Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
uz sa to zacalo. odovzdavanie seminariek, a ja hoci som si dala o osmej kavu, tu sedim nad pracou a oci mi klipkaju,,, hm, a maly uz je dost velky, takze sa tazko pri nom cez den uci,,, esteze zacina teplo a tak si budem do parku brat knihy,, uz nech je leto.. 😒
@neliq 230 ml no to je mazec 😀 😀 to máme asi na 4x 😅 Ale to už je zase taky extrém ☹ tahá těch 50,60 ml jak jdy. večer vytáhl 40 ml tak jsem jsem z něj byla tak vypsychlá, že jsem mu to mačkala do pusy. Narvala jsem do něj cca 70 ml. byl tak přežranej, že obracel oči vsloup 😅 Prostě nechápu, naše dítě si od porodu dávku nezvyšuje ☹
@misag23 5-6x denne, ako kedy, za ten spánok som vďačná, ale tiež to netrvá nejako dlho, asi len tak týždeň - dva, dovtedy sme sa aj my budili v noci, tak dúfam, že mu to už vydrží 🙂 Nám tiež malý plakával, keď mu už nič netieklo z fľaše a to tiež keď si odgrgne, tak vyblinkne, niekedy aj viackrát, ale v jeho prípade to s najedením nemá nič spoločné, lebo hned ako mu potom dám fľašu, ide sa zadrhnúť. U nás to asi ešte stále bude refluxom.
@kinsli tak to ozaj papáte málo, my sme 50 papali len v pôrodnici, potom sme išli poriadne rýchlo hore. Ale tak pokiaľ mu to stačí 🙂
@neposedna fúú tak to ste teda riadne veľký 😀
@misha8 pedagogiku, takze mam informacie z prvej ruky,,, dokonca nas caka vyvyinova psychologia, tak dufam, ze sa budeme ucit aj o babatkach. ja sa ucit planujem v parku pocas prechadzky, malemu nevadi, ked sa s kocikom stoji, ale seminarku musim pisat, a to je vacsinou maly hore, tak si to nechavam na vecer, ked uz spinka.. 🙂
@misag23 Tomášek papá přes den po těch 3 - 4 hodinách a v noci spí tak od devíti do pěti...takže celkem 6x s tím, že ráno a odpoledne kojím, případně když se vzbudí v noci, ale to už teď moc nedělá 🙂 A když kojím, tak nemám přehled, kolik vypil...to důvěřuju jemu, že si vypije, kolik potřebuje 😉
Byli jsme celé dopo venku!! Malá se pořádně prospala... Najedli jsme se ve vestibulu polikliniky, kterou jsme měli po cestě a obě jsme byli spokojené!! 😀
@neposedna 😲 😲 😲 ze sedem kilov 😲 😲 😲 😀 sikovnica sikovna!a co hovorila dr na dokrmovanie?ci si jej nehovorila?my ideme zajtra,ale myslim,ze bude mat len sest,tento mesiac vela nepribrala 😔 😖
no mozes byt len rada,ze ti potichucky v pohode zaspava na prsku aj vecer aj v noci..my uz najnovsie aj v noci bojujeme ☹ kolkokrat sa zacne zvyjat,tak jej dam cumlik a zaspinka,niekedy nezaspinka,za chvilku je hore a place ☹ neska sme tak plakali od stvrtej do piatej ☹ zacinam mat pochybnosti ci mam dost mlieka ☹ ☹ ☹ co som si povedala,ze po tom,co som zazila s hankou,nikdy nebudem pochybovat o dojceni a mnozstve mlieka..ale uz je to tu,pochybujem 😒 😝
rano pospinka hodku este v posteli tak od osmej do deviatej,potom je hodinku-hodinku a pol hore,potom ideme von,vascinou dobre spi,tak dve a pol hodky,vcera spala od jedenastej do pol tretej 😲ale samozrejme sa vozila,striedali sme sa s maminou
dnes sa vozi od tristvrte na jedenast a teraz ma vystriela mamina,ale nespi tak dobre ako vcera,nieco ju rusi..
