icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

ajkalc
2. apr 2011

@verca84 ja mam kupeny matrac a ten mam na podlahe. tam maly leži uz asi mesiac,lebo ja ho nechavam pred kazdym prebalovanim asi 5-10 min holeho,nech si pokopka.a ked sa vycika,tak je pod nim plienka a aj gumena podlozka. a tam sa prevaluje,mozem ho nechat aj na brusku,lebo ked sa prevali,tak sa nebojim,ze spadne z postele.

macina_k
2. apr 2011

@verca84 my dáváme Irenku na zem na veliké tlustší deku a dáváme jí tam hrazdičkiu a další hračky, připadá mi, že je tam víc spokojená než na sedačce, tam jsem se taky bála od ní odejít, teď mi i párkrát usnula z ničeho nic uprostřed hraní pod hrazdičkou 😵
a dávám ji tam i na bříško, protože už se otáčí na záda a je přitom schopná rotovat a to už by na sedačce nešlo

lavazza
2. apr 2011

Můžu se zeptat,nevíte jestli Mikymu můžu dát na rýmu kapky Nasivin a sprej Sterimar nebo jak se to jmenuje?Když je to jen mořská voda.
Chudák malý dost trpí a já už sem hotová ☹

sjussi
2. apr 2011

@ajkalc ja uz taky premyslim ze Matymu zacnu davat prikrmy protoze papame 12-15x denne a to pry je dobre zacit davat prikrmy kdyz tak casto kojime

verca84
2. apr 2011

@ajkalc
@macina_k tak vidím, že už měsíc máte prcky na zemi.. já se pořád nějak bála at ji tam není zima atd.. a ted prostě musím, jelikož je z ní malá cestovatelka.. navíc je na ni vidět že by se chtěla už točit.. na sedačce ji to jde jen na boček, ale na zemi to bude mít lepší.. tam může válet i sudy 😀 a budu v klidu..

verca84
2. apr 2011

@cara.m pěnové puzzle je super věc, je příjemné a nemusím se bát, že když při pasení koníčku tlukne na zem, tak ji to nebude bolet.. parkety jsou přeci jen tvrdší než puzzle, tam může tlouci hlavou i ze vzteku, jak to ona krásně umí.. někdy mám pocit že zkouší kdo z koho.. zda vydržím já nebo ona.. 😀 pěkně si s námi zahrávají.. 😀

verca84
2. apr 2011

@lavazza ahoj, já jsem malé taky dávala nosní kapky - mořská voda - to jim neuškodí.. koupila jsem v lékarně libenar, a pak mi doporučila paní toto: Nosní sprej-PLUS ratiopharm (mořská voda)

cara.m
2. apr 2011

@verca84 ona tluče hlavou ze vzteku? 😀 😀 😀 😀 😀 😀
To Adík když se vzteká, tak zrudne až zfialoví a piští, ale hlavou ještě netlučeme, třeba to přijde 😀 😀 😀 😀 😀 😀

verca84
2. apr 2011

@ajkalc taky tak rád kopká jak je nahatý.. vidím, že to mají všichni prcci rádi.. malá se pak nemůže dokopkat, a já mám problém ji pak obléci zpět kalhoty.. 😀 nechce se ji do nich.. už se nám párkrát stalo že se počůrala, ale máme naštěstí pod dekou igelit, tak je to v poho... 🙂 tak zítra jdem připravit místo na zem, at sme v klidu.. 🙂

verca84
2. apr 2011

@cara.m ne to ne (doufám, že to nepříjde.) ale jak se vzteká tak kope nohama jak o závod, a řve jak tygr.. 😀 s tou hlavou jsem to přehnala uznávám, ale já to myslela, že tam se mi může vztekat a kopat a pousouvat jak chce, bude na zemi a nemusím trnout že mi sletí dolů.. 😀 no umí se pěkně vzteknout to se musí nechat..🙂 nevím po kom to má (ale asi po mě, přítel je kliďas, to většinou já vyletím)

verca84
2. apr 2011

@ajkalc taky se pomaličku začínám koukat po příkrmech a už sem koupila přesně co uvádíš - První kaše (doufám, že to bude v poho a sní to ). občas si říkám, ještě že ty skleničky existuji 🙂.

