Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Ahoj holčiny🙂, tak s čepičkou vyzráváme tak, že ji nasazuji až před svtupem ven🙂, taže už když ji mám v kočárku položenou, tak až pak, to už mi neřve 😝
Dobré ránko všem!! Malá dnes vstávala až o půl sedmé, takže jsem se trochu vyspala... Začínám dobalovat a připravovat vše na odjezd, ale malá mi to hatí!! Stále vyžaduje pozornost! Už aby dorazila ségra a pomohla mi tu.
ahoj tak kdyz ste se vcera bavily o tom uspavani tak ja musim maleho pochvalit,v 7 koupeme a kolem půl 8 se napapa a do 8 max. do pul 9 spi,a pres den spi taky dost vzdy vydrzi byt jen tak hodku vzhuru a pak uz je utahany a aspon hodku zase spi,nekdy i dyl,venku klidne i 2-2,5h.a s cepickou to mam tak ze ji nasazuji jako prvni,takze ani nestihne zacit brecet 😀 a vcera sme byli na kycle a vse ok 🙂
@cufinka 😀 aj my uz len na lezato 😵 Raz som jej dala cucnut po sediacky a uz som ju skoro nevladala tak drzat. Na lezato to vyhovuje nam obidvom 😵
@stella231 ja som len pocula od lekarky, ze pre deti do 1 roka kvoli chrbtici su vhodne len tie MANDUCA a baby satka. My sme si kupili satku, ale tiez stala dost. A navyse s kazdym nosicom hrozi, ze sa tam dietatu nebude pacit. Hanicka vydrzi v satke tak 15 minut, takze sme sa do lesa este neodvazili. Aj ked by asi fascinovana okolim vydrzala dlhsie, predsa len je to na prechadzku stale kratko.
prave mi odisla taka mensia navsteva, maly najskor v pohode a potom, to uz bol cas spania, spustil taky rev, ze az.. samozrejme ja viem, co prave potrebuje, dat lazkat, dudel do ust a stichnut, len navseteva, ze co je, on chce cajik, on je hladny....nakoniec som ho ulozila do spalne a odisla som, uz asi 20 minut spokojne spi a vsetko je v poriadku.. no co uz.. mama je mama 🙂
@stella231 nemam ani klokanku ani nosic,takze neporadim 😔 🙂
@cufinka a krize jak bolia ked ich dvihame z postele,co? 😅 a to maju len tri mesiacky 😉
@haniula kurnik sopa,nechapem,jak dokazes pobalit to dieta na vikend 😕 sak ja ju neviem kolko krat ani na jeden den nachystat,ked ideme k babke 😅 sak pocasie sa meni nie zo dna na den ale z hodiny na hodinu 😠 najma dnes!som jej nedala fusak,ze jak je teplo a za pol hodku bola vonku taka kosa,ze som mala sopel na brade 😠 😀 este ze som malej pihodila deku!
@albao ake uvazy si skusala v satke?ja len kolisku a taky ten kriz co tam je babo tak ,ako ked ho drzis na odgrgnutie,to sa jej moc nepaci,potrebuje vidiet pred seba.v koliske sa max napapa,ked potrebujem ruky pre hanku alebo niekedy aj zaspi,ale len na kratko,potom sa tak mece,ze sa skoro vydoluje von 🙄 a chcela by som sa naucit ju nosit na chrbte,lebo za chvilu sa budeme stahovat a potrebujem si tam okna poumyvat a upratat..alebo v lete v zahrade s nou tak robit..no zatial sa jej ani poloha na mojom chrbte moc nepaci 😔
@ellahop jasne!mama je mama,len to okolie niekedy dokaze cloveka tak popliest a vyviezt z miery 😒 a nakoniec aj tak zistis,ze tvoje pocity boli spravne 😉
@sjussi super zaspavanie aj ja chcem take!!!a bez placu 😖 😉
no a to mi raz mamina hodinu pred tym ako mal jest vnutila ze mu musim dat lebo je hladny,,, on bol uz len presyteny ludmi a udalostami,,, a tak som mu dala aspon polovicnu davku a ako sme sadli do auta, maly sa veselo usmieval a kukal po svetlach.... len sa tazko hovori, prosim vas, dajte mu uz chvilu pokoj, on chce byt sam 🙂
ale na druhej strane, ako by sme vsetko zvladali, keby nam obcas s nimi nepomohli. napr. ja som toho nazoru, ze ludia mu nechcu zle ani babky ani tetky.... takto dokazem pretrpiet... lebo my dost pomahaju ked som v skole a oni strazia
u nas sa inak reve pri celom obliekani nie len pri capicke 😒 😀
@stella231 aj ja rozmýšlam kúpiť nosič Manduca, ale je dosť drahý. ale čítam o ňom len dobré veci. dôležité je aby bol fixovaný ten chrbátik. tak neviem. ale rada by som niečo také kúpila, lebo s mojim kočíkom sa dá len po ceste. nemám kočík na horší terén. a radi by sme občas vypadli dakde do hory na prechádzku, nie len stále po ceste. 🙂
@kostri no ja ju nosim len na ten zakladny uvaz dopredu ako na odgrgnutie, len v strede je uviazana. Lenze ona si potvorka nechce uvolnit hlavicku a opriet o mna, takze po chvilke je unavena a zacne mrncat 😒 V podstate je to tento uvaz, myslim, ze sa vola klokan vpredu:
http://www.vbavlnce.cz/satky-na-noseni-deti/sat...