na druhej strane si myslim,ze ked by som mala malo mlieka,tak by tolko cez obed nespala,ci? 😕v noci prespi tri hodiny,ked sa zobudi po hodine,prso nechce,reve jak tur,chce len cumlik a spat 😀papa vzdy najskor po troch hodinach,niekedy po styroch,ked dopapa cez den,vzdy si este stlacim prso a mlieko vystrekne v styroch prudoch 😀niekedy len kvapne,tak ju prilozim aj k druhemu prsu,ci si este neda a uz nechce 😕keby toho hlupeho vecerneho hnusneho zaspavania nebolo,tak sme celkom ok.ona tiez poobede spinka tak po pol hodkach najcasejsie,alebo navecer da este hodku...ked mame tie zle dni,tak sa budi kazdu chvilu 😒juj,maminka chce pomoct a ked nevie,tak je smutna ☹
@kostri a nie je jej teplo?kurite v spalni?odmeraj teplotu,malo by byt 18-20.my spime pri 17 st.hocikedy v noci otvorim balkon dokoran a kym ho prebalim,vycikam sa a napijem,tak dovtedy vetram.a mne teraz tiez lepsie spal cez den,lebo bolo chladnejsie tieto dni.a dnes je uz zas horuco,tak sa mu spalo horsie.taketo deti by mali mat o jednu vrstvu viac ako mas ty.tak ak si na vychadzke v tricku s kratkym rukavom,nohaviciach a nejakej bundicke,tak malej daj body (ja uz s kratkym davam)pancusky (ale ja uz nedavam),nohavice,bundicka.a vrstva navyse je dečka.nic ine.mne minule detska povedala,ze v zivote nezazila podchladene dieta v ambulancii.ale zato s potnickami je kazde druhe.no skus,ci nechce chladnejsie.nic zato nedas.mne uz maxik beha po byte len s kratkym rukavom cez den.a pritom nekurime.balkon mame kvoli psovi otvoreny cely den.
Ahojky holky tak jsem přišla na pokec 🙂 Jste tu někdo???
koukám,že jste řešily, množství Um mléka..včera jsme krmili jen 5x ( spali jsme od 8-5)a dali jsme těch 840 co je na krabici nutrilonu, dneska a předtím krmení 6x a dali jsme 900ml 5x 150 a na noc 180(dneska teda taky 150, ale 180 měl v poledne)..a za 3 týdny jsme 1,2kg, ale doktorka neřekla nic...jsme takto spokojení....když není udělám po krmení 30 navíc když chce když ne tak ok, píšu si to (protože jsem skleroza a když zjistím, že už přidělávám často, tak mu to automaticky zvednu), jinak na krmení nebudím ( jen když někam jdu, ale to třeba pak vypije méně) a krmíme 3-3,5 hodiny přes den, poslední kolem 7-8, a pak až se probudí ...ale musím si ho pochválit od té doby co jsme jen na Um je spokojenější..(teda ale závidím těm co miminkům stačí na 3 hodiny 70-90ml) 😖 😖 😖
ono se toho za den moc nepopíše všichni trávíme čas venku a miminkům to náromě svědčí co???.....jen kdyby se furt netvářil, že je mu horko...dáváte slídu na kočárek????...v pondělí jsme byli u doktorky a byly tam maminy a miminka v zimním oblečení a fusacích a my pohodička svetr a deka 😎 😎
z pondělní poradny: máme 5140g, 60 cm (62 bodyčka jsou nám ale krátká :o)), máme rýmu (podle mudr musím počkat až zmizí, já nasadila nasivin ráno a večer a mořskou vodu...měsíc s rýmou kdy nic neodsaju mi příjde hodně), vyrážku na tvářích ( splašili se potničky, naštěstí zabrala Holtova mast po 2 dnech a heřmánek..to už máme z krku, uf) a ještě zanesený slzný kanálek, máme dělat masáže samozřejmě nám to nejde, tak uvidíme...a to nás 4.4. čeká očkování..doufám že ho neodloží na týden před velikonocemi se chystám jet na moravu za mýmí rodiči 😒 😒 😒
