Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@mimirinko ja mam satku novu,rozdiel je hadam len v tom,ze satku mozes uviazat na sto sposobov a teda "musis"ten uvaz robit,kdezto do nosica len supnes dieta a hotovo 😉 nie?co ja viem,asi tak 🙂
@misha8 😀 celkom jak nasa zuzanka 😀 a aj ja som ju kolkokrat nasla v horsej polohe 😕 cela skovata,ale tam dychcala jak jezek 😀 niekedy sa na to aj zobudi,ze je strcena pod duchnou,tak jej ju len odhrniem a spi dalej 😉
@zuzu1983 neni zac,kludne sa pytaj dalej 😉 hadam budeme vedet odpovedat 😅 🙂
dakujem za pochvaly nase kukacky 🙂
inak ja nestiham vobec pisat ako sa mame my,lebo cele dni sa kocikujeme,ale dnes to bol spaci horor,zuzanka spala doobeda dva krat po pol hodinke,naobed pol hodinku,poobede este dva krat po 15minut a podvecer raz pol hodinku ☹
takze v case ked bdela,bola velmi mila 😒 😅 stale plackala,bola nespokojna a tak
naozaj zavidim tym detickam,ktore dokazu spinkat aj tri hodiny 😨
inak uz asi tyzden zaspavame vecer v kociku,prvy den sa to podarilo super,druhy den uz boli problemy,nie a nie zaspat..ked zaspala,po chvilke sa zobudila....no a takto je to kazdy vecer.a minule ked mal tato nocnu,zuzanka zaspala az na stvrty pokus,potom som sla dat spat hanku,ona este nespala a zuzanka uz plakala,tak som letela k nej,kym zuzanka zaspala,hanka sa rozplakala,ze kde som(ona nechce s babkou spavat,ked je tatino v nocnej)tak som tam rychlo sla..no a kym hanka konecne o desiatej zaspala,tak zas zuzanka sa zobudila a nie a nie zaspat,tak do jedenastej sme sa uspavali,ked konecne stichla a spali sme..no o pol druhej prisla mamina pre mna,ze hanka place za maminkou ☹ nastastie zuzka sa zatial nezobudila a hanka potom spala az do rana..takto to mavame niekedy ked ma tato nocnu 😒
k tym nausnickam-zato som ja davala prepichovat malej hned prvy tyzden,lebo cim babo starsie,tam to horsie preziva aj ono aj mamina 😒 sestricka zobrala zuzanku,my sme tam nesmeli ist,doniesla ju,ked uz bolo po vsetkom,chvilku plackala,potom sa upokojila.natierali sme to liehom a pretacali asi tyzden,potom to uz bolo ok
@misha8 @sjussi Ptala jsem se dneska doktorky na ty studený ručičky a prý je to u miminek normální. Pokud nemá studený nosík, tak mu další vrstvu dávat nemám, prý když tak rukavičky, ale to se mi moc nechce. Dřív jsem mu je doma dávala, ale teď už začíná pomalu chytat věci, tak mu v tom nechci bránit.
@neliq My taky preferujeme jednu stranu - tu pravou. Přes den se točí občas i na levou, ale v noci spí zásadně na pravé. Doktorka na něho dneska koukala a říkala, že to je v pořádku, že hlavičku točí hezky, ale prostě na pravé se mu líbí více. Prý by se to mělo po třetím měsíci změnit, zatím máme přendat hračky na levou a vypodkládat mu hlavičku plínkama. Ať vám dopadnou dobře výsledky a malý je co nejdříve bez vyrážky.
@lavazza Chudáček maličký. Přeju, ať se co nejdříve uzdraví. My už odsáváme naštěstí jen jednou denně, ale taky u toho není nadšený. Vždycky na něho musím co nejvíce mluvit a utěšovat ho. Nejdříve mu tam stříknu mořskou vodu, pak ji nechám chvilku působit. Ono to potom jde odsát lépe. Taky spíme s rukama nahoru.
@lavazza no veru tazke je divat sa na tych drobcekov jak sa trapia so soplikmi 😒 zuzanka nemala az take ze by sa dusila,ale teda vrackala z nich a kaslala tiez..davala som ju spat nabok,v noci nevedela zaspat,co jej zatekali..davas maleho na vyvysenu podlozku spat,ze?a nahodou fenistil kvapky ti nepredpisala dr? http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/pil/fenist...
@neliq ahoj, já zase dala malé na večer Nutrilon Extra, a vůbec ji nesedl, poprvé to bylo OK, ale pak jak sem ho dala na druhý den, tak ho vyzvracela celý. A pak mi vůbec nechtěla skoro 2 dny jíst.. vypila mi max. 30ml. což bylo maličko, a říkala jsem zda se to ten druhý den nezačne zlepšovat tak valím k mudr. Našteští se to začlo zvyšovat a dneska už je to v poho.. takže mi také leží krabice Nutrilonu Extra doma a už nebudu riskovat a nedám ji ho.. to ty 400Kč olituji..
