Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
závidím těm co děti spí v kočárku, my už ani v kočárku toho moc nenaspíme ať jezdíme nebo stojíme, když jezdím tak pospává, ale už to není co to bývalo nehrozí ani 2 hodiny natož 4, ale spí v noci to jde..akorát chudák zahrádka...běhám od práce ke kočárku a naopak, asi si sednu na lavičce nohy dám hore 😀 😀
dneska jse našemu Hudinimu oblekla do kočárku kalhoty a ponožky a než jsem přijela domů je měl zutou jednu ponžku a kalhoty vyhrnuté až ke kolenům(nohy naštěstí teplé), než jsem se pro něj vrátila do kočárku, tak si zul i tu druhou no není to na ránu 😀 😀 😀 😀 já se z něj jednou zlázním
@macina_k ja kojim tiez po vonku, takmer vsade sa da v nakupnych centrach po obchodoch, ktore maju skusobne kabinky sa vzdy spytam,ci by som tam mohla malu nakojit a tam sa privriem, este sa mi nestalo, ze by niekto odmietol.Inac kamosky si spravili na kojenie vonku z celenky a parea taky zavojcek, co si da matka na krk ako nahrdelnik, a ten zbytok cez dietatko( vyzera to ako u kadernicky ten ochranny plast)decentne to zakryje to co ma a cez latku aj vidis na mimi ci pije alebo uz zaspava, a ostatni necumia priamo na tvoje didi... 😠 😅
@stella231 ahoj stella! rozdiel je obrovsky: ergonomicke nosice ako manduca, ergo, hoppediz, mai tai a podobne su ortopedicky korektne pre detske klbiky a chrbticu dietata, vaha je rozlozena na plecia, chrbat a aj a bedra rodica. Nozicky dietata maju byt podla ortopedov v takej pozicii, akoby bolo dieta nasiroko balene- teda kolienka co najsirsie od seba- co tieto nosice aj robia- vola sa to pozicia M- nozicky od seba( chodidla smeruju do stran nabok) zadocek dosada nizsie ako bedierka. klokanky su nosice, v ktorych dietatko doslova visi- nozicky priamo smeruju k podlahe, co je hotova katastrofa pre ich klby a hlavne chrbticu a tie malinke platnicky! pri dievcatkach je pridavne zvysene riziko mykotickych infekcii a zapalov mocovych ciest(moc nemoze byt plienkou rychlo absorbovany, pretoze ta je stlacena,)u chlapcekov hrozi pomliazdenie semennikov a ich prehrievanie co moze mat za nasledok neplodnost v zrelom veku, klokanky maju vahu dietata v prevaznej vacsine rozlozenu len ne plecia rodica, co najmä u zien s prsami vedie casom k tzv. "vdovskemu krku" co vyzera ako hruba deformacia sije a k trpnutiu prstov na rukach. nakoniec este snad ze dieta sa ma vzdy nosit bruskom k telu rodica, ci uz zavesene v predu, alebo na chrbte. dufam ze som ti pomohla. ekvivalent ergonomickeho nosica su satky, ktore potrebuju ale uz urcitu zrucnost, aspon na zaciatku nosenia co sa tyka zaväzovania, satky elasticke su na mensie deticky( teda vahou) pevne satky sa vyuziju dlhsie, ale v lete sa v nich aj viac potis...muzi preferuju skor nosice, ako satky, lebo dieta do nich len vlozia, zapnu a ide sa.... 🙂 😎
@nadja11 Díky moc, vidíš to mne nenapadlo takový pláštík, myslím si tedy že kdo nechce tak se nedívá, ale lidé jsou různí a už mne taková nějaké prudérní paní v kavárně v DĚTSKÉM KOUTKU napomínala, že se to nesluší, a to nebylo téměř nic vidět (měla jsem přehozenou plínu). Jinak já teď bydlím na malém městě u přítele, takže nákupní centrum to bohužel nespasí, ale taková pláštěnka ano, zkusím si udělat provizorně z nějaké pěkné látkové plíny a na léto z nějakého lehkého šátku ušiju. Opravdu dobrá rada, a možná že nejen pro mne.
@misag23 nám tiež doktorka kázala hračky dať len na jednu stranu, aj si k nemu sadať z druhej, aby bol donútený otočiť hlavinku
@verca84 no ja som dala za tie krabice už 24 € a môžem ich akurát tak vyhodiť, dnes začíname s Nutrilom Allergy care, tak som zvedavá, či mu to vôbec sadne, lebo ak nie, tak už netuším, čo mu dám papať drobčekovi ☹
Ahojte! Takže žádná poreakce na dvojí očkování včerejší. V noci klidně spala a vzbudila se až ve čtvrt na sedm. Jen v místě vpichu má červený flíček, ale ten určo zmizne. 😵
holky nám pomohl prospan, je i chtově dobrý 😉
jinak nutrilon super pije 90 ml. zkusila jsem dát ráno MM a opět jen 50 ml.