cara.m
2. apr 2011

@verca84 jj jsou to malé vzteklinky, ale naše 😀 😵 😵 😵
Doufám, že až budeme větší, že nebudeme ležet před hračkářstvím na bříšku a bušit ručičkama a nožičkama do země 😀

verca84
2. apr 2011

@cara.m jejda, no to bude jestli budou bušit ručičkama a nožičkama do země a řvát že to chtějí.. ted otázka zda jim to koupit aby byl klid, anebo jít dál (asi bude zapotřebí kompromisu, ale jak to prckovi vysvětlit tak to netuším 😀 )
jsou to vzteklinky, ale neměnila bych za nic na světě.. hlavně že jsou zdravé 😉

ivda
2. apr 2011

Krásný večer všem. 🙂
Také se přidáváme, že dáváme na zem. Tedy na puzzle.
A četla jsem, že řešíte manducu - já ji mám, Tomáška jsem se v ní něco nanosila. Je super, má i velikou nosnost, takže vydrží dlouho. Těžší děti se už nosí na zádech a je to fajn. Úžasně to odlehčí rukám i zádům. A to vím, o čem mluvím, Tomášek má ve 2,5letech určitě přes 18kg, ne-li víc. Tádu jsem v ní ale zatím neměla, kvůli problémům s ručičkou. ☹

ajkalc
2. apr 2011

@sjussi my mame prave opacny problem.nam Maxik papa malo teraz oproti toho,kolko spapal niekedy.tak preto sme skusili.ak by kvoli prikrmom bol papal este menej mliecka,tak by som mu ich nedavala.ale mliecko to vobec neovplyvnilo,tak pokracujeme.a ako prikrmujeme,tak Maximko nabehol na casovy rezim nejak sam od seba.okolo 7:00 vstava.o 8.30 papa mliecko a ide si pospat na takych 30 min.potom papa zeleninku o 10.00. okolo 12.00 ide buvat,ale zobudi sa okolo 13:00 a v polospanku sa napapa mliecka.pokracuje spankom do 15:00.okolo 16.00 mliecko a o 17.00 taky 30 min spanok.o 19:00 kašička.kupeme sa o 20:00 a okolo 20:30 si cucne kus mliecka.ale len takych 30 ml a spinka.ked mi ideme spat, okolo 22:00,tak mu dame mliecko v spanku.vtedy vytiahne okolo 150 ml.inac cez den len okolo 100 ml. zobudi sa nam o 1:00 a vtedy si ho prelozime ku nam do postele,vypije kus cajika a spi do 4:00.vtedy si da mliecko,prebalime a hned zaspi. takze papa 5X denne.ale na objem spapa malo.a takyto pekny rezim mame uz skoro 2 tyzdne. tie časy su len orientacne.ale plus/minus 15 min to tak presne dodrziava.

ajkalc
2. apr 2011

@verca84 niekto hovori,ze tie kaše "zabetonuju" creva,ale ja nemam dojem,zeby Maximka bolelo brusko. tu kašu mu robime 30 ml vody a 1 polievkova lyzica kaše. viac mu nedam,aj ked by mozno spapal.ale on to vela cajom,alebo dzusom zapija.ale toto bude mat po mne,aj ja vela vody denne vypijem.aj on.neviem ako ine babetka,ale nam Maximko vypije okolo 220 ml vody denne.aj ked ho z vas vsetkych obliekam najmenej,tak aj tak mu je stale horuco a od smadu ked sme vonka,tak vypije skoro 80 ml na ex.to ked sa zobudi v kociku.no bude to ladovy medved po mamke.a co budeme robit v lete....

kinsli
2. apr 2011

@verca84 No já fakt nevím ☹ Včera byl taky nervní jak pes 😅 Přijde mi, že možná není problém v sunaru ale v UM + koj. třeba ty mixi nesnese. Tak jsem dnes odstříkávala dávala jen Hami a není problém. Teď tam mám tak 5 dávek MM, tak mu budu dávat to ať to zpotřebuji. Pak zase UM a pak MM. zkusím to takto - prostě nemíchat.
Já ještě ten sunar určitě zkusím, mám ho plnou skříň 😅 nějak moc jsme se předzásobili 😀
Ale když tak až třeba za měsíc, dva abych mu to pořád něměnila. Ale myslím, že by v tom být problém neměl, při Kačence mě dr. říkala zkoušet a zkoušet které bude malé nejvíce chutnat 😉 Tak snad střídání nevadí 😉

misha8
2. apr 2011

@cufinka čiže ju davaš viac na ľavý bok???? ja jej v noci striedam strany a cez den sme v kresielko viac menej alebo v kočiku ale prihovaram sa jej z ľava ...