Takze zatial ziaden velky uspech s nosenim sa nekona 😒 Odkedy nosis? Mne tu satku dodavali mesiac, takze ju mam asi len 3 tyzdne.
Dneska kontrola u doktorky, Irenka má 4,83 kg a 58 cm.
Ale už při odchodu z domu začala tak strašně brečet, že jsem se lekla, co se děje. Úplně zrudla a zpotila se a děsný neutěšitelný brekot. Vydrželo jí to celou cestu (máme to k paní doktroce asi tak 2 minuty pomalé chůze) a taky celou prohlídku až se doktorka bála co jí je (malá se na ni normálně vždycky směje) a důkladně ji prohlédla, změřila teplotu, prohmatala bříško, vyšetřila krk a nic nenašla. Malá dostala 2. vakcínu Rotarixu, teda nechtěla to polykat, protože brečela, ale narvaly jsme to do ní společnými silami i se sestřičkou.
A pak jsme na to přišly - byla strašně unavená a chtěla spinkat a my jsme ji v tom rušily a tak se patřičně ozvala. Teď spinká v postýlce jak andělíček.
Příští kontrola 6.5. a to bude 1. hexavakcína a první Prevenar nebo Synflorix.Jaký máte zkušenosti s těmihle vakcínami?
Jak vám mimi snášela hexu a co jste dávaly? Prevenar nebo Synflorix?
Příští týden 7.4. jdeme na poslední kontrolu kyčlí, ale myslím, že tak jako do teď to bude v pořádku
@macina_k Ahojky - také se teď rozhoduji mezi Prevenarem a Synflorixem - nechala jsem si to prověřit🙂 na imunu nebo kde to mamča zjišťovala a prý Prevenar má o 3 meningokoky více, ale 2 z toho jsou bezvýznamné a 3tí je v Americe, takže hlavně pro ty co cestují do USA.. takže já jsem rozhoduta pro Synflorix - nechci vše možné cpát do malé 🙄... jdeme v pondělí, tak uvidíme...
Mamčo, pls už všechny pasete koníky? Mojí Terče se vůbec nějak na to bříško nechce:( - nemáte nějakou radu jak na to?
@skubanekka ja mam, daj malu na brusko a skus jej dat svoju ruku pod hrudnicek, popripade,, ale to sme uz robili na vojtovej metode, daj ju na brusko a ona by si mala sama pred seba vytiahnut rucicky, ak jej to nepojde, tak jej skrc k telu, ako zabke nozicku a je tam nejaky reflex ze ruky vytiahne a hlavicku otoci tym istym smerom. nam to velmi pomohlo, ale hlavne ta ruka pod hrudnik,, a to som vycitala na nete...
@skubanekka mne sa zda akoby to Hanicka zabudla. Niekedy jej to ide na jednotku s hviezdickou a niekedy aj dva dni ledva drzi hlavu nad podlozkou. A takto je to uz mesiac. 😕
@skubanekka zkus ji dát na bříško a přejíždět rukou po páteři od hlavičky k zadečku. A ručičky jí skrč k tělíčku

ahojte maminy, chcem sa opýtat mate niektora klokanku alebo nosič pre malých? viete mi vysvetlit rozdiely! uvazujem nad tym , na prechadzku do prirody.. s mojím kočíkom je to o hubu po terene, a do prirody na prechadzku som chcela klokanku..alebo ten nosič. ale klokanky stoja 30 eur a tie nosice tipu MANDUCA stoja 90 eur a nevidim v tom nejaky velky rozdiel tak by som sa spytala na skusenosti vás ! dakujeme