@macina_k tak to bych té paní teda něco řekla! Mě to tak rozčílilo normálně 😠 Co se jako nesluší? Že dáváš najíst svému dítěti? Bože kde to žijeme? Tak ta by to odemne schytla teda. V dnešní době se kojí všude, na lavičce, v restauraci, když má mimčo hlad, má prostě hlad. A jaksi člověk mu nevysvětlí, že teď jako ne, že má počkat hodinku dvě 😠 😠 😠 😠 😠 😠
No a jak jsme dva dny nespali dopoledne, tak teď jsme měli vyrazit na očkování a Adík spí jak dudek 😒 Doufám, že se brzy vzbudí, ať ho nemusím budit já ☹
@macina_k ahoj, my jsme od poloviny března už jen na Nutrilonu, takže sebou nosím tak dvě dávky, kdyby sme se někde zasekly, a pak taky termosku s teplou vodou.. takže my můžem krmit kdekoliv... ale většinou někde v kavárně, cukrárně.. a když bylo venku sluníčko, tak v kočárku, umí pít z lahvičky v leže.. 🙂
kdybych kojila, tak si asi odsříkám mlíko a beru ho sebou a dám do termoobalu. Tak jsem to dělala, když jsem ještě kojila 🙂
mam na vas otazocku.ake mate skusenosti s penou do kupela,laebo olejcekom pre lepsi spanok.my sme to vcera prvy raz pouzili a spal mi tak,ze som ho musela rano zobudit.ja tomu neverim,ze to je od toho.....som myslela,ze to je len marketingovy tah.alebo spal od toho,ze celu noc prsalo?mate niekto s tymi vyrobkami skusenost?
Už sme prišli z odberu, malému zobrali krv a o tri týždne si máme volať na výsledky, tak som zvedavá, či sa alergia na BKM potvrdí alebo nie.
holky zo Slovenska, nepotrebujete niektorá Nutrilon Comfort, mám otvorené balenie, len raz som malému robila z toho papať, za poštovné by som poslala. Je mi ľúto toľko mliečka vyhodiť.
@sirael ja to mám podobné. cez den mi v kresielku zaspí max. na pol hodinku. tak ho dávam do kočára a tam mi pospí tak 1 - 2 hodiny. bud idem von s ním alebo nechám vaničku v spálni pri otvorenom okne. my sme cez den veru slabí spáči. 🙂 no a v noci len v zavinovačke a to pospí pekne. pár krát prespal už aj celú noc. 🙂
Holky, asi jsem natvrdlá, ale mám takovou blbou otázku. Už jste vyplňovaly ty formuláře ke sčítání lidí? Já nevím, když jsem tam vyplnila, že jsem na mateřské, jestli tam pak mám vyplňovat i ty věci pod tím týkající se zaměstnání. Díky moc za odpověď 😉
Ahojte holky, zdravím po delší době, už nemám vůbec čas se sem dostat, my totiž přes den spíme max. 2 hodiny a zbytek dne si hrajeme, blbnem a maminka se musí Domčovi na 100% věnovat 😀 Pořád tady máte všechny tak spavé děti??? My máme aspoň tento režim: koupeme mezi 18-19hodinou a usínáme pořád u prsa mezi 20-21 hodinou, v noci vstáváme 2x.. 😉 Takže tak 😀
@cara.m Klári, jakpak se Aďovi líbí v Manduce? My ji dnes zkoušeli v obchodě a malý v ní řval jak tur ☹ jakmile jsem ho z ní vytáhla, tak klid, prostě se mu v ní vůbec nelíbilo ☹ My ho totiž doma nosíme na rukou tak, že kouká na okolí - na moje bříško jeho záda a v té manduce je přesně naopak - bříško na bříško a to se mu nelíbí, nechce koukat na mě, ale na okolí, tak nevím jak to uděláme 🙂
Ahojte holky🙂, tak jsme po kontrole.. bohužel jak malá nechce moc pást koníky - vydrží opravdu jen chvilku (máme 3 měsíce a týden), tak jsme odesláni na neurologii, kde nás posílají ještě na rehabilitace.. asi budeme cvičit Vojtu.. Neuroložka nám řekla, že prý by měla mít již i níž zadaček, když je na bříšku - Terka jej pořád špulí nahoru🙂.. Máme zákaz ji mít na ruce bříško na bříško - musíme zádíčkama na moje bříško... aby neotáčela hlavičku jen na strany, ale dávala ji také dopředu a dozadu.. Jinak jsme měli i očkování Synflorix a noc proběhla dobře, tak alespoň, že tak..

@verca84 Fuha, dakujem za info, to som nevedela, ze mi daju ine nausnicky....ja som sa tesila, ze uz bude nosit tie krasnucke co pre nu mame...🙂