ajkalc
2. apr 2011

vo stvrtok sa kamaratke narodil chlapcek.ma miery presne ako moj Maximko.a dnes som ho bola pozriet.taaaake male babetko.to ani nieje mozne,ze aj moj drobcek mal taku malu hlavicku,take male rucicky...... a po troch mesiacoch je z neho taky chlapisko,ktory nespi vkuse,ale zaujima ho uz vsetko okolo,usmieva sa na vsetky strany.je to vobec mozne,ze aj moj bôbik mal niekedy 3 kg/50 cm? az teraz som pochopila,co vsetci hovoria,ked vidia Maxika,ze ako krasne rastie.my maminy si to ani neuvedomujeme,ked sme s nimi kazdy den.

misha8
2. apr 2011

@ajkalc a vpohode papate??? reflux nereaguje ???

misha8
2. apr 2011

@cara.m tebe pasie v pohode neplače ???

misha8
2. apr 2011

@lavazza morskú vodu môžeš určite 😉 aj my sme davali

ajkalc
2. apr 2011

@misha8 mne sa zda,ze reflux je ok.uz do mlieka davame len 1 odmerku AR mliecka.a to sme predtym davali aj 3. len dnes sa stalo,ked sa velmi rozplakal,ze mu vyletelo kus mliecka cez nostek.ale to je v pohode.mne sa zda,akoby sa ten zvierac prežuvanim cvicil.a tym sa to zlepsuje.ale este skoro hovorit po tyzdni.a ci si to len nenamyslam 😅 😅 ale fakt je ten,ze krasny rezim nam tie prikrmy spravili,ako pisem vyssie.niekedy sme sa budili na papanie 3x v noci a teraz len raz. uz je taky zlaty.plakat ho nepocujem skoro cely den.dokaze sa prehrat aj 30 min.a ked varim,tak je v kresielku a sleduje ma.uz ziadne nanasanie na rukach.ale jasne,ze to nie je kvoli prikrmom......mozno.....a mozno ano.mozno je taky kludnejsi.ktovie......aj zehlit pri nom viem.a ja zehlenie milujem. len nech mu to vydrzi co najdlhsie....

ajkalc
2. apr 2011

inac,dnes sme sa prvy krat kupali vo vani.no horor.plakal tak,ako uz davno nie.asi za svojou vaničkou ☹ ☹ od placu aj mliecko vygrcol. kašleme na vanu zatial

misha8
2. apr 2011

@ajkalc tak supeeeer 😉 a nechceš prísť aj k nám ??? žehliť?? ja ho neznášam 😀

macina_k
2. apr 2011

@misha8 přidávám se, žehlení je snad ta nejhorší činnost 😠

my už jsme koupali ve velké vaně a asi jsem porodila vodnici, protože naší Irence se to moc líbilo a brečela, když jsem ji vyndavala ven

macina_k
2. apr 2011

Holky a jak bojujete se svým tělem? Myslím vracení se k původnímu předtěhotenskému oblečení.
Já mám nějak rozšířené boky, nevíte recept jak to vrátit zpátky?

albao
2. apr 2011

@ajkalc fiha, ako krasne sa vam to upravilo! My este stale dost plackame ☹

Ked nahodou nedam Nutrilon na reflux pred kojenim, tak mame potom peklo ako ju to boli. A kvoli zabke na jazyku (myslim, ze je to kvoli zabke) sa nevie ani poriadne najest - napije sa kusok a potom zacne kricat a takto dokola. 😒 Ale napriek tomu vsetkemu sa mi zda, ze je to lepsie ako pred par tyzdnami. Akoby bol tento mesiac zlomovy. Uz len nech sa zbavime tej zabky, nech sa chudatko dobre napije. Tu zabku nema velmi, len vzadu jazyka. Moze jej to tak strasne vadit, ze sa ani napit poriadne nevie? Mali ste niekto zabku?

albao
2. apr 2011

@macina_k tie boky sa mi pomaly zuzuju, ale naozaj veeelmi pomaly. Este stale su sirsie. A na vahe mam stale 2kg plus 😖

stella231
2. apr 2011

@zuzu1983 presne nad tym uvazujem aj ja....včera som sliedila sliedila..a nasla som chicco nosič you and me..rozmyslam ze vezmem ten...nie tu manducu fakt na to nemam... a tiez ak my tam nebude chciet byt ma porazí !!! 🙄