icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kostri
3. apr 2011

@macina_k bojim,skusala som to,mala sa mi metala,ale budem skusat dalej,aspom sa mi podarilo vyhodit si ju na chrbat a raz okolo nej prehodit satku 😀 😅

misag23
3. apr 2011

Hezký večer. Chtěla jsem se zeptat těch, co už mají za sebou očkování, jak na to vaše mimi reagovali. Měli teplotu? Pokud ano, co jste jim na to dávali? My jdeme na první očkování zítra, teda má trošku rýmu, tak uvidíme, jestli nás naočkují. Máme doma paralenový čípky, tak přemýšlím, zda mám koupit ještě nějaký sirup na případnou horečku.

ajkalc
3. apr 2011

@albao aj nam sa to na konci tretieho mesiaca upravilo.... a si si ista,ze je to žabka?to bude mliecko iba asi.lebo to by mala na celom jazyku,nie len na konci.aj ja som si myslela ze to mame a doktorka povedala,ze to je len mliecko

haniula
3. apr 2011

Holky, normálně malá se mi snažila při koupání odplazit ze stolu 😕 !!! Začala se tak divně hýbat a hemžit. Kdybych ji nechytla, tak sletí ze stolu... Drsné, co??? 😉

ajkalc
3. apr 2011

@misha8 hocikedy.zehlenie je relax

haniula
3. apr 2011

@misag23 ahojky!! nás očkovali i s rýmečkou... jinak malá byla plně redy... zítra jdeme na další dávku...

ajkalc
3. apr 2011

@verca84 ja davam tento http://www.hipp.sk/produkty/caje-a-stavy/stavy.htm ale ja mu to riedim s vodou

ajkalc
3. apr 2011

@kostri dakujeme. a citam,ze aj vy mate pracu na stavbe.aj my sme na tom rovnako

haniula
3. apr 2011

Jinak už jsem nahodila fotky https://www.modrykonik.cz/fotoblog/haniula/albu...

Pro @caru malá v manduce

haniula
3. apr 2011

pro @caru 😀

albao
3. apr 2011

@ajkalc no nie som si ista, ze je to zabka. Ked sa jej to snazim zotriet, tak do polky jazyka utriem a ten zadok jazyka mi vzdy ostane. A to sa fakt snazim! Chudatko moje male sa vzdy tvari, ze ide zvracat, ked jej to robim 😅 Ale neplace pri tom, musim ju pochvalit! A mala by som to mat aj na bradavkach, ale mne sa zda, ze ma pali len jedna 😝 Tak ja som uz z toho jelen 😀

@kostri fiiiha! No na chrbat sa zatial naozaj neodvazujem, ale ten kriz je dobry! To sa musim naucit, ked bude mat Hanicka naladu 😵 Jej, dufam, ze sa jej to bude pacit a dokaze si aspon trosicku odpocinut v tom. Zda sa, ze to krasne podopiera hlavicku. A celkom dobre to "pacifikuje" tie jej nepokojne ruky a nohy 😀 To je dobre!!! 😵

albao
3. apr 2011

@misag23 pri pichani hroooozny plac - vlastne strasne silne pistanie ako este nikdy nepistala. A v ten den inak nic. Na druhy den rano nam vystupali teploty, takze mala dost vela spinkala a poobede mala 37.9. Ale po nakojeni a vycikani jej to kleslo na 37.3 Az na noc som jej dala Nurofen, aj to len nizsiu davku, nie tych 2.5 ml ako sa odporuca. Drzim palce nech vas to tak neboli ako nas

albao
3. apr 2011

@ellahop A plakala ti mala pri papani, ked ste mali zabku? Myslis, ze ju to palilo? Nam dala lekarka canesten (pre mna na bradavky), ale zjavne to nezabralo 😒

misha8
3. apr 2011

@cara.m my spíme v postieľke len v noci 🙂 cez den je v obyvke na sedačke alebo v kresielku a v kočiku

misha8
3. apr 2011

@haniula ahoj aj ja mám kelišovú v prestrojení v noci hodím fotto potom 😀 😀 😀

misha8
3. apr 2011

@misag23 nám očkovanie kôli soplíku posunuli dieťa musí byť zdravé 😉
@ajkalc heeej???mne to príde ako strata času 😀 😀 😀

haniula
3. apr 2011

@misha8 hod, ráda se pobavím 😀

misag23
3. apr 2011

@misha8 Máme rýmu už jen maličko, odsáváme tak jednou denně. Přijde mi, že takhle to má už od narození. Tak uvidíme zítra, co na to doktorka.
@haniula Tak ať to Markétku zítra moc nebolí a má to zase v pohodě 😉
@albao Myslím, že mi taky budeme hodně brečet (teda pokud bude po mně), už teď z toho mám strach.

haniula
3. apr 2011

@misag23 děkujeme!!! snad to bude redy!! ještě bych chtěla i náušnice nechat dát... at to máme při jednom...

stella231
3. apr 2011

@cufinka tak to zááááviííííííme 😀 😀 😀 😀 😀 kiež by sa aj nám to podarilo...moja mala ma este kukadlá otvorené a nie a nie spať....
ach jaj

albao
3. apr 2011

@haniula aj ja som povodne chcela dat aj nausnice, ale po tom ockovani som to nakoniec zrusila.

A neviete, je lepsie prepichnut alebo nastrelit?