@sirael ahoj, já jsem se na to informovala většinou se po 3. měsíci doporučuje už nastřelit.. není to pro ně až tak bolestivé a hlavně po nastřelení nemají otevřenou ránku jak je tomu po píchnuti.. takže můžeš hned koupat, žádné omezení, a po 6 týdnech se vymění za své (nastřelí ti to s jejich náušicemi - titanové většinou)
Jinak Filípek byl na dnešním očkování moc statečný. Víc než já (málem jsem se rozbrečela, když jsem viděla, ty připravené injekční stříkačky). Plakal jen, když mu to sestřička píchala, potom mi usnul v náručí. Doktorka mi poradila, ať mu dám preventivně homeopatický čípek Viburcol, tak jsem ho dala, hned jak jsme přišli domu a jeden mu dám ještě na noc. Teplotku jsem měřila asi před hodinou a měl 37,8. Tak snad se nebude zvyšovat. Mám připravený ještě paralenový čípky, kdyby teplota stoupla. Nevíte při jaký teplotě bych mu je měla dát?
@kostri ahoj, taky pořád lítaš po venku s kočárkem, když už se udělalo tak krásně.. my jsme na tom podobně.. doma jsem snad jen ráno jak vstanu a pak hurá ven, potom max. na obídek a zase ven.. a to se vracíme až večer.. 🙂 sem zvědavá kdo tady bude uklízet, ale to se nějak vykutí 😀
@misag23 my mame v izbe kde spavam so zuzankou 22st 😒 varime sa tam,je to vela,ja som zvyknuta tak na 16-17 z domu,ale tu v cinziaku sa to znizit neda 😒 zuzanka byvala len v pyzamku a zakryta paplonikom,byvala spotena,tak teraz jej skusam davat len spaci vak,zatial ma nostek teply,aj ruky..ona mava v noci ruky studene,ale naozaj je rozhodujuci nostek,alebo za krkom 🙂 inak my sa tiez budime kazde tri hodiny v noci 🙂
@misag23 ahoj, jak my byly na očkování, tak jsem se ptala kdy dát Nurofen čípek a sestra mi říkala, že se čípky dávají pouze v případě když teplota přesáhne hodnotu 38. Takže těch 37,8 bych zatím neřešila, ale až to opravdu bude přes 38. ALe snad to bobek zvládne a nebude zapotřebí 😉 (my dneska nastřelovali náušnice a taky jsem málem břečela místo ní, a u očkování to bude asi podobně.. chjoooo proč je tak trápí )
@verca84 no asi tak,ale kym mi tam spi,tak je to ok,ale ked sa po 15minutach zobudi,tak je to na prd 😖 a ty si s malou vonku aj ked je hore?vyberas ju z kocika alebo co robite?lebo ja som ju aj z kocika vybrala,prechadzali sme sa len tak,aj som ju v kociku prebalila 😀
inak dnes u nas jake otrasne pocasie??!!doobeda som skoro zhorela,malu som mala v kociku len v tielku,tricku,tenkej mikinke a teplakoch plus ponozky,ciapocka,ziadna deka nic a aj tak jej bolo myslim teplo,ja som sa tak spalila,ze mi secky pehy povyskakovali 😠 comu je moj muz ohromne rad,lebo ona pehy miluje 😀 a spalila som si dekolt tak,ze ho mam cerveny a stipe ma jak hovado 😠 ..no o tretej sa zatiahlo a o pol piatej,ked som sla s malou von,tak fukal taky uragan,ze som malej dala deku do kocika,aj ju som zabalila do deky a aj som ju este jednou dekou prikryla!na to zacalo prsat,tak som ju prikryla plastenkou,nechala som ju na dvore a vietor jej tak kyval kocikom 😀 ja ze jak bude dobre spat,nemusim kocikat 😅 a spala klasicky pol hodinku 🙄
takze neska vsetky druhy pocasia okrem snehu boli u nas 😠 od 25stupnov po 5 😖
@misag23 Jasně 3 krabice je v pohodě, dám Ti k tomu těch cca 300g je to otevšené cca 10 dní a zadělané v pixle. Vy to využijete mě je to líto vyhodit 😉
Tak mě pak písni do IP adrsu.