@markysek2 ja uz sem fusak zrusila uplne a maly ma oblecene body s kratkym,kosilku,pancusky,
teplacky nebo dupacky a mikinu a je prikryty dekou a neni ani zpoceny ani zmrzly.a s tema kanalkama s tim u sme byli u dr 2x a to uz nekdy chvilku po narozeni a to sme kapali nejake kapky jejichz nazev si nepamatuju,ty byli specialne namichane v lekarne a pak jeste jednou nekdy ve 2 mesici a to nam dala opthalmoseptonex myslim nebo neco s podobnym nazvem a taky sme meli masirovat,a ustoupilo to vzdy do druheho dne,ja masirovala hlavne pri kojeni
@ajkalc ale ano,myslela som aj na to,ta izba,kde spime je najteplejsia,ale inde bohuzial spat nemozme,ked tu meme dve izby 🙄 a s touto jednou sa delime s mojou mamou a je bez okna 🙄 v tej casti,kde je okno spi mamina..a radko s hankou spia v druhej izbe..je tam asi 20stupnov,ale na menej sa tam vyvetrat neda..zuzanka ma overalik tenucky obleceny a taky lahucky paplonik,nic ine,spotena nebyva.ja ju obliekam podla seba.ja mam na noc lenlahku nocnu koselu a neni mi teplo,takze ani jej byt nemoze.no a v kociku sa mi skor osvedcilo ju dobre obliect,lebo ked bola tak ako ja plus jedna vrstva,mala studeny nostek.takze vcera napr mala body na dlhy,plus body na kratky,pancusky,teplacky,tensiu vetrovku,capicku a deku.vobec nebola spotena a to bola aj vo fusaku,ale my nemame velmi hruby 🙂
skusam vselico..aj cez den aj vecer,aby som jej zlepsila spanok,vselico.. 😒
@cara.m a vy ako sa mate?si taka skupa na slovo v poslednej dobe 😕 😅
ako to mate s dojcenim?zuzanka v poslednej dobe taha ceciky tak nejako jak keby ani netahala 😕 ale vydrzi aj tri hodiny nejest 😕 poriadne taha len v noci..divne..skusam jej ponukat aj pred spankom,ked ju davam do kocika,vacsinou uz nechce,hneva sa..a napr dnes papala o jednej,ponukla som jej aj o druhej,trochu potahala,potom s nou mamina isla von,spala len tristvrte hodku,vybrala som ju,trochu sa pokukala,potom si pytala papat o tretej,ale len tak pocuckavala,ani sa jej negrglo 😕 a potom papala az o siestej 😕 hm?ci dost?staci tolko?neviem,stale sa mi zda,ze pije kratko,len nejakych 5minut
@kostri chodis s malou von v klokanke?my sme vcera zacali.vcera obzeral vsetko a dnes sme sli vecer o pol siedmej na taku malu vychadzku pred spanim,vyvencit psa.a ten maly zvedavec my tam zaspal.tak sme bezali domov,aby sme ho mohli zobudit.nechcela som ho budit vonku,aby my nevrieskal.no a doma hned oci otvoril.dnes mal cely den spavi.kupali sme o pol deviatej a o deviatej bol uz tvrdy ako stolverka.dufam,ze sa neprespal a bude aj v noci zlatucky
@kostri ale jo kapky mám taky..nejdřív ocuflash, hned po návratu z porodnice kapali jsme do obou očí, pak nám napsala tobrex(zlobí nás levé, tak jsme kapali jen do něj), to moc nezabralo asi, mohl se dávat jen týden..pak se to trochu zlepšilo a jak asi má tu rýmu tak je to zpět a jsme opět na ocuflashi + ty masáže..to jsem tam nenapsala no a ty jsi se toho hned chytla 😝 😝 😝 😝 😀 😀 😀 (beru to s humorem)

@neposedna tedaaaaaaa to ste kde nabrali ??? 😀