Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Dobré ránko!!! Tak my jsme to nevydrželi do čtvrt na sedm jako včera. Ona asi věděla, že mamča potřebuje dřív vstát, aby se najedla ještě před ní. Jdu totiž na kontrolu k dr. a nám to šíleně trvá než se vypravíme 😅 . Pak jdeme za babi a dědou, ti z nás budou mít největší radost!! Ted se mi tu při krmení tlemí do oblíčeje a dělá to svoje "Chiii" 😀 .
Ahojte dievcata, dlho som sa neozvala. Mam taku otazku. Moja mala pije UM - konkretne Beba AR, ta proti grckaniu. Zo zaciatku sa mi nemohla z nej vykakat, lebo je taka hustejsia, tak som jej pomahala rurkou. Vzdy rano okolo piatej. Potom zacala kakat aj sama, a niekedy aj cez den sa jej podarilo. Stolicu mala taku tmavo-zelenu a hustejsiu. A teraz mi nemoze kakat, tak jej pocvicim nozickami, popripade pomozem rurkou, no kaka riedku stolicu. Je to normalne podla vas? Navyse, vidim na nej, ze je nervozna, trepoce rucickami ako o zivot, nedokaze sama zaspinkat, len sa proste trepoce a za chvilu zacne plakat. Asi ju boli brusko alebo co. A vcera mi po troskach kakala tri razy za den a riedku stolicu. Tak teraz neviem, ze ci je to normalne. Mate s tym niektora skusenost? Dakujem moc za odpovede.
Este mam taku otazku, na tych UMoch je vzdy napisana denna davka, no ja ju nedodrziavam, lebo ak by ju dodrziavam, tak mi mala place od hladu pomaly cely den. Ona papa kazde tri hodiny a niekedy uz po dvoch, a keby som jej to mala dat podla navodu, tak kazde 4,5 hodiny by jedla, no kde by to ta moja vydrzala. Myslite, ze to vadi? Diky moc za odpovede
@skubanekka mě Miky spí dlouho když přijdem z procházky,budím ho jen když zrovna koupem,jinak co už je větší a přibírá,tak už ho budit nemusím,za to manžel hlídá aby jedl po 3 hodinách,takže mi ho párkrát vzbudil 😒
@mimirinko ahoj, mně ty denní dávky UM taky nejdou dodržovat...ale zase je fakt, že málokdy mi vypije celou dávku...myslím, že si snad mimča berou, kolik potřebují...nebo aspoň se to tak všude píše...my to máme tak, že Tomášek má dva měsíce, ale už má cca. 5,5 kg (při narození měl 4 kg), což spolu prostě v těch tabulkách nekoresponduje...takže se řídím podle něj a podle tabulek jen tak rámcově... 😉
@mimirinko my sme tiež mali dlho problémy s kakaním sme na UM a rurka bola niekedy aj 4 krát do týždňa teraz musím zaklopať už kaka pekne sama aj ked niekedy jeden den nekaka ale už sa nepučí netlačí .... nám pomohli BIOGAIA kvapky na upravu črevnej flory neskúšala si??? zelená stolica je OK ak je na UM je to z tých minerálov a železa 😉 zapekanie je tiež pri UM ,..... ale tá redšia stolica by nemala byť 😒 mala by si sa poradiť s deckarom ak to trvá dlhšie 😒 a čajík by mohol pomôcť práve na to zapekanie 😉 tym časom tak tým sa neriad!!! aj moja mala papa každé tri hodky v noci každé štyri dôležité je dodržať davkovanie nie čas ved nie je robot 😲
@misha8 no u nas strava vyzerala : mliecko o 8.potom o 13 a potom o 18.a potom az v spanku okolo 22 a potom az rano okolo 3-4.no ja si myslim,ze to je malo,aj ked sa na krabici od mlieka udava,ze staci 5x denne.ale mne uz papal ku koncu len okolo 120 ml.a na jeho vahu sa mi to zdalo malo.tak preto sme zacali davat prikrmy.ale tak,aby to neovplyvnilo mliecko.ak by odmietol kvoli prikrmu mliecnu davku,tak by sme prestali.ale v pohode.takze zeleninka je okolo desiatej.3 dni sme mali mrkvu.strasne mu chutila.najskor ho zapiekla,ale potom uz ok.vcera sme dali brokolicu.tak ho striasalo,co mu nechutilo.ale iba prve dve lyzicky.potom si zvykol a spapal.dnes ho zas triaslo a potom zas spapal.taky bol ksychto.tak sme sa nasmiali.no a po brokolici prdel celu noc.ale spal velmi dobre.a rano ked sme ho rozbalili,zbohom rodina.aj pes usiel,ked to videl.cely pokakany.a usmev na tvari.este zajtra ma brokolicku a potom uz mame kupenu mrkvu s jablkom.my totiz kupujeme hotove.
@mimirinko ako nedodržuješ to sa musí!!! napr. 4 odmerky na 120 ml vody , ak ti to celé nevypije nevadí ale nesmieš dať viac vody a menej odmerok mlieka alebo malo vody a viac odmierok ... , z toho sú črevné problémy !!!! ved koľko davaš vody a odmerok???? biogaia sú probiotiká môžu to všetky detičky my ked sme nemali tri mesiace ako píšu na flaške davali sme len 3 kvapky denne teraz už 5 kvapiek
@misha8 my kupujeme hami.http://www.hami.sk/sk/nase-vyrobky/vsetky-... a kasu kus davame vecer,ked nechce mlieko.asi 3x sme dali.
@mimirinko uz som pisala,ze nase mamy nas tiez chovali skor a tu sme.neboli take potravinove alergie.aj mojho starsieho som chovala skor.ale to sa vlastne neda ani hovorit o nejakom velkom jedeni,ked dietatko spapa 8-10 malych lyziciek.my sme skusili,chuti mu,neboli ho brusko.....aj ked niektore maminy su pohorsene 😵 😵 ale nie som sama,ktora tak skoro prikrmuje.a my hlavne kvoli refluxu sme takto skor zacali.a ak zbadam,zeby nastal nejaky problem,tak prestaneme.ale vyzera to byt ok.

a odsávame soplíky ach jaaaaaaaaj ☹ ☹ ☹