@kamusek já bych Ti klidně nechala jednu, ale to se Ti moc nevyplatí ☹
koukala jsem na stránky pošty a obyčejně 43,- a doporučeně 54,-
@misag23 poštovné vychází na 80,- jako cenný balík 😉
@kostri Příjde mi že Nutrilonu jí mnohem víc, ale nechci to zakřiknout 😉 ale zatím měl dvě dávky 70 ml a 110 ml a před tím pil spíš 50 ml. prsa mě bolí jako čert, budu si muset jít asi odstříkat. A ve středu se poradím s dr co s tím. Myslela jsem, že bych odstžíkávala a zamražovala, ale to je asi hloupost, co s tím když po MM stejně nepřibejvá.
přidám se k těm co miminka pěkně spí..už 4 dny spíme od20-20:30-4:30-5 pak se najíma a spíme až do 8:30 ..teda já malý asi vstává dřív protože, jsem jela dnes vrátit váhu kamarádce tak jsem vstávala před 8 a už byl vzhůru, ale normálně čekal až do půl deváté než ho nakrmím a kecal si v postýlce sám, jo a už se mám daří krmit jen 5x denně..paráda(ale asi budu muset postupém času testovat, jestli nevypije víc, zatím jsem se řídila tak trochu váhou) 😖 😖
potěšilo mě že jsem udělala radost kamarádčinýmu synovi (1,5roku) přinesla jsem mu za váhu bagr na písek..ani nechtěl z písku domů na oběd 😀 😀 😀 (už se těším až si budeme hrát na písku i my...manžel mě podezřívá že jsem dítě chtěla jen vůli hračkám a vůli tomu abych si mohla hráta začínám zjištovat že to bude asi pravda 😀 😀 😀 )
jinak v ložnici máme celou zimu i ted 18,5-20,0°C, ted topíme teda jen v noci..no nemáme ani přes den víc tak max 21°C,studený odchov, ale je spokojený, spí jem v overalku a přes den body + dupačky..a spíš má ruce jorký než studený (i když ty občas taky) 😖
@kostri tak mi v kočárku Vanesska spí skoro pořád, probere se jen, když zastavím a ona zjistí, že se kočárek nehýbe.. ale je fakt, že ted co je tak krásně, tak ji dám boudičku tak napůl a ona kuká ven.. pozoruje to vše tak zaujatě, že zapomene i spát.. ale po čase ji to unaví a zase usne.. 🙂 Ale už jsem ji taky měla párkrát venku.. když je venku teplo tak proč né.. už má 3 měsíce. já mám pocit, že by už nejraději šurovala vedle mě... ale at si pěkně ještě poleží.. a já si užívám kočárku jak jen to jde... Jinak u nás počasí dneska no raděj ani nemluvit.. ráno nic moc, a pak se ochladilo a pořád jen pršelo.. přítel byl dneska nějaký spavý z toho počasí a já jak pytlem praštěná po hlavě.. ☹ já chci sluníčko.. jinak spálení dekoltu ti nezávidím.. taky se mi to párkrát podařilo a trpěla jsem jak kůň, tak se snažím na to dávat pozor.. bo pak tam mám krásně opálený výstřih a né každé tričko ho má stejné.. tak pak jsem pruhovaná jak zebra... tak prvně vzít ten největší , a pak brát ty menší.. 😀
@kostri S tym spinkanim ti to teda vobec nezavidim...☹ My sme takto zle fungovali prvy mesiac, ale potom sme nabehli na isty rezim a mala je uz uplne v pohode, super spinka, aj v noci ( len dvakrat je hore), aj cez den. V kociku vonku spinka aj 4 hodiny, potom je cca dve hodky hore a zasa spinka vonku. Dufam, ze jej to tak aj dlho ostane. 🙂
😀 😀 😀 😀 ako vas tak citam,tak mojho Maximka by ste asi umučili tymi vykurenymi spalnami a teplym oblecenim 😀 😀 😀 😀 on totiz neznasa teplo. v zime sme nekurili v spalni vobec,len ked bolo vonku -15 st,tak len vtedy sme zapli radiator okolo tretej v noci.a teraz uz spime pri pootvorenom okne.a to aj v zime spi len v body a zakryty je paplonikom. u nas je 17 st v spalni.a kebyze mne date opatrovat niektore z vasich deti,tak u mna urcite zamrznu. 😅 😅 😅 😅
@haniula @kostri Aj ja som chcela dat malej prepichnut uska, ale nasa detska lekarka mi povedala, ze by sa to malo az po ockovani - po troch mesiacoch a ze ona neprepichuje, ale posiela inej lekarke, ktora nausnicky nastreluje. Tak sa toho velmi bojim, lebo pred tyzdnom malej brali krvicku a uz pri tom som skoro aj ja s nou plakala, tak toto si neviem vobec predstavit. ☹

@zuzu1983 Ved prave - ona aj ked obcas zaspi na gauci len tak bez zavinovacky, tak vydrzi spat max. pol hodinu. Aj vecer, ked je velmi unavena sa vzdy po pol hodine zobudila. Tak uz neviem ako ju okabatit...🙂