@stella231 booozinku, nie je tak davno, co aj Hanicka takto ponocovala. To je teraz ulava. Ale ono to prejde, uvidis 😉 Ozaj, kojis? Lebo ja som citala, ze aj ten hromon spanku sa prenasa mlieckom. Takze ked sme my otacali spankovy rytmus, tak sme isli do tmavej spalne a aj mne sa chcelo spat a mala to potom spapkala mlieckom. A ked sa pri tom este mohla tulit ku mne, zafungovalo to. Ale naozaj neviem, ci to vsetko zabralo, alebo sa jednoducho otocila sama. Knizky hovoria, ze v tretom mesiaci deti zistuju kedy je noc a zacnu vtedy viac spinkat v noci ako cez den. Skoda len, ze nam sa tym uplne pokazil denny spanok 😔

macina_k
3. apr 2011

@cufinka velká závist, ta naše spí od 7 večer do 1 až půl 2 v noci a pak se budí co 2 až 2,5 hodiny až do rána, dopoledne spinká a odpoledne už nechce a nedonutím ji ani v kočárku, tam zabere tak na 15 - 20 minut a pak už je zase živá
A její tatínek (můj přítel) si pochvaluje jak krásně spinká, že ho vůbec nebudí 😀 No bodejť, ten spí jako dřevo a ni kanon by ho nevzbudil. Prostě chlap 😀

stella231
3. apr 2011

@albao no to dufam ,ano len ju kojim. a asi hormon spanku ani neprenasam .lebo ja sama chodim spavat o 2 v noci a chodila som tak spavat aj v tehotenstve, o 2 o pol 3 ( a vraveli ze ako som spala v tehu tak preto mi mala spi takto ) no neviem snad sa to upravi....
a čo sa tyka naušničiek my sme dali prepichnut ked mala mala 3 tyzdne, plakala. bolo mi luto.ale za 2 dni uz bolo vsetko ok ...uz sa len kazdy tesil z naušničiek 🙂)))

macina_k
3. apr 2011

@albao My jsme klasicky píchali už v 6 týdnech, probrečela to, ale pak jako kdyby se to nestalo, usnula a spala asi 5 hodin. Jen asi 5 dní jsme to čistili denně několikrát lihem a mazali framykoinem, a to jen uhýbala hlavou, ale nevypadalo to, že ji to bolí, spíš jí vadilo, že jí vůbec saháme na uši (nesnáší to a dávání čepičky to je řev jako kdybychom ji snad párali) 😵

kinsli
3. apr 2011

Holky tak jsem Vás přišla pozdravit a něco pročís 😉 Jsem ale mrtvá a jdu odpadnout za vlast.
U nás nic nového, jezdíme pořád na zahrádku pracovat aby jsme se mohli už tak za měsíc- měsíc a půl přesunout 😀
Zatím to tam je ještě dost rozdělané, ale předěláváme, upravujeme a moc si to užíváme. Vojtíšek je zlatej, ten pořád jen spinká. Jsem dnes zrovna říkala, že bude snad ještě větší brzda než Kačenka. Bude chrupat a nebude se rozvýjet. Ale to nevadí hlavně, že je spokojenej. On fakt prospí těch 22-23h denně, takže u nás žádné pokroky nehrozí 😅
Váha je pořád děs, ale to už nějak neřeším, já to prostě neovlivním. Včera jsem to počítala a on pije sice okolo 50 ml ale rozhodně ne 4-5x denně jak ty vaše 😉 Má dlouhou pauzu okolo oběda 3,5-4h. Pak v noci těch cca 6h jinak jí po hodině i méně. On vždycky kvikne já strčím do pusy flašku a on u toho spí 😀 Někdy se mi i stane, že jí 2x po sobě. Vypije 40 ml pak už nechce a culí se a třeba za 10 min už začně nervózně rozhazovat rukama tak mu zase dám a vypije klidně dalších 50 ml. No jo je v tom jídle fakt zvláštní. Kačka taky nějak extra nejedla, ale dávky si tedy zvyšovala. Vojtíšek si dávku od porodu nezvyšuje.

zuzu1983
4. apr 2011

prosím o radu. ako zistíte, že treba začať dávať Nutrilon. Ja zatial len kojím. ako viem, že mu už nestačí moje mlieko a aký Nutrilon treba kúpiť? ďakujem za radu. 🙂

albao
4. apr 2011

@stella231 jaaaj, takze ste doma nocni vtaci, co? 😀

@macina_k no ved prave sa neviem odhodlat, ked je to len pre krasu a ona bude plakat ☹ Uz mi aj znama poslala odkaz na Emla krem - lokalne anestetikum, co davaju dievcatkam pri prepichovani v Rakusku. Tak uvidim ako to vymyslime. Stale sa to odklada, uz ich mala mat prepichnute pred mesiacom

albao
4. apr 2011

@zuzu1983 Nie kazdy potrebuje dokrmovat Nutrilonom. Zda sa, ze mas mliecka dostatok a dostatok. Mnohe mamky nedokrmuju uplne vobec. To by si poznala - ked si stlacis bradavky, tak by nic netieklo a dieta by ti plakalo od hladu. Ak pekne pribera, nie je co riesit 😉

albao
4. apr 2011

@kinsli teeeeda, ty mas ineho spachtosa! 😀 Par hodin spanku by sme si od vas rady pozicali 😀

ellahop
4. apr 2011

@albao neplakal mi ...vobec koli tej zabke,,,ale my sme to zachytili vcas on mal mozno tyzden ked sme to liecili