nehrozi 😖 tiez drncam a zaspinka,ale mame to zakazdym s placom velkym 😒

haniula
27. mar 2011

@kostri o trochu... ale mohla jsem mít kočár uvnitř, takže nebyl problém!! ale obdivovala jsem ji, jak spala u vřískajících dětí, které lítali, třískali a velmi moc hlučeli!!!!!! úplně úžasné!! brouček 😀 ! ale doma řvala jak pavián, jen jsme dojeli!!

cara.m
27. mar 2011

@kostri tak my dnes koupali v 19:45, starého jsem koupali v 19:00, tak jsem se snažila dodržet to, ať není velká změna. Chci to pak upravit na 19:30.

markysek2
27. mar 2011

tak náš si to s posunem času vyřešil sám v noci se neám zbudil přesně ve 2 (takže vlastně ve 3) trochu jsem mu přizpůsobila čas krmení byl o tu hodinu nakonec posunutý, ale koupali jsme normálně po 7 (nemám to nějak přesně na minutu, dokud nebrečí tak čekám asi do té půl) a 8 šup do postýlky chvilku se rozčiloval a ted už spí...jsem zvědavá v kolik se zbudí

ke krmení UM...máme sice podle tabulky 4,5-5 kg že by mělo 5 krmení denně stačit, ale furt jsme na 6 a nejde to změnit, jen množství mlíka se mění dneska i včera už 900 a to je tam 840ml 😒 😒 😒, ale když má hlad
jinak úspěch dneska jsem dostala do malýho 20ml čaje, ale pokaždé před krmením, byl z toho tak vyvalený, že ho neplival a pár loků polknul, než mu došlo že to je čaj a ne mléko a pak zase plival 😀 😀 😀

haniula
27. mar 2011

@markysek2 my máme necelých 6kg a máme stále 6 dávek UM denně... taky to snížit nejde!! jinak čas jsme nijak neřešili... malé je to celkem jedno... 😀

markysek2
27. mar 2011

@haniula mě to dneska bylo celkem jedno, byla jsem celý den doma, akorát jsem chtěla aby to trochu vyšlo mezi tu 7-8 na koupání (je fakt,že jsem ho koupala o hodinu dřív než předtím) ale vsázím na to že on na hodiny nekouká a řídí se podle jídla a rituálů...doufám že zítra to bude zase normálně jak jsme zvyklí...jídlo 12-13 a pak procházka do 16

lavazza
27. mar 2011

@vilca koukám,že dneska je každej na obědě u rodičů,my taky,je to fajn když někdo uvaří

lavazza
27. mar 2011

kdybyste slyšeli toho našeho drobka jak si mlaskal u cucání palečku,no já sem byla mrtvá smíchy 😀

haniula
27. mar 2011

@lavazza já jsem se chlamala, když se malá snažila sežrat svoji ruku a mlaskala, jak by nedostala najíst a funěla jak ježek 😀 😀

misha8
27. mar 2011

@haniula asi jej vadil ten klid 😀 😀 😀 doma

vilca
27. mar 2011

@lavazza náš malej se taky naučil cumlat paleček...ale jak se u toho dokáže vztekat, když mu to nejde 😀

vilca
27. mar 2011

Holky, našemu Tomáškovi se nějak přestalo líbit v kočárku... Už když ho tam dávám, tak křičí, jako kdybych mu dělala kdovíco, a pak vždycky, než to začne pořádně drncat, brečí a brečí... Jak usne, tak už je to ok, i když tam nespí tak klidně jako dřív... Pořád má tendenci se budit... No a jak si třeba 2 hodiny po jídle začne cumlat paleček, tak se u toho začne tak zlobit, že musím hned domů na krmení...
A ještě k tomu krmení... Poslední asi týden vypije 120 ml Nutrilonu, víc jsem zatím nezkoušela, protože i tak to někdy nevypije celý... No a vydrží třeba jen 2 a čtvrt hodiny a chce zase papat... Tak mu mezitím dávám pocucnout MM... Tak nevím, jestli to už potom není moc...? 😕

kinsli
27. mar 2011

Holky co jste na UM, taky Vám prckové u jídla tak prdí 😅 Já byla špatná z toho, že jí málo a dnes už nejedl skoro vůbec, tak snad vím už čím to je. Ono asi nejde o to že vypije 50 ml a víc by nedal, to on by asi jedl, ale asi po vypití té 50 ml ( čese ) se smíchá mléko s žaludečními štávami a je mu zle. On už je pak nervůzní flašku vystrkuje dnes už jsem byla z něj na nervy když mi vypil asi 20 ml po 4,5h spánku tak jsem mu to mačkala do pusy a efekt z toho řádný akorát se pozvracel. Tak jsme zkusili koupit Hami to jsem ještě nezkoušela a zatím dobrý vypil 100 ml + jsem dokojila. U kojení není problém téměř nikdy.

kinsli
27. mar 2011

@vilca v pohodě taky dokojuji aby se napil. Já mám problém, že v jednom prsu mám mlíko v pořádku a druhé je na nic ☹ Co jsem odstříkávala tak cca 80% je pouze na pití míko jako takové téměř žadné. V tom druhém je ale zase je ho málo ☹

ellahop
28. mar 2011

@vikaki no dovolim si nesuhlasit, po prve na umelom mliecku je napisane, ze sa nasmie zvysovat davka suseneho mlieka, takym sposobom, ze do mensieho mnozstva vody sa da viac odmeriek, ani ho to viac nenasyti a jedine ho to moze zapiect. a takisto sa vraj nema davat ine mliecko ako materske alebo umele... vraj do dvoch rokov, ale zas na druhej strane, deticky okolo jedneho roka uz mozu papat jogurty a masielko na chlebik, tak toto zas neviem